Ποδόσφαιρο

Nations League: Δοκιμασία στην Ποντγκόριτσα για Ρουμανία

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022 - 01:11

Πρεμιέρα για Μαυροβούνιο και Ρουμανία σε αμφίρροπη αναμέτρηση στην Ποντγκόριτσα.

Nations League: Δοκιμασία στην Ποντγκόριτσα για Ρουμανία

Παιχνίδι για την Λίγκ Β του Nations League και τον 3ο όμιλο έχουμε σήμερα στις 21:45, με τις δύο ομάδες να προσδίδουν έναν χαρακτήρα αμφιβολίας και αγωνίας στον όμιλο , αφού όλα μοιάζουν ανοικτά.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Ποντ Γκόρικομ (Ποντγκόριτσα), και διαιτητής θα είναι ο Σουηδός Ekberg A.

Μαυροβούνιο

Το Μαυροβούνιο έκανε την διαφορά και κατάφερε να πάρει την άνοδο στο Nations League, κατακτώντας την πρώτη θέση στον όμιλο της. Δεν έχει να επιδείξει κάτι σημαντικό αφού και στα προκριματικά του Μουντιάλ δεν έκανε το βήμα παραπάνω και δεν κατάφερε πολλά. Βέβαια με ομάδες όπως οι Ολλανδία, Τουρκία και Νορβηγία, μάλλον έκανε και καλή πορεία.

Ο τεχνικός Μίοντραγκ Ραντούλοβιτς, ο οποίος έχει την απόλυτη στήριξη της ομοσπονδίας, δήλωσε τα εξής πριν το παιχνίδι: «Το πρόγραμμα είναι απαιτητικό. Μας περιμένουν τέσσερα δύσκολα ματς σε δέκα μέρες, στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν που οι παίκτες είναι κουρασμένοι. Θα είναι δύσκολο, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Αυτή η διοργάνωση φέρνει μαζί της ορισμένες παγίδες λόγω του χρονικού σημείου που έρχεται. Όμως, σε αυτά τα ματς πρέπει να δώσουμε το χρίσμα και σε νεότερους παίκτες για να συνεχίσουμε την ανανέωση που επιχειρούμε. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός στόχος, ενόψει και των προκριματικών του Euro. Πιστεύω στο γκρουπ των παικτών και θα τους χρειαστούμε όλους. Και τους 32»

Όπως φαίνεται , θα δοκιμάσει πολλά πράγματα και νέους ποδοσφαιριστές, οπότε ίσως χαθεί η ομοιογένεια της ομάδας.

Romania

Η παρουσία της στο προηγούμενο Nations League μπορεί να χαρακτηριστεί από την έκφραση "ούτε κρύο, ούτε ζέστη". Είχε μια τυπική απόδοση αφού ούτε ανέβηκε αλλά ούτε κινδύνεψε.

Από την άλλη, στα προκριματικά του Μουντιάλ θα μπορούσε να κάνει την υπέρβαση και να πάρει την δεύτερη θέση, όμως το πλήρωσε αφού έφερε ισοπαλία εντός έδρας κόντρα στην αδιάφορη Ισλανδία την προτελευταία αγωνιστική.

Ο Εντουαρντ Ιορντανέσκου, που ετοιμάζεται για το επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της Ρουμανίας, δήλωσε: «Υπήρχαν περίπου 90 αντίπαλοι παίκτες που έπρεπε να μελετήσουμε, δεδομένου πως παίζουμε με τρεις διαφορετικούς αντιπάλους σε δέκα ημέρες. Πολλές αναλύσεις, μπόλικη μελέτη και προσπαθούμε να ετοιμάσουμε τους αγώνες όσο καλύτερα γίνεται. Ταυτόχρονα, πρέπει να προσέχουμε τον όγκο των πληροφοριών που δίνουμε στους παίκτες μας. Γι’ αυτό καλέσαμε 30 παίκτες. Θέλουμε να έχουμε ευελιξία και να ενισχύσουμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία παιχνιδιού».

«Δίνω μεγάλη έμφαση στο τι σημαίνει οργάνωση του παιχνιδιού και κυρίως αμυντική οργάνωση. Οι θέσεις των παικτών στο χορτάρι, η κάλυψη των χώρων, η ένταση. Ολα αυτά είναι πολύ σημαντικά. Προφανώς προσπαθούμε να διαχειριστούμε καλά και την επιθετική οργάνωση, γιατί πρέπει να έχουμε τις στιγμές μας και να βάζουμε τον αντίπαλο σε δύσκολη θέση. Αυτά είναι που θέλω αρχικά να δω από την ομάδα μου».

Επίσης έγινε γνωστή μια ιδιαίτερη κατάσταση με τον προπονητή της Ρουμανίας. Και αυτό είναι πώς υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του με την ομοσπονδία, που αναφέρει πως σε περίπτωση δύο ηττών στα ισάριθμα πρώτα ματς, μπορεί να απολυθεί χωρίς να διεκδικήσει αποζημίωση. Κάτι που σημαίνει, πως ο Ιορντανέσου βρίσκεται υπό πίεση με το καλημέρα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
2.9 2.95 2.32 1.58 2.1 1.2 3.7 1.81 1.78 1.48 1.28 1.35
Μαυροβούνιο - Romania / Εκτίμηση

Δίνω ένα μικρό προβάδισμα προς τα δεξιά, αφού ο Ιορντανέσκου σίγουρα θα περάσει στους παίκτες του το αίσθημα ενός σημαντικού καλού αποτελέσματος. Διαθέτει και λίγη περισσότερη ποιότητα οπότε δίκαιος ο φαβοριτισμός που δέχεται. Θα πάω με την Ρουμανία και μια κάλυψη σε ένα συνδυαστικό σημείο.

(21:45) Mαυροβούνιο - Ρουμανία: 2X & under 3,5 (1.65)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr