Ποδόσφαιρο

Α' Σουηδίας: Tα combo και τα γκολ προσφέρουν ασφάλεια!

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 - 11:50

Του Άγγελου Γεώργα

Έντονη αγωνιστική δράση έχουμε στη Σουηδία σήμερα, με τέσσερα παιχνίδια να διεξάγοντα με πολύ ενδιαφέρον. 

Α' Σουηδίας: Tα combo και τα γκολ προσφέρουν ασφάλεια!

Τα παιχνίδια έχουν όλα κοινή ώρα έναρξης στις 16:00.

AΪΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ - ΚΑΛΜΑΡ

Στο παιχνίδι με τη Έλφσμποργκ η Αϊκ πλήρωσε τις κακές αμυντικές αντιδράσεις που είχε και έτσι δεν μπόρεσε να φύγει με το τρίποντο της νίκης. Περιορίστηκε στο 2-2 και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Αν θέλει να έχει βλέψεις τίτλου θα πρέπει να επανέλθει στις νίκες, γεγονός που αγνοεί εδώ και τρεις αγωνιστικές. Έχει και αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Ευρώπη, αφού καλείται να αντιμετωπίσει τη Βόρσκλα Πολτάβα για το Connference League.

H Kαλμάρ με τη σειρά της πραγματοποιεί μια πολύ καλή πορεία μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω τη περσινή κακή χρονιά. Παραμένει αήττητη εδώ και 6 αγωνιστικές, βασιζόμενη φυσικά στην καλή ανασταλτική λειτουργία της. Η ισοπαλία με την Σίριους ήταν η δεύτερη συνεχόμενη για τους ερυθρόλευκους. Εκτός έδρας έχει δείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει, αφού σε 4 παιχνίδια μετράει μια ήττα. Έχει 5 σερί under στα τελευταία της 5 παιχνίδια.

Εκτίμηση: Σε καλή κατάσταση και οι δύο ομάδες. Πραγματοποιούν καλές εμφανίσεις και βρίσκονται ψηλά στον πίνακα. Η Αϊκ σίγουρα καίγεται για περισσότερο για την νίκη όμως η Καλμάρ παραμένει επικίνδυνη εκτός. Με το αμφίτερμα θα πάω εδώ μιας και ο διπλασιασμός που προσφέρεται μοιάζει ελκυστικός.

ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ - ΜΙΑΛΜΠΙ

Η Γκέτεμποργκ μετά τις τρεις συνεχόμενες νίκες που είχε πετύχει στο πρωτάθλημα, ήρθε η βαριά ήττα με 3-0 από την Χάμαρμπι. Παρέμεινε στους 20 βαθμούς, ενώ στους 19 είναι η σημερινή της αντίπαλος. Φυσικά αν θέλει αν πρωταγωνιστήσει περισσότερο τη φετινή χρονιά θα χρειαστεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Εντός έδρας φυσικά παραμένει πιο αξιόπιστη καθώς έχει μόλις μια ήττα σε 6 αγώνες. Σήμερα ίσως χρησιμοποιηθεί και ο Μπέργκ, αφού σε πολλές περιπτώσεις τον προφυλάσσει ο προπονητής.

Η Μιάλμπι είναι μία από τις πιο ελεύθερες ομάδες της κατηγορίας. Παίζει ελεύθερα και χαίρεται κάθε παιχνίδι της. Σκοράρει με συνέπεια όμως αμελεί λίγο τις αμυντικές της ευθύνες. Στο τελευταίο της παιχνίδι μάλιστα, προηγήθηκε επί της πρωτοπόρου Χάκεν εντός έδρας αλλά δεν άντεξε στη πίεση και υπέστη την ήττα με ανατροπή. Εκτός έδρας βέβαια δεν τα πηγαίνει τόσο καλά αφού έχει 2 νίκες σε 6 παιχνίδια.

Εκτίμηση: Ο άσος είναι δελεαστικός ειδικά στις τιμές που προσφέρεται και θα τον τιμήσω, μιας και η Γκέτεμποργκ μοιάζει έμπιστη εντός.

ΣΙΡΙΟΥΣ - ΝΤΕΓΚΕΡΦΟΣ

Η Σίριους είναι μια αρκετά μαχητική ομάδα, παλεύει όλα τα παιχνίδια και αυτό έκανε και στο τελευταίο της όπου και ήρθε ισόπαλη με σκορ 1-1 με την Καλμάρ. Δύσκολο παιχνίδι και βαθμός χρυσάφι για την ομάδα της Σίριους. Και οι δύο τελευταίες ήττες που έχει πραγματοποιήσει είναι από ισχυρότερους αντιπάλους. Θέλει μια μικρή βελτίωση στην άμυνα, αφού δέχεται σχετικά εύκολα γκολ. Τα 4/5 τελευταία της παιχνίδια τελείωσαν με goal/goal.

Στην αντίπερα όχθη, η Ντέγκερφος ήρθε και αυτή ισόπαλη με σκορ 1-1 με την Νόρκεπινγκ. Στάθηκε τυχερή αφού η ισοφάριση ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Το πάλεψε αρκετά το ματς και στο τέλος ανταμείφθηκε με τον βαθμό της ισοπαλίας. Πάντως δεν είναι σταθερή ομάδα και δεν έχει βρει τα πατήματά της ακόμα. Εκτός έδρας μάλιστα έχει 1 νίκη σε 6 παιχνίδια. Δεν έχει προβλήματα απουσιών και θα παραταχθεί πλήρης σήμερα. Έχει δεχθεί γκολ στα τελευταία 7 παιχνίδια.

Εκτίμηση: Θα δώσω προβάδισμα στους γηπεδούχους αφού εντός έδρας είναι πιο αξιόπιστη, και η Ντέγκερφος τα βρίσκει μπαστούνια εκτός. Με ένα combo κάλυψης θα πάω εδώ για να είμαστε πιο safe.

XAMAΡΜΠΙ - ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ

Μετά από τρία άσχημα αποτελέσματα, η Χάμαρμπι επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο μάλιστα αφού κέρδισε με 3-0 τη Γκέτεμποργκ. Έπαιξε πολύ επιθετικά και πραγματοποίησε πολλές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είχαν μετουσιωθεί σε γκολ. Εντός έδρας είναι αρκετά καλή και πιο κυνική. Με μια πιθανή νίκη θα τρυπώσει μέσα στη τριάδα, ανάλογα και τα αποτελέσματα των υπολοίπων.

Η Έλφσμποργκ έδωσε δύο σερί ντέρμπι για το πρωτάθλημα και στα δύο ανταπεξήλθε με ιδιαίτερα καλό τρόπο. Απέσπασε την ισοπαλία τόσο από την Αϊκ τόσο και από την Χάκεν. Βέβαια με την ίδια ευκολία που σκοράρει, με την ίδια δέχεται και γκολ. Δείγμα του ότι τα τελευταία 5 παιχνίδια της έληξαν goal/goal. Mπροστά της έχει δύσκολο πρόγραμμα αφού καλείται να παίξει στη Νορβηγία με την Μόλντε για το Conference League.

Eκτίμηση: Και εδώ θα κινηθώ στο ίδιο με ένα combo, αφού θεωρώ ότι θα μπουν γκολ στο παιχνίδι και κερδισμένη θα είναι η γηπεδούχος.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Αϊκ Στοκχόλμης - Καλμάρ: Goal/goal (2.12)

Γκέτεμποργκ - Μιάλμπι: 1 (2.02)

Σίριους - Ντέγκερφος: 1X & over 1,5 (1.60)

Χάμαρμπι - Έλφσμποργκ: 1X &over 1,5 (1.60)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr