Ποδόσφαιρο

Σούπερ Καπ Πορτογαλίας: Άνετα η Πόρτο!

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 - 00:48

Η περυσινή πρωταθλήτρια έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο κόντρα στην άσημη Τοντέλα και «ενισχύουμε» τη νίκη της με ειδικές επιλογές.

Σούπερ Καπ Πορτογαλίας: Άνετα η Πόρτο!

Πόρτο και Τοντέλα διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της νέας σεζόν στην Πορτογαλία στο Δημοτικό Στάδιο του Αβέϊρο το Σάββατο 30 Ιουλίου. Η Πόρτο είναι η πρωταθλήτρια και η Κυπελλούχος της περσινής σεζόν και η Τοντέλα ήταν η φιναλίστ.
Η Πόρτο είναι η ομάδα με τα περισσότερα Σούπερ Καπ (22) ενώ η Τοντέλα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αγώνα της συγκεκριμένης διοργφάνωσης.
Το Σούπερ Καπ είναι μονός αγώνας με παράταση και πέναλτι εάν χρειαστεί.

Πόρτο

Η Πόρτο ξεκινά την σεζόν με τον καθιερωμένο αγώνα του Σούπερ Καπ Πορτογαλίας κόντρα στην Τοντέλα, την οποία είχε νικήσει με σκορ 3-1 στον τελικό του Κυπέλλου στις 22 Μαΐου. Ο «γνωστός μας» από την θητεία του στον ΠΑΟΚ Σέρτζιο Κονσεϊσάο συνεχίζει στον πάγκο των «Δράκων» από τον Ιούλιο του 2017 αφού το έργο κρίνεται επιτυχημένο.

Προσθαφαιρέσεις
Η Πόρτο ακολούθησε για ένα ακόμη καλοκαίρι την πολιτική του να πουλά τους κορυφαίους της παίκτες και να ενισχύεται με νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, κυρίως από την αγορά της Νοτίου Αμερικής. Παρελθόν οι βασικοί Βιτίνια (Παρί Σεν Ζερμέν), Φάμπιο Βιεϊρά (Άρσεναλ), Εμπεμπά (Μαρσέϊγ), Σέρχιο Ολιβέιρα (Γαλατσαράι) και Φρανσίσκο Κονσεϊσάο (Άγιαξ) και στον αντίποδα απέκτησε τους Καρμό (Α-Μπράγκα), Γκρούλιτς (Μ-Λίβερπουλ), Βερόν (Ε-Παλμέιρας), Εουστάκιο (Μ-Πάκος Φερέιρα).

Τοντέλα

Η Τοντέλα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αγώνα Σούπερ Καπ που φαντάζει μάλλον πολυτέλεια για τις δυνατότητες της. Μπορεί να έφθασε πέρσι στον τελικό του Κυπέλλου αλλά από την άλλη πλευρά τερμάτισε στην 17η θέση και υποβιβάστηκε στην Β Πορτογαλίας. Έχασε πολλούς από τους βασικούς παίκτες της περσινής σεζόν και δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα. Νέος τεχνικός της ομάδας από την 1η Ιουλίου είναι ο 35χρονος Τοζέ Μαρέκο. Απέναντι στην Πόρτο έχει αρνητική παράδοση με 10 σερί ήττες (!) από την σεζόν 2017-18 και μετά!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.11 6.5 17 2.62 1.37 1.64 2 2.25 1.5 1.01 1.06 5
Πόρτο - Τοντέλα / Εκτίμηση

Το σετ μαρτυρά την διαφορά δυναμικότητας και παρά την έλλειψη ρυθμού η Πόρτο δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Συνδυάζουμε τον άσο με no goal αλλά και over 1,5 στο πιο αποδεκτό 2.07.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr