Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Europa Conference League: Ζόρια για την Ντιναμό Τιφλίδας

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 - 10:50

Οι Γεωργιανοί πάνε στην Εσθονία για να ανατρέψουν την ήττα από την Παϊντε Λινάμ.

Προκριματικά Europa Conference League: Ζόρια για την Ντιναμό Τιφλίδας

* Ρεβάνς του α’ προκριματικού γύρου

* Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ-ΡΟΥΖΟΜΠΕΡΟΚ (0-2)

Στο ουδέτερο «Χίκβισιον Αρένα» της Μαριγιάμπολε. Η Λιθουανική Ζαλγκίρις συμμετέχει για 4η διαδοχική σεζόν στην Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα είναι αήττητη σε πέντε αγώνες και βρίσκεται στην 6η θέση.

Η σλοβάκικη Ρουζομπέροκ απέκτησε προβάδισμα στο πρώτο ματς, στην ευρωπαϊκή επιστροφή της μετά από ένα χρόνο. Στο πρωτάθλημα (αρχίζει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο) τερμάτισε στην 2η θέση, έντεκα βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Σλόβαν. Στα φιλικά είχε απολογισμό 1-1-2.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μοναδικό πλεονέκτημα των Λιθουανών είναι πως έχουν περισσότερα επίσημα ματς στα πόδια τους. Ωστόσο οι Σλοβάκοι είναι πιο ποιοτικοί και λογικά η πρόκριση τους δεν απειλείται. Δεν θα μπλέξουμε με σημείο, κρατάμε το under.

ΜΙΛΣΑΜΙ-ΠΑΝΕΒΕΖΙΣ (0-0)

Η Μιλσάμι συμμετέχει για 2η διαδοχική φορά στην Ευρώπη, 5η τα έξι τελευταία χρόνια. Καλύτερη παρουσία τη σεζόν 2015-16 (πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ). Τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος Μολδαβίας, το οποίο ξεκινάει στις 30/7. Η λιθουανική Πανέβεζις θα προσπαθήσει να πάρει στη Μολδαβία τη νίκη, ώστε να προκριθεί.

Η Πανέβεζις παίζει για 2η διαδοχική σεζόν στην Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στη 2η θέση, πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ζαλγκίρις, είναι πάντως ασταθής. Τιμωρημένος ο μέσος Στανουλεβίτσιους (17/3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ασημη ομάδα η Μιλσάμι, αλλά δεν έχει λόγο να φοβηθεί τους Λιθουανούς που έχουν ακόμη λιγότερες ευρωπαϊκές παραστάσεις. Βρίσκουμε αξία στις τιμές αουτσάιντερ του άσου (3.20).

ΣΕΙΝΑΓΙΟΕΝ-ΦΛΟΡΑ ΤΑΛΙΝ (0-1)

Η φινλανδική ομάδα καλείται να ανατρέψει το 0-1, σκορ με το οποίο έχασε στο πρώτο παιχνίδι. Στο πρωτάθλημα, νίκησε 3-2 εντός έδρας τη Χόνκα. Βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ (42', 67'), αλλά όχι μόνο ισοφάρισε και τις δύο (51', 81'), πέτυχε και 3ο γκολ στο 91' και πήρε τη νίκη!

Η εσθονική Φλόρα Ταλίν απέκτησε προβάδισμα μετά την επικράτηση της στο πρώτο ματς. Εχει διαρκή παρουσία στα ευρωπαϊκά κύπελλα, πέρυσι μάλιστα έπαιξε στη φάση των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ, πραγματοποιώντας την πιο επιτυχημένη πορεία στην ιστορία της! Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 1η θέση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ζόρια για τους Φινλανδούς, καλούνται να φτάσουν στην ανατροπή απέναντι σε μία έμπειρη ομάδα. Αβαντάζ της Σεϊναγιόεν ο τεχνικός χλοοτάπητας, όμως η Φλόρα Ταλίν μπορεί να μείνει όρθια. Την ισοπαλία θα επιλέξουμε.

ΠΑΙΝΤΕ ΛΙΝΑΜΕΣΚΟΝΤ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ (3-2)

Η εσθονική ομάδα απέκτησε προβάδισμα μετά την επικράτηση της με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι. Συμμετέχει για 3η διαδοχική σεζόν στην Ευρώπη, στις δύο προηγούμενες δεν μπόρεσε να περάσει στον επόμενο γύρο, γνωρίζοντας μόνο ήττες σε τρία παιχνίδια. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 4η θέση.

Δυσκόλεψε η κατάσταση για την γεωργιανή Ντιναμό Τιφλίδα μετά την ήττα της στο πρώτο παιχνίδι. Εχει συνεχή παρουσία στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Στο πρωτάθλημα Γεωργίας βρίσκεται στη 2η θέση, εννέα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ντιναμό Μπατούμι από την οποία ηττήθηκε 1-4 εκτός έδρας, στο τελευταίο της ματς (29/6).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εντυπωσίασαν οι Εσθονοί στο πρώτο παιχνίδι, μένει να φανεί αν θα.. τελειώσουν την δουλειά. Πάντως η Ντιναμό Τιφλίδας προσφέρεται σε τιμές καθαρού φαβορί (1.72) καθώς είναι ανώτερη ομάδα και το διπλό είναι το πρώτο σημείο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr