Ποδόσφαιρο

Champions League: Φαβορί Μπόντο Γκλιμτ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 - 13:22

Η πρωταθλήτρια Νορβηγίας καλείται να είναι προσεκτική στην έδρα της Λίνφιλντ, ενώ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ βάζει βάσεις πρόκρισης απέναντι στην σκοπιανή Σκούπι.

Champions League: Φαβορί Μπόντο Γκλιμτ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Δεν έχει VAR σε αυτές τις φάσεις το Champions League. Αναφορικά με το τι ισχύει δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας στα γκολ μετά και το 2ο ματς θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτι αν χρειαστούν.

ΛΙΝΦΙΛΝΤ-ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ

Η Λίνφιλντ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με τη Νιου Σεντς στο 94΄, σκόραρε και στην παράταση (95’) και πήρε δραματική πρόκριση. Είχε παίξει στα προημιτελικά του Πρωταθλητριών κατά την… αρχαιότητα (1967), στη σύγχρονη εποχή έφτασε στα πλέι οφ του Γιουρόπα το 2019 (αποκλείστηκε από την Καραμπάκ). Η νέα λίγκα αρχίζει στις 13 Αυγούστου, στις 6/8 παίζει Σούπερ Καπ με την Κρουσέιντερς. Εκτός ο ηγετικός μέσος Κάλακερ.

Η Μπόντο Γκλιμτ ήταν το ακλόνητο φαβορί απέναντι στην Κλάκσβικ και το ότι κατάφερε να πάρει την πρόκριση το αποδεικνύει, ωστόσο το ότι έχασε 3-1 στη ρεβάνς σκόρπισε έντονη ανησυχία. Εντυπωσίασε πέρυσι, φτάνοντας στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Νίκησε 2-0 στην έδρα της Χαμ Καμ και έκανε τέσσερις τις νίκες της στα τελευταία πέντε, αλλά παραμένει πίσω. Εκτός ο μπακ Σερί και ο επιθετικός Σολμπάκεν, αμφίβολος ο βασικός αμυντικός Μούε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μαχητική αλλά με περιορισμένες δυνατότητες η Λίνφιλντ, έχει μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα. Πιο υποψιασμένη πλέον η Μπόντο μετά την παραλίγο.. τραγωδία στα Φερόε, διπλό από ημίχρονο (2,45).

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΣΚΟΥΠΙ

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ δεν είχε την καλύτερη παρουσία την περασμένη σεζόν, είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, ωστόσο στα κρίσιμα όρθωσε ανάστημα και κατέκτησε τον τίτλο. Από τον Απρίλιο στον πάγκο της ο Άντε Τσάτσιτς, τελείωσε με χαμόγελα τη σεζόν και συνεχίζει. Πήρε το Σούπερ Καπ εις βάρος της Ριέκα, ενώ την Παρασκευή νίκησε 3-2 τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ στην πρεμιέρα πρωταθλήματος. Έχει 17 παρουσίες σε ευρωπαϊκό όμιλο, οι 7 αφορούν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Σκούπι από τα Σκόπια έκανε… περίπατο (3-0) στο 1ο ματς με τη Λίνκολν, αλλά στο 69ο λεπτό της ρεβάνς δέχθηκε το 2-0, την έπιασε πανικός και στο 85’ γλίτωσε το 3-0, για να πάρει τη δύσκολη πρόκριση. Η πρωταθλήτρια της χώρας τελεί εδώ και ενάμιση χρόνο υπό τις οδηγίες του τεχνικού Γκότσε Σεντλόσκι, ο οποίος «έκραξε» τους παίκτες του αναφορικά με τη νοοτροπία τους. Σε δύο εβδομάδες αρχίζει το πρωτάθλημα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο άσος πληρώνει.. ψίχουλα, ακόμη και συνδυαστικά με over (1.70) δεν έχει αξία.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr