Ποδόσφαιρο

Α’ Βελγίου: Πονταρίσματα σε Άντερλεχτ

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 - 01:53

Το διπλό της ανανεωμένης Αντερλεχτ στην έδρα της Σερκλ Μπριζ έχει πάρει… παιχνίδι στην στοιχηματική αγορά.

Α’ Βελγίου: Πονταρίσματα σε Άντερλεχτ

Δεύτερη αγωνιστική στην Pro Jupiler League και στο πρόγραμμα του Σαββάτου ξεχωρίζει το διπλό της Αντερλεχτ και ο άσος της Γάνδης.

ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

Αρνητική πρεμιέρα για την Σερκλ Μπριζ που επέστρεψε με άδεια χέρια από την έδρα της νεοφώτιστης Βέστερλο, αγωνιζόμενη με δέκα από το 31’. Η απογοήτευση από την ήττα, μαρτυρά πάντως πως φέτος έχει ανεβάσει τον πήχη και δεν θα αρκεστεί στην προσπάθεια της γρήγορης εξασφάλισης της παραμονής. Τιμωρημένος ο Πόποβιτς.

Πρώτο δείγμα θετικό για την Άντερλεχτ που παρουσιάστηκε πειθαρχημένη και σοβαρή και έκαμψε δίκαια την αντίσταση της Οστάνδης. Οι «μοβ» αποφεύγουν τις… βαρύγδουπες δηλώσεις, αλλά η έλευση του πολύπειρου Φελις Μααζού (πέρυσι στην Ουνιόν) αποτελεί εχέγγυο μιας ανταγωνιστικής παρουσίας. Ακολουθεί ευρωπαϊκό ματς. Ο βασικός πέρυσι μπακ Μουρίγιο είναι τιμωρημένος, ενώ δεν υπολογίζονται και οι Γκόμεζ (μπακ) και Κάνα (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση καθώς η Σερκλ διαθέτει ποιότητα και μπορεί να βάλει δύσκολά στην ανανεωμένη Αντερλεχτ. Θα θέλαμε… ψηλότερα το διπλό (2.00).

ΟΣΤΑΝΔΗ – ΜΑΛΙΝ

Η Οστάνδη δεν… κρύφτηκε στην πρωτεύουσα, αλλά σταδιακά λύγισε στην πίεση της καλύτερης Αντερλεχτ. Ήττα εντός προγράμματος βέβαια, ξεκινά και φέτος με βασικό στόχο, την γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής που βάσει ρόστερ και εμπειρίας. Στον «αέρα» ο περυσινός πρώτος σκόρερ Γκεγιέ που βρίσκεται στο στόχαστρο της Μπέρνλι. Γνωστή απουσία ο μέσος Νταρπινό, τιμωρημένος ο νεοφερμένος Κύπριος μεσοαμυντικός Κατελάρης.

Πρώτο δείγμα αρνητικό για την Μαλίν που σε πέντε λεπτά δέχτηκε δύο γκολ από την άκρως αποτελεσματική Αντβερπ. Προβλημάτισε με το καλημέρα και δεδομένα θα χρειαστεί χρόνο… προσαρμογής, έχοντας προβεί σε αλλαγή τεχνικού ενώ προχώρησε και σε αρκετές μεταβολές στο ρόστερ χάνοντας τέσσερις βασικούς. Εκτός οι βασικοί πέρυσι Μπάικερ (μπακ) και Μραμπτι (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το μοιρασμένο σετ μαρτυρά τις δυσκολίες της αναμέτρησης. Δεν θα… μπλέξουμε με σημείο, κρατάμε το οver που προσφέρεται σε αποδεκτή τιμή (1.75).

ΛΕΟΥΒΕΝ – ΒΕΣΤΕΡΛΟ

Τι κι αν η Λέουβεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο; Στην επανάληψη, βρήκε ρυθμό και «χτύπησε» στο φινάλε στο Κορτράικ ξεκινώντας ιδανικά τη νέα σεζόν. Συνεχίζει αήττητη από τα φιλικά προετοιμασίας και δείχνει αποφασισμένη και φέτος να μην… μπλέξει σε σενάρια παραμονής και να διεκδικήσει και το κάτι παραπάνω. Εκτός ο βασικότατος πέρυσι μεσοεπιθετικός Σράιφερς.

Η Βέστερλο δεν έβρισκε λύσεις στο μοιρασμένο πρώτο ημίωρο, αλλά η Σερκλ Μπριζ έμεινε με δέκα στο 31’ και στην συνέχεια επέβαλλε τον ρυθμό της. Οι περυσινοί πρωταθλητές της Β’ Κατηγορίας γιόρτασαν ιδανικά την επιστροφή τους στα μεγάλα σαλόνια μετά από έξι χρόνια και θέλουν από νωρίς να αποβάλουν την… στάμπα του φαβορί για τον υποβιβασμό που τους συνοδεύει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λέουβεν δεν εντυπωσιάζει αλλά έχει αποκτήσει πλέον την εμπειρία να παίρνει αποτελέσματα. Η Βέστερλο δεν θα ρισκάρει και έχει τύχη το under που προσφέρεται σε ανταγωνιστική τιμή (2.05).

ΓΑΝΔΗ – ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Γάνδη που παρότι απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα από το 15΄, υποχρεώθηκε σε ισοπαλία στην Λιέγη. Η ομάδα του Χάιν Βανχαζάεμπρουκ έχει πάντως δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία για δύο πέναλτι που δεν της δόθηκαν. Εκτός ο
αμυντικός Τορουναρίγκα, ενώ δεν υπολογίζονται και οι βασικοί Οφοέ (μέσος, αρχηγός) και Ντεπουάτρ (επιθετικός). Επιστρέφει στον πάγκο από τιμωρία ο τεχνικός βαν Χαζάεμπρουκ.

Πρώτο δείγμα θετικό για τη Σιντ Τρουίντεν που αναδείχτηκε ισοπαλη με την Ουνιόν. Η ισοπαλία με την περυσινή δευτεραθλήτρια άφησε υποσχέσεις και φέτος θα προσπαθήσει να… χωθεί στα πλέι οφ 5-8, ποντάροντας στον καλό τεχνικό Χόλερμπακ αλλά και το ποιοτικό για τα επίπεδα της κατηγορίας ρόστερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γάνδη διαθέτει ποιότητα και φέτος μπορεί να διεκδικήσει το πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα. Ανταγωνιστική, μαχητική αλλά με συγκεκριμένο «ταβάνι» η Σιντ Τρουίντεν. Άσος (1.55).

Βαθμολογία -

29/07/2022First Division A: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σαρλερουά Σαρλερουά 3 1 1 0 0 3 1 2
2 Αντβέρπ Αντβέρπ 3 1 1 0 0 2 0 2
3 Λέουβεν Λέουβεν 3 1 1 0 0 2 0 2
4 Άντερλεχτ Άντερλεχτ 3 1 1 0 0 2 0 2
5 Βέστερλο Βέστερλο 3 1 1 0 0 2 0 2
6 Ζούλτε Βάρεγκεμ Ζούλτε Βάρεγκεμ 3 1 1 0 0 2 0 2
7 Κλαμπ Μπριζ Κλαμπ Μπριζ 3 1 1 0 0 3 2 1
8 Γάνδη Γάνδη 1 1 0 1 0 2 2 0
9 Σταντάρ Λιέγης Σταντάρ Λιέγης 1 1 0 1 0 2 2 0
10 Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 1 1 0 1 0 1 1 0
11 Σεντ Τρούιντεν Σεντ Τρούιντεν 1 1 0 1 0 1 1 0
12 Γκενκ Γκενκ 0 1 0 0 1 2 3 -1
13 Έουπεν Έουπεν 0 1 0 0 1 1 3 -2
14 Κόρτραϊκ Κόρτραϊκ 0 1 0 0 1 0 2 -2
15 Μαλίν Μαλίν 0 1 0 0 1 0 2 -2
16 Σερκλ Μπριζ Σερκλ Μπριζ 0 1 0 0 1 0 2 -2
17 Οστάνδη Οστάνδη 0 1 0 0 1 0 2 -2
18 Σερένγκ Σερένγκ 0 1 0 0 1 0 2 -2
Playoff
UEFA Europa League Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr