Ποδόσφαιρο

Nations League: Προβάδισμα γηπεδούχων σε Ζένιτσα και Βουκουρέστι

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 - 02:45

Η Βοσνία θέλει να αξιοποιήσει την δύναμη της έδρας κόντρα στην Φινλανδία, όπως και οι Ρουμάνοι που υποδέχονται το Μαυροβούνιο.

Nations League: Προβάδισμα γηπεδούχων σε Ζένιτσα και Βουκουρέστι

3ος όμιλος της Β’ Κατηγορίας

ΒΟΣΝΙΑ-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Στην Ζένιτσα. Η Βοσνία Ερζεγοβίνη δεν… κρύφτηκε στο Μαυροβούνιο, προηγήθηκε αλλά στο φινάλε έπαιξε με τον χρόνο και το πλήρωσε, δεχόμενη την ισοφάριση. Το 1-1 δεν κρίνεται πάντως αρνητικό, συνεχίζει αήττητη στα συνεχή ματς του Ιουνίου και από νωρίς έχει θέσει τις βάσεις για την πρωτιά με τον τεχνικό Πένεφ να δίνει… απαντήσεις στους αρκετούς επικριτές του. «Σφιχτά» και τα τρία πρώτα ματς όπου κρίθηκαν σε «χαμηλά» σκορ (3/3 under).
Με Τζέκο
Κλήθηκαν αλλά αποκλείστηκαν λόγω τραυματισμών οι Κόντρο (ε. 10/2) και Κοβάσεβιτς (τερμ. 0 συμ.), τελευταία προσθήκη ο πιτσιρικάς αμυντικός Ντέντιτς. Αν ο Τζέκο πάρει ανάσες και ξεκινήσεο από τον πάγκο θα τον αντικαταστήσει ο Πρέβλιακ.

Πιθανή σύνθεση: Σέχιτς, Σίβιτς, Αχμέντοντχοτζιτς, Χατζικάντουνιτς, Σούσιτς, Μέναλο, Γκόγιακ, Πρσιτς, Πιάνιτς, Ντεμίροβιτς, Τζέκο

Η Φινλανδία δεν έπεισε στο Βουκουρέστι, γλίτωσε από χαμένο πέναλτι και δοκάρι πριν το γκολ των καλύτερων Ρουμάνων και παρότι βελτιώθηκε στην επανάληψη, απέτυχε να επιστρέψει (1-0). Πρώτη ήττα μετά από δύο αγωνιστικές, οι τέσσερις βαθμοί αποτελούν πάντως θετική συγκομιδή καθώς διατηρείται στο κόλπο της πρωτιάς. Under και τα τρία ματς στον όμιλο.
Χωρίς Ο΄ Σόνεσι
Πλήγμα η απουσία του βασικού στόπερ Ο’ Σονεσι που τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με την Ρουμανία και εκφράζονται μάλιστα φόβοι για πολύμηνη απουσία. Νωρίτερα, είχε τεθεί εκτός αποστολής ο επιθετικός Φορς, ενώ δεν αναμένεται να προλάβει ο επιθετικός Λαπαλάϊνεν λόγω κορωνοϊού.

Πιθανή σύνθεση: Χραντέτσκι, Γιένσεν, Ουρόνεν, Βαϊσάνεν, Ιβάνοφ, Αλχο, Σούλερ, Καμαρά, Λουντ, Πογιανπάλο, Πούκι

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λίγα γκολ στα ματς της πάντα δυναμικής εντός έδρας Βοσνίας, χωρίς μεγάλες δυνατότητες η Φινλανδία. Πρώτο σημείο ο άσος (2.02), ο συνδυασμός με no goal (3.20) δεν είναι απίθανος.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Στο Βουκουρέστι. Επιτέλους νίκη για την Ρουμανία, που επιβλήθηκε 1-0 της Φινλανδίας αντιδρώντας μετά τις δύο ήττες σε Μαυροβούνιο και Βοσνία χωρίς καν να σκοράρει. Παράταση πήρε ο τεχνικός Εντι Ιορντανέσκου που έγινε δέκτης έντονης κριτικής από τον Τύπο μετά τα τέσσερα ματς χωρίς νίκη. Συνδυασμός no goal και under τα επτά από τα οκτώ τελευταία
Με Μίτριτσα
Διαθέτει αξιόλογο ρόστερ, ξεχωρίζουν οι μέσοι Μαρίν (Κάλιαρι)-Τσικαλντάου (Γαλατασαράι), στην αποστολή και ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ, Μίτριτσα. Δεν υπολογίζονται ο επιθετικός του Ατρόμητου Αλιμπέκ και οι βασικοί Νεντελτσεάρου (στόπερ), Γκανέα (αμυντικός), Στάντσιου (μέσος), Κεσέρου (φορ).

Πιθανή σύνθεση: Μιγιάτοβιτς,

Πιθανή σύνθεση: Νίτα, Ράτιου, Κίρικες, Μπούρκα, Μπάνκου, Ρ. Μαρίν, Μαξίμ, Μ. Μαρίν, Ιβάν, Πούσκας, Σορέσκου.

Το Μαυροβούνιο πάλεψε και ανταμείφθηκε με ένα βαθμό απέναντι στην Βοσνία, έτσι σε τρεις αγωνιστικές στον όμιλο μετράει από μία νίκη, ισοπαλία και ήττα. Και οι δύο ομάδες πρόσεξαν ιδιαίτερα τα μετόπισθεν, με το συγκρότημα του Μιόντραγκ Ραντούλοβιτς να μην το βάζει κάτω όταν έμεινε πίσω στο σκορ. Βασικός στόχος είναι η αποφυγή της τελευταίας θέσης. Είχαν προηγηθεί τέσσερα συνεχόμενα no goal, γενικότερα εμφανίζει αμυντική βελτίωση.
Ερωτηματικό για Γιόβετιτς
Εκτός πλάνων είναι ο στόπερ της Ατλέτικο Μαδρίτης, Σάβιτς (62/50) και ο αμυντικός Σίμιτς (α. 50/2), αμφίβολος ο σταρ επιθετικός της Χέρτα, Γιόβετιτς (63/31).

Πιθανή σύνθεση: Μιγιάτοβιτς, Ραντούνοβιτς, Τομάσεβιτς, Βούγιασιτς, Βέσοβιτς, Γιόβοβιτς, Γιάνκοβιτς, Ραϊσκοβιτς, Σαβίσεβιτς, Κρστόβιτς, Μουγκόσα

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανάσαναν οι Ρουμάνοι και με ανεβασμένη ψυχολογία πάνε για νέα νίκη απέναντι στο μαχητικό αλλά με ταβάνι το Μαυροβούνιο. Με τον άσο (1,92).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr