Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Champions League: Μάλμε - Ζαλγκίρις Βίλνιους

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 - 11:15

Με τη πλάτη στο τοίχο και η Μάλμε, ύστερα την ήττα με 1-0 στη Λιθουανία, και τώρα καλείται να ανατρέψει τη κατάσταση. 

Προκριματικά Champions League: Μάλμε - Ζαλγκίρις Βίλνιους

Αγώνας ρεβάνς για τον 2ο προκριματικό γύρο. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση νίκης της Μάλμε με 1 γκολ μετά τη λήξη του 90λέπτου ακολουθεί παράταση και (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο με τον νικητή του ζευγαριού Λίνφιλντ – Μπόντο Γκλιμτ, ενώ η ομάδα που θα αποκλειστεί παίζει στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ με την Ντουντελάνζ. Χωρίς VAR

To πρώτο παιχνίδι έληξε 1-0 υπέρ της Ζαλγκίρις.

Μάλμε

Η Μάλμε θα παίξει τα ρέστα της απόψε αν θέλει να πάρει αυτή τη πρόκριση στην επόμενη φάση. Η ήττα με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι δεν της αφήνει και πολλά περιθώρια για απόψε και τα λάθη δεν συγχωρούνται. Η ομάδα του Μίλος Μιλόγεβιτς δέχτηκε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο 49’ από τον Ουρέγκα. Είχε κάποιες καλές στιγμές και αυτή, ζήτησε πέναλτι σε μία φάση αλλά δεν άλλαξαν και πολλά ύστερα την επίτευξη του γκολ το ματς. Σήμερα καλείται να δείξει μεγαλύτερη προσπάθεια και κυρίως μεγαλύτερη προσοχή, αφού η Ζαλγκίρις έδειξε πως μπορεί να απειλήσει και να βρει χώρους.

Πρωτάθλημα

Για το πρωτάθλημα συνέχισε πάντως με νίκη, αφού επικράτησε με σκορ 3-1 εντός έδρας χρησιμοποιώντας κυρίως βασικούς ποδοσφαιριστές.

Απουσίες

Θα στερηθεί των υπηρεσιών μερικών ποδοσφαιριστών απόψε που οι περισσότεροι βέβαια αναγράφονται ως αμφίβολοι. Σίγουρα απών θα είναι ο M. Siby που χάνει τη χρονιά. Αμφίβολοι είναι οι S. Rieks, M. Olsson και N. Moisander.

Ζαλγκίρις Βίλνιους

Η Ζαλγκίρις κατάφερε και έγειρε τη ζυγαριά προς το μέρος της μετά το πρώτο παιχνίδι, και σήμερα έχει το πάνω χέρι. Το 1-0 της δίνει το προβάδισμα που τόσο θέλει, αλλά έδωσε και άλλη ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές της. Βέβαια ο προπονητής της χαρακτήρισε ακόμη μια φορά την Μάλμε ως το φαβορί για τη πρόκριση. Έπαιξε καλά, είχε διαβάσει τη Μάλμε και έκλεισε σωστά τα επιθετικά ατού της. Δημιούργησε ευκαιρίες και θα μπορούσε να είχε σκοράρει και άλλο γκολ. Σήμερα πάντως καλείται να διασφαλίσει αυτό το 1-0 και να συγκεντρωθεί για αυτά τα 90'.

Πρωτάθλημα

Στο πρωτάθλημα είχε ρεπό, καθώς το παιχνίδι που επρόκειτο να δώσει στην έδρα της Σούντουβα αναβλήθηκε προκειμένου να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για το σημερινό ματς. Πάντως τα πηγαίνει περίφημα και εκεί αφού παραμένει πρώτη στη βαθμολογία ακόμα με 3 ματς λιγότερα!

Αγωνιστικά νέα

Ο μόνος αμφίβολος είναι ο O. Verbickas, ο οποίος ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.28 4.75 8.35 2.12 1.57 1.41 2.47 1.97 1.65 1.03 1.14 3.15
Μάλμε - Ζαλγκίρις Βίλνιους / Εκτίμηση

Η Μάλμε καλείται απόψε να τα δώσει όλα αν θέλει να πάρει τη πρόκριση. Εντός έδρας παρουσιάζεται αρκετά καλή και σκοράρει εύκολα. Δεν είναι τεράστιο το εμπόδιο της Ζαλγκίρις, αλλά οφείλει να δείξει ετοιμότητα και σοβαρότητα. Οι Λιθουανοί μπορούν να κάνουν τη ζημιά αν βρουν χώρους.

Με το over 2,5 (1.78) εδώ, αφού πιστεύω πως μπορεί να ανοίξει το παιχνίδι ειδικά με ένα γρήγορο γκολ της Μάλμε.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr