Ποδόσφαιρο

Nations League: Το πάνω χέρι η Ουκρανία

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 - 01:40

Το 3/3 στον όμιλο ψάχνουν οι Ουκρανοί κόντρα στην Ιρλανδία, ενώ η Σκωτία καλείται να περάσει από την Αρμενία.

Nations League: Το πάνω χέρι η Ουκρανία

1ος όμιλος της Β’ Κατηγορίας
19:00, NOVAPRIME

ΑΡΜΕΝΙΑ-ΣΚΩΤΙΑ
Στην πρωτεύουσα Γιερεβάν. Η Αρμενία άντεξε με τύχη για περίπου μια ώρα κόντρα στην Ουκρανία, αλλά μετά το πρώτο γκολ παραδόθηκε στις ορέξεις των τυπικά γηπεδούχων χωρίς να δείξει ικανή να βάλει δύσκολα στο φαβορί (3-0). Ξεκίνησε με νίκη την… περιπέτεια της Λίγκας Εθνών, αλλά έκτοτε ακολούθησαν δύο ήττες χωρίς καν να σκοράρει και μοιραία στην τελευταία θέση και αποτελεί ήδη το φαβορί για τον υποβιβασμό.
Χωρίς Ζελαραγιάν
Κλήθηκαν αλλά αποκλείστηκαν από την αποστολή λόγω τραυματισμών οι Ζελαραγιάν (ε. 4/0, Κολόμπους) και Ισκανιάν (α. 12/1, ΒΚΜΑ Γιερεβάν)

Πιθανή σύνθεση: Γιούρτσενκο – Χαμπαρτζουμιάν, Χαρογιάν, Μικογιάν, Α. Χοβανισιάν – Μπαϊραμιάν, Σπερτσιάν, Γκριγκοριάν – Κ. Χοβανισιάν, Μπαρσεγκιάν – Μπικατσιάν

Η Σκωτία παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου στο ντέρμπι με την Ιρλανδία, είχε… προλάβει να δεχτεί δύο τέρματα στο πρώτο ημίωρο και μοιραία δεν κατάφερε να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση (3-0). Πρώτη ήττα στην διοργάνωση, είχε προηγηθεί η άνετη νίκη επί της Αρμενίας λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό στο Μουντιάλ και την ήττα από την Ουκρανία στα πλέι οφ.
Με προβλήματα
Ο τεχνικός Κλαρκ δείχνει διάθεση για ανανέωση, δοκίμασε πρόσωπα αλλά και τακτικές στα δύο πρώτα ματς. Τέθηκε νοκ άουτ ο επιθετικός Ντάικς (ε. 22/6), ενώ νωρίτερα είχαν αποκλειστεί οι Τζακ (μ. 12/0) και Τίρνεϊ (α. 32/1). Ο βασικός τερμ. Μάρσαλ αποσύρθηκε μετά την ήττα από την Ουκρανία.

Πιθανή σύνθεση: Γκόρντον – Σούταρ, Χέντρι, Μακ Κένα – Ρόμπερτσον, Μακ Γκρέγκορ, Μακ Τομινέι, Ράλστον – Κρίστι, Μακ Γκιν – Ανταμς

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εντονος ο φαβοριτισμός των Σκωτσέζων (1.57) και δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Ηταν θλιβεροί στο Δουβλίνο και η Αρμενία θα επιδιώξει να.. αρπάξει την ευκαιρία. Το σύνολο 2-3 γκολ θα επιλέξουμε.

21:45, NOVASTART

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Η Ουκρανία ήταν καταφανώς ανώτερη της Αρμενίας, κατακτώντας με μεγάλη ευκολία την δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς στον όμιλο (3-0). Το συγκρότημα του Αλεξάντερ Πετράκοφ δείχνει να αφήνει πίσω τον οδυνηρό αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο (ήττα 1-0 στο μπαράζ με Ουαλία), καθώς κυριάρχησε πλήρως στο ουδέτερο Λοντζ (Πολωνία), χάνοντας ευκαιρίες για ευρύτερη επικράτηση. Προηγήθηκε το διπλό επί της Ιρλανδίας, γενικότερα έχει μόλις μία ήττα στα 14 τελευταία φιλικά/επίσημα (7-6-1), έχοντας σκοράρει στα 13.
Μία αμφιβολία
Δεν υπολογίζονται ο βασικός τερματοφύλακας Μπουσάν και ο ενίοτε βασικός μέσος Στεπανένκο, αμφίβολος ο ακραίος αμυντικός Σόμπολ.
Πιθανή σύνθεση: Ρίζνικ – Καραβάεβ, Ματβιένκο, Ζαμπάρνι, Σόμπολ – Σιντόρτσουκ, Σαπαρένκο – Γιαρμόλενκο, Μαλινόβσκι (Ιγκνατένκο), Τσιγκανκόβ – Ντόμπβικ

13η και… τυχερή
Την πρώτη της νίκη όχι μόνο στο φετινό Nations League αλλά γενικότερα στα 13 παιχνίδια της στη διοργάνωση (1-5-7) πήρε η Ιρλανδία και μάλιστα με το ευρύ 3-0 επί της Σκωτίας. Μετά τις ήττες από Αρμενία και Ουκρανία, αυτή τη φορά ήταν καταιγιστική έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Ομπαφέμι που έδωσε και κατόπιν σκόραρε προτού αποχωρήσει τραυματίας. No goal τα οκτώ από τα εννιά τελευταία.
Παράταση για Κέλι
Ανάσα και για τον τεχνικό Στίβεν Κέλι που είχε βρεθεί στο.. μάτι του κυκλώνα λόγω των μαζεμένων κακών αποτελεσμάτων. Εκτός οι αμυντικοί Ντόχερτι-Κόουλμαν (βασικοί)-Ιγκαν (αναπληρωματικός) και ο τρίτος γκολκίπερ Μπαζούνου.
Πιθανή σύνθεση: Κέλεχερ – Ο’ Σι, Ιγκαν, Κόλινς – Μπράουν, Νάιτ, Χέντρικ, Μολούμπι, ΜακΛιν – Πάροτ, Ρόμπινσον

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλύτερη ομάδα η Ουκρανία, βλέπει σοβαρά τον θεσμό και μπορεί να επιβληθεί μίας ομάδας που μόλις πανηγύρισε την πρώτη νίκη σε 13 ματς στη διοργάνωση. Στο 1.82 ο άσος μπαίνει στο παιχνίδι μας.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr