Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Champions League: Ελσίνκι - Ρίγας Σκόλα, τα γκολ ίσως δώσουν την λύση!

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022 - 11:11

Του Άγγελου Γεώργα

Ελσίνκι και Ρίγας Σκόλα θα τεθούν αντιμέτωπες για τα προκριματικά του Champions League, και tostoixima.gr σας παρουσιάζει τις δύο ομάδες. 

Προκριματικά Champions League: Ελσίνκι - Ρίγας Σκόλα, τα γκολ ίσως δώσουν την λύση!

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί την πόλη του Ελσίνκι, την πρωτεύουσα της Φινλανδίας. Διαιτητής θα είναι ο Αλβανός Juxhin Xhaja.

( Πρώτο ματς για τον 1ο προκριματικό γύρο, ακολουθεί ρεβάνς (12/7). Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά τη λήξη του δεύτερου 90λέπτου ακολουθεί παράταση και (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα παίξει στον 2ο προκριματικό γύρο, ενώ η ομάδα που θα αποκλειστεί παίζει στον 2ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ.)

Ελσίνκι

Την περασμένη χρονιά πανηγύρισε το 31ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και συνάμα την δυνατότητα συμμετοχής της στα προκριματικά του Champions League. Kαι την περασμένη χρονιά είχε ευρωπαϊκές περιπέτειες, αφού εκκίνησε στο UCL, συνέχισε στο Γιουρόπα και τελικά συμμετείχε στους Ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ σε μια μακρά πορεία.

Ο Τόνι Κόσκελα, προπονητής της ομάδας, είχε να διαχειριστεί αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Όμως προσπαθεί να αξιοποιήσει σωστά ένα ποιοτικό σε γενικές γραμμές ρόστερ και να φανεί ανταγωνιστικός τόσο σε πρωτάθλημα όσο και σε Ευρώπη. Εξάλλου είναι η τρίτη του χρονιά στο πάγκο της ομάδας. Έχει κάνει μια σχετική κοιλιά στα εγχώρια, αφού δέχθηκε ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Παραμένει όμως ψηλά, ως δεύτερη στη βαθμολογία και φυσικά στο κυνήγι της πρώτης θέσης με αντίπαλο τη Κουόπιο. Εντός έδρας ανοίγουν λίγο τα παιχνίδια της στα γκολ, όμως γενικότερα έχει μια δυσκολία στο σκοράρισμα. Σήμερα πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρας της άμα θέλει να συνεχίσει την πορεία της στο CHL.

Ρίγας Σκόλα

Η Ρίγας μετά από 11 χρόνια ίδρυσης έφτασε τελικά στο να κάνει το νταμπλ και φυσικά να διεκδικεί μια θέση στο Champions League. Είναι μία ανερχόμενη δύναμη στη Λετονία, και θέλει να εδραιωθεί. Στον πάγκο παρέμεινε ο Βίκτορς Μόρος για τρίτη συνολική χρονιά στην ομάδα. Πέρυσι, αγωνίστηκε στο Κόνφερενς Λιγκ και αποκλείστηκε από τη Γάνδη μια ανάσα από τους ομίλους. Στο τελευταίο της ματς για το πρωτάθλημα επικράτησε εντός έδρας της Νταουγκάβπιλς με 4-0. Έτσι, μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Βαλμιέρα στους 5 βαθμούς. Έχει κάποιες απουσίες με κυριότερη αυτή του τοπ σκόρερ της ομάδας, Αντρέι Ίλιτς.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.91 3.1 3.65 1.67 1.97 1.23 3.35 1.82 1.78 1.18 1.25 1.7
Ελσίνκι - Ρίγας Σκόλα / Εκτίμηση

Η Ελσίνκι κανονικά θα ήταν το μεγάλο φαβορί για την νίκη. Η απογοητευτική εικόνα της όμως στα τελευταία παιχνίδια με κάνουν να είμαι διστακτικός. Δεν έχει βρει ρυθμό και δεν ξέρω αν μπορεί να κουβαλήσει και πρωτάθλημα και Ευρώπη στη καμπούρα της. Από την άλλη η Ρίγα, έχει ένα καλό ρόστερ και δεν έχει να χάσει κάτι. Είναι επικίνδυνη ομάδα και μπορεί να κάνει τη ζημιά. Αφού δεν προκύπτει εύκολα σημείο θα πάω με το αμφίτερμα να είμαι πιο safe.

Goal/goal λοιπόν στο 1.80 είναι αξιόλογη επιλογή.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr