Ποδόσφαιρο

Σέντρα και στην Λιγκ2 Αγγλίας!

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 - 12:39

Εναρξη στην τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας με 12 ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, ξεχωρίζει ο άσος της Τρανμίρ.

Σέντρα και στην Λιγκ2 Αγγλίας!

Ολα τα ματς αρχίζουν στις 17:00

ΓΟΥΪΜΠΛΕΝΤΟΝ-ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ

Η Γουίμπλεντον υποβιβάστηκε από την Λιγκ1 (προτελευταία θέση) και θέλει να επανέλθει εκεί, γι’ αυτό φρόντισε να κρατήσει σχεδόν το σύνολο του βασικού κορμού. Νέος τεχνικός ο 39χρονος Τζόνι Τζάκσον (πέρυσι ήταν στην Τσάρλτον, αρχικά ως υπηρεσιακός κατόπιν ανέλαβε πρώτος προπονητής), διαδέχεται τον Μαρκ Μπόουεν. Απέκτησε τους Γκάντερ (δεξιός μπακ, Τσάρλτον), Πιρς (στόπερ, Μίλγουολ), Ντέιβισον (φορ, Τσάρλτον), παρελθόν ο κεντρικός χαφ Ρουντόνι και οι Χένεγκαν (στόπερ), Αλεξάντερ (δεξιός μπακ), Αντριους (επιθετικός). Ηγέτης της είναι ο στόπερ Πιρς. Δεν σκόραρε στα τέσσερα τελευταία φιλικά (!): Μπέντφορντ (2-0), Ιστμπουρν (0-1), Ιπσουϊτς (0-3), Ρέντινγκ (0-2), Οξφορντ (0-0).

Η Τζίλιγχαμ ήπιε το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού υστερώντας σε ισοβαθμία με την Φλίτγουντ, το εντυπωσιακό είναι ότι οι δύο αυτές ομάδες είχαν πανομοιότυπη συγκομιδή στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές (από δύο ισοπαλίες και ήττες)! Πήρε από την Κρου τους Κάσκετ (εξτρέμ)-Μαντρόν (επιθετικός) και ακόμη τους Γουίλιαμς (αμυντικός χαφ, Πόρτσμουθ), Γκριν (εξτρέμ, Ντάλγουϊτς), αποδεσμεύτηκαν εννιά παίκτες (ανάμεσα τους οι δεξιός μπακ Τζάκσον, μέσος Τόμπσον, γκολκίπερ Τσάπμαν). Ξεχωρίζουν οι ΜακΚένζι (δεξιός μπακ)-Ο’ Κιφ (Ιρλανδός μέσος). Τον Ιανουάριο ανέλαβε ο τεχνικός Νιλ Χάρις, που δεν υπολογίζει τους Μπρούερ (γκολκίπερ)-ΜακΝτόναλντ (δεξιός χαφ). Φιλικά: Φολκστόουν (2-0), Ντόβερ (0-2), Πόρτσμουθ (1-2), Κρίσταλ Πάλας (2-3), Σάουθεντ (1-0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Την άμεση επιστροφή στην Λιγκ1 θέλουν να κυνηγήσουν και οι δύο ομάδες, μένει να φανεί αν μπορούν. Εξαιρετικά αμφίρροπο, πάμε παρακάτω.

ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ-ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Το μεγαλύτερο brand της κατηγορίας είναι η Μπράντφορντ, που είχε μέτρια προς αρνητική παρουσία αρκούμενη στην 14η θέση. Τον Φεβρουάριο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Ουαλός θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μαρκ Χιουζ, παρά την αρχική ώθηση δεν μπόρεσε να την οδηγήσει ψηλότερα. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και έκανε αρκετές καλές μεταγραφές -και μάλιστα από νωρίς- στοχεύοντας στην άνοδο, με τους μέσους Σμόλγουντ (Χαλ)-Ιστ (Σουίντον), τους γκολκίπερ Λιούις (Σαουθάμπτον)-Ντόιλ (Κιλμάρνοκ) και τους εξτρέμ Γουόκερ (Χαρτς)-Τσάπμαν (Μπλάκμπερν) να την ενισχύουν σημαντικά. Κυριότερες αποχωρήσεις των Ο’ Ντόνελ (γκολκίπερ), Ο’ Κόνορ (στόπερ), Κουκ (μέσος), Βέρναμ (εξτρέμ). Φιλικά: Ντέρμπι (0-2), Γιορκ (4-1), Σάντερλαντ (2-0), Τσέστερφιλντ (0-3).

Η Ντονκάστερ υποβιβάστηκε από την Λιγκ1, έχοντας προβληματική παρουσία. Το ρόστερ είναι δυνατό για τα νέα δεδομένα, μένει να το -απο-δείξει και στον αγωνιστικό χώρο. Ξεχωρίζουν οι Γκρίφιθς (επιθετικός) και Κλέιτον (μέσος), ενισχύθηκε με τους επιθετικούς Μίλερ (Μπάρνσλεϊ)-Τόμλιν (Γουόλσολ) και τους Μπίγκινς (μέσος, Φλίτγουντ), Μολινό (επιτελικός, Χάρτλπουλ), Μάξγουελ (αρ. μπακ, Ρέιντζερς Β’), έφυγαν οι μέσοι Γουίλιαμς-Γκρίβς, ο στόπερ Τζον και ο αρ. μπακ Χόρτον. Από τον περασμένο Δεκέμβριο στο τιμόνι ο Γκάρι ΜακΣέφρεϊ, που δεν υπολογίζει τον δεξιό χαφ Τέιλορ. Είχε καλή παρουσία στα φιλικά με Νονίτον (2-0), Σπένιμουρ (3-1), Χάντερσφιλντ (1-0), Ρόδεραμ (2-2), Γιουν. οφ Μάντσεστερ (3-0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν αρμόζει η κατηγορία στην Μπράντφορντ, που φέτος ενισχύθηκε για να κάνει το.. άλμα. Νέα αρχή στην Ντονκάστερ που είχε κακή παρουσία στην Λιγκ, πολύ δύσκολη και εδώ η πρόβλεψη.

ΚΑΡΛΑΪΛ-ΚΡΟΟΥΛΙ

Χαμηλές πτήσεις πραγματοποίησε και την περσινή σεζόν η Καρλάιλ, περιοριζόμενη στην 20η θέση, έχοντας εμφανείς αδυναμίες σε όλες τις γραμμές. Ρόστερ με περιορισμένες λύσεις διαχειρίζεται ο Πολ Σίμπσον που ανέλαβε τις τύχες της τον περασμένο Φεβρουάριο. Στηρίζεται αρκετά στον επιθετικό Ντένις, απέκτησε τους Χόλι (γκολκίπερ, Ιπσουϊτς), Μόξον (μέσος, Αννάν), Μπάρκλεϊ (στόπερ, Στόκπορτ), θα είναι ικανοποιημένη αν σωθεί άνετα. Αποδεσμεύτηκαν οι γκολκίπερ Χάουαρντ-Νόρμαν και οι Μέλορ (δεξιός μπακ), ΜακΝτόναλντ (στόπερ), Ράιλι (αμυντικός χαφ), Αμπραχαμς (επιθετικός). Μοναδικός απόντας είναι ο αν. μέσος Γκάι, έδωσε τρία φιλικά προετοιμασίας με Γουόρκινγκτον (3-0), Μπόλτον (3-1) και Μόρκαμ (0-0).

Η Κρόουλι πήρε την 12η θέση, σκόραρε αρκετά αλλά είχε μεγάλα προβλήματα στην άμυνα. Νέος τεχνικός ο Κέβιν Μπέτσι (γεννημένος στις Σεϋχέλλες, μεγαλωμένος στην Αγγλία), πέρυσι εργάστηκε στην U-23 της Αρσεναλ, ενώ την προηγούμενη επταετία ήταν στις μικρές εθνικές της Αγγλίας. Διαθέτει αξιόλογους αμυντικούς (με καλύτερο τον στόπερ Κρέιγκ), όμως μπροστά πέραν του Νίκολς δεν έχει ιδιαίτερες λύσεις. Πήρε τους Μέισον (αρ. μπακ, ΜΚ Ντονς), Κονρόι (στόπερ, Σουίντον), Τέλφορντ (επιθετικός, Νιούπορτ), Αντάι (γκολκίπερ, Εσμπιεργκ), έφυγαν οι μέσοι Γκρέκο-Κοξ, Μπάρνετ και οι Τάνικλιφ (στόπερ), Ντέιβις (δεξιός μπακ). Στα φιλικά δέχτηκε αρκετά γκολ: Ιστμπουρν (1-0), ΚΠΡ (3-3), Ιστ Γκρίνστεντ (9-0), Χαρτς (2-2), Ολντερσοτ (2-3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λίγα πράγματα αναμένονται και φέτος από την Καρλάιλ, ερωτηματικό έχοντας και νέο προπονητή η Κρόουλι. Πρώτη τύχη στο under (1.72).

ΧΑΡΟΓΚΕΪΤ-ΣΟΥΪΝΤΟΝ

Η Χάρογκειτ ανέβηκε στην Νάσιοναλ το 2018 και θα αγωνιστεί για τρίτη χρονιά στην Λιγκ2. Πέρυσι τα περισσότερα παιχνίδια της ήταν.. όσα πάνε κι όσα έρθουν, ηγέτης της είναι ο στόπερ ΜακΑρντλ, έχει.. ριζώσει στον πάγκο της από το 2009 ο 44χρονος Σάιμον Γουίβερ. Νέα πρόσωπα οι Ντέιλι (επιτελικός, Χάντερσφιλντ), Μάτοκ (αρ. μπακ), Γουέλς-Χέις (δεξιός μπακ, Κόλτσεστερ), Φέργκιουσον (στόπερ, Ολτρινχαμ), Ράιτ (εξτρέμ, Γκρίμσμπι) και Ντούλεϊ (αρ. χαφ, Ροτσντέιλ). Παρελθόν οι Σέρον (αμ. χαφ), Φάλοουφιλντ (δεξιός μπακ), Κίρμπι (μέσος),Μάρτιν και Μπεκ (επιθετικοί). Φιλικά: Σέφιλντ Γουένσντεϊ (0-2), Ρόδεραμ (0-3), Χάντερσφιλντ (1-0), Μπάρνσλεϊ (2-2), Γκέιτσχεντ (3-1).

Η Σουίντον τερμάτισε 6η φτάνοντας στην.. πηγή (πλέι οφ), όμως στα ημιτελικά αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Πορτ Βέιλ. Είχε την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, βεβαίως δεχόταν και αρκετά γκολ. Και φέτος αναμένεται να τα δώσει όλα για την άνοδο, με τον τεχνικό Μπεν Γκάρνερ να αποχωρεί (ανέλαβε την Τσάρλτον) και προωθήθηκε από βοηθός ο Σκοτ Λίντσεϊ. Ηγέτης της ο επιτελικός Γουίλιαμς, αξιόλογος και ο μέσος Λίντεν. Απέκτησε τους στόπερ Χάρις (Μπρίστολ Ρόβερς)-ΜακΝτόναλντ (Ρόδεραμ) και τον φορ Αντελόγιε (Εϊρ), πλήγμα η αποχώρηση του επιτελικού Πέιν για την Τσάρλτον, για την οποία έφυγαν και οι Γουόλακοτ (γκολκίπερ)-Εγκμπό (δεξιός μπακ)! Στα φιλικά υπέστη κάποιες απρόσμενες ήττες: Σουίντον Σουπερμαρίν (0-2), Γουόκινγκ (4-0), Ιστλιχ (0-1), Κάρντιφ (2-4), Γουόρθινγκ (1-5).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αρκετά νέα πρόσωπα στην Χάρογκειτ και ενδεχομένως χρειάζεται χρόνο, από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας η Σουίντον έχει τον πρώτο λόγο (2.10).

ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ-ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ

Η Λέιτον Οριεντ αν και είχε αξιόλογη πορεία στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και διεκδικούσε πλέι οφ, στην τελική ευθεία υπέστη καθίζηση κατρακυλώντας στην 13η θέση. Ο Ρίτσι Γουέλενς ανέλαβε τις τύχες της τον Μάρτιο και την οδήγησε στη σωτηρία, φέτος οι Λονδρέζοι θέλουν και κάτι καλύτερο. Διαθέτει αρκετά καλή μεσαία γραμμή, νέα πρόσωπα οι χαφ Μονκούρ (αλ), Αρτσιμπαλντ (Λίνκολν), Αντονι Γεωργίου (είχε μείνει ελεύθερος τον Γενάρη από ΑΕ Λεμεσού), έφυγαν οι μέσοι Καν, Κυπριανού, Ράιλι, Παπαδόπουλος και ο επιθετικός Κέλμαν. Φιλικά: Χάρινγκει (2-1), Γουέστ Μπρομ (1-2), Πιτέρμπορο (0-3), Μέιντστοουν (0-0), Πόρτσμουθ (2-5), Ντάγκεναμ (2-2).

Η Γκρίμσμπι προβιβάστηκε από την Νάσιοναλ, αν και τερμάτισε 6η στην κανονική διάρκεια. Ακολούθως στα πλέι οφ απέκλεισε με 5-4 στην παράταση (!) την Ρέξαμ και στον τελικό ξανά στην παράταση νίκησε 2-1 την Σόλιχουλ Μορς. Φυσικά πρώτος στόχος θα είναι η παραμονή. Ξεχωρίζει ο γκολκίπερ Κρόκομπ, καλές οι προσθήκες του στόπερ Ντρίσκολ-Γκλένον (Μπέρνλι) και του χαφ Μόρις (Μπέρτον), πήρε και τους Ορσι (επιθετικός, Χάρογκειτ), Μάχερ (στόπερ, Χάλιφαξ), αποχώρησαν οι μέσοι Φοξ, Ρόουζ και ο αρ. μπακ Κρουκς. Την καθοδηγεί από τον Δεκέμβριο 2020 ο Πολ Χερστ, δεν δέχτηκε ούτε ένα γκολ στα τρία φιλικά με Κλίθορπς (2-0), Αλφρετον (4-0), Λίνκολν (0-0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περισσότερη σταθερότητα αναζητούν φέτος οι Λονδρέζοι, με ενθουσιασμό στην επιστροφή της η Γκρίμσμπι. Η Λέιτον δυναμώνει μπροστά στο κοινό της, προβάδισμα στον άσο (2.20).

ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝ-ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ

Η Νορθάμπτον έχασε με αυτοκτονικό τρόπο την απευθείας άνοδο (στην ισοβαθμία με την Μπρίστολ Ρόβερς και επειδή η τελευταία νίκησε με 7-0 στην αυλαία!), στα ημιτελικά των πλέι οφ γνώρισε δύο ήττες από την Μάνσφιλντ (2-1, 0-1). Είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Αξιόλογος ο στόπερ Γκάθρι, διαθέτει αρκετά καλή επιθετική γραμμή με τους Απερέ-Πίνοκ και τον νεοφερμένο Χίλτον (Λούτον). Πήρε και τους Μπερτζ (γκολκίπερ, Σάντερλαντ), Λίντοτ (δεξιός μπακ, Τζίλιγχαμ), Χέινς (αρ. μπακ, Νιούπορτ), Φοξ (μέσος, Γκρίμσμπι), κυριότερες οι αποχωρήσεις των επιθετικών Ρόουζ και Ασλεϊ-Σιλ. Φιλικά: Σεντ Μιρεν (3-1), Γουέστ Μπρομ (0-3), Λούτον (1-2), Τσέλτεναμ (0-2).

Η Κόλτσεστερ την περσινή σεζόν διέγραψε πορεία μακριά από κακοτοπιές αλλά και χωρίς σε καμία περίπτωση να ικανοποιήσει, περιοριζόμενη στην 15η θέση. Πάντως το ρόστερ που διαχειρίζεται πλέον ο Γουέιν Μπράουν δεν στερείται ποιότητας, αντιθέτως οι Σμιθ (Αυστραλός στόπερ), Σκούσε (χαφ) και Τζατζ (επιτελικός) είναι δυνατά ονόματα σε αυτό το επίπεδο. Μόλις δύο, αξιόλογες πάντως προσθήκες, τους Χόρνμπι (γκολκίπερ, Μπράντφορντ) και Νιούμπαι (εξτρέμ, Ροτσντέιλ), ενώ αποχώρησαν οι Γουέλς-Χέις (δεξιός μπακ), Τζορτζ (γκολκίπερ), Γουάιρντου (μέσος). Φιλικά: Ρέντινγκ (0-2), Μπαθ (3-1), Τσάρλτον (2-4), Μίλγουολ (0-1), Σάουθεντ (2-2), Εμπσφλιτ (2-2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από απίστευτη ατυχία έχασε την άνοδο η Νορθάμπτον, έχει δυνατότητες η Κόλτσεστερ όμως καλείται να έχει καλύτερη αμυντική λειτουργία φέτος. Με τον άσο (1.71).

ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ-ΚΡΟΥ

Η Ροτσντέιλ δεν είχε θετική παρουσία την περσινή σεζόν, έμεινε μόλις στην 18η θέση. Οπωσδήποτε κοιτάζει ψηλότερα, όχι όμως και.. τόσο καθώς δύσκολα θα είναι στις ομάδες που θα διεκδικήσουν έστω θέση στα πλέι οφ. Καλή η προσθήκη του Γάλλου αμυντικού χαφ Ντιαγκουράγκα (Μόρκαμ), έφερε και τους Ο’ Ντόνελ (γκολκίπερ, Μπράντφορντ), Χέντερσον (επιθετικός, Σάλφορντ), Εμπανκς-Λάντελ (στόπερ, Σριούσμπερι), Τζον (αμυντικός, Ντονκάστερ), Σινκλέρ (επιτελικός, Μάνσφιλντ). Παρελθόν οι Νιουμπάι (εξτρέμ), Ο’ Κόνελ (στόπερ), Κλαρκ (αρ. μπακ), Ντούλεϊ (μέσος), Λιντς (γκολκίπερ). Παρά την μετριότατη χρονιά έμεινε στην τεχνική ηγεσία ο Ρόμπι Στοκντέιλ, που δεν υπολογίζει τον στόπερ Τζον. Φιλικά: Μπέρνλι (0-1), Τσέστερ (1-0), Σκάνθορπ (4-1), Πορτ Βέιλ (2-3).

Η Κρου τερμάτισε στον βυθό της Λιγκ1, με 7-8-31 και 37-83 γκολ! Ηταν αδύνατον να αλλάξει την μοίρα της ο Αλεξ Μόρις που ήρθε τον Απρίλιο. Αστέρι της είναι ο επιθετικός Λονγκ, πήρε από την Καρλάιλ τους Μέλορ (δεξιός μπακ)-ΜακΝτόναλντ (στόπερ), από την Τσέλτεναμ τους μέσους Κόλκετ-Τόμας και τον φορ Μπέικερ-Ρίτσαρντσον της Νιούπορτ. Υπήρξαν εννιά αποχωρήσεις, σημαντικότερες των Κάσκετ (εξτρέμ), Πόρτερ (επιθετικός), Τζόνσον (δεξιός μπακ). Εδωσε οκτώ φιλικά: Νάντγουϊτς (3-0), Μάκλσφιλντ (1-2), Κιντσγκρόουβ (6-0), Μπάρνσλεϊ (0-0), Χαλεσόβεν (3-2), Γουέστ Μπρομ (1-1), Λόμελ (1-3), Ρόδεραμ (1-2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κάτι καλύτερο από τις περσινές χαμηλές πτήσεις θέλει η Ροτσντέιλ, πάρα πολλές αλλαγές στην Κρου. Το σύνολο 2-3 γκολ καλύπτει αρκετά ενδεχόμενα.

ΣΑΛΦΟΡΝΤ-ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ

Η Σάλφορντ έμεινε στην μη ικανοποιητική 10η θέση και απολύθηκε ο τεχνικός Γκάρι Μπόγιερ, νέος προπονητής είναι ο Νιλ Γουντ (την προηγούμενη τριετία στην U-23 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Εχει μακράν την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία παικτών στην κατηγορία (6,5 εκ. λίρες, 2η είναι η Ντονκάστερ με 4,4 εκ.), κυρίως λόγω της παρουσίας του δεξιού χαφ Μπόλτον (ο 22χρονος ανήκει στην Μάντσεστερ Σίτι). Πήρε τους Σκωτσέζους Μάλαν (μέσος, Μαλάτιασπορ)-Χέντρι (φορ, Σεντ Τζόνστον) και τους Σιμόες (Αγκολέζος επιτελικός, Νανσί), Λικ (στόπερ, Μπέρτον), αποχώρησαν οι Λοβ (δεξιός μπακ), Μόρις (αρ. χαφ), Χέντερσον (επιθετικός). Φιλικά: Τσόρλεϊ (0-3), Ρόδεραμ (1-1), Χέρτα (0-1), Χάλιφαξ (3-0), Μπλάκπουλ (0-1), Μπάροου (1-0).

Η Μάνσφιλντ τερμάτισε στην 7η θέση μπαίνοντας στα πλέι οφ, στα ημιτελικά απέκλεισε με δύο νίκες την Νορθάμπτον (2-1, 0-1) όμως στον τελικό ηττήθηκε 3-0 από την Πορτ Βέιλ. Ο προπονητής Νάιτζελ Κλαφ (από Νοέμβριο 2020) διαθέτει ένα ομοιογενές ρόστερ, με ηγέτες τους μέσους Περτς και Κουίν. Ηχηρή η μεταγραφή του μέσου Μπόατενγκ (ΜΚ Ντονς), πήρε και τους τερματοφύλακες Φλίντερς (Τσέλτεναμ) και Πιμ (Πιτέρμπορο), επέστρεψε από δανεισμό ο επιθετικός Τζόνσον. Εφυγαν οι μέσοι Γουόρντ-Σινκλέρ και ο στόπερ Ρόουσον. Φιλικά: Μάτλοκ (1-0), Ρόδεραμ (1-1), Σέφιλντ Γιουν. (3-0), Ολνταμ (3-0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η οικονομική άνεση καθιστά την Σάλφορντ ένα από τα φαβορί για άνοδο, όμως και η Μάνσφιλντ είναι μία από τις καλές ομάδες της κατηγορίας. Πιθανή ισοπαλία, έχει τύχη το γκολ-γκολ (1.85).

ΣΤΟΚΠΟΡΤ-ΜΠΑΡΟΟΥ

Η Στόκπορτ κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Νάσιοναλ, επιστρέφοντας στην Λιγκ2 μετά από έντεκα χρόνια. Πάντως μέχρι τώρα δεν φρόντισε να ενισχυθεί ιδιαίτερα και αναμένεται δύσκολη σεζόν, οι εκτιμήσεις την θέλουν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Θα στηριχτεί αρκετά στους μέσους Κόλαρ και Καμπς (νεοφερμένος), αποκτήθηκαν και οι στόπερ Χόρσφαλ-Λιούις, ο επιθετικός Γούτον ενώ επέστρεψαν και ορισμένοι δανεικοί. Στον αντίποδα, αποχώρησαν οι στόπερ Χόγκαν, Στοτ, οι μέσοι Γουόλκερ, Μέιναρντ και ο εξτρέμ Αλί. Στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται από τον Νοέμβριο ο Ντέιβ Τσάλινορ, που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών. Φιλικά: Νονίτον (4-0), Μπόλτον (2-2), Τσόρλεϊ (5-0), Αστον (0-3), Ολτρινχαμ (2-0).

Η Μπάροου δεν είχε καλή παρουσία την περσινή σεζόν, μένοντας στην 22η θέση και είχε εμπλακεί στα σενάρια υποβιβασμού όμως.. ξεγλίστρησε λίγο πριν τον τερματισμό. Είχε την δεύτερη χειρότερη επίθεση. Αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με τον Πιτ Γουάιλντ (την προηγούμενη τριετία ήταν στην Χάλιφαξ) να παίρνει την θέση του Φιλ Μπράουν. Απέκτησε τους Φόλεϊ (κεντρικός χαφ, Τρανμίρ), Ρέι (στόπερ, Εξετερ), Γουότερς (επιθετικός, Χάλιφαξ) και Γουίφιλντ (μέσος, Στόκπορτ), γενικότερα χρειάζεται περισσότερες και πιο ποιοτικές λύσεις καθώς έχασε αρκετούς βασικούς (επιθετικός Γουίλιαμς, αρ. μπακ Ντλε, Μπέντλινγκ (αμυντικός χαφ). Φιλικά: Αστον (1-0), Γουίτον (4-1), Σάουθ Σιλντς (2-1), Φλίτγουντ (0-1), Σάλφορντ (0-1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Επέστρεψε και αυτή τη φορά θέλει να μείνει η Στόκπορτ, την παραμονή θα επιδιώξει πρωτίστως η συνήθως αδύναμη εκτός έδρας Μπάροου. Είμαστε μεταξύ άσου και ισοπαλίας.

ΣΑΤΟΝ-ΝΙΟΥΠΟΡΤ

Η Σάτον είχε αξιοπρόσεκτη παρουσία στην περσινή δεύτερη χρονιά της στην Λιγκ2, χάνοντας για ένα βαθμό την συμμετοχή στα πλέι οφ. Η ομάδα από το Νότιο Λονδίνο συνεχίζει με τεχνικό τον Ματ Γκρέι και έχει σχετικό βάθος, κυρίως σε άμυνα και κέντρο. Απέκτησε τους Γκάμπιν (εξτρέμ, Χαμρούν Σπάρτανς), Χαρτ (αρ. μπακ, Ολνταμ), Ρόουζ (γκολκίπερ, Γουόλσολ), Τόμας (εξτρέμ, Ρέξαμ), έχασε τον αξιόπιστο γκολκίπερ Μπουζάνης που συνεχίζει στην Ρέντινγκ και τους Ντέιβις (μέσος), Κορμπόα (εξτρέμ), Μπένετ (επιθετικός). Φιλικά: Ντόρκινγκ Γουόντ. (2-1), Χάβαντ (2-1), Ντάλγουϊτς (2-0), Τσάρλτον (0-0), Γουόκινγκ (0-1), Μπρόμλεϊ (3-2).

Η Νιούπορτ διέγραψε απογοητευτική πορεία πέρυσι, μένοντας μόλις στην 11η θέση που σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανοποιητική. Η κακή αμυντική λειτουργία ήταν η μεγάλη αδυναμία των Ουαλών, προξενεί εντύπωση ότι δεν φρόντισαν να ενισχύσουν τα μετόπισθεν παίρνοντας μόνο τον στόπερ Ντραιστντέιλ. Τα άλλα νέα πρόσωπα είναι οι Γουίλντινγκ (μέσος, Μόργκαμ), Εβανς (εξτρέμ, Μπάλα Τάουν), Μπόουεν (χαφ, Κάρντιφ), Ζανζάλα (επιθετικός, Μπάροου), Μπογκλ (επιθετικός). Αποδεσμεύτηκαν οι επιθετικοί Αμόντ, Μπέικερ-Ρίτσαρντσον και ο αρ. μπακ Χέινς. Διατηρήθηκε πάντως στο πόστο του ο Τζέιμς Ρόουμπερι (από Οκτώβριο 2021), που δεν υπολογίζει τον στόπερ Φαρκουάρσον. Φιλικά: Χάνγκερφορντ (3-0), Κάρντιφ (0-2), Γουέστον Σούπερ Μάρε (4-0), Τορκί (0-0), Φόρεστ Γκριν (1-1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εμφανώς βελτιωμένη ήταν στη δεύτερη χρονιά της στην κατηγορία η Σάτον, με ατού την αποτελεσματική έδρα. Μαύρη πέτρα στην περσινή σεζόν ρίχνει η Νιούπορτ, πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση.

ΤΡΑΝΜΙΡ-ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ

Η Τρανμίρ πέρυσι περιορίστηκε στην 9η θέση, αν και μεγάλο διάστημα βρισκόταν στις θέσεις απευθείας ανόδου! Στηρίχτηκε στην άμυνα και την πρόδωσε η επίθεση, γενικότερα πρόκειται για σύνολο με βάθος αλλά που δεν το διακρίνει η σταθερότητα. Ενισχύθηκε με τους κεντρικούς μέσους Νόλαν, ΜακΑλέαρ, Λιούις, τον στόπερ Τζέιμισον και τον αρ. μπακ Μπρίστοου, πλήγμα οι αποχωρήσεις των Νάιτ-Πέρσιβαλ (στόπερ)-Φόλεϊ (μέσος). Ενα χρόνο συμπληρώνει στην τεχνική ηγεσία ο 50χρονος Σκωτσέζος Μικι Μέλον, που κάνει τα πλάνα του χωρίς τον βασικό κεντρικό χαφ Νόλαν. Φιλικά: Φλίτγουντ (2-2), Γουάρινγκτον (1-0), Χαρτς (1-2), Σάουθπορτ (4-1), Κάμελ Λέιρντ (4-0), Χάντερσφιλντ (1-4).

Η Στιβενέιτζ την περσινή σεζόν αγχώθηκε σε κάποια φάση, αλλά όχι μέχρι τέλους και η άνετη παραμονή είναι ο πρωταρχικός στόχος για φέτος. Ο Σκωτσέζος Στιβ Εβανς ανέλαβε τον Μάρτιο και φέτος έχοντας από την αρχή τα ηνία ευελπιστεί να παρουσιάσει κάτι καλύτερο. Μάλιστα έκανε καλές μεταγραφές, ήτοι τους μέσους Ρόμπερτς (Μάδεργουελ)-Κάμπελ (Αμπερντίν), τους στόπερ Μπόστγουϊκ (Μπέρτον)-Πιερτζάνι (Ολνταμ) και τον αρ. μπακ Κλαρκ. Κυριότερες οι αποχωρήσεις των Κάθμπερτ (στόπερ), Λάινς (μέσος) και Ο’ Νιλ (δεξιός μπακ). Φιλικά: Χίτσιν (3-0), Γουέστ Μπρομ (2-0), Πιτέρμπορο (1-1), Σεντ Αλμπανς (2-0), Ντέρμπι (1-0), Πιτέρμπορο Σπορτς (0-0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Τρανμίρ θέλει να μπει και φέτος δυνατά αλά χωρίς στη συνέχεια να την πάρει η κάτω βόλτα. Δεδομένες οι αδυναμίες της Στιβενέιτζ, πληρώνει καλά ο άσος (2.20)

ΓΟΥΟΛΣΟΛ-ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ

Η Γουόλσολ είχε αδιάφορη παρουσία πέρυσι, από την αρχή της σεζόν.. βολόδερνε στο δεύτερο μισό της κατάταξης και εκεί κατέληξε (16η θέση) έχοντας προβλήματα σε όλες τις γραμμές. Πάντως δεν ήρε την εμπιστοσύνη στον Ουαλό τεχνικό Μάικλ Φλιν, ο οποίος βεβαίως πρέπει να παρουσιάσει κάτι καλύτερο στη νέα περίοδο. Εκανε πολλές μεταγραφές, με σημαντικότερες των Γουίλιαμς (φορ, Τσέλτεναμ), Κλαρκ (στόπερ, Τρανμίρ), Ράιλι (αμυντικός χαφ, Καρλάιλ), Χάτσινσον (μέσος, Ντέρμπι) και Γκόρντον (αρ. μπακ, Μπόλτον), ενώ αποδεσμεύτηκαν οι Τόμλιν (επιθετικός), Ρόουζ (γκολκίπερ), Οσαντέμπε (χαφ). Φιλικά: Αστον Βίλα (0-4), Λέμινγκτον (1-1), Τέλφορντ (2-0), Σόλιχουλ Μορς (2-0).

Και η Χάρτλπουλ.. υπολειτούργησε στην περσινή περίοδο, στην 17η θέση τερμάτισε με τις μεγαλύτερες αδυναμίες της να εντοπίζονται στην οπισθοφυλακή. Υπήρξε αλλαγή στον πάγκο, με τον Σκωτσέζο Πολ Χάρτλεϊ να αναλαμβάνει. Την προηγούμενη τριετία ήταν στην Κόουβ Ρέιντζερς και παλαιότερα σε Φόλκερκ (2017-18), Νταντί (2014-17), Αλόα (2011-14). Στηρίζεται αρκετά στον επιθετικό Χάμιλτον, νέα πρόσωπα οι Λέθερεν (γκολκίπερ, ελεύθερος), Μάρεϊ (στόπερ, Κιλμάρνοκ), Τουμίλιτι (δεξιός μπακ, Ρέιθ Ρόβερς), Χάστι (εξτρέμ, Ρέιντζερς), Κουκ (μέσος, Μπράντφορντ), παρελθόν οι Φράνσις-Ανγκολ (αρ. μπακ), Μολινό (επιτελικός). Φιλικά: Χιμπέρνιαν (0-2), Μπίλινγχαλ (6-0), Μάρσκε (3-0), Λίνκολν (1-1), Μπλάκμπερν (0-1), Σάντερλαντ (1-1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εντελώς αδιάφορη η περσινή πορεία της Γουόλσολ, ούτε η ελαφρώς πιο ποιοτική Χάρτλπουλ ικανοποίησε πάντως. Ισως βολευτούν με την ισοπαλία.

Βαθμολογία -

30/07/2022League Two: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Γουίμπλεντον Γουίμπλεντον 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Μπάροου Μπάροου 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Μπράντφορντ Μπράντφορντ 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Καρλάιλ Καρλάιλ 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Κόλτσεστερ Κόλτσεστερ 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Κρόουλι Κρόουλι 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Κρου Κρου 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Ντονκάστερ Ντονκάστερ 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Τζίλιγχαμ Τζίλιγχαμ 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Γκρίμσμπι Γκρίμσμπι 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Χάρογκεϊτ Χάρογκεϊτ 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Χάρτλπουλ Χάρτλπουλ 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Λέιτον Όριεντ Λέιτον Όριεντ 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Μάνσφιλντ Μάνσφιλντ 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Νιούπορτ Κάουντι Νιούπορτ Κάουντι 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Νορθάμπτον Νορθάμπτον 0 0 0 0 0 0 0 0
17 Ρότσντεϊλ Ρότσντεϊλ 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Σάλφορντ Σίτι Σάλφορντ Σίτι 0 0 0 0 0 0 0 0
19 Στίβενεϊτζ Στίβενεϊτζ 0 0 0 0 0 0 0 0
20 Στόκπορτ Στόκπορτ 0 0 0 0 0 0 0 0
21 Σάτον Γιουνάιτεντ Σάτον Γιουνάιτεντ 0 0 0 0 0 0 0 0
22 Σουίντον Σουίντον 0 0 0 0 0 0 0 0
23 Τρανμίρ Ρόβερς Τρανμίρ Ρόβερς 0 0 0 0 0 0 0 0
24 Γουόλσολ Γουόλσολ 0 0 0 0 0 0 0 0
Promotion
Promotion Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr