Ποδόσφαιρο

Community Shield: Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι, ο πρώτος τίτλος στο Νησί!

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 - 10:18

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι στο Νησί είναι γεγονός, και ο πρώτος τίτλος αναζητά ιδιοκτήτη. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι καλούνται να λύσουν τις διαφορές του ακόμη μια φορά. 

Community Shield: Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι, ο πρώτος τίτλος στο Νησί!

Του Άγγελου Γεώργα

Ο αγώνας θα διεξαχθεί King Power Stadium και με διαιτητή τον Craig Pawson.

Eίναι μονός τελικός και σε περίπτωση ισοπαλίας στη κανονική διάρκεια θα ακολουθήσουν απευθείας πέναλτι.

Στον περσινό τελικό ήταν ξανά παρούσα η Μάντσεστερ Σίτι, όμως με αντίπαλο τη Λέστερ. Νικήτρια αναδείχθηκε η Λέστερ με ένα γκολ στο 89' ύστερα από πέναλτι του Ινεάτσο.

Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να κάνει μια ονειρεμένη σεζόν πέρυσι, καθώς στη διάρκεια της χρονιάς βρέθηκε μέσα σε 4 στόχους. Η δίψα για τίτλους ήταν μεγάλη, ήθελε να κάνει κάτι που δεν είχε καταφέρει καμία άλλη ομάδα. Τελικά δεν άντεξε σε όλες τις διοργανώσεις, έφτασε στη πηγή αλλά δεν ήπιε νερό. Δεν κατάφερε να κερδίσει ακόμη μια φορά τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό, αλλά και ούτε να προσπεράσει τη Σίτι στη κούρσα του πρωταθλήματος. Τελικά αρκέστηκε στο να κατακτήσει τους εναπομείναντες δύο στόχους. Κατέκτησε FA Cup και το EFL Cup, κόντρα μάλιστα στη Τσέλσι και τις δύο φορές. Η Λίβερπουλ έχει να κατακτήσει τον συγκεκριμένο τίτλο από το 2006.

Το μεταγραφικό της παζάρι

Η Λίβερπουλ πραγματοποίηση μια ηχηρή μεταγραφή και μια ηχηρή αποχώρηση. Κατάφερε και απέκτησε τον ταλαντούχο, πολλά υποσχόμενο επιθετικό Νούνιες από την Μπενφίκα. Παράλληλα έφυγε ο Σάντιο Μανέ για την Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος αποτελούσε πυλώνα για την επίθεση της τόσα χρόνια. Επίσης ήρθε ο Καρβάλιο από τη Νότιγχαμ και ο Ράμσεϊ από την Αμπερντίν. Την πόρτα της εξόδου είδαν οι Μιναμίνο, Γκρούκιτς, Ντέιβις, Οριγκί και Γουίλιαμς. Την ταλαιπώρησε αρκετά αλλά τελικά ανανέωσε ο Σαλάχ, ο οποίος ήταν έτοιμος να αποχωρήσει και να αλλάξει ριζικά την ομάδα. Η Λίβερπουλ τελικά τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της και τον έδεσε.

Αγωνιστικά νέα

Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει πρόβλημα σήμερα στη θέση του τερματοφύλακα, αφού Άλισον και Κέλεχερ είναι εκτός. Λογικά κάτω από τα γκολποστ θα παίξει ο Άντριαν. Επίσης πρόβλημα τραυματισμού έχει ο Ζότα όπως και ο Τσάμπερλεϊν. Αμφίβολος είναι και ο Τσιμίκας όπως και ο τραυματίας Ράμσεϊ.

Πιθανή ενδεκάδα

Άντριαν, Άρνολντ, Μάτιπ, Βαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο, Χέντερσον, Σαλάχ, Ντίαζ και Νούνιες.

Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι μοιάζει ασταμάτητη στα εγχώρια, αφού κατέκτησε το 4ο πρωτάθλημα τις τελευταίες 5 σεζόν. Μάλιστα το τελευταίο της πρωτάθλημα ήρθε με περιπετειώδη τρόπο, αφού βρέθηκε να χάνει 0-2 μέσα στην έδρα την από την Άστον Βίλα. Τελικά μέσα σε 5 λεπτά κατάφερε να φέρει τούμπα το παιχνίδι και να σηκώσει αυτή το τρόπαιο για ακόμη μια φορά. Στην Ευρώπη για ακόμη μια φορά τα έκανε μαντάρα, και έμεινε εκτός από τη Ρεάλ Μαδρίτης σε μια φαινομενικά δικιά της πρόκριση. Παραμένει πρωταρχικός της στόχος το Champions League, αλλά και περισσότερα τρόπαια αυτή τη χρονιά. Επίσης απόψε θέλει να κερδίσει ότι στερήθηκε πέρυσι.

Το μεταγραφικό της παζάρι

Πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, και μοιάζει πιο δυναμική από ποτέ πλέον σε όλες τις γραμμές. Η ομάδα του Πεπ αποκτά πλέον άλλη διάσταση στο επιθετικό της κομμάτι, με νέες επιλογές και καθαρά σέντερ φορ. Ο λόγος φυσικά για την απόκτηστη των Χάλαντ και Άλβαρες, δύο φονικών μηχανών στο σκοράρισμα. Επίσης απέκτησε τον Φίλιπς και τον Ορτέγκα. Παρελθόν αποτελούν από την ομάδα οι Στέρλινγκ, Ζεσούς, Ζιντσένκο και Φερναντίνιο.

Αγωνιστικά νέα

Εκτός παραμένει ο Λαπόρτ, ενώ λογικά θα είναι διαθέσιμος ο Ντίας. Αμφίβολοι είναι οι Φόντεν, Στόουνς και Γκούντογκαν αφού δεν είχαν ακολουθήσει την ομάδα στην περιοδεία στην Αμερική.

Πιθανή ενδεκάδα

Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Κανσέλο, Ρόδρι, Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις, Μαχρέζ και Χάλαντ.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
3.15 3.3 2.02 2.17 1.54 1.45 2.37 1.45 2.37 1.62 1.23 1.31
Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι / Εκτίμηση

Αν και έχουν συναντηθεί τόσες φορές, έχουν δώσει τόσες ματσάρες, όμως κάθε φορά το παιχνίδι τους είναι μοναδικό. Είναι λες και δεν γνωρίζονται. Ειδικά τώρα υπάρχουν αρκετές αλλαγές και από τις δύο ομάδες, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε τρόπο παιχνιδιού. Υπάρχουν πλέον δύο καθαρόαιμα σέντερ φορ στα ρόστερ τους, που διψάνε για γκολ και διακρίσεις. Έχουν τα θεματάκια τους και οι δύο, ειδικά τέτοια εποχή που είναι ακόμα πιο εύθραυστα τα πράγματα.

Με δύο επιλογές θα πάω που θεωρώ καλές για το σημερινό παιχνίδι.

Η πρώτη είναι η κατάκτηση του τροπαίου από τη Σίτι στο 1.75. Της το χρωστάει κιόλας.

Η άλλη είναι το goal/goal & over 2,5 στο 1.93. Δύο φύση επιθετικές ομάδες που σκοράρουν κατά ριπάς. Επίσης είναι ένα γεγονός που έχει επαληθευτεί στα τελευταία 4 συνεχόμενα ραντεβού τους.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr