Ποδόσφαιρο

Β’ Γερμανίας: Αποκαλυπτήρια για δέκα!

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 - 00:06

Αμφίρροπα βεβαίως τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής στην Τσβάιτε Λίγκα

Β’ Γερμανίας: Αποκαλυπτήρια για δέκα!

Οι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν, Γκρόιτερ Φιρτ και Αρμίνια Μπίλεφελντ καλούνται να μπουν με το.. δεξί απέναντι σε Χολστάιν Κίελ και Σαντχάουζεν.

ΓΚΡΟΪΤΕΡ ΦΙΡΤ-ΧΟΛΣΤΑΙΝ ΚΙΕΛ

Η Γκρόιτερ Φιρτ δεν μπόρεσε να πείσει ούτε τον… εαυτό της για τις δυνατότητές της στην Α’ κατηγορία, παγιώθηκε με το… καλημέρα στην τελευταία θέση και εκεί τερμάτισε, έχοντας συμβιβαστεί από νωρίς με τη μοίρα της. Ο υποβιβασμός έφερε αλλαγή σελίδας, με τον τεχνικό Στέφαν Λάιτλ να αποχωρεί μετά από 4 χρόνια, διάδοχος του ο Ελβετός Μαρκ Σνάιντερ, θα διαχειριστεί ρόστερ με αρκετά ερωτηματικά, αλλά και σχετικά γεμάτο ταμείο. Δύσκολα θα πρωταγωνιστήσει.

Η Χολστάιν Κίελ πέρυσι άρχισε με μεγάλες προσδοκίες, αλλά ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και παρότι σταδιακά παρουσίασε σχετική βελτίωση, τερμάτισε απλά στο μέσο της βαθμολογίας. Ο τεχνικός Μάρτσελ Ραπ ανέλαβε μεσούσης της περιόδου και δεν τα πήγε άσχημα. Το ρόστερ κρίνεται επαρκές για μία πορεία μακριά από μπελάδες, ωστόσο τίποτα περισσότερο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Εκτός ο αμυντικός Μπένγκερ και ο επιθετικός Βριντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Απευθείας στα δύσκολα και οι δύο ομάδες, το Κίελο δεν θα.. χαλαστεί με την ισοπαλία και μπορεί να την πάρει σε ματς όπου δεν προβλέπεται μεγάλο σκορ.

ΡΕΓΚΕΝΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΝΤΑΡΜΣΤΑΝΤ

Η Ρέγκενσμπουργκ έγινε η απόλυτη επιτυχία στο πρώτο μισό της σεζόν, έκλεισε πάνω από τρεις μήνες στην πρώτη τριάδα, αλλά έκτοτε ακολούθησε καθίζηση. Αρκέστηκε επί της ουσίας στο να διατηρήσει το στάτους στην κατηγορία δίχως ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο Μερσάντ Σελιμπέγκοβιτς παραμένει στον πάγκο -επί της ουσίας πέτυχε- ωστόσο έχασε πολλούς βασικούς και η λογική υπαγορεύει ότι θα δυσκολευτεί να σχηματίσει αξιόμαχο σύνολο. Ισως δυσκολευτεί αναφορικά με την επιβίωσή της.

Η Ντάρμσταντ παρουσιάστηκε αποδυναμωμένη και μπήκε νωθρά, ωστόσο παρουσίασε σοβαρή βελτίωση και πριν από την προτελευταία αγωνιστική έπιασε τη 2η θέση, αλλά έχασε και εν τέλει απώλεσε και την 3η θέση στην ισοβαθμία. Πάντως το έμψυχο δυναμικό εξακολουθεί να έχει κενά, με πιο σημαντικό τη φυγή του Πφάιφερ (έβαλε 18 γκολ). Ουδείς μπορεί να την αγνοήσει, όμως πρέπει να διαγράψει υπερβατική πορεία για να ξεχωρίσει ξανά. Εκτός ο επιθετικός Σέιντελ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ηταν διπρόσωπη πέρυσι η Ρέγκενσμπουργκ και αναζητεί περισσότερη σταθερότητα. Πιο ποιοτική η Ντάρμσταντ, προσφέρεται στο 2.00 αλλά στην πρεμιέρα δεν θα.. πάρουμε.

ΣΑΝ ΠΑΟΥΛΙ-ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Η Σαν Πάουλι εντυπωσίασε στο πρώτο μισό της σεζόν, τερμάτισε στην κορυφή πριν από την αλλαγή του χρόνου, αλλά έκτοτε ελάχιστα πράγματα πήγαν καλά και έκλεισε μετά βίας την πρώτη πεντάδα. Στη διοίκηση κράτησαν τα καλά στοιχεία και διατηρούν τον τεχνικό Τίμο Σουλτς στον πάγκο. Εχασε τον φορ Μπουργκστάλερ με τα 20 γκολ, ωστόσο ενισχύθηκε μεσοαμυντικά και θα προσπαθήσει για ακόμη μία υπέρβαση. Εκτός ο βασικός τερματοφύλακας Βασίλ, ο φορ Αμενίδο και οι αμυντικοί Αβέβορ, Μπάιφους, Τζιγκάλα, Νέμετ, Βάικοφ (κυρίως εφεδρικές επιλογές).

Η Νυρεμβέργη μπορεί κάλλιστα να πάρει τον τίτλο της πιο μαχητικής ομάδας πέρυσι. Σε ουκ ολίγες περιπτώσεις πλησίασε την πρώτη τριάδα, ωστόσο της έλειπε το κάτι παραπάνω και εν τέλει τερμάτισε στα όρια της πρώτης οκτάδας, κυρίως επειδή δεν πήρε έστω… μισή νίκη στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Ο τεχνικός Ρόμπερτ Κλάους συνεχίζει, το ρόστερ βγαίνει μάλλον ενισχυμένο και ίσως φέτος καταφέρει κάτι καλύτερο από την 8η θέση. Εκτός οι επιθετικοί Μπλουμ, Κέπκε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οτι καλό το καταφέρει συνήθως εντός έδρας η Σαν Πάουλι, λογικά πάντως θα πρέπει να.. μοχθήσει ακόμη και για τον βαθμό απέναντι σε μία καλύτερη ομάδα. Παίζουν όλα τα αποτελέσματα, το under στο 2.30 είναι κάπως δελεαστικό.

ΣΑΝΤΧΑΟΥΖΕΝ-ΑΡΜΙΝΙΑ ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ

Η Σαντχάουζεν τερμάτισε εν τέλει τρεις νίκες μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, ωστόσο το ότι σώθηκε φαινομενικά εύκολα οφείλεται περισσότερο στην ανυπαρξία του ανταγωνισμού, παρά στις δικές της δυνατότητες. Το ρόστερ δεν προδιαθέτει για μεγάλα πράγματα, αλλά την τελευταία δεκαετία βρίσκει τον τρόπο να σώζεται, δίχως να έχει τερματίσει ποτέ στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Εκτός ο βασικός μέσος Σούκου.

Η Αρμίνια δεν είχε καλή παρουσία στη 2η διαδοχική παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία και παρά το ότι στο πρώτο στάδιο του δεύτερου γύρου έδειχνε ικανή για την σωτηρία, έπεσε στην τελευταία τριάδα και δεν γλίτωσε. Ο τεχνικός Μάρκο Κόστμαν τελείωσε τη σεζόν, ωστόσο απομακρύνθηκε, με τον Ούλι Φόρτε να αναλαμβάνει. Γέμισε το ταμείο με την πώληση του φορ Βίμερ, ωστόσο αποδυναμώθηκε σημαντικά και οι αντικαταστάτες δεν καλύπτουν τα κενά στο απόλυτο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν θέλει να επιστρέψει άμεσα στην ελίτ η Αρμίνια καλείται να μπει δυνατά και σίγουρα να μην έχει απώλειες σε τέτοιες έδρες. Πάμε με το διπλό του 2.37.

ΜΑΓΔΕΜΒΟΥΡΓΟ-ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤ.

Το Μαγδεμβούργο χρειάστηκε περίπου ένα δίμηνο για να πιάσει κορυφή στη Γ’ Γερμανίας και από εκεί και πέρα βύθισε το γκάζι στο πάτωμα, για να τερματίσει στο «+14» από τη 2η θέση. Πανεύκολα κέρδισε την άνοδο για τη Β’ κατηγορία και καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί με αξιώσεις. Το ρόστερ υπόσχεται πράγματα, πολλά θα κριθούν από την άμυνα. Το 2018 ανέβηκε στη Β’ και έπεσε άμεσα, τώρα δείχνει καλύτερα εξοπλισμένο.

Η Φορτούνα παρατάχθηκε με στόχο έστω τα πλέι οφ, ωστόσο έφτασε να κινδυνεύει με υποβιβασμό, για να προβεί σε αλλαγή προπονητή και με δυνατό φίνις, να κλείσει την πρώτη δεκάδα. Ο τεχνικός Ντάνιελ Τίουν άλλαξε τη μοίρα της και συνεχίζει και φέτος, με το στόχο να είναι μεγαλεπήβολος. Δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα, μάλλον χρειάζεται προσθήκες, έστω και αν αυτές γίνουν την τελευταία στιγμή. Τραυματίας ο βασικός μέσος Τζίμερμαν, τιμωρημένος ο επιθετικός Γκίντζεκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τον ενθουσιασμό των νεοφώτιστων αντισταθμίζει η εμπειρία τη;ς Φορτούνα, πολύ αμφίρροπο όπως δείχνει και το σετ και δεν τίθεται λόγος ενασχόλησης.

Βαθμολογία -

16/07/20222. Bundesliga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπράουνσβαϊγκ Μπράουνσβαϊγκ 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Φορτούνα Ντίσελντορφ Φορτούνα Ντίσελντορφ 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Μαγδεμβούργο Μαγδεμβούργο 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Ρέγκενσμπουργκ Ρέγκενσμπουργκ 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Σαντχάουζεν Σαντχάουζεν 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Χόλσταϊν Κίελ Χόλσταϊν Κίελ 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Αμβούργο Αμβούργο 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Αννόβερο Αννόβερο 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Καρλσρούη Καρλσρούη 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Αρμίνια Μπίλεφελντ Αρμίνια Μπίλεφελντ 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Νυρεμβέργη Νυρεμβέργη 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Χάνσα Ροστόκ Χάνσα Ροστόκ 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Γκρόιτερ Φιρτ Γκρόιτερ Φιρτ 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Σαν Πάουλι Σαν Πάουλι 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Καϊζερσλάουτερν Καϊζερσλάουτερν 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Πάντερμπορν Πάντερμπορν 0 0 0 0 0 0 0 0
17 Ντάρμσταντ Ντάρμσταντ 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Χαϊντενχάιμ Χαϊντενχάιμ 0 0 0 0 0 0 0 0
Promotion - Bundesliga
Promotion - Bundesliga (Relegation)
2. Bundesliga (Relegation)
Relegation - 3. Liga

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr