Ποδόσφαιρο

Nations League: Βάση τα γκολ στο Πολωνία - Βέλγιο

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 - 12:17

Aκόμα ένα παιχνίδι στη Λιγκ Α, στο τρίτο γκρουπ για το Nations League και tostoixima.gr το αναλύει για εσάς.

Nations League: Βάση τα γκολ στο Πολωνία - Βέλγιο

Ώρα έναρξης παιχνιδιού (21:45), Novasports

Πολωνία

Σε μορφή ντέρμπι εξελίχθηκε το σημερινό παιχνίδι, αφού η Πολωνία μένει ζωντανή στον όμιλο και μάλιστα σε ισοβαθμία με τη σημερινή της αντίπαλο. Και οι δύο έχουν από 4 βαθμούς και σήμερα θα τα δώσουν όλα για την διεκδίκηση της πρωτιάς. Βέβαια αν μη τι άλλο, η πρωτιά μοιάζει δύσκολη υπόθεση για τη Πολωνία, και ο πρωταρχικός της σκοπός ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Με την βοήθεια της τύχης αλλά και του τερματοφύλακα Σκορούπσκι, η Πολωνία έμεινε όρθια στο Ρότερνταμ και απέσπασε ισοπαλία με σκορ 2-2. Προηγήθηκε δύο γκολ μάλιστα , αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει αυτό το προβάδισμα στην επανάληψη. Ισοφαρίστηκε σε 2-2 και λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού στάθηκε τυχερή αφού ο Ντεπάι αστόχησε σε πέναλτι, και μετά από δύο λεπτά ο Πολωνός κίπερ έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ και κράτησε όρθια την ομάδα του. Σίγουρα δεν είναι εύκολο το σημερινό της ματς, αλλά θα το παλέψει όπως όλα. Πολύ καλή ομάδα η Πολωνία, αξιόλογη και αξιόμαχη. Δεν αφήνει κανένα παιχνίδι και σε όλα δίνει τα πάντα για τη νίκη.

Πιθανή ενδεκάδα

Πολωνία: Szczęsny, Cash, Glik, Bednarek, Puchacz; Szymański , Góralski, Żurkowski, Zalewski, Zieliński, Lewandowski.

Δήλωση προπονητή

Michniewicz: "Έχουμε ένα λεπτομερές πλάνο για τον αγώνα με το Βέλγιο. Υπάρχουν αμφιβολίες για δύο θέσεις στην αρχική ενδεκάδα: όλα τα άλλα κρίνονται. Αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι αυτού του μήνα, οι Βέλγοι μας ξέρουν, τους ξέρουμε. Έρχεται μια ομάδα κοντά όταν πρέπει να περάσει αγώνες όπως η 6-1 ήττα από το Βέλγιο. Το περάσαμε μαζί. Όλοι θέλουν να πάνε στο (Παγκόσμιο Κύπελλο), όλοι έχουν τα όνειρά τους».

Βέλγιο

Ισόπαλη 1-1 έμεινε η ομάδα του Βελγίου στην Ουαλία, ένα αποτέλεσμα που δεν την ευνόησε καθόλου. Απομακρύνθηκε η προοπτική της πρώτης θέσης, παραμένει βέβαια στο κόλπο μα 3 βαθμούς πιο πίσω. Ήταν αρκετά καλοί οι Βέλγοι, ειδικά στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού. Δημιούργησαν ευκαιρίες, απείλησαν αλλά και δέχθηκαν μερικές καλές φάσεις. Προηγήθηκαν με τον Τίλεμανς, όμως από εκεί και μετά δέχθηκαν αρκετή πίεση από την Ουαλία, η οποία κυριάρχησε στο γήπεδο και τελικά της έδωσε το δικαίωμα να ισοφαρίσει. Έτσι έμεινε στο 1-1 και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα της Ολλανδίας. Έχει αμυντικά θέματα και αν δεν βελτιωθεί σε αυτό το κομμάτι, σίγουρα θα έχει περισσότερα θέματα και στη συνέχεια.

Πιθανή ενδεκάδα

Βέλγιο: Mignolet, Castagne, Alderweireld, Vertonghen, Saelemaekers, Praet, Tielemans, T. Hazard, Januzaj, E. Hazard, Batshuayi.

Δήλωση προπονητή

Martínez: "Θα βάλουμε μερικούς νέους παίκτες με λιγότερη εμπειρία, θα είναι ένα καλό τεστ για αυτούς. Θα έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε προηγούμενα λάθη σε αυτήν την εκστρατεία και ο αγώνας θα με βοηθήσει επίσης να μειώσω την ομάδα σε 26 παίκτες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Η ομάδα που αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη, επομένως έχει λιγότερη ενέργεια μερικές φορές, αλλά έχει εμπειρία. Αυτή η ομάδα ήταν συνεπής. Αυτή η γενιά αξίζει έναν τίτλο, αλλά στο ποδόσφαιρο τα περιθώρια μεταξύ των κορυφαίων εθνών είναι πολύ μικρά».

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
2.82 3.1 2.3 1.85 1.75 1.28 3 1.62 2.02 1.48 1.27 1.37
Πολωνία - Βέλγιο / Εκτίμηση

Σίγουρα με τις δηλώσεις του προπονητή του Βελγίου περιμένουμε αρκετά νέα πρόσωπα. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι φορτωμένοι με αρκετά παιχνίδια στα πόδια τους και είναι λογικό να χρειάζονται ξεκούραση. Με αυτό τον γνώμονα, αλλά και την πιθανή επιστροφή του Λέβα, ο οποίος ξεκουράστηκε στο παιχνίδι με την Ολλανδία, περιμένω γκολ και από τους δύο.

Πολωνία - Βέλγιο: Goal/goal (1.72)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr