Ποδόσφαιρο

Σούπερ Καπ Ολλανδίας: «Κούπα» με γκολ!

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 - 01:45

Ο πρωταθλητής Αγιαξ κοντράρεται με την κυπελλούχο Αϊντχόφεν σε μια αναμέτρηση που… μπορεί να ξεφύγει στο σκορ.

Σούπερ Καπ Ολλανδίας: «Κούπα» με γκολ!

Ο αγώνας του Σούπερ Καπ θα «ανοίξει» και φέτος την ποδοσφαιρική σεζόν στην Ολλανδία. Από το 1996, ο θεσμός ονομάζεται τρόπαιο Γιοχαν Κρόιφ προς τιμή του σπουδαίου Ολλανδού άσου και διεξάγεται μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Για δεύτερη σερί χρονιά θα κοντραριστεί ο πρωταθλητής Αγιαξ με την κυπελλούχο Αϊντχόφεν. Ο αγώνας διεξάγεται στην έδρα του Αγιαξ. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Άγιαξ

Ο Αγιαξ είχε πέρυσι μια εντυπωσιακή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ (έξι στα έξι στους ομίλους) αλλά εν τέλει… περιορίστηκε στην κατάκτηση του τίτλου(τρίτου στην τελευταία τετραετία). Ξεκινά και φέτος με παραδοσιακά υψηλούς στόχους αν και θα χρειαστεί χρόνο… προσαρμογής. Ο επιτυχημένος τεν Χαγκ αποχώρησε για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αντικαταστάθηκε από τον Αλφρεντ Σρούντερ που πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο με την Μπριζ.

Με νέο… λουκ
Προχώρησε σε αρκετές προσθήκες σπαταλώντας 85 εκατ. ευρώ! Ξεχώρισε η επιστροφή του Μπερχφάιν από την Τότεναμ (32 εκατ. ευρώ), αλλά «χτίζεται» από την αρχή καθώς αποχώρησαν οι ηγετικοί Μαρτίνεζ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Αλέ (Ντόρτμουντ), Χραφενμπερχ (Μπάγερν) ανάμεσα σε άλλους.

Αϊντχόφεν

Η Αϊντχόφεν είχε πέρυσι μια ανταγωνιστική πορεία, διεκδικησε τον τίτλο αλλά στο φινάλε έμεινε από δυνάμεις και περιορίστηκε στην δεύτερη θέση. Η διετία του Ρότζερ Σμιντ κρίθηκε αρνητική και αντικαταστάτης του ανακοινώθηκε ο Ρουντ φαν Νιστελρόι που από το 2013 έχει περάσει από όλα τα τμήματα υποδομής και η έλευση του χαιρετίστηκε από τους φίλους της ομάδας.

Στο… περίμενε
Δεν έχει ολοκληρώσει τις προσθήκες της και παρότι οι μεταγραφές της κρίνονται στοχευεμένες (Ντε Γιονχ, Μπενίτεζ, Τιλ) θα χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση όπως παραδέχτηκε και ο διευθυντής της ομάδας! Αποχώρησε ο Γκέτσε ανάμεσα σε άλλους, κράτησε πάντως τον εξαιρετικό Χακπό.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.67 3.8 4 2.57 1.38 1.64 2 1.41 2.47 1.18 1.18 2.02
Άγιαξ - Αϊντχόφεν / Εκτίμηση

Το σετ θα μπορούσε να είναι πιο μοιρασμένο καθώς και οι δύο ομάδες στερούνται ρυθμού, θα αγωνιστούν με αλλαγές ενώ αμφότερες πορεύονται με νέους προπονητές. Δεν θα μπλέξουμε με σημείο, ρισκάρουμε με 1-1 anytime σκορ (2.20).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr