Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Champions League: Παιχνίδια για δυνατούς λύτες, εύκολα η Μπόντο Γκλιμτ!

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 - 10:26

Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον έχουμε απόψε στο στοιχηματικό κουπόνι, καθώς διεξάγονται τα προκριματικά του Champions League. Tostoixima.gr είναι εδώ για να σας δώσει τις προτάσεις του. 

Προκριματικά Champions League: Παιχνίδια για δυνατούς λύτες, εύκολα η Μπόντο Γκλιμτ!

Toυ Άγγελου Γεώργα

Πάμε να δούμε με τη σειρά τα παιχνίδια που έχουν ώρα έναρξης στις 20:00. Όλα τα παιχνίδια είναιοι ρεβάνς για τον 1ο προκριματικό γύρο.

ΚΛΑΚΣΒΙΚ - ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ

Δεν κατάφερε στο πρώτο παιχνίδι να βάλει δύσκολα στους Νορβηγούς η Κλάκσβικ, και υπέκυψε με το βαρύ 3-0 απέναντι στους πρωταθλητές Νορβηγίας. Δέχτηκε δύο γκολ αρκετά νωρίς στο πρώτο ημίχρονο και το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 58' όπου και δέχθηκε και το τρίτο γκολ. Από εκεί και μετά έκανε κάποιες φάσεις, προσπάθησε να μειώσει το σκορ όμως δεν τα κατάφερε. Στο πρωτάθλημα αντιθέτως τα πηγαίνει εξαιρετικά, αφού σε 15 αγώνες έχει 14 νίκες και 1 ισοπαλία, και οδηγεί την κούρσα. Βέβαια άλλο το εγχώριο πρωτάθλημα άλλο η Ευρώπη. Δεν υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης των νησιωτών, αφού δύσκολα μπορούν να βρουν τρία γκολ απέναντι σε μία τόσο καλή ομάδα. Λογικά αν αποκλειστεί απόψε παίζει στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ με τη Σουτιέσκα.

Η Μπόντο Γκλιμτ έκανε αυτό που έπρεπε και ήθελε. Να καθαρίσει το παιχνίδι μέσα στην έδρα της και να πάει για τα διαδικαστικά στα Φερόε. Το 3-0 της δίνει το εισιτήριο της επόμενης φάσης, αρκεί σήμερα να κατέβει στο γήπεδο και να κάνει τα βασικά. Ήταν σοβαρή και συγκεντρωμένη, καθάρισε τον αντίπαλό της και έκανε τους οπαδούς της να ξεχάσουν λίγο την κακή πορεία στο πρωτάθλημα. Βέβαια δεν σημαίνει πως θα παρατήσει το πρωτάθλημα, αλλά θα πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Στο τελευταίο της ματς στο πρωτάθλημα επικράτησε με 4-1 της Σάρπσμποργκ, παρότι έμεινε πίσω μόλις στο 1’.

Εκτίμηση: Οι Νορβηγοί κρατάνε ήδη την πρόκριση στα χέρια τους. Πολύ δύσκολο ως απίθανο να γίνει η ανατροπή. Φυσικά η Κλάκσβικ θα προσπαθήσει να κάνει το «θαύμα», όμως η σοβαρή Μπόντο δεν θα έχει θέμα. Το over 2,5 μοιάζει μια καλή επιλογή για ένα ματς που πιθανόν να ανοίξει.

ΣΑΧΤΙΟΡ ΣΟΛΙΓΚΟΡΣΚ - ΜΑΡΙΜΠΟΡ

Η Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ μπορεί να μην κινδύνεψε αρκετά στο πρώτο παιχνίδι και να κράτησε ανέπαφη την εστία της, όμως αυτό το χρωστάει και στην τύχη. Ειδικά στο 93' θα μπορούσε να την είχε πληρώσει άμα δεν υπήρχε το δοκάρι να σταματήσει την μπάλα προς την εστία. Σήμερα δεν μπορεί να έχει το πλεονέκτημα της έδρας της καθώς το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα στη Τουρκία, όπου η ομάδα βρίσκεται εκεί εδώ και μια βδομάδα για να κάνει προετοιμασία. Η ομάδα που θα προκριθεί θα παίξει στον 2ο προκριματικό γύρο με τη Σέριφ Τίρασπολ, ενώ η ομάδα που θα αποκλειστεί παίζει απευθείας στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Η Μάριμπορ θα ήθελε ιδανικά να κερδίσει και να πάρει το προβάδισμα μέσα στην έδρα της, όμως δεν τα κατάφερε και κόλλησε στο μηδέν. Βέβαια η αντίπαλός της είναι θεωρητικά πιο έτοιμη, αλλά δεν της έλειψαν οι καλές στιγμές. Στις τάξεις της ομάδας πιστεύουν ότι μπορεί να έρθει η πρόκριση εύκολα ή δύσκολα. Το πρωτάθλημα αρχίζει σε μερικές μέρες και αυτός θα ήταν ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει η χρονιά.

Εκτίμηση: Ισορροπημένο παιχνίδι καθώς κάθε ομάδα έχει τις ιδιαιτερότητές της. Δύσκολο κάποια να πάρει το προβάδισμα θεωρητικά, θα πάω με το No goal μιας και το under είναι σε πιο χαμηλά επίπεδα.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΠΑΤΟΥΜΙ - ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ

Η Ντινάμο Μπατούμι αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της για τον θεσμό του Champions League, και τα πήγε αρκετά καλά αφού απέσπασε την ισοπαλία που την κρατάει στο κόλπο της πρόκρισης. Αυτό μάλιστα ήρθε και κάπως πιο δύσκολα, αφού έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 42'. Κράτησε απέναντι στη πίεση που δέχθηκε στην επανάληψη και έτσι σήμερα όλοι αδημονούν για την μεγάλη ρεβάνς. Το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο απόψε. Η ομάδα που θα προκριθεί θα παίξει στον 2ο προκριματικό γύρο με τον νικητή του ζευγαριού Φερεντσβάρος - Τομπόλ, ενώ η ομάδα που θα αποκλειστεί παίζει στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ με τη Λεχ Πόζναν.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας αν και είχε την υπεροχή σε όλο το ματς, δεν κατάφερε αυτό να το μεταφράσει σε γκολ. Βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον αντίπαλο γκολκίπερ και έτσι έμεινε στο μηδέν. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και ο ρυθμός που έλειπε από την ομάδα. Η προϊστορία δεν είναι και με το μέρος της αφού έχει μία νίκη στα 11 τελευταία παιχνίδια της για το CHL.

Εκτίμηση: Η Σλόβαν θεωρητικά θα μπορούσε να είναι το φαβορί σήμερα. Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και οι γηπεδούχοι σε κατάμεστο γήπεδο θα τα δώσουν όλα για να προκριθούν. Δεν ξέρω τι πρόσωπο θα παρουσιάσουν και τι βλέψεις έχουν για το παιχνίδι. Δεν θα πάω με καμία για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Θα προτιμήσω την μοιρασιά στο ημίχρονο, που είναι και σε καλή απόδοση, καθώς θεωρώ το δεύτερο ημίχρονο θα κρίνει όλη την πρόκριση.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Κλάκσβικ - Μπόντο Γκλιμτ: Over 2,5 (1.65)

Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ - Μάριμπορ: No goal (1.70)

Ντινάμο Μπατούμι - Σλόβαν Μπρατισλάβας: X ΗΜΙΧΡΟΝΟ (1.90)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr