Ποδόσφαιρο

Nations League: Ξεκάθαρο φαβορί η Τουρκία

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2022 - 02:18

Η Τουρκία θέλει να κάνει το 2/2 στην Λιθουανία, αμφίρροπη κόντρα νήσων Φερόε-Λουξεμβούργου.

Nations League: Ξεκάθαρο φαβορί η Τουρκία

ΝΗΣΟΙ ΦΕΡΟΕ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Στο Τόρσαβν. Τα Ν. Φερόε άντεξαν για περίπου ένα ημίωρο, αλλά μετά το πρώτο γκολ της Τουρκίας παραδόθηκαν στις ορέξεις των καλύτερων γηπεδούχων (4-0). Πιο βατό βέβαια το ματς με το ίδιου… βεληνεκούς Λουξεμβουργο, βασικός στόχος βέβαια η παραμονή στην κατηγορία. Στην τελευταία προκριματική σειρά για το παγκόσμιο κύπελλο απέφυγαν την τελευταία θέση του ομίλου, ενώ είχε προηγηθεί η πρωτιά-έκπληξη στον όμιλο της Λίγκας Εθνών που έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη κατηγορία. Oλοι οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν από τον Χακάν Ερικσον αγωνίζονται στα σκανδιναβικά πρωταθλήματα.

Σπουδαίο διπλό για το Λουξεμβούργο στην Λιθουανία (0-2), με πρωταγωνιστή τον μέσο της Χάντερσφιλντ, Σινάνι. Επιτυχία που πιστοποίησε την βελτίωση των τελευταίων ετών, είχε άλλωστε ανταγωνιστική εικόνα και την τελευταία προκριματική σειρά παγκοσμίου κυπέλλου όπου πανηγύρισε τρεις νίκες στον όμιλο. Ο Λουκ Χολτζ πιστώνεται την βελτίωση των τελευταίων ετών και συνεχίζει μάλιστα στον πάγκο από το 2010! Κλήθηκαν αλλά αποκλείστηκαν λόγω τραυματισμών οι λογιζόμενοι ως βασικοί Τιλ (μέσος) και Γιανς (αμυντικός), η συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών στην αποστολή αγωνιζεται βέβαια εκτός συνόρων.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Δεν έχουν επιστρέψει ακριβώς στα παλιά τα Φερόε, αλλά παραμένουν ένα σύνολο με μεγάλα κενά. Πιο ποιοτικό το Λουξεμβούργο γι’ αυτό και καθαρό φαβορί στο 2.05. Σε αυτές τις τιμές δεν θα... πάρουμε, προτιμότερο το γκολ-γκολ (2.10).

Δείτε τα στιγμιότυπα από το Τουρκία-Ν. Φερόε 4-0

Λιθουανία

Στο Βίλνιους. Κατρακύλας συνέχεια για την Λιθουανία που απογοήτευσε και στην πρεμιέρα της Λιγκας Εθνών με εντός έδρας ήττα από το περιορισμένων δυνατοτήτων Λουξεμβούργο (0-2).

Από νωρίς στα… δύσκολα καθώς φαντάζει πλέον φαβορί για την τελευταία θέση, συνεχίζοντας τις χαμηλές πτήσεις των τελευταίων ετών όπου έχει αρκεστεί σε… διακοσμητικό ρόλο.

Πέντε ποδοσφαιριστές από την αρχική αποστολή αγωνίστηκαν με την ομάδα u21 αλλά είναι πλέον διαθέσιμοι και για το ματς της «μεγάλης» Εθνικής. Νοκ άουτ ο μέσος Σιργκέντας.

Τουρκία

Η Τουρκία αντιμετώπισε δυσκολίες μόνο στο πρώτο ημίωρο αλλά με το πρώτο γκολ, επέβαλε τον ρυθμό της και επιβλήθηκε άνετα των Ν. Φερόε (4-0). Έχει ξεκινήσει τον όμιλο με την… στάμπα του φαβορί για την πρωτιά να την συνοδεύει.

Από τον Σεπτέμβριο πορεύεται με τον Στέφαν Κουντζ στον πάγκο, από τα πρώτα ματς έχει δείξει διάθεση για πιο επιθετική προσέγγιση. Η δυναμική των αντιπάλων… επιτρέπει στον Γερμανό τεχνικό να πειραματιστεί τόσο σε πρόσωπα όσο και τακτικές.

Αποσύρθηκε ως γνωστόν από την εθνική ο εμβληματικός Μπουράκ Γιλμάζ (ε. 77/31).

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
9.25 4.5 1.27 2.05 1.61 1.4 2.52 1.97 1.65 3.2 1.14 1.03
Λιθουανία - Τουρκία / Εκτίμηση

Όλες οι αδυναμίες των Λιθουανών.. ξεγυμνώθηκαν από το Λουξεμβούργο, μία στοιχειωδώς σοβαρή Τουρκία δεν μπορεί παρά να κάνει περίπατο. Το διπλό από ημίχρονο στο 1,80.. παλεύεται.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr