Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Europa Conference League: Γκολ, κόρνερ και σημεία περιλαμβάνει το μενού!

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 - 11:37

Του Άγγελου Γεώργα

Συνεχίζουμε να κινούμαστε ευρωπαϊκά με τέσσερα ακόμα παιχνίδια για τα προκριματικά του Europa Conference League. 

Προκριματικά Europa Conference League: Γκολ, κόρνερ και σημεία περιλαμβάνει το μενού!

Πάμε να δούμε τα παιχνίδια με τη χρονολογική τους σειρά.

(19:00) ΜΙΛΣΑΜΙ - ΚΟΥΟΠΙΟ

Η Μιλσάμι κατάφερε και πήρε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από το παιχνίδι με τη Κουόπιο. Εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που είχε στο έπακρο και έτσι έφτασε στο ισόπαλο 2-2 που τις δίνει ελπίδες για τη πρόκριση. Δις έμεινε πίσω στο σκορ και τις δύο έφτασε στην ισοφάριση. Οι αγωνιστικές της υποχρεώσεις ξεκινάνε το σαββατοκύριακο, οπότε είχε ακόμα χρόνο να ετοιμαστεί και να ξεκουραστεί για το σημερινό.

Η Κουόπιο δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα σε καμία από τις δύο περιπτώσεις που μπορούσε και έτσι δεν κατάφερε να πάρει ουσιαστικό προβάδισμα πρόκρισης. Σήμερα θα προσπαθήσει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί αφού και οι ίδιοι υποστηρίζουν πως έχουν καλή ομάδα και ποιοτική, και μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν. Στο πρωτάθλημα κέρδισε την Χέλσινγκφορς με 5-1 και διατηρήθηκε στην κορυφή. Μπορεί να πει κανείς πως είναι πιο έτοιμη σε αυτό το σημείο της σεζόν και πιο ποιοτική ομάδα όντως από τους Μολδαβούς. Αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών με 2 από τους 4 ποδοσφαιριστές που είναι στο ιατρικό δελτίο να φαίνονται αμφίβολοι.

Εκτίμηση: Πιστεύω σήμερα θα φανεί πιο έτοιμη και διαβασμένη η Κουόπιο παρά τη κούραση του ταξιδιού που έκανε. Δεν μου βγαίνει κάποιο σημείο αφού το διπλό στο 1.75 δεν με καλύπτει. Θα κινηθώ με τα κόρνερ εδώ, και θα ποντάρω να κάνει 5 κόρνερ η Κουόπιο.

(19:00) ΠΑΙΝΤΕ ΛΙΝ. - ΑΡΑΡΑΤ ΑΡΜΙΝΙΑ

Η Πάιντε είχε ως πρωταρχικό στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά της και το κατάφερε. Το 0-0 της δίνει τη δυνατότητα να ελπίζει για τη πρόκριση αλλά και να φέρει στα μέτρα της το παιχνίδι αφού παίζει εντός. Ο προπονητής της ομάδας δήλωσε ικανοποιημένος με την εικόνα της ομάδας. Να θυμίσουμε πως η ομάδα του απέκλεισε τη Ντιναμό Τιφλίδας στον προηγούμενο γύρο και θέλει να προκριθεί σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία της. Δεν αγωνίστηκε για το πρωτάθλημα.

Η Αραράτ αν και το φαινομενικά φαβορί του ζευγαριού, προσπάθησε αρκετά αλλά δεν κατάφερε να βρει τη λύση στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία της Πάιντε. Βέβαια πέρα του νέου προπονητή, υπάρχουν και πολλοί νέοι παίκτες, οπότε ίσως χρειαστεί χρόνος για να δέσουν όλοι μεταξύ τους. Βέβαια σήμερα δεν θα τους δοθεί δεύτερη ευκαιρία και θα πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στο στόχο τους. Το πρωτάθλημα ξεκινάει το Σάββατο, οπότε προς το παρών είχε στο μυαλό της μόνο την Ευρώπη.

Εκτίμηση: Στα ίδια πλαίσια θα κινηθεί το σημερινό παιχνίδι με το πρώτο, με τους γηπεδούχους να είναι προσηλωμένοι στο αμυντικό τους πλάνο που τους βγαίνει. Θα πάω με μια πιο safe επιλογή που είναι το Draw no bet για την Αραράτ.

(19:45) ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ - ΜΟΛΝΤΕ

Η Έλφσμποργκ έχει έναν Γολγοθά να ανέβει αφού η ήττα στο πρώτο παιχνίδι με σκορ 4-1 δεν της αφήνει και πολλά περιθώρια. Αν και το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Σουηδούς, η συνέχεια φάνηκε καταστροφική. Και δέχθηκε 4 γκολ με το τελευταίο γκολ να είναι και πέναλτι, αλλά και έμεινε με 10 παίκτες. Στο πρωτάθλημα μία από τα ίδια, αφού έχασε και από τη Καλμάρ με 1-0.

Οι Νορβηγοί μοιάζουν σε καλή κατάσταση και πιο έτοιμοι τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι σχεδόν ήδη στην επόμενη φάση και στο πρωτάθλημα τα πηγαίνουν εξίσου καλά. Στο πρωτάθλημα επικράτησε 3-2 εκτός έδρας της Σάντεφιορντ, σε ένα ματς αρκετά χορταστικό και με έντονο σασπένς. Της αρέσουν οι ανατροπές και όπως φαίνεται δεν έχει πρόβλημα όταν μείνει πίσω στο σκορ αφού βγάζει αντίδραση. Είναι επιθετική ομάδα, σκοράρει εύκολα αλλά δέχεται και γκολ.

Εκτίμηση: Δεν μπορώ να δω κάποιο άλλο σημείο πέρα του goal/goal & over 2,5. Παίζουν δύο επιθετικές ομάδες που σκοράρουν, και δεν έχουν και τις τέλειες άμυνες! Εξάλλου οι φιλοξενούμενοι είναι αναγκασμένοι να ανοιχτούν και να ψάξουν τα γκολ. Η Μόλντε σκοράρει κατά ριπάς και θα βρει και χώρους σήμερα.

(19:45) ΜΑΚΑΜΠΙ ΝΕΤΑΝΙΑ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ

H Μακάμπι Νετάνια έκανε ονειρεμένο ξεκίνημα στο πρώτο παιχνίδι μέσα στη Τουρκία. αφού σκόραρε μόλις στο 1' λεπτό. Θα μπορούσε να βρει και δεύτερο τέρμα να ήταν πιο συγκεντρωμένη και τυχερή. Είχε κάποια θέματα βέβαια στην αμυντική της λειτουργία και το πλήρωσε στο 81' όπου και ήρθε η ισοφάριση. Δέχθηκε και τη κόκκινη κάρτα στις καθυστερήσεις και θα στερηθεί των υπηρεσιών του Γκαλάμποφ. Ξέρουν στις τάξεις της ομάδας πως παίζουν με μια ομάδα υψηλότερων προδιαγραφών για αυτό προσπαθούν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και ταπεινοί. Στο γήπεδό της έχει δυναμική και με την βοήθεια των οπαδών της επικρατεί ένα εκρηκτικό κλίμα. Το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα θα πρέπει να περιμένει μερικές μέρες.

Η Μπασακσεχίρ ίσως νιώθει και τυχερή, αφού θα μπορούσε να εξελιχθεί διαφορετικά το πρώτο παιχνίδι. Ευτύχησε να ισοφαρίσει και θα παίξει στα ίσια τη σημερινή πρόκριση. Έχει καλή και ποιοτική ομάδα. Έχει μεγάλο ρόστερ και φυσικά αποσκοπεί στην ευρωπαϊκή πορεία της. Στο πίσω μέρος του μυαλού της είναι και το πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει σε 10 μέρες περίπου.

Εκτίμηση: Περίεργο παιχνίδι που κρύβει πιστεύω αρκετές παγίδες. Φυσικά και μόνο λόγω ονόματος και μπάτζετ φαβορί είναι οι Τούρκοι. Όμως οφείλει να το αποδείξει και στο γήπεδο. Προσωπικά με δελεάζει το διπλό στο 2.30 και δεν θα το πολύ σκεφτώ.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

(19:00) Μιλσάμι - Κουόπιο: Over 4,5 κόρνερ Κουόπιο (1.65)

(19:00) Πάιντε Λιν. - Αραράτ Αρμίνια : Αραράτ Draw No Bet (1.85)

(19:45) Έλφσμποργκ - Μόλντε: Goal/goal & over 2,5 (1.65)

(19:45) Μακάμπι Νετάνια - Μπασακσεχίρ: 2 (2.30)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr