Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Europa Conference League: Τελειώνει την δουλειά η Κουόπιο

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 - 11:20

Οι Φινλανδοί καλούνται να υπερασπιστούν στην Γεωργία το 2-0 του πρώτου ματς, εξασφαλισμένη η βοσνιακή Τούζλα.

Προκριματικά Europa Conference League: Τελειώνει την δουλειά η Κουόπιο

* Ρεβάνς του α’ προκριματικού γύρου.
* Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

ΤΟΥΖΛΑ ΣΙΤΙ-ΤΡΕ ΠΕΝΕ (2-0)

Στο ουδέτερο «Γκρμπάβιτσα», στο Σεράγεβο. Η Τούζλα από τη Βοσνία είναι κοντά στην πρόκριση μετά την επικράτηση με 2-0 στο πρώτο ματς, στην πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή στην ιστορία της! Στο πρωτάθλημα Βοσνίας (ξεκινάει στις 16/7) τερμάτισε στη 2η θέση, 27 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Ζρίνσκι.

Η Τρε Πένε από το Σαν Μαρίνο είναι αρκετά αδύναμη και φυσιολογικά έχασε στο πρώτο ματς. Συμμετέχει για 4η διαδοχική σεζόν στην Ευρώπη, 11η συνολικά. Ποτέ δεν κατάφερε να περάσει στον επόμενο γύρο, έχοντας απολογισμό 1-0-18! Τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος, έναν βαθμό πίσω από την πρωταθλήτρια Λα Φιορίτα!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε αποκρουστικές τιμές ο άσος (1.05) καθώς φαντάζει βέβαιος, δεν τίθεται ο παραμικρός λόγος ενασχόλησης.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΚΛΑΜΠ ΕΣΚΑΛΝΤΕΣ-ΓΚΖΙΡΑ Γ. (1-1)

Στο ουδέτερο «Εστάνι Νασιονάλ», στην Ανδόρρα λα Βέλα. Η Κλαμπ Εσκάλντες από την Ανδόρρα συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη. Τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο.

Η μαλτέζικη Γκζίρα δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και πλέον θα κυνηγήσει τη νίκη στη ρεβάνς. Συμμετέχει για 5η φορά στην ιστορία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, 2η διαδοχική και 4η στα πέντε τελευταία χρόνια. Πέρυσι, αποκλείστηκε στον 2οο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς από τη Ριέκα. Τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος Μάλτας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν οι δύο ομάδες, θεωρούμε πως η πιο έμπειρη Γκζίρα είναι πιο κοντά στην πρόκριση και δεν θα ηττηθεί.

ΝΤΙΛΑ ΓΚΟΡΙ-ΚΟΥΟΠΙΟ (0-2)

Δύσκολη η κατάσταση για την γεωργιανή ομάδα μετά την ήττα της με 0-2 στο πρώτο ματς. Συμμετέχει για 2η διαδοχική σεζόν στην Ευρώπη. Η καλύτερη παρουσία της ήταν τη σεζόν 2013-14, όπου έφτασε μέχρι τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρωτάθλημα Γεωργίας (επαναρχίζει στις 13/8) βρίσκεται στην 4η θέση.

Η φινλανδική Κουόπιο απέκτησε προβάδισμα μετά την επικράτηση της στο πρώτο παιχνίδι. Στο πρωτάθλημα, επικράτησε εντός της Κουόπιο 4-0 (33', 73', 82', 83'), με την αντίπαλο της να παίζει από το 80' με δέκα παίκτες και από το 86' με εννέα. Μία ήττα σε 18 ματς!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αγκαλιά με την πρόκριση οι Φινλανδοί, τα.. ρέστα της θα παίξει η Ντίλα Γκόρι που δεν στάθηκε άσχημα στο πρώτο ματς αλλά ήταν άτυχη. Εχει τύχη το γκολ-γκολ (1.78).

ΠΕΤΡΟΚΟΥΜΠ-ΦΛΟΡΙΑΝΑ (0-0)

Στο ουδέτερο «Ζίμπρου» του Κισινάου. Ανοιχτή είναι η υπόθεση-πρόκριση μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα. Συμμετέχει για 5η διαδοχική σεζόν στην Ευρώπη. Μόνο πέρυσι κατάφερε να περάσει στον επόμενο γύρο. Τερμάτισε στη 2η θέση του μολδαβικού πρωταθλήματος (ξεκινάει στις 31/7).

Η Φλοριάνα δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο πρώτο ματς και θα προσπαθήσει στη ρεβάνς να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, στην ευρωπαϊκή επιστροφή της μετά από έναν χρόνο. Τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος Μάλτας, τρεις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Χιμπέρνιανς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Μολδαβοί υπερτερούν στα… σημεία, αν και στο πρώτο ματς ήταν η μαλτέζικη ομάδα που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες. Προβάδισμα στον άσο του 1.72, πάντως δεν είναι για “ανοίγματα”.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr