Ποδόσφαιρο

Β’ Γερμανίας: Το πάνω χέρι η Χαιντενχάιμ

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 - 03:05

Ενδιαφέρον πρόγραμμα στην Τσβάιτε Λίγκα, με τέσσερις αναμετρήσεις και ντέρμπι της Φραγκονίας.

Β’ Γερμανίας: Το πάνω χέρι η Χαιντενχάιμ

Το Νυρεμβέργη-Γκρόιτερ Φίρτ είναι τοπικό ντέρμπι (Frankenderby) με μεγάλη αντιπαλότητα.

ΧΑΪΝΤΕΝΧΑΙΜ-ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ

Η Χάιντενχαϊμ πέρασε δύσκολα στο πρώτο ημίωρο στην έδρα της Χάνσα Ρόστοκ, ωστόσο κράτησε ανέπαφη εστία και βρήκε γκολ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου (0-1). Το ενθαρρυντικό είναι ότι άντεξε στην πίεση του αντιπάλου δίχως το παραμικρό πρόβλημα, ενώ εκείνη πλησίασε περισσότερο στο 0-2. Απόλυτα υγιής ομάδα, η οποία πλασάρεται ψηλά και αυτό θα επιδιώξει και φέτος, δίχως μάλιστα να αποκλείεται η υπέρβαση. Αμφίβολος ο αμυντικός Σάιρσλεμπεν.

Η Μπράουνσβαϊγκ ήταν αουτσάιντερ απέναντι στο Αμβούργο, ωστόσο παρουσιάστηκε καλά διαβασμένη, γλίτωσε το γκολ μία φορά στο πρώτο ημίχρονο, το άγγιξε δις νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, για να παραβιαστεί η εστία της και μάλιστα δύο φορές στο τελευταίο ημίωρο (0-2). Καλή προσπάθεια πάντως. Επέστρεψε στη Β’ Γερμανίας με στόχο να επιβιώσει και δεν πρόκειται να κριθεί στα ματς με μία κραταιά ομάδα όπως το Αμβούργο. Αμυντικά έχει προοπτική, το θέμα είναι να βρει δημιουργία με πιο πολλούς τρόπους. Θετικός στον κορωνοϊό ο βασικότατος πορτιέρε Φέιζιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλά στοιχεία έδειξε η Μπραουνσβάιγκ στην επιστροφή της, πάντως η συνήθως σοβαρή Χαϊντενχάιμ είναι φαβορί εδώ (2.02).

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ-ΓΚΡΟΙΤΕΡ ΦΙΡΤ

Πρόκειται για το ντέρμπι της Φραγκονίας. Η Νυρεμβέργη μπήκε δυνατά με τη Σαν Πάουλι, δέχθηκε κόντρα στη ροή το 1-0 και ακολούθησαν δύο τέρματα σε διαδοχικές φάσεις. Όλα έδειχναν ότι θα διαλυθεί, ωστόσο αντέδρασε και έπεσε μαχόμενη (3-2). Φέτος ζητείται το κάτι παραπάνω, δυναμική υπάρχει, ωστόσο αρκετά στοιχεία λείπουν και η σχετικά προβληματική εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας δεν διορθώνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Πουλήθηκε στη Σπάρτα Πράγας ο αμυντικός Σόρενσεν, ενώ στην πρεμιέρα υπέστη ρήξη χιαστού ο ηγετικός μέσος Τέμπελμαν. Εκτός και οι χρήσιμοι μέσοι Κέπκε, Σχλάιμερ.

Η Γκρόιτερ Φιρτ ήταν εμφανώς ανώτερη της Χολστάιν Κίελ, έχασε πολλές ευκαιρίες και παρότι έκανε την ανατροπή στο τελευταίο τέταρτο, δεν κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους (2-2). Πέταξε δύο βαθμούς επί της ουσίας και σίγουρα δεν έχει δικαίωμα να επαναλαμβάνει τέτοια λάθη με συχνότητα, αν θέλει να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία. Βέβαια έγιναν πολλές αλλαγές και πρέπει να περάσει ένα εύλογο διάστημα για να επέλθει η απαραίτητη ομοιογένεια. Τραυματίες ο βασικός αμυντικός Μάιερχοφερ και ο φορ Πουλούλου, αμφίβολος ο βασικός φορ Αμπιάμα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εδειξε κενά αλλά και μαχητικότητα η Νυρεμβέργη στην πρεμιέρα, ενώ και εκείνη της Γκρόιτερ Φιρτ ήταν.. έτσι και έτσι. Πολύ ενδιαφέρον ντέρμπι αλλά και αμφίρροπο, μόνο το γκολ-γκολ (1,57) θα κρατήσουμε.

ΧΟΛΣΤΑΙΝ ΚΙΕΛ-ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ

Η Χολστάιν Κίελ δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Γκρόιτερ Φιρτ κατά διαστήματα, παρά το ότι προηγήθηκε δεν άντεξε, δέχθηκε την ανατροπή, ωστόσο βρήκε την ισοφάριση και πήρε έναν μάλλον τυχερό βαθμό. Θέλει μία ήσυχη πορεία, μακριά από μπελάδες και πίεση. Ομοιογένεια στο ρόστερ, αξιοσημείωτο το ότι από τους 19 παίκτες της αποστολής, οι 17 ήταν Γερμανοί. Εκτός ο αμυντικός Μπένγκερ και ο βασικός επιθετικός Βριντ.

Η Καϊζερσλάουτερν έκανε ιδανικό ξεκίνημα με το Αννόβερο, βρήκε το γκολ στο πρώτο τέταρτο, ωστόσο δεν προκάλεσε ιδιαίτερη εμπιστοσύνη η αμυντική συμπεριφορά της και μοιραία ισοφαρίστηκε σε… δύσκολο σημείο, για να πανηγυρίσει τη νίκη στην εκπνοή (2-1). Η επιστροφή της στη Β’ έπειτα από τετραετή περιπλάνηση στη Γ’ κατηγορία, δεν θα μπορούσε να συνοδευτεί από καλύτερο σενάριο. Ο Ντιρκ Σόυστερ τόνισε ότι περιμένει άμεση και αισθητή βελτίωση, ενώ βάζει στην εξίσωση και την πλατιά οπαδική βάση. Αμφίβολοι οι μέσοι Ζολίνσκι και Κλίνγκενμπουργκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σαφώς υπολογίσιμη η Χολστάιν Κίελ στην έδρα της και με αυτές τις τιμές βρίσκουμε αξία στον άσο (2,20) παρά τα αμυντικά κενά που έδειξε και τον θρίαμβο της “Λάουτερν” στην πρεμιέρα.

ΑΝΝΟΒΕΡΟ-ΣΑΝ ΠΑΟΥΛΙ

Το Αννόβερο δεν ήξερε επί της ουσίας τι να περιμένει στο Καϊζερσλάουτερν. Δεν πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ που δέχθηκε, είχε τις ευκαιρίες του και μάλιστα ισοφάρισε στο τελευταίο δεκάλεπτο, για να μείνει με άδεια χέρια στις καθυστερήσεις. Ήττα απροσεξίας, ουσιαστικά περιγράφει την πορεία των τελευταίων ετών όπου βάλτωσε στη Β’ κατηγορία. Χτύπησε ο βασικός μέσος Οντούα, τραυματίες ο ηγετικός μέσος Ερνστ και οι χρήσιμοι μέσοι Λέοπολντ, Βάλμπρεχτ

Η Σαν Πάουλι αντιμετώπισε αρχικά πολλά προβλήματα με τη Νυρεμβέργη, ωστόσο χρειάστηκε μόλις ένα τέταρτο για να σημειώσει τρία τέρματα εν μέσω πανζουρλισμού (3-2). Μπήκε με φόρα, αλλά δεν πρέπει να αγνοηθεί ότι πέρυσι τερμάτισε στην κορυφή κατά το πρώτο μισό, για να την πάρει η κατηφόρα στη συνέχεια. Οι δυνατότητες δεν λείπουν, παρά τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ, ωστόσο η σταθερότητα δύσκολα θα τη χαρακτηρίσει. Εκτός ο αμυντικός Νέμετ, ο φορ Αμενίδο και ο πορτιέρε Βασίλ, δύσκολα ο μπακ Τζβιγκάλα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εχει δυνατότητες το Αννόβερο όμως πάντα.. κάτι του λείπει, θετικό το πρώτο δείγμα της Σαν Πάουλι. Σε χαμηλές τιμές τα τέρματα, στο 1.87 ο συνδυασμός γκολ-γκολ και over.

Βαθμολογία -

23/07/20222. Bundesliga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Πάντερμπορν Πάντερμπορν 3 1 1 0 0 5 0 5
2 Ρέγκενσμπουργκ Ρέγκενσμπουργκ 3 1 1 0 0 2 0 2
3 Αμβούργο Αμβούργο 3 1 1 0 0 2 0 2
4 Σαν Πάουλι Σαν Πάουλι 3 1 1 0 0 3 2 1
5 Φορτούνα Ντίσελντορφ Φορτούνα Ντίσελντορφ 3 1 1 0 0 2 1 1
6 Σαντχάουζεν Σαντχάουζεν 3 1 1 0 0 2 1 1
7 Καϊζερσλάουτερν Καϊζερσλάουτερν 3 1 1 0 0 2 1 1
8 Χαϊντενχάιμ Χαϊντενχάιμ 3 1 1 0 0 1 0 1
9 Χόλσταϊν Κίελ Χόλσταϊν Κίελ 1 1 0 1 0 2 2 0
10 Γκρόιτερ Φιρτ Γκρόιτερ Φιρτ 1 1 0 1 0 2 2 0
11 Νυρεμβέργη Νυρεμβέργη 0 1 0 0 1 2 3 -1
12 Μαγδεμβούργο Μαγδεμβούργο 0 1 0 0 1 1 2 -1
13 Αννόβερο Αννόβερο 0 1 0 0 1 1 2 -1
14 Αρμίνια Μπίλεφελντ Αρμίνια Μπίλεφελντ 0 1 0 0 1 1 2 -1
15 Χάνσα Ροστόκ Χάνσα Ροστόκ 0 1 0 0 1 0 1 -1
16 Μπράουνσβαϊγκ Μπράουνσβαϊγκ 0 1 0 0 1 0 2 -2
17 Ντάρμσταντ Ντάρμσταντ 0 1 0 0 1 0 2 -2
18 Καρλσρούη Καρλσρούη 0 1 0 0 1 0 5 -5
Promotion - Bundesliga
Promotion - Bundesliga (Relegation)
2. Bundesliga (Relegation)
Relegation - 3. Liga

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr