Ποδόσφαιρο

Α’ Νορβηγίας: Δοκιμασίες για Ρόζενμποργκ και Μόλντε

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 - 12:56

Δράση στην Eliteserien με έξι αναμετρήσεις και προτιμότερο στις περισσότερες το ποντάρισμα τερμάτων.

Α’ Νορβηγίας: Δοκιμασίες για Ρόζενμποργκ και Μόλντε

ΒΙΚΙΝΓΚ-ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ
Η Βίκινγκ ξεκίνησε με το γκάζι στο πάτωμα την πορεία της στην Ελίτσεριεν, αλλά σταδιακά η δυναμική της καταλάγιασε. Μόνο μία νίκη στα πέντε πιο πρόσφατα ματς ο απολογισμός για την ομάδα από το Σταβάνγκερ, που πληρώνει την αστάθεια στην αμυντική λειτουργία. Σε γκολ-γκολ εξελίχθηκαν τα τρία τελευταία ματς. Η έδρα αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τους μπλε, εκεί πορεύονται αήττητοι
Η Σάντεφιορντ είναι μια ομάδα μεσαίας δυναμικής που θέλει απλά την παραμονή στην κατηγορία. Θα τα πήγαινε πολύ καλύτερα σε αυτήν την κατεύθυνση αν αξιοποιούσε και τον παράγοντα έδρα. Για την ώρα παραμένει αξιόπιστη και δυναμική στις εξόδους της, οι τρεις πιο πρόσφατες νίκες καταγράφηκαν μακριά από το γήπεδο της. Ο προπονητής των «φαλαινοθήρων» Χανς Έρικ Όντεγκααρντ δεν υπολογίζει στον κεντρικό αμυντικό και αρχηγό Μόεν.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παρότι η Βίκινγκ βρίσκεται σε κάμψη, η διαφορά της με την Σάντεφιορντ παραμένει χαώδης. Ακόμη και ο συνδυασμός άσου με over πληρώνει.. ψίχουλα, πάμε παρακάτω.

ΓΙΕΡΒ-ΧΑΜ ΚΑΜ
Η Γιέρβ δυσκολεύεται πολύ να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας. Η ομάδα από το Γκρίμσταντ χαρακτηρίζεται από έλλειμμα ποιότητας και αυτό αποτυπώνεται στην πενιχρή δημιουργία και τις δυσκολίες στο σκοράρισμα. Μόνο ένας πόντος το ενεργητικό στα έξι πιο πρόσφατα ματς όπου οι κυανοκίτρινοι πέτυχαν όλα και όλα δύο γκολ. Ο προπονητής Άρνε Σάντσο παραμένει στο πόστο του και υπολογίζει σε πλήρη αποστολή για το στοχευμένο ματς με την έτερη νεοφώτιστη Χαμ Καμ.
Η Χαμ Καμ ξεκίνησε με ενθουσιασμό ως νεοφώτιστη, αλλά σταδιακά καταλάγιασε η δυναμική της. Πλέον η ομάδα από το Χάμαρ μετρά έξι ματς δίχως νίκη και βρίσκεται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Βασικό ζητούμενο είναι η βελτίωση στην αμυντική λειτουργία από τη στιγμή που μπροστά έχει τον τρόπο και σκοράρει, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς των «πράσινων» εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι γηπεδούχοι ήταν σε κακή κατάσταση πριν την διακοπή, το ίδιο όμως ισχύει και για την Χαμ Καμ. Στα τέρματα θα στραφούμε, με τον συνδυασμό γκολ-γκολ και over (2.12).

ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ-ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ
Η Λίλεστρομ ξεκίνησε με συγκρατημένη αισιοδοξία την πορεία της στην Ελίτσεριεν αλλά στην πράξη αποδείχθηκε ιδιαίτερα ικανή και αποτελεσματική κλείνοντας το πρώτο σκέλος στην κορυφή. Αήττητη μέχρι στιγμής, ενώ μετρά επτά νίκες και δύο ισοπαλίες στα εννιά πιο πρόσφατα ματς. Συνδυάζει γκολ και θέαμα, αγωνίζεται με επιθετικογενή τακτική ανεξάρτητα από την έδρα και τον αντίπαλο. Υπερηχητική στην έδρα της όπου μετρά μόνο νίκες, δίχως καν να δεχθούν γκολ. Πλήρης η αποστολή για τον κόουτς Γκέιρ Μπάκε.
Η Ρόζενμποργκ ταλανίζεται από σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, με συνέπεια να έχει ήδη μείνει πίσω σε σχέση με τον αρχικό στόχο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος, έπειτα από χρόνια. Η ομάδα από το Τροντχάιμ μετρά μόνο δύο νίκες στα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια. Έκανε την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν στην τελευταία αναμέτρηση με την Βαλερένγκα στο Όσλο (0-4). Ο έμπειρος κόουτς Κιέτιλ Ρέκνταλ δεν υπολογίζει στον αριστερό μπακ Αουγκούστινσον, που είναι ανέτοιμος.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το μεγάλο ματς της αγωνιστικής, με την όρεξη της Λίλεστρομ για υπέρβαση να έχει ανοίξει για τα καλά ενώ η Ρόζενμποργκ και φέτος υπολειτουργεί. Παρά τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων, δεν θα είναι καθόλου εύκολο να πάρουν το τρίποντο, περισσότερο στην ισοπαλία κλίνουμε.

ΟΝΤ-ΜΟΛΝΤΕ
Η Οντ διάγει δύσκολη σεζόν, ενώ ξεκίνησε με αισιοδοξία πλέον ταλανίζεται στα μισά της κατάταξης. Αιτία είναι οι αδυναμίες στις εντός έδρας υποχρεώσεις όπου οι μαυρόασπροι μετρούν τρεις σερί ήττες. Αντίθετα, στις εξόδους όπου αγωνίζονται με λιγότερο άγχος έχουν πανηγυρίσει δύο μαζεμένα διπλά. Θέλουν να βάλουν στοπ, σε αυτήν την δυστοκία κόντρα στην ποιοτική Μόλντε. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς της ομάδας από το Σκίεν εξελίχθηκαν σε NoGoal.
Η Μόλντε δεν ξεκίνησε καλά την σεζόν αλλά από ένα σημείο και μετά πάτησε το γκάζι στο τέρμα και έβγαλε ποιότητα. Πέντε συνεχόμενες νίκες στο ενεργητικό των μπλε, οι οποίοι συνδυάζουν γκολ και θέαμα και βρίσκονται πλέον σε απόσταση βολής από την κορυφή. Μόνο ψεγάδι η αστάθεια στην αμυντική λειτουργία. Τα τρία πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και over. Ο κόουτς Έρλινγκ Μόε δεν υπολογίζει στον δεξιό χαφ Άντερσεν.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Επικίνδυνη έξοδος για την Μόλντε, αν και είχε ανεβάσει στροφές πριν τη διακοπή των εθνικών ομάδων. Σκληρό καρύδι μπροστά στο κοινό της η Οντ, θα ρισκάρουμε με ισοπαλία στο ημίχρονο-διπλό τελικό.

ΤΡΟΜΣΟ-ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ
Η Τρόμσο παρουσιάζεται κολλημένη με την ισοπαλία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα που έφερε στα τρία πιο πρόσφατα ματς και στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια όπου πορεύεται αήττητη. Ένα ακόμα σημείο αναφοράς για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας από τον βορρά είναι η άνεση στο σκοράρισμα, αλλά και η ευάλωτη άμυνα. Σε γκολ-γκολ εξελίχθηκαν τα επτά από τα οκτώ πιο πρόσφατα ματς των ερυθρόλευκων. Σε πλήρη αποστολή υπολογίζει ο κόουτς Γκάουτε Χέλστρουυπ.
Η Χάουγκεσουντ είναι μια άκρως επιθετικογενής ομάδα. Ανεξάρτητα από την έδρα και τον αντίπαλο δημιουργεί ευκαιρίες και σκοράρει με άνεση, αλλά έχει θέματα στα μετόπισθεν. Τα τέσσερα από τα έξι πιο πρόσφατα ματς των «γλάρων» εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και over 3,5. Για την ώρα παραμένουν σε χαμηλές πτήσεις, οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, εξαιτίας της κάκιστης εκκίνησης στην σεζόν. Όλοι οι βασικοί παίκτες βρίσκονται στη διάθεση του κόουτς Τζάστιν Γκριντχάουγκ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μεγάλη έφεση στις ισοπαλίες έχουν οι γηπεδούχοι, όσα πάνε κι όσα έρθουν η Χάουγκεσουντ. Κρατάμε οπωσδήποτε το γκολ-γκολ, δευτερευόντως και το over, ενώ δεν βλέπουμε να χάνουν οι γηπεδούχοι.

ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ-ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ
Η Ααλεσουντ μπορεί να είναι μια νεοφώτιστη ομάδα, αλλά διαθέτει το ειδικό βάρος και την ποιότητα για να σταθεί ανταγωνιστικά στην κατηγορία. Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται στην παρουσία της στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης, με την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους της περιόδου. Εξαιρετική στη δημιουργία, κάνει πολλές φάσεις σε κάθε ματς, σκοράρει με άνεση, αλλά δέχεται εύκολα τέρματα. Σε γκολ-γκολ και over εξελίχθηκαν τα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια των «οράνιε».
Ακόμα μια σεζόν που ξεκίνησε με όνειρα στην Βαλερένγκα εξελίσσεται εφιαλτικά. Η ομάδα από το Οσλο με το υψηλό μπάτζετ, παραπαίει, μετρώντας μόνο έναν πόντο στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια. Πριν την διακοπή του πρωταθλήματος έγινε φύλλο και φτερό στην αναμέτρηση με την Ρόζενμποργκ από την οποία συνετρίβη εντός έδρας (0-4). Κάκιστη η αμυντική λειτουργία, έχει κρατήσει καθαρή εστία σε μόνο ένα από τα εννιά πιο πρόσφατα παιχνίδια. Ο κόουτς Νταγκ Αϊλεφ Φάγκερμο δεν υπολογίσει στον δεξιό μπακ Μποργκρέβνικ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από το κακό στο χειρότερο οδεύει η Βαλερένγκα με τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία, αντιθέτως η Ααλεσουντ στέκεται μία χαρά. Ωστόσο οι γηπεδούχοι παραμένουν ένα σύνολο χωρίς τις μεγάλες δυνατότητες και δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε.

Βαθμολογία -

19/06/2022Eliteserien
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Λίλεστρομ Λίλεστρομ 24 10 7 3 0 21 7 14
2 Μόλντε Μόλντε 22 10 7 1 2 20 10 10
3 Βίκινγκ Βίκινγκ 21 11 6 3 2 21 11 10
4 Στρομσγκόντσετ Στρομσγκόντσετ 17 11 5 2 4 17 20 -3
5 Σάρπσμποργκ Σάρπσμποργκ 16 10 5 1 4 22 12 10
6 Μπόντο Γκλιμτ Μπόντο Γκλιμτ 16 10 4 4 2 20 14 6
7 Άαλεσουντ Άαλεσουντ 15 10 4 3 3 12 13 -1
8 Ρόζενμποργκ Ρόζενμποργκ 14 9 3 5 1 15 10 5
9 Οντ Οντ 12 10 4 0 6 9 15 -6
10 Τρόμσο Τρόμσο 11 9 2 5 2 12 15 -3
11 Βαλερένγκα Βαλερένγκα 10 10 3 1 6 10 19 -9
12 Χαμ Καμ Χαμ Καμ 9 9 1 6 2 12 11 1
13 Σάντεφιορντ Σάντεφιορντ 9 8 3 0 5 12 16 -4
14 Χάουγκεσουντ Χάουγκεσουντ 8 10 2 2 6 15 21 -6
15 Γιέρβ Γιέρβ 7 9 2 1 6 4 17 -13
16 Κρίστιανσουντ Κρίστιανσουντ 1 8 0 1 7 5 16 -11
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Eliteserien (Relegation)
Relegation - OBOS-ligaen

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr