Ποδόσφαιρο

Σούπερ Καπ Πολωνίας: «Παιχνίδι» στα γκολ!

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022 - 03:23

Η Λεχ Πόζναν εν μέσω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων κοντράρεται με την Ρακόφ για την πρώτη… κούπα στην Πολωνία και ρισκάρουμε σε ποντάρισμα τερμάτων.

Σούπερ Καπ Πολωνίας: «Παιχνίδι» στα γκολ!

Με το Σούπερ Καπ «ανοίγει» η ποδοσφαιρική σεζόν στη Πολωνία. Στο Σούπερ Καπ θα κοντραριστεί η πρωταθλήτρια Λεχ Πόζναν με την κυπελλούχο, Ρακόφ σε μια άτυπη ρεβάνς του περυσινού τελικού κυπέλλου. Ο αγώνας είναι μονός και διεξάγεται στο Πόζναν Στάντιουμ, την έδρα της Λεχ Πόζναν ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Λεχ Πόζναν

Απαιτητικό κρίνεται το ξεκίνημα της σεζόν για την περυσινή πρωταθλήτρια, που την Τρίτη επικράτησε δύσκολα 1-0 της Καραμπάγκ για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ ακολουθεί άμεσα η σεζόν. Προχώρησε σε αλλαγή τεχνικού μετά την απρόσμενη αποχώρηση του επιτυχημένου Σκόρτσα που αντικαταστάθηκε απο τον Ολλανδό, Γιον φαν ντερ Μπρομ.


Με αλλαγές

Δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές και βγήκε μάλλον ζημιωμένη στο… παζάρι αν και αναμένονται περαιτέρω κινήσεις. Δεν υπολογίζεται ο βασικός αμυντικός και αρχηγός Σάλαμον, ενώ ο Ολλανδός τεχνικός αναμένεται να αποφύγει τα ρίσκα ενόψει τις κρίσιμης ρεβάνς στο Αζερμπαϊτζάν.

Ράκοβ

Εντυπωσιακά κύλησε η περυσινή σεζόν για την Ρακόφ που κατέκτησε το κύπελλο για δεύτερη σερί χρονιά (επικράτησε της Λεχ Πόζναν στον τελικό) ενώ κατάφερε να πλασαριστεί στην 2η θέση στο πρωτάθλημα. Αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη στην χώρα καθώς μόλις το 2016-17 αγωνιζόταν στην 3η Κατηγορία. Ο τεχνικός Μάρεκ Παπσζουν βρέθηκε στο στόχαστρο αρκετών συλλόγων αλλά αρνήθηκε κάθε πρόταση και συνεχίζει στον πάγκο για 7η σεζόν.


Με Σβάρνα
Απέκτησε ως δανεικό τον Σβάρνα (ΑΕΚ) και η ελληνική παροικία μεγαλώνει, καθώς στην Ρακόφ αγωνίζεται και ο Πανανικολάου. Εκτός οι τραυματίες Ρακοβιτάν, Πέτρασεκ (αμυντικοί). Έδωσε τέσσερα φιλικά προετοιμασίας (3-0-1, 10-5 γκολ).

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
2.9 3.2 2.2 1.77 1.82 1.25 3.15 1.67 1.95 1.55 1.27 1.32
Λεχ Πόζναν - Ράκοβ / Εκτίμηση

Η Λεχ Πόζναν αναμένεται να παραταχθεί με αρκετές αλλαγές και το διπλό έχει πάρει… παιχνίδι την τελευταία ώρα. Δεν θα μπλέξουμε με σημείο, ρισκάρουμε με την… διπλωματική λύση των 2-3 γκολ (1.98).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr