Ποδόσφαιρο

MLS: Ντέρμπι στην Καλιφόρνια!

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 - 13:41

Φουλ δράση στο συναρπαστικό πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών, ως είθισται σε πολλά ματς αξίζει το ποντάρισμα τερμάτων.

MLS: Ντέρμπι στην Καλιφόρνια!

ΑΤΛΑΝΤΑ-ΣΟΛΤ ΛΕΙΚ
Η Ατλάντα δεν σκόραρε για πρώτη φορά μετά από δέκα αγωνιστικές και μοιραία παραδόθηκε στις ορέξεις του καλύτερου Οστιν. Και επισήμως ντεφορμέ, καθώς συμπλήρωσε τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη και μοιραία έχασε έδαφος από την πρώτη επτάδα. Over τα δέκα από τα 11 τελευταία, δεν υπολογίζονται και πάλι οι Γκουζάν (τ), Λένον, Ρόμπινσον (α).
Τα εύκολα δύσκολα έκανε το Σολτ Λέικ που αν και προηγήθηκε 2-0, εν τέλει συμβιβάστηκε με τον βαθμό κόντρα στο Κολοράντο. Σε κακό… φεγγάρι, έχει περιοριστεί σε μόλις ένα τρίποντο στα πέντε τελευταία ματς και μοιραία… έδωσε δικαιώματα στους διώκτες της. Γκολ/γκολ με συνδυαστικό over και τα τρία τελευταία εκτός έδρας ματς, εκτός ο επιθετικός Γουντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντεφορμέ η Ατλάντα, αλλά και συνεπής στο σκοράρισμα. Ούτε το Σολτ Λέικ είναι στα καλύτερα του και αποδυναμώνεται περαιτέρω στις εξόδους του, αλλά και από την πλευρά του έχει επιθετικές αρετές. Επιλογή ο συνδυασμός γκολ-γκολ και over (2.00).

ΣΙΚΑΓΟ-ΤΟΡΟΝΤΟ
Άξιο της μοίρας της το Σικάγο που προηγήθηκε 2-0 στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη παρουσιάστηκε μεταμορφωμένο και δέχτηκε τρία γκολ από το Κολόμπους (2-3). Σε σταθερά χαμηλές πτήσεις φέτος, έχει περιοριστεί σε μόλις δύο τρίποντο στα τελευταία 15 ματς και μοιραία παραμένει καθηλωμένο στην τελευταία θέση. Επιστρέφει ο μπακ Ναβάρο, εκτός οι στόπερ Ομπσμπεργκ και Πινέδα.
Το Τορόντο «γύρισε» το σκορ με δύο γκολ σε ένα πεντάλεπτο με το Σαν Χοσέ, αλλά στο φινάλε έπαιξε με το χρόνο και περιορίστηκε στον βαθμό (2-2). Σε… κακό φεγγάρι, έχει περιοριστεί σε μόλις ένα τρίποντο στα πέντε τελευταία και μοιραία δείχνει να μην… πιστεύει πως μπορεί να προλάβει την πρώτη επτάδα. Γκολ/γκολ με συνδυαστικό over τα πέντε από τα επτά τελευταία, ανέτοιμος ο σταρ νεοφερμένος Ινσίνιε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εχει ποιότητα όμως δυσκολεύεται να την βγάλει στο γήπεδο το Σικάγο, προβληματική και με το παραπάνω η σεζόν του Τορόντο. Μόλις στο 1.62 ο άσος δεν έχει αξία, συνδυαστικά με over κάτι.. γίνεται (2.20).

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ-ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ
Αποκαρδιωτική εμφάνιση από την Ουάσινγκτον που γνώρισε την πιο βαριά ήττα στην ιστορία της από την Φιλαδέλφεια (7-0)! Το διπλό με το σόου Φούντα στο Ορλάντο ήδη ξεχάστηκε και ψάχνει… σανίδα σωτηρίας καθώς μετρά πέντε ήττες στα επτά τελευταία. Η βαριά ήττα έφερε εξελίξεις, ο Γουεϊν Ρούνεϊ είναι προ των πυλών καθώς ο Άγγλος τεχνικός φέρεται να έχει συμφωνήσει να αναλάβει. Over τα τέσσερα από τα έξι τελευταία, εκτός ο βασικός τερματοφύλακας Χαμίντ, νέο πρόβλημα ο βασικός στόπερ Σμιθ.
Τι κι αν βρέθηκε να χάνει 2-0; Το Κολόμπους πήρε περισσότερα ρίσκα στην επανάληψη και κατάφερε να «γυρίσει» το σκορ στο Σικάγο και να πανηγυρίσει σπουδαίο διπλό. Σε εντυπωσιακή κατάσταση καθώς για πρώτη φορά φέτος «τρέχει» ένα αήττητο έξι αγωνιστικών και μπήκε για τα καλά στο κόλπο για το πλασάρισμα στην πρώτη επτάδα. Δεν υπολογίζεται ο χρήσιμος μέσος Αρτούρ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Να συνέλθει από το σοκ καλείται η Ουάσινγκτον, όμως θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στο Κολόμπους που έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Παίζουν όλα τα αποτελέσματα, κρατάμε το πολύ πιθανό γκολ-γκολ σε χαμηλές πάντως τιμές (1.60).

ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ-ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ
Μια από τα ίδια για το Σινσινάτι που κοίταξε στα μάτια την πρωτοπόρο Ρεντ Μπουλς, προηγήθηκε μάλιστα, για να συμβιβαστεί εν τέλει με τον βαθμό (1-1). Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική ισοπαλία και τέταρτη στα πέντε τελευταία για την σκληροτράχηλη ομάδα του Κρις Ολμπράιτ που παλεύει και διατηρείται σε τροχιά πλέι οφ. Γκολ/γκολ τα επτά από τα οκτώ τελευταία, σταθερά εκτός οι βασικοί Μπάτζι (ε) και Μορένο (μ).
Το Βανκούβερ προηγήθηκε αλλά στο τελευταίο 20λεπτο υπέστη… καθίζηση και δέχτηκε τρία γκολ από τη Μινεσότα (1-3). Πρώτη ήττα μετά το εξαιρετικό 2-1-0 που είχε προηγηθεί και είχε επαναφέρει τις ελπίδες για πλασάρισμα στην πρώτη επτάδα. No Goal τα πέντε από τα επτά τελευταία, εκτός οι βασικοί Καϊσέδο (ε), Χαϊσάλ (τερμ), Γκουτιέρεζ (αμυντικός), Μπερχάλτερ (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σκληρό καρύδι το Σινσινάτι, έχει το πάνω χέρι απέναντι στο συνήθως αναιμικό εκτός έδρας Βανκούβερ. Πάντως θα θέλαμε ψηλότερα τον άσο (1.72).

ΙΝΤΕΡ ΜΑΪΑΜΙ-ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
Η Ιντερ Μαϊάμι, επέδειξε τις συνήθεις πλέον επιθετικές αδυναμίες της στο Ορλάντο, στο φινάλε έπαιξε με τον χρόνο και το πλήρωσε, δεχόμενη γκολ στις καθυστερήσεις (1-0). Εσχάτως παρουσιάζεται πιο ανταγωνιστική (3-3-2) αλλά όσο δεν βρίσκει λύσεις στην επίθεση, θα… ταλαιπωρείται. Στα 2-3 γκολ κρίθηκαν τα πέντε από τα έξι τελευταία, γνωστή η απουσία του εξτρέμ Ρόμπινσον.
Τι κι αν δεν είχε σκοράρει στα δύο τελευταία ματς; Η Φιλαδέλφεια άστραψε και βρόντηξε κόντρα στην Ουάσινγκτον (7-0) και έδωσε απαντήσεις, κατακτώντας το πιο επιβλητικό τρίποντο της σεζόν. Μπορεί να μην αποτελεί… υπόδειγμα σταθερότητας, αλλά έχει ηττηθεί μόλις μια φορά στα εννέα τελευταία και δεν αποχωρίζεται τις τελευταίες θέσεις. Under τα επτά από τα εννέα τελευταία, εκτός οι Σέρτζιο Σάντος (βασικός επιθετικός) και οι αναπληρωματικοί Ααρονσον, ΜακΓκιν (μέσοι).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλύτερη ομάδα η Φιλαδέλφεια, που με.. φόρα από την ασύλληπτη επτάρα επί της Ουάσινγκτον μπορεί να περάσει αλώβητη από μία έδρα που δεν είναι και η πιο σκληρή. Σε καλές τιμές το διπλό (2.52) που πάντως δεν θα είναι εύκολο, παίζεται και το over (1.88).

ΜΙΝΕΣΟΤΑ-ΚΑΝΣΑΣ
Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 66’; Η Μινεσότα ήταν απολαυστική στο φινάλε και κατάφερε να επικρατήσει άνετα στο Βανκούβερ (1-3) συνεχίζοντας τις υψηλές πτήσεις. Για πρώτη φορά φέτος μετρά τρεις κολλητές νίκες και μετά από καιρό «πάτησε» ξανά στην πρώτη επτάδα. «Κολλημένη» με τα «μεγάλα» σκορ, μετρά πέντε κολλητά γκολ/γκολ με συνδυαστικό over, εκτός ο βασικός μέσος Αριάγκα και ο χαφ Ντότσον.
Σπουδαίο διπλό για το Κάνσας που με ανατροπή, επέστρεψε με τους τρεις βαθμούς από το Μόντρεαλ (1-2). Το τρίποντο επανέφερε κάποια από την χαμένη αυτοπεποίθηση, μετρά δύο νίκες στην τελευταία τετράδα αγώνων ενώ προκρίθηκε και στα ημιτελικά του κυπέλλου, που φαντάζει ήδη το σωσίβιο μιας μέτριας σεζόν. Στα 2-3 γκολ κρίθηκαν τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία, σταθερά εκτός ο χρήσιμος επιθετικός Βουγίνοβιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αρκετά τα σκαμπανεβάσματα της Μινεσότα αν και έρχεται από τρεις κολλητές νίκες, σημάδια ζωής στο Κάνσας. Θα αποφύγουμε τον άσο, πάμε με το διπλωματικό 2-3 γκολ.

ΝΑΣΒΙΛ-ΣΙΑΤΛ
Μια από τα ίδια για το Νάσβιλ που παρουσιάστηκε και πάλι προβληματικό αμυντικά και παραδόθηκε στις ορέξεις της καλύτερης Σάρλοτ (4-1). Εσχάτως έχει χάσει την συνέπεια που το χαρακτήριζε, έχει περιοριστεί σε μόλις ένα τρίποντο στα πέντε τελευταία ματς και μοιραία έδωσε… δικαιώματα στους διώκτες του πλασαρίσματος στην πρώτη επτάδα. Γκολ/γκολ με συνδυαστικό over στα επτά από τα οκτώ τελευταία.
Τα… κομμάτια του μαζεύει το Σιάτλ που ήταν κακό στο ντέρμπι με το Πόρτλαντ και μοιραία γνώρισε βαριά ήττα μπροστά στο κοινό του (0-). Ανταγωνιστικό αλλά με αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοση του και χαρακτηριστικό είναι πως μετρά 2-1-2 στα πέντε τελευταία. Over τα 5/7 πιο πρόσφατα, εκτός οι βασικοί Βάργκας (αμυντικός), Αρεάγκα (μέσος), Ρουιντιάζ (φορ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κάπως ντεφορμέ το Νάσβιλ, αλλά πάντα πολύ δυνατό στην έδρα του. Το Σιάτλ είναι σε καλύτερη κατάσταση παρά την βαριά ήττα από το Πόρτλαντ και αδικείται από τις αποδόσεις (1.88-3.55-4.25), θα ρισκάρουμε με την ισοπαλία.

ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ-ΟΡΛΑΝΤΟ
Εδειξε αντοχές το Κολοράντο που παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0, στο φινάλε πήρε περισσότερα ρίσκα και κατάφερε να σώσει τον βαθμό στο Σολτ Λέικ (2-2). Η ισοπαλία δεν βελτίωσε πάντως την θέση του, συμπλήρωσε πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη και μοιραία αδυνατεί να πλησιάσει την πρώτη επτάδα. Over τα πέντε από τα επτά τελευταία, ξανά εκτός ο μέσος Πράις.

Αποστολή εξετελέσθη για το Ορλάντο που επέμεινε και δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις κόντρα στην Ιντερ Μαϊάμι (1-0). Απάντησε στις δύο ήττες που είχαν προηγηθεί, παγιώθηκε στην πρώτη επτάδα ενώ διατηρεί ανοιχτή τη πόρτα της διάκρισης και από το κύπελλο όπου συνεχίζει στα ημιτελικά. Under τα τρία από τα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας ματς, παρελθόν ο εξτρέμ φαν ντερ Βάτερ που επέστρεψε στην Ολλανδία (Καμπούρ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με δεδομένες αδυναμίες το Κολοράντο αν και μπροστά στο κοινό του είναι μαχητικό. Ανώτερο σύνολο το Ορλάντο, προκαλεί εντύπωση το 4.50 στο διπλό και αξίζει.. μερικά ψιλά.

ΝΤΑΛΑΣ-ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΣΙΤΙ
Τα εύκολα δύσκολα έκανε το Ντάλας που προηγήθηκε δις στο γειτονικό ντέρμπι με το Χιούστον, αλλά εν τέλει συμβιβάστηκε με τον βαθμό, δεχόμενη την ισοφάριση στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων (2-2)! Σε κακό… φεγγάρι, καθώς για πρώτη φορά φέτος συμπλήρωσε πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη και μοιραία έχασε έδαφος από τους πρωτοπόρους. Γκολ/γκολ τα οκτώ από τα εννέα τελευταία, εκτός ο μέσος Κινιόνεζ.

Τέσσερα ματς χωρίς νίκη είναι πολλά για τη Νου Γιορκ Σίτι που πόνταρε και πάλι στον οίστρο του Καστεγιάνος (12 γκολ φέτος) και επικράτησε δίκαια της Νιου Ινγκλαντ (4-2). Το τρίποντο την επανέφερε σε τροχιά κορυφής αλλά για τον τίτλο απαιτείται βελτίωση στην άμυνα. Γκολ/γκολ με over τα 4/5 τελευταία, εκτός ο βασικός μέσος Παρκς και ο βασικός στόπερ Τιάγκο Μάρτινς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το πιο αμφίρροπο ματς της αγωνιστικής. Το φιλόδοξο φέτος Ντάλας δεν θα φοβηθεί την πρωταθλήτρια, η οποία βασίζεται κυρίως στην επίθεση. Πολύ χαμηλά το γκολ-γκολ και θα το συνδυάσουμε με over (1.90).

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΓΚΑΛΑΞΙ-ΣΑΝ ΧΟΣΕ
Ντέρμπι γνωστό ως Καλιφόρνια Κλάσικο. Οι Γκάλαξι απάντησαν στο Λος Αντζελες, αλλά σε τρία λεπτά δέχτηκαν δύο γκολ και μοιραία έμειναν με άδεια χέρια στο ντέρμπι (3-2). Η νέα αρνητική εμφάνιση πιστοποίησε το ντεφορμάρισμα της, έχει μόλις ένα τρίποντο στα τέσσερα τελευταία ενώ αποκλείστηκε στα προημιτελικά κυπέλλου. Δεν αποχωρίζεται πάντως τις πρώτες θέσεις, over τα πέντε από τα έξι τελευταία. Εκτός ο αν. μπακ Γκάσπερ.

Τα εύκολα δύσκολα έκανε το Σαν Χοσέ, που προηγήθηκε αλλά εν τέλει χρειάστηκε γκολ στα τελευταία λεπτά για να σώσει τον βαθμό στο Τορόντο (2-2). Απέτυχε να δώσει συνέχεια στη νίκη επί του Σικάγο, έχει περιοριστεί σε μόλις ένα τρίποντο στα έξι τελευταία ματς, παραμένει χωρίς διπλό φέτος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εχουν ποιότητα φέτος οι Γκάλαξι, οπωσδήποτε αρκετή για να καταβάλλουν την αντίσταση του πολύ υποδεέστερου Σαν Χοσέ. Θα είναι μεγάλη έκπληξη να μην επαληθευτούν άσος (1.65) και over (1.47).

Βαθμολογία -

13/07/2022Eastern Conference
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Νιού Γιόρκ Ρεντ Μπουλς Νιού Γιόρκ Ρεντ Μπουλς 33 20 9 6 5 30 21 9
2 Φιλαδέλφεια Γιούνιον Φιλαδέλφεια Γιούνιον 33 19 8 9 2 29 13 16
3 Νιου Γιορκ Σίτι Νιου Γιορκ Σίτι 32 18 9 5 4 37 21 16
4 Μόντρεαλ Ιμπακτ Μόντρεαλ Ιμπακτ 29 19 9 2 8 33 35 -2
5 Ορλάντο Σίτι Ορλάντο Σίτι 28 19 8 4 7 24 28 -4
6 Σάρλοτ Σάρλοτ 26 20 8 2 10 23 24 -1
7 Σινσινάτι Σινσινάτι 26 19 7 5 7 30 33 -3
8 Κολόμπους Κρού Κολόμπους Κρού 25 18 6 7 5 23 20 3
9 Νιου Ίνγκλαντ Νιου Ίνγκλαντ 25 19 6 7 6 31 32 -1
10 Ίντερ Μαϊάμι Ίντερ Μαϊάμι 22 18 6 4 8 18 27 -9
11 Ατλάντα Γιουνάιτεντ Ατλάντα Γιουνάιτεντ 20 18 5 5 8 26 29 -3
12 Τορόντο Τορόντο 19 19 5 4 10 26 36 -10
13 Ουάσινγκτον Ντι Σι Γιουνάιτεντ Ουάσινγκτον Ντι Σι Γιουνάιτεντ 17 17 5 2 10 23 37 -14
14 Σικάγο Φάιαρ Σικάγο Φάιαρ 17 19 4 5 10 18 27 -9
Final Series
Final Series Play-offs
13/07/2022Western Conference
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Λος Άντζελες Λος Άντζελες 39 19 12 3 4 38 21 17
2 Όστιν Όστιν 37 19 11 4 4 38 22 16
3 Ρεάλ Σολτ Λέικ Ρεάλ Σολτ Λέικ 30 19 8 6 5 24 24 0
4 Ντάλας Ντάλας 28 19 7 7 5 30 23 7
5 Λος Άντζελες Γκάλαξι Λος Άντζελες Γκάλαξι 27 18 8 3 7 26 22 4
6 Μινεσότα Γιουνάιτεντ Μινεσότα Γιουνάιτεντ 27 19 8 3 8 26 24 2
7 Νάσβιλ Νάσβιλ 27 19 7 6 6 25 25 0
8 Σιάτλ Σάουντερς Σιάτλ Σάουντερς 26 18 8 2 8 26 22 4
9 Πόρτλαντ Τάιμπερς Πόρτλαντ Τάιμπερς 26 20 6 8 6 32 29 3
10 Βανκούβερ Γουάιτκαπς Βανκούβερ Γουάιτκαπς 24 19 7 3 9 20 31 -11
11 Ντιναμό Χιούστον Ντιναμό Χιούστον 22 19 6 4 9 24 25 -1
12 Κολοράντο Ράπιντς Κολοράντο Ράπιντς 20 18 5 5 8 21 26 -5
13 Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι 19 20 5 4 11 18 34 -16
14 Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς 19 18 4 7 7 29 37 -8
Final Series
Final Series Play-offs

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr