Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Conference League: Ανώτερη η Μακάμπι Τελ Αβίβ

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 - 12:49

Με όπλο και την εμπειρία οι Ισραηλινοί θέλουν να καθαρίσουν από απόψε την πρόκριση κόντρα στους Αζέρους της Ζίρα. Το πάνω χέρι η Μόλντε κόντρα στην Ελφσμποργκ, ανοιχτό σε όλα το Σεϊναγιόεν-Λίλεστρομ

Προκριματικά Conference League: Ανώτερη η Μακάμπι Τελ Αβίβ

Πρώτα ματς για τον 2ο προκριματικό γύρο, στις 28/7 οι ρεβάνς.

Δεν μετρούν παραπάνω τα εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά τη λήξη του δεύτερου 90λέπτου ακολουθεί ημίωρη παράταση και ενδεχομένως η διαδικασία των πέναλτι.

Χωρίς VAR.

ΖΙΡΑ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Στο γειτονικό Μπακού το ματς και όχι στην έδρα της Ζίρα, η οποία έκανε την υπέρβαση πέρσι και κατετάγη στην τρίτη θέση στο Αζερμπαϊτζάν διασφαλίζοντας την δεύτερη ευρωπαϊκή συμμετοχή στην ιστορία της. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται το μπάτζετ και ο πήχης. Έχασε στο φιλικό-πρόβα με 2-1 από την Ρουμανική Χέρμανσταντ.

Η Μακάμπι είναι η μεγάλη δύναμη στο Ισραηλινό ποδόσφαιρο, όμως την περασμένη σεζόν περιορίστηκε στην τρίτη θέση και στα… αλώνια του Κόνφερενς (έφτασε στους 16, όπου αποκλείστηκε από την Αϊντχόφεν. Ο Σέρβος κόουτς Βλάνταν ίβιτς επέστρεψε στον πάγκο, το ρόστερ ενισχύθηκε. Ηττήθηκε στα πέναλτι στο Λιγκ Καπ από την Μακάμπι Νετάνια (0-0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στη μόλις δεύτερη ευρωπαϊκή της συμμετοχή η Ζίρα στοχεύει σε μία απλώς αξιοπρεπή παρουσία. Η λογική λέει πως οι Ισραηλινοί δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, στο 1.70 το διπλό και θα το ρισκάρουμε από ημίχρονο (2.67)!

ΣΕΪΝΑΓΙΟΕΝ-ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ

Η Σεϊναγιόεν έκανε την υπέρβαση και πήρε την τρίτη θέση την περασμένη σεζόν στη Φινλανδία. Φέτος δεν τα πηγαίνει καλά, περιορίζεται στην όγδοη θέση με μία νίκη σε πέντε παιχνίδια. Αήττητη πάντως στα τέσσερα τελευταία που εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ. Στον πρώτο προκριματικό απέκλεισε την Φλόρα Ταλίν από την Εσθονία στην παράταση (0-1, 4-2).

Η Λίλεστρομ ανεβαίνει ξανά σε υψηλό επίπεδο στο νορβηγικό ποδόσφαιρο. Πέρσι πήρε την τέταρτη θέση, φέτος τα πάει ακόμα καλύτερα, ισοβαθμώντας στην κορυφή της Ελίτσεριέν με την Μόλντε, στα τελειώματα του πρώτου γύρου. Έχουν το εύκολο γκολ οι κιτρινόμαυροι, αλλά παρουσιάζονται ευάλωτοι στην άμυνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ηδη επιτυχημένη η Σεϊναγιόεν με την πρόκριση επί της Φλόρα Ταλίν, σημαντικά βελτιωμένη η φετινή έκδοση της Λίλεστρομ. Χωρίς αξία το διπλό του 1.72, αν και είναι το πρώτο σημείο.

ΚΟΥΟΠΙΟ-ΜΙΛΣΑΜΙ

Σοβαρή η Κουόπιο επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της κόντρα στην Ντίλα Γκόρι και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο. Δεύτερη πέρσι στην Φινλανδία, φέτος είναι αυτή που προηγείται με βραχεία κεφαλή της Ελσίνκι. Εξαιρετικοί στην άμυνα, καθαρή εστία στα τρία πιο πρόσφατα οι κιτρινόμαυροι.

Η Μιλσάμι ήταν καλύτερη κόντρα στην άπειρη Πανεβέζις και έτσι διασφάλισε την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Στο περσινό πρωτάθλημα Μολδαβίας κατετάγη στην τρίτη θέση, αυτό είναι και φέτος το ταβάνι. Μόνο τρεις ξένοι παίκτες στο ρόστερ, χαμηλά το μπάτζετ, όπλο η καλή άμυνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανερχόμενη δύναμη στην Φινλανδία η Κουόπιο, περιορισμένων δυνατοτήτων η Μιλσάμι και κάπου εδώ η πορεία της αναμένεται να ολοκληρωθεί. Μόλις στο 1,26 βέβαια ο άσος, θα περιμένουμε το live.

ΜΟΛΝΤΕ-ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ

Η Μόλντε είναι μεγάλη δύναμη στο ποδόσφαιρο της Νορβηγίας που θέλει να επιστρέψει στον θρόνο έπειτα από δύο χρόνια κυριαρχίας της Μπόντο. Βρίσκεται στην κορυφή στα τελειώματα του πρώτου γύρου. Οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες στα δέκα πιο πρόσφατα ματς. Εσχάτως προσέχει περισσότερο την άμυνα.

Η Ελφσμποργκ προσπαθεί να εδραιωθεί στα ψηλά στρώματα στο ποδόσφαιρο της Σουηδίας, πέρσι ήταν τέταρτη στην Άλσβενσκαν, αλλά φέτος περιορίζεται στην ένατη θέση, Ντεφορμέ, με μία νίκη στα πέντε πιο πρόσφατα ματς. Σκοράρει και δέχεται εύκολα τέρματα. Γκολ-γκολ τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μόλντε έχει δυνατότητες και φιλοδοξίες, αλλά και ορισμένες σημαντικές απουσίες. Δεν είναι στα καλύτερα της όμως η Ελφσμποργκ και φαντάζει αρκετά δύσκολο να πάρει αποτέλεσμα. Κρατάμε τον άσο του 1.82.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr