Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Europa Conference League: Τριάδα επιλογών με πολλά γκολ!

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 - 10:31

Του Άγγελου Γεώργα

Πλούσιο το πρόγραμμα σήμερα από τα προκριματικά της νεοσύστατης διοργάνωσης του Europa Coference League, και tostoixima.gr είναι εδώ να σας δώσει τα φώτα του. 

Προκριματικά Europa Conference League: Τριάδα επιλογών με πολλά γκολ!

Με τριάδα επιλογών θα ασχοληθούμε εδώ, οπότε πάμε να δούμε τα παιχνίδια μας με χρονολογική σειρά.

(18:00) ΑΣΤΑΝΑ - ΡΑΚΟΒ

Η ομάδα από το Καζακστάν θα περίμενε κανείς να είναι πιο ανταγωνιστική και πιο δυναμική ειδικά σε αυτή τη φάση των προκριματικών, και με τέτοιους αντιπάλους. Όμως έδειξε ακριβώς το αντίθετο! Ήταν κατώτερη των περιστάσεων και γνώρισε τη συντριβή με σκορ 5-0 στην έδρα της Ράκοβ. Έμεινε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και ποτέ δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Πολύ κακή εικόνα για μια ομάδα που κουβαλάει μια ευρωπαϊκή εμπειρία με το πέρασμα του χρόνου. Πριν από το σημερινό παιχνίδι έδωσε ένα ματς για το κύπελλο με τη Τουράν και έμεινε στο 1-1. Στο πρωτάθλημα παραμένει 2η με 27 βαθμούς σε 15 αγώνες. Εντός έδρας είναι πολύ καλή αφού έχει ένα σερί 8 αγώνων αήττητη.

Πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα σήμερα για να εξελιχθεί σε κάτι άλλο πέρα από μια άτυπη ρεβάνς το σημερινό για τη Ράκοβ. Το 5-0 της δίνει άλλο αέρα και φυσικά τη πρόκριση για την επόμενη φάση. Διέλυσε την αντίπαλός της στη Πολωνία και δεν της άφησε πολλά περιθώρια, παρόλο που έπαιζε για παίκτη λιγότερο για ένα διάστημα. Σήμερα βέβαια θα έχει κάποιες απουσίες αφού έχει προβλήματα τραυματισμών, αλλά ίσως δούμε το ντεμπούτο του δικού μας Στράτου Σβάρνα.

Εκτίμηση: Μια τυπική ρεβάνς θα είναι το σημερινό, έχει να ανέβει ένα βουνό η Αστάνα και θαύματα γίνονται σπάνια πλέον στις μέρες μας. Ίσως οι ομάδες έχουν διάθεση για ανοιχτό παιχνίδι παρά τις αλλαγές που θα υπάρχουν. Με το goal/goal εδώ λοιπόν.

(19:00) ΓΚΑΜΠΑΛΑ - ΜΟΛ ΦΕΧΕΡΒΑΡ

Mεγάλη ήττα γνώρισε και η Γκαμπάλα με τη σειρά της, αφού έχασε με 4-1 μέσα στην έδρα της Μολ. Θα πρέπει να κάνει το ακατόρθωτο σήμερα αν θέλει να παίρνει άλλη τροπή η ευρωπαϊκή της πορεία. Αν και προηγήθηκε, δεν κατάφερε να σταθεί το ύψος των περιστάσεων του παιχνιδιού. Το πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα οπότε η αναζήτηση αγωνιστικού ρυθμού είναι ένα θέμα για την ομάδα.

Η Μολ πήρε αυτό που ήθελε και με ανατροπή στο σκορ βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στον επόμενο γύρο. Αν φανεί προσεκτική σήμερα θα πάρει αυτό που θέλει. Ο προπονητής της ξέρει πως θα δεχθεί πίεση από νωρίς σήμερα και αν είναι σοβαρή και συγκεντρωμένη στα μετόπισθεν θα πάρει αυτό που θέλει. Το πρωτάθλημα της Ουγγαρίας ξεκινάει το προσεχές Σαββατοκύριακο. Δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα η ομάδα.

Εκτίμηση: Η Γκαμπάλα οφείλει να μπει δυνατά στον αγώνα και να ρισκάρει από νωρίς. Αν αντέξει η Μολ δεν θα έχει θέμα. Πάντως αν μπει νωρίς ένα γκολ θα ανοίξει το ματς. Και αυτό ελπίζω και εγώ. Over 2,5 στο 1.90 είναι πολύ καλό.

(19:00) ΚΙΣΒΑΡΝΤΑ - ΚΑΙΡΑΤ ΑΛΜΑΤΙ

H Κισβάρντα στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας της πέτυχε μια σημαντική και μεγάλη νίκη επί της Καϊράτ με 0-1. Εμφανίστηκε διαβασμένη, ήταν σωστά στημένη και κατάφερε να κρατήσει μακριά από την εστία της την αντίπαλό της. Ο νέος προπονητής φάνηκε έτοιμος να αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο της ομάδας και απέδωσε σωστά. Μετά το σημερινό θα περιμένει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει την αξιόλογη Ντέμπρετσεν. Έχει 2-3 θεματάκια τραυματισμών σήμερα, μένει να φανεί αν μπορούν να επηρεάσουν την ομάδα.

Η Καϊράτ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την όποια εμπειρία διαθέτει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έτσι ηττήθηκε. Πλέον καλείται να αντιδράσει καθώς είναι με τη πλάτη στο τοίχο. Σίγουρα θα πρέπει να δείξει άλλη εικόνα από εκείνη τη φλύαρη που είχε στην Ουγγαρία, αν θέλει να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλό της. Προηγουμένως ήρθε η νίκη με 3-2 επί της Άκσου για το κύπελλο, όπου έπαιξαν κυρίως νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας. Στη Ευρώπη η Καϊράτ μετέχει σταθερά τα τελευταία χρόνια, ενώ την περσινή σεζόν έφτασε να παίξει σε όμιλο Κόνφερενς Λιγκ. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, εξάλλου ο Κέκερ έδωσε ανάσες και μία ημέρα παραπάνω ξεκούρασης στους βασικούς.

Εκτίμηση: H Καϊράτ οφείλει να παίξει πιο επιθετικά και να ψάξει αυτή το γκολ που θα την φέρει πάλι μέσα στη πρόκριση. Όμως οφείλει να είναι προσεκτική γιατί την έκανε τη ζημιά ήδη μια φορά η Κισβάρντα. Το goal/goal μου αρέσει εδώ, και μάλιστα άνω του 2.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

(18:00) Αστάνα - Ράκοβ: Goal/goal (1.72)

(19:00) Γκαμπάλα - Μολ Φέχερβαρ: Over 2,5 (1.90)

(19:00) Κισβάρντα - Καϊράτ: Goal/goal (2.05)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr