Ποδόσφαιρο

Α’ Ελβετίας: Ψηλά ο άσος της Ζυρίχης

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 - 03:40

Η πρωταθλήτρια θέλει να δώσει απαντήσεις μετά τη συντριβή της πρεμιέρας, για την πρώτη νίκη η Σεν Γκάλεν απέναντι στην Βίντερτουρ.

Α’ Ελβετίας: Ψηλά ο άσος της Ζυρίχης

* Για την Λουκέρνη είναι το πρώτο ματς στο πρωτάθλημα.

ΖΥΡΙΧΗ-ΛΟΥΚΕΡΝΗ

Στράβωσε εντελώς η πρεμιέρα της Ζυρίχης, που διασύρθηκε στην έδρα της Γιουνγκ Μπόις. Με τίποτα δεν ήταν για 4-0 το ματς, με την πρωταθλήτρια να χάνει πέναλτι στο 55’ και σημαντικές ευκαιρίες νωρίτερα, για να παραδοθεί ολοκληρωτικά όταν έμεινε πίσω στο σκορ. Ηττήθηκε 3-2 στο Αζερμπαϊτζάν από την Καραμπάγκ, ακολουθεί η ρεβάνς για τον β’ προκριματικό Τσάμπιονς Λιγκ. Μεταγραφικά δεν άλλαξε πολλά, πήρε τους Τσόντε (μέσος, Ζλιν), Οκίτα (εξτρέμ, Ναϊμέγκεν), Σαντίνι (φορ, Αλ Φατέχ), παρελθόν οι πολύτιμοι Ντούμπια (μέσος, Λουγκάνο)-Κίσει (φορ, Λέτσε). Ο Γερμανός νέος τεχνικός Φράνκο Φόντα δεν υπολογίζει μόνο τον αμυντικό Ομέραγκιτς.

Η Λουκέρνη δεν πραγματοποίησε καλή πορεία την περσινή σεζόν, κάθε άλλο καθώς κινδύνευσε σοβαρά με υποβιβασμό. Τερμάτισε στην προτελευταία θέση και ενεπλάκη στα μπαράζ παραμονής, όπου «επιβίωσε» με αντίπαλο την Σαφχάουζεν (2-2 εκτός έδρας, 2-0 στη ρεβάνς). Τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα ο Σλοβάκος επιτελικός Καντάκ (από Τρέντσιν), πήρε και τους Αρνταίζ (Ουρουγουανός φορ, Σαφχάουζεν) (Ντορν (δεξιός μπακ, Τουν), πλήγμα οι αποχωρήσεις του αριστερού χαφ Ούγκρινιτς (Γιουνγκ Μπόις) και του κεντρικού μέσου Σουλτζ (Χολστάιν Κίελ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η πρωταθλήτρια είχε κάποια καλά διαστήματα αλλά και μεγάλα “νεκρά” στα δύο πρώτα επίσημα ματς. Πάντως κόντρα σε μία ομάδα.. κομμένη και ραμμένα στα μέτρα της μπορεί να τα καταφέρει και ο άσος στο 2.02 δεν μπορεί να αγνοηθεί.

ΣΕΝ ΓΚΑΛΕΝ-ΒΙΝΤΕΡΤΟΥΡ

Με ήττα στην έδρα της Σερβέτ (1-0) ξεκίνησε η σεζόν για την Σεν Γκάλεν, μόλις στο 5’ δέχτηκε ένα απίθανο γκολ από τα 47 μέτρα (φέρει ευθύνη βεβαίως ο Γκανέζος γκολκίπερ Ατί-Ζιγκί), έκτοτε ισορρόπησε όμως δεν βρήκε απάντηση. Πέρυσι είχε πολύ καλή πορεία στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, ενώ ηττήθηκε στον τελικό κυπέλλου για 2η διαδοχική χρονιά. Ενισχύθηκε κυρίως με τους Γκουϊντότι (μέσος, Λουγκάνο)-Ακόλο (εξτρέμ, Αμιάν), όμως έχασε τον πολύτιμο επιθετικό Ντουά και ακόμη τους Μουχέιμ (μπακ, Αμβούργο)-Φασλίγι (χαφ, Ζανκτ Πάουλι). Ξεχωρίζει ο Γερμανός μέσος Γκόρτλερ.

Η Βίντερτουρ κράτησε στην ισοπαλία την Βασιλεία (1-1), στην επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια μετά το 1983! Η πρωταθλήτρια της Τσάλεντζ Λιγκ (σε τριπλή ισοβαθμία!) αιφνιδίασε την μεγάλη της αντίπαλο, στην οποία έκανε ντεμπούτο ο Αλεξάντερ Φρέι (υπό τις οδηγίες του οποίου πανηγύρισε την άνοδο!), για να αρκεστεί στην ισοπαλία. Η Βασιλεία είχε δοκάρι στο 15’, ενώ στις αρχές της επανάληψης είχε 1-2 καλές στιγμές η Βίντερτουρ. Πήρε από Σεν Γκάλεν τους Αμπάζ (γκολκίπερ)-Καμπερί (φορ), ο νέος και σχετικά άπειρος τεχνικός Μπρούνο Μπέρνερ δεν υπολογίζει τους Χάμερ (στόπερ)-Καμπέρι (φορ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι γηπεδούχοι δεν είχαν αρνητική εικόνα στην πρεμιέρα αν και δεν πήραν αποτέλεσμα, κάτι που κατάφερε η νεοφώτιστη και μάλιστα απέναντι στην Βασιλεία. Πρώτο σημείο ο άσος, θα τον θέλαμε ψηλότερα (1.80).

Βαθμολογία -

23/07/2022Super League
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Γιουνγκ Μπόις Γιουνγκ Μπόις 3 1 1 0 0 4 0 4
2 Σιόν Σιόν 3 1 1 0 0 3 2 1
3 Σερβέτ Σερβέτ 3 1 1 0 0 1 0 1
4 Βασιλεία Βασιλεία 1 1 0 1 0 1 1 0
5 Βίντερτουρ Βίντερτουρ 1 1 0 1 0 1 1 0
6 Γκρασχόπερς Γκρασχόπερς 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Λουκέρνη Λουκέρνη 0 0 0 0 0 0 0 0
8 FC Lugano FC Lugano 0 1 0 0 1 2 3 -1
9 Σεντ Γκάλεν Σεντ Γκάλεν 0 1 0 0 1 0 1 -1
10 Ζυρίχη Ζυρίχη 0 1 0 0 1 0 4 -4
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Super League (Relegation)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr