Ποδόσφαιρο

Α' Πολωνίας: Η Πογκόν θέλει να ξεκινήσει με το δεξί!

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 - 13:21

Του Άγγελου Γεώργα

Τρία παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα στην ιδιαίτερη Πολωνία που ανοίγει την αυλαία για τη νέα σεζόν, και tostoixima.gr είναι εδώ για να σας δώσει τα φώτα του. 

Α' Πολωνίας: Η Πογκόν θέλει να ξεκινήσει με το δεξί!

Πάμε να δούμε τα παιχνίδια μας με χρονολογική σειρά.

(13:30) ΡΑΝΤΟΜΙΑΚ ΡΑΝΤΟΜ - ΛΕΓΚΝΙΤΣΑ

Η Ραντόμιακ θα διανύσει τη δεύτερη της σεζόν στα μεγάλα σαλόνια, αφού πέρυσι ήταν νεοφώτιστη στη κατηγορία. Έκανε πολύ δυναμικό ξεκίνημα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος όμως δεν συνέχισε στην ίδια πορεία. Παρόλα αυτά, τερμάτισε στη πρώτη 8αδα και έκανε μια αξιοπρεπέστατη χρονιά. Σίγουρα θα κοιτάξει να παραμείνει στη κατηγορία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και νωρίς γίνεται, μιας και θέλει να εδραιωθεί στην Ekstraklasa.

H Λέγκνιτσα έρχεται με φόρα από τη δεύτερη κατηγορία, αφού πραγματοποίησε φοβερή πορεία και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης από κανέναν. Ανέβηκε άνετα και με στυλ μάλιστα αφού είχε διψήφια διαφορά πόντων από τους διώκτες της. Παρέμεινε ο προπονητής της, αφού έκανε εξαιρετική δουλειά και έκανε ένα πολύ καλό σύνολο, και πέρα αυτού έκανε κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι αφού προσπάθησε να καλύψει τα κενά που υπάρχουν. Φυσικά και αυτή έχει στο μυαλό της να παραμείνει στη κατηγορία άνετα, και από εκεί και πέρα ότι προκύψει.

Εκτίμηση: Eίναι δύο ομάδες με κοινές βλέψεις και πεποιθήσεις. Σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα στην αρχή της σεζόν θα έδινε μια γλυκιά εντύπωση. Θεωρώ πως θα το πάνε κάπως κλειστά στην αρχή το παιχνίδι, και θα είναι περισσότερο μια αναγνωριστική φάση. Με το under θα πάω εδώ.

(16:00) BIΣΛΑ ΠΛΟΚ - ΛΕΧΙΑ ΓΚΝΤΑΝΣΚ

Η Βίσλα συνεχίζει και φέτος στη μεγάλη κατηγορία, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Παρά όμως αυτά τα προβλήματα. Στο γήπεδο έδειξε συγκεντρωμένη και άκρως ανταγωνιστική. Τερμάτισε στην πρώτη 6άδα μάλιστα. Συνεχίζει με τον ίδιο προπονητή αφού ικανοποίησε με την εικόνα της ομάδας. Δεν ξέρω τι εικόνα θα παρουσιάσει αφού τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα είναι πολλά. Επίσης δεν υπήρξε κινητικότητα στο μεταγραφικό παζάρι.

Η Λέχια έκανε πολύ καλή πορεία πέρυσι κάτι που επισφραγίστηκε με ένα εισιτήριο στο Conference League. Ο προπονητής παρέμεινε, έχει ζητήσει ενίσχυση της ομάδας, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Μένει να φανεί αν μπορεί να κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος και να πραγματοποιήσει το ίδιο καλές εμφανίσεις.

Εκτίμηση: Και οι δύο ομάδες προφανώς θα ψάχνονται ακόμα και κοιτούν πως μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τα ρόστερ τους. Θεωρώ πως έστω και στο ελάχιστο να έχουν την περσινή τους ποιότητα θα μπορέσουν να βρουν δίχτυα. Goal/goal λοιπόν με την ελπίδα ενός ανοιχτού παιχνιδιού.

(18:30) ΠΟΓΚΟΝ - ΒΙΝΤΖΕΒ ΛΟΤΖ

Η Πογκόν θα μπορούσε να στεφθεί αυτή πρωταθλήτρια τη περασμένη χρονιά, όμως δεν κατάφερε να κόψει το νήμα αφού τα τελευταία της αποτελέσματα μόνο καλά δεν ήταν. Παρόλα αυτά πήρε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στη 3η θέση που κατέλαβε. Πέρασε από την πρώτη φάση του Conference League και στο ευρωπαϊκό της ταξίδι θα βρει απέναντί της την Μπρόντμπι.

Η Βίντζεβ θα μπορούσε να έχει κάνει πιο εύκολη τη ζωή της και την άνοδο, αν στο τέλος δεν έκανε δύο ήττες στη σειρά. Η πολυπόθητη νίκη που της έδωσε την άνοδο ήρθε εν τέλει και φέτος θα προελαύνει στην Α κατηγορία. Ο προπονητής που έφερε την άνοδο παρέμεινε, και έτσι θα αναλάβει και φέτος το δύσκολο έργο της μεγάλης κατηγορίας. Βέβαια υπήρξε οικονομική ενίσχυση και πραγματοποιήθηκαν μεταγραφές έτσι ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη. Η ομάδα επίσης θα έχει την στήριξη του κόσμου τη φετινή χρονιά αφού η άνοδος έφερε κύμα ενθουσιασμού και ξεπούλησαν τα εισιτήρια διαρκείας.

Εκτίμηση: Η Πογκόν είναι πιο έτοιμη, έχει δώσει κομβικά παιχνίδια στην Ευρώπη και έχει και άλλα μπροστά της. Σίγουρα θα δώσει βάρος εκεί, αλλά μια καλή αρχή στο πρωτάθλημα θα ήταν ιδανική. Με τον άσο θα πάμε σε στυλ combo, αφού ο απλός άσος δεν αξίζει στο 1.50.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

(13:30) Ραντόμιακ - Λέγκνιτσα: Under 2,5 (1.78)

(16:00) Πλοκ - Λέχια Γκντανσκ: Goal/goal (1.70)

(18:30) Πογκόν - Βίντζεβ: 1 & under 3,5 (2.18)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr