Ποδόσφαιρο

Α’ Αυστρίας: Αποκαλυπτήρια για Στουρμ Γκρατς

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 - 03:57

Οι δευτεραθλητές "μπλάκις" έχουν δύσκολη πρεμιέρα στο Βολφσμπέργκερ, θεωρητικό προβάδισμα για την Λίντσερ απέναντι στην Α. Κλάγκενφουρτ.

Α’ Αυστρίας: Αποκαλυπτήρια για Στουρμ Γκρατς

Δύο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις το Σάββατο στην αυστριακή Μπουντεσλίγκα.

ΛΙΝΤΣΕΡ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ

Η Λίντσερ αναμενόταν να μπει… αέρα στα πλέι οφ, αλλά δεν τα κατάφερε, απογοητευτική η πορεία της. Τουλάχιστον έκλεισε την οκτάδα, αλλά στην επόμενη φάση των πλέι οφ σχετικά με το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο δεν τη βρήκε σε καλή κατάσταση και έμεινε εκτός της διαδικασίας. Νέος τεχνικός ο Ντίτμαρ Κιουμπάουερ, με θητεία στη Ραπίντ Βιέννης. Χρειάζεται τα γκολ του φορ Κουλούρη, το ότι δεν έχει Ευρώπη έπειτα από τέσσερα χρόνια ίσως την βοηθήσει. Αξιοσημείωτο ότι εντός έδρας νίκησε στις τελευταίες πέντε πρεμιέρες, δίχως να παραβιαστεί η εστία της!

Η Κλάγκενφουρτ εντυπωσίασε κατά διαστήματα ως νεοφώτιστη, όχι μόνο στάθηκε στη μεγάλη κατηγορία, αλλά μπήκε και στα πλέι οφ, για να κλείσει εν τέλει την πρώτη εξάδα (δεν παίζει Ευρώπη). Υπερβατική πορεία, ωστόσο φέτος δεν έχει την ίδια προοπτική, καθώς έχασε σημαντικούς παίκτες. Ο τεχνικός Πάκουλτ έχει αντιμετωπίσει μόλις μία φορά τον συνάδελφό του, Κιουμπάουερ, το ματς έληξε ισόπαλο (2021, Ραπίντ-Κλάγκενφουρτ 1-1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με μόνο εγχώριες υποχρεώσεις φέτος η Λίντσερ μπορεί να παρουσιάσει κάτι καλύτερο, αποδυναμωμένη φαντάζει η εντυπωσιακή πέρυσι Κλάγκενφουρτ. Δεν είναι για 1.45 ο άσος, ούτε πάει το χέρι στην κόντρα βέβαια.

ΒΟΛΦΣΜΠΕΡΓΚΕΡ-ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ

Η Βόλφσμπεργκερ έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει τη 2η θέση, αλλά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος δεν είχε ανάλογη πορεία και έτσι της ξέφυγαν τα προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, τερμάτισε 4η (προκριματικά Κόνφερενς Λιγκ). Έχει την οικονομική επάρκεια για να διεκδικήσει και πάλι τη θέση πίσω από τη Σάλτσμπουργκ, ο τεχνικός Ρόμπιντ Ντουτ αν και δέχτηκε έντονη κριτική. Το κακό είναι ότι μεταγραφικά δεν βγαίνει ενισχυμένη, κάθε άλλο, οπότε αναμένεται κινητικότητα τις επόμενες μέρες. Η Στουρμ είναι η πλέον καλοδεχούμενη αντίπαλος της καθώς μετράει 18 νίκες (δεν υπάρχει άλλος αντίπαλος επί του οποίου να έχουν πάνω από 14)!

Η Στουρμ Γκρατς δεν μπορούσε να ακολουθήσει τη Σάλτσμπουργκ, ωστόσο ήταν τόσο σταθερή όσο απαιτούσαν οι περιστάσεις και κατέλαβε την καθόλα τιμητική 2η θέση. Θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο Τσάμπιονς Λιγκ, αντιμετωπίζοντας αρχές Αυγούστου μία εκ των Ντινάμο Κιέβου ή Φενέρμπαχτσε. Ο τεχνικός Κρίστιαν Ίλτζερ ανέλαβε το καλοκαίρι του 2020, τα καταφέρνει καλά και συνεχίζει. Η ευρωπαϊκή προοπτική αναμενόταν να… ζεστάνει τους διοικούντες, ωστόσο δεν προκύπτει ιδιαίτερη ενίσχυση και δεν αποκλείεται να υποχωρήσει ανεπαίσθητα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εχει σούπερ παράδοση η Βολφσμπέργκερ, αλλά δεν φαίνεται να υπερτερεί σε πολλά άλλα κόντρα στην Στουρμ Γκρατς η οποία επιτέλους έρχεται από μία ικανοποιητική σεζόν. Προς ισοπαλία το.. κόβουμε (3,45).

Στουρμ Γκρατς-Γαλατασαράι 2-1 (9/7)

Βαθμολογία -

23/07/2022Bundesliga: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Αούστρια Κλάγκενφουρτ Αούστρια Κλάγκενφουρτ 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Αούστρια Λουστενάου Αούστρια Λουστενάου 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Χάρτμπεργκ Χάρτμπεργκ 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Λιντζ Λασκ Λιντζ Λασκ 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Ραπίντ Βιέννης Ραπίντ Βιέννης 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Αλτάχ Αλτάχ 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Ριντ Ριντ 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Σάλτσμπουργκ Σάλτσμπουργκ 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Στουρμ Γκρατς Στουρμ Γκρατς 0 0 0 0 0 0 0 0
10 WSG Τιρόλ WSG Τιρόλ 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Βόλφσμπεργκερ Βόλφσμπεργκερ 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Αούστρια Βιέννης Αούστρια Βιέννης 0 0 0 0 0 0 0 0
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr