Ποδόσφαιρο

Nations League: “Καίγεται” ήδη η Φινλανδία

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2022 - 01:48

Μετά την γκέλα στις καθυστερήσεις απέναντι στην Βοσνία, η Φινλανδία καίγεται για νίκη επί του Μαυροβουνίου. Δύσκολη εξόρμηση για τους Ρουμάνους στην Βοσνία.

Nations League: “Καίγεται” ήδη η Φινλανδία

3ος όμιλος

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Στο Ελσίνκι. Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Φινλανδία καθώς παρότι προηγήθηκε, περιορίστηκε στον βαθμό κόντρα στην Βοσνία (1-1) δεχόμενη την ισοφάριση στην τελευταία φάση.

Δεν κρύβει τους στόχους για διάκριση στον όμιλο και το δεύτερο κολλητό εντός έδρας ματς κρίνεται κομβικό καθώς ακολουθούν εξορμήσεις σε Ρουμανία και Βοσνία. Ο Τύπος της χώρας… απαίτησε πιο επιθετική προσέγγιση από τον τεχνικό Μάρκου Κανέρβα που αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Σπουδαία νίκη για το Μαυροβούνιο που μετά το προβληματικό πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη ανέβασε απόδοση και κατέβαλε την αντίσταση της Ρουμανίας (2-0) ξεκινώντας με το δεξί την… περιπέτεια των πλέι οφ.

Για πρώτη άλλωστε φορά αγωνίζεται στην Β΄ Κατηγορία, προηγήθηκε θετική πορεία τηρουμένων των αναλογιών και στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, μετά από χρόνια αφήνει υποσχέσεις για μια πιο ανταγωνιστική συνέχεια.

Κλήθηκε αλλά αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω τραυματισμού ο βασικός φορ Τζούρτζεβιτς, για τον ίδιο λόγο δεν υπολογίζεται και ο σταρ Σάβιτς (Ατλέτικο Μαδρίτης), εκτός έμεινε και ο αναπληρωματικός τερμ. Κάρεβιτς.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Αν και το Μαυροβούνιο έδειξε σε καλή κατάσταση απέναντι στην Ρουμανία, η Φινλανδία έχει πλέον ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη και ο άσος στο 2.05 δελεάζει.

Βοσνία & Ερζεγοβίνη

Στη Ζένιτσα. Εδειξε αντοχές η Βοσνία & Ερζεγοβίνη που βρέθηκε να κυνηγά το σκορ, αλλά δεν παράτησε το ματς στο Ελσίνκι και κατάφερε να σώσει τον βαθμό με γκολ στις καθυστερήσεις.

Είχε ανάγκη την ισοπαλία καθώς η αρνητική πορεία που προηγήθηκε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει προσθέσει πίεση στον τεχνικό Ιβάιλο Πέτεφ που συχνά πυκνά τα… ακούει από τον Τύπο.

Κλήθηκε αλλά τραυματίστηκε και τέθηκε νοκ άουτ ο επιθετικός Κόντρο, ο Πέτεφ κάλεσε 31 συνολικά ποδοσφαιριστές για τα τέσσερα ματς σε διάστημα δέκα ημερών.

Δείτε στιγμιότυπα από το Φινλανδία-Βοσνία 1-1

Romania

Η Ρουμανία παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου στη Ποντγκόριτσα, σταδιακά έχανε μέτρα και μοιραία δεν κατάφερε να προβληματίσει το καλύτερο Μαυροβούνιο (2-0).

Η αρνητική εμφάνιση στην πρεμιέρα έφερε και γκρίνια προς τον νέο τεχνικό Ιορντανέσκου που παρά τις… βαρύγδουπες δηλώσεις δεν κατάφερε να παρουσιάσει κάτι καινούριο από την εθνική ομάδα.

Βρίσκεται μάλιστα ήδη σε πίεση και ο Τύπος της χώρας εκτιμά πως θα αποτελέσει παρελθόν σε περίπτωση ήττας! Ο βασικός αμυντικός Κριστέα τραυματίστηκε στο Μαυροβούνιο και τέθηκε νοκ άουτ για τα υπόλοιπα ματς της Λίγκας Εθνών.

Θεωρείται δεδομένο πως ο Ιορντανέσκου θα προχωρήσει σε αλλαγές.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.81 3.35 3.8 1.75 1.84 1.25 3.15 1.72 1.88 1.22 1.24 1.77
Βοσνία & Ερζεγοβίνη - Romania / Εκτίμηση

Η Βοσνία πήρε και ψυχολογική ώθηση.. κλέβοντας ένα βαθμό στην Φινλανδία, ενώ είναι σχεδόν πάντα ανταγωνιστική στην Ζένιτσα. Δύσκολα θα αποδράσουν αλώβητοι οι Ρουμάνοι, είμαστε μεταξύ άσου και ισοπαλίας.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr