Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Europa Conference League: "Μπαρουτοκαπνισμένοι" οι γηπεδούχοι!

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022 - 10:59

Του Άγγελου Γεώργα

Πλούσιο πρόγραμμα όσον αφορά τους αγώνες που διεξάγονται σήμερα, καθώς έχουμε φουλ αγωνιστική δράση στο Europa Conference League, όμως κρύβουν πολλές παγίδες. Tostoixima.gr είναι εδώ για να σας δώσει τα φώτα του για αυτά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. 

Προκριματικά Europa Conference League:

(19:00) ΦΛΟΡΑ ΤΑΛΙΝ - ΣΕΙΝΑΓΙΟΕΝ

H Φλορά Ταλίν την περασμένη χρονιά ήταν ίσως η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, όμως παρόλα αυτά δεν κατάφερε να φτάσει την κατάκτησή του αφού έμεινε στη 2η θέση μόλις 3 βαθμούς μακριά. Έτσι, η ομάδα του Γιούργκεν Χεν εξασφάλισε το εισιτήριο για το φετινό Κόνφερενς Λιγκ, ύστερα και τη διεξαγωγή των πλέι οφς. Τη φετινή χρονιά πάντως τα πηγαίνει εξίσου καλά και είναι πρώτη με 50 βαθμούς, αλλά με παιχνίδι περισσότερο από την 2η. Τρέχει ένα αρκετά καλό σερί αήττητων αγώνων αφού έχει παραμείνει μακριά από την ήττα 6 αγωνιστικές. Η περσινή της περιπέτεια στην Ευρώπη εξελίχθηκε πολύ καλά, αφού βρέθηκε σε Όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ με Γάνδη, Παρτίζαν, Ανόρθωση και πήρε 5 βαθμούς. Να σημειωθεί πως είναι μια ομάδα που στηρίζεται αποκλειστικά σε γηγενής ποδοσφαιριστές και δεν διαθέτει ξένους στο ρόστερ της.

Η Σεϊναγιόεν κατάφερε και εξασφάλισε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο τη περσινή χρονιά αφού μετά το τέλος των πλέι οφς βρέθηκε στη 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Παρόλο που πήγαν όλα καλά για την ομάδα, η αλλαγή τεχνικού ήρθα αναπόφευκτα. Τα ηνία της ομάδας ανέλαβε ο Χόακιν Γκόμεζ, ο οποίος όμως αντιμετωπίζει δυσκολίες καθώς βλέπει πως η ομάδα του δεν μπορεί να βρει ρυθμό και να έχει την πορεία που θα ήθελε. Δυσκολεύεται γενικότερα να φτάσει σε νίκες και τα μόνα αξιόλογα αποτελέσματα είναι μερικές ισοπαλίες. Θα έχει και απουσίες σήμερα καθώς έχει αρκετούς τραυματισμούς και οι μεταγραφές δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής ακόμα.

Εκτίμηση: Oι γηπεδούχοι είναι πιο έμπειρη ομάδα σε τέτοιες καταστάσεις. Φυσικά βρίσκονται και οι δύο ομάδες σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες περί ανετοιμότητας. Θέλουν να κάνουν την έκπληξη οι φιλοξενούμενοι και να κάνουν το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Ένα ελαφρύ προβάδισμα στους γηπεδούχους θα δώσω με κάλυψη. 1X & over 1,5 στο 1.72

(19:00) ΚΟΥΟΠΙΟ - ΝΤΙΛΑ ΓΚΟΡΙ

Η Κουόπιο θα μπορούσε να έπαιζε για άλλη διοργάνωση αυτή τη περίοδο, αν την τελευταία αγωνιστική κέρδιζε την Ελσίνκι για το πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και φυσικά έχασε και τον τίτλο μέσα από τα χέρια της, αφού χρειαζόταν νίκη και μόνο νίκη. Κατέκτησε το κύπελλο βέβαια, κάτι που θέλει να κάνει και φέτος μιας και βρίσκεται στα ημιτελικά. Φέτος στο πρωτάθλημα, βρίσκεται μόνη πρώτη με διαφορά 3 βαθμών, αλλά και με παιχνίδι λιγότερο. Πέρυσι αποκλείστηκε από την Ουνιόν Βερολίνου στο Κόνφερενς Λιγκ. Η Κουόπιο έχει 6 νίκες και 1 ισοπαλία στα 7 τελευταία εντός έδρας.

Η Ντίλα Γκόρι προέρχεται από την Γεωργία, όπου πήρε το ευρωπαϊκό της εισιτήριο τερματίζοντας στην 3η θέση, πίσω από τις Ντινάμο Μπατούμι και Ντινάμο Τυφλίδας. Τη φετινή χρονιά, βρίσκεται διαρκώς στο κυνήγι της τριάδας, όμως προς το παρών παραμένει εκτός από αυτή. Θα ψάξει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μιας και το πρωτάθλημα δείχνει πως έχει βρει ιδιοκτήτη. Στο τελευταίο της παιχνίδι γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από την Τορπέντο Κουτάισι με 4-1, ένα αποτέλεσμα που έβαλε φρένο στο αήττητο σερί των 6 αγώνων.

Εκτίμηση: H Kουόπιο γνωρίζει από αυτά τα παιχνίδια, καθώς είναι η 5η χρονιά που παίζει στην Ευρώπη. Θα έχει τις πρωτοβουλίες στο παιχνίδι, καθώς η αντίπαλός της θα κοιτάξει να μετόπισθεν πρώτα. Ο άσος είναι μικρός σε αξία από μόνος του. Θα πάμε με έναν συνδυασμό για να αυξήσουμε λίγο την απόδοση. 1 & under 3,5.

(19:00) ΠΟΓΚΟΝ - ΚΡ ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ

H Πογκόν άντεξε στο κυνήγι της πρωτιάς την περασμένη χρονιά και έτσι περιορίστηκε στη 3η θέση, αν και ήταν μια πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Εξασφάλισε έτσι το εισιτήριο για το Κόνφερενς, εκεί όπου θα συμμετάσχει για 2η χρονιά, ψάχνοντας μια καλύτερη πορεία από την περσινή όπου και αποκλείστηκε από τον 2ο προκριματικό από την κροατική Όσιγεκ. Ο μέχρι πρώτινος προπονητής της ομάδας Κόστα Ρούνιαϊτς αποχώρησε για την Λέγκια και έτσι την θέση του πήρε ο Σουηδός Γενς Γκούσταφσον.

Στην αντίπερα όχθη, η Ρέικιαβικ, η ομάδα από την Ισλανδία κατέκτησε την 3η θέση στο φινάλε του πρωταθλήματος, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League. Το φετινό πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη, και η Ρέικιαβικ είναι στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Θέλει να παραμείνει εκεί ή ψηλότερα καθώς θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφς. Η ισλανδική ομάδα έχει μια εμπειρία από τις ευρωπαϊκές περιπέτειες και δεν της είναι εντελώς άγνωστο το σκηνικό. Εξάλλου περίμενε έναν χρόνο και προετοιμαζόταν για αυτή τη στιγμή.

Εκτίμηση: Ενδιαφέρον σταύρωμα, δύσκολο να το προσεγγίσεις προς το αποτέλεσμα. Η γηπεδούχοι είναι πιο φιλόδοξη και ποιοτικοί. Όμως η φιλοξενούμενη έχει ρυθμό και ενθουσιασμό. Ίσως μπορέσει να κάνει τη ζημιά πετυχαίνοντας ένα γκολ. Με αμφίτερμα θα πάω εδώ αφού μοιάζει μια πιθανή λύση στον γρίφο αυτόν.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

(19:00) Φλορά Ταλίν - Σεϊναγιόεν: 1X & over 1,5 (1.72)

(19:00) Κουόπιο - Ντίλα Γκόρι: 1 & under 3,5 (2.15)

(19:00) Πογκόν - Ρέικιαβικ: Goal/goal (2.30)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr