Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Champions League: Ποντάρει στην εμπειρία η Λεβάντια!

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 - 11:01

Η πιο έμπειρη Λεβάντια Ταλιν έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στην Βίκινγκουρ, λογικό φαβορί και η Ιντερ ντ΄Εσκάλντες επί της άσημης Λα Φιορίτα.

Προκριματικά Champions League: Ποντάρει στην εμπειρία η Λεβάντια!


Σέντρα στο Τσάμπιονς Λιγκ για την σεζόν 2022-23, με τα παιχνίδια του προκαταρκτικού γύρου.
Σε αυτά συμμετέχουν οι τέσσερις πρωταθλήτριες που είχαν την μικρότερη συγκομιδή την τελευταία πενταετία, δηλαδή οι Λα Φιορίτα (Σαν Μαρίνο), Ιντερ Ντ’ Εσκάλντες (Ανδόρα), Βίκινγκουρ Ρέικιαβικ (Ισλανδία) και Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία).
Το μίνι τουρνουά διεξάγεται στην έδρα της Βίκινγκουρ Ρέικιαβικ και μία από αυτές τις ομάδες θα πάρει εισιτήριο για τον α’ προκριματικό γύρο (όπου θα αντιμετωπίσει την σουηδική Μάλμε), ενώ οι άλλες τρεις θα μεταφερθούν στον β’ προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ.
Σε περίπτωση ισοπαλίας στα 90 λεπτά, ακολουθεί ημίωρη παράταση και ενδεχομένως η διαδικασία των πέναλτι.

ΛΑ ΦΙΟΡΙΤΑ-ΙΝΤΕΡ ΝΤ’ ΕΣΚΑΛΝΤΕΣ

Η Λα Φιορίτα είναι η έξι φορές πρωταθλήτρια Σαν Μαρίνο (και έξι κύπελλα), έχει συμμετάσχει άλλες τρεις φορές στον προ-προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς επιτυχία όμως. Αλλωστε αποτελείται από ημι-επαγγελματίες.Συμμετέχει ανελλιπώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 2012, τον Ιούλιο 2017 πανηγύρισε το πρώτο θετικό αποτέλεσμα (0-0 εντός με την βορειοϊρλανδική Λίνφιλντ) και στα περσινά προκριματικά το δεύτερο (1-1 εντός με την μαλτέζικη Μπιρκιρκάρα). Από εκεί και πέρα μετράει 16 ήττες με γκολ 2-49! Εμειναν εκτός οι αμυντικοί Μπρίγκι, Γκασπερόνι, Σάντι και οι μέσοι Λουναντέι-Ζαφεράνι. Η Ιντερ Ντ’ Εσκάλντες κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα Ανδόρας. Ιδρύθηκε το 1995, σε έξι ευρωπαϊκά ματς μετράει δύο νίκες (πέρυσι, 1-0 την Τόρσχαβν και 2-0 την Τέουτα) και τέσσερις ήττες (4-8 γκολ).Το 2015 τερμάτισε 8η στο πρωτάθλημα και υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία (!), για να επιστρέψει δύο χρόνια αργότερα. Στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ο μέχρι πέρυσι παίκτης της, 38χρονος Αργεντινός Φεντερίκο Μπεσόνε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λα Φιορίτα αποτελεί τον… σάκο του μποξ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δεν δείχνει ούτε αυτή την φορά πως μπορεί να αλλάξει την μοίρα της. Το διπλό προσφέρεται πάντως σε αδιάφορη τιμή και θα το συνδυάσουμε με under 3,5.


ΒΙΚΙΝΓΚΟΥΡ ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ-ΛΕΒΑΝΤΙΑ ΤΑΛΙΝ

Πέρυσι πανηγύρισε το νταμπλ, κατακτώντας το έκτο της πρωτάθλημα (και πρώτο μετά το 1991) και το τρίτο της κύπελλο (3-0 στον τελικό την Ακράνες). Φέτος είναι στην δεύτερη θέση, over τα 10/11 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Από το 2018 στην τεχνική ηγεσία ο Αρναρ Γκουνλάουγκσον στηρίζεται εν πολλοίς στον Δανό επιθετικό Χάνσεν (1ος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος) και τους Εκροθ (Σουηδός αμυντικός)-Πούνιεντ (μέσος από το Ελ Σαλβαδόρ). Η πρωταθλήτρια Εσθονίας Λεβάντια Ταλίν έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Προέρχεται από την άνετη εντός έδρας νίκη επί της Πάρνου Βάπρους (4-1), με επτά νίκες στο αήττητο σερί οκτώ αγωνιστικών συγκατοικεί στην κορυφή με την μεγάλη αντίπαλο Φλόρα Ταλίν (πέρυσι την πέρασε για ένα βαθμό). Διαθέτει πολύ πιο δυνατό ρόστερ από τον αντίπαλο τουλάχιστον στα χαρτιά, ξεχωρίζουν οι Βάλνερ (γκολκίπερ), Βάστσουκ (επιτελικός), Κομπλένκο (Ουκρανός φορ). Εχει δέκα πρωταθλήματα και εννιά κύπελλα, από πέρυσι στο τιμόνι ο Σέρβος Μάρκο Σάβιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το ντέρμπι της ημέρας καθώς και οι δύο ομάδες διαθέτουν σαφέστατα περισσότερη ποιότητα συγκριτικά με τους μονομάχους του άλλου ζευγαριού. Το λογικό γκολ/γκολ προσφέρεται σε αδιάφορή τιμή, θα εμπιστευθούμε την πιο έμπειρη Λεβάντια στο 2.45.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr