Ποδόσφαιρο

Α’ Βελγίου: Η Μπριζ και τα γκολ!

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 - 00:44

Το διπλό της Μπριζ στην έδρα της Εουπεν και τα πονταρίσματα τερμάτων έχουν την… τιμητική τους στις σημερινές αναμετρήσεις της Jupiler League.

Α’ Βελγίου: Η Μπριζ και τα γκολ!

Σε φαβορί και γκολ ποντάρουμε στην 2η αγωνιστική

ΓΚΕΝΚ-ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Γκενκ που έβαλε δύσκολα στην περυσινή πρωταθλήτρια Κλαμπ Μπριζ, αλλά εν τέλει επέστρεψε με άδεια χέρια από το «Γιαν Μπρέιντελ». «Είμαι περήφανος για την προσπάθεια των παιδιών» δεν δίστασε πάντως να δηλώσει ο νέος τεχνικός Βράνκεν. Ο πιτσιρικάς επιθετικός Ογιέν που αγωνίστηκε βασικός υπέστη ρήξη χιαστών, ξανά εκτός ο πρώτος σκόρερ πέρυσι, Ονουάτσου (21 γκολ).

Θετική πρεμιέρα για την Σταντάρ που έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές στο 15’, αλλά και κατάφερε να σώσει τον βαθμό με γκολ στα τελευτάια λεπτά. Διάχυτη η αισιοδοξία στις τάξεις της μετά την περυσινή αποκαρδιωτική σεζόν, καθώς η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος έχει φέρει κάποια σημάδια… κανονικότητας. Αποβλήθηκε στην πρεμιέρα ο στόπερ Καλού, εκτός και ο χρήσιμος πέρυσι εξτρέμ Ταπσοντά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και οι μπουκ μάλλον αδικούν την Σταντάρ. Δεν θα μπλέξουμε με σημείο, κρατάμε το γκολ/γκολ στο 1.75.

ΕΟΥΠΕΝ- ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ

Λίγα πράγματα από την Εουπεν που δεν κατάφερε να αναστατώσει την Σαρλερουά. Αποτελεί μια από τις ομάδες που υπέστη τις περισσότερες προσθαφαιρέσεις και δεδομένα θα χρειαστεί χρόνο… προσαρμογής και η παραμονή στην κατηγορία φαντάζει το… ταβάνι για την σεζόν.
Εκτος ο μέσος Τζέγκο και ο νεοφερμένος τερματοφύλακας Μόζερ.

Η Κλαμπ Μπριζ ήταν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά έστω και δύσκολα κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Γκενκ στις καθυστερήσεις! Οι περυσινοί πρωταθλητές είχαν σε σπουδαία βραδιά τον τερματοφύλακα Μινιολέ αλλά έδειξαν πως έχουν… δουλειά ακόμα μπροστά τους καθώς πορεύονται με νέο τεχνικό και αρκετά νέα πρόσωπα. Ο αρχηγός Φόρμερ βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ομάδας, εκτός ο χρήσιμος μέσος Ριτς, τραυματίας και ο βασικός εξτρέμ Μπιουκάναν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βίοι αντίθετοι για τις δύο ομάδες στην πρεμιέρα και μοιραία το διπλό προσφέρεται σε αναμενόμενα χαμηλή τιμή. Θα το συνδυάσουμε με over (1.85).

ΣΕΡΑΙΝΓΚ-ΚΟΡΤΡΑΙΚ

Η Σεραίνγκ προσπάθησε να… κλέψει αποτέλεσμα στο Βάρεγκεμ, πήρε ελάχιστα ρίσκα και μοιραία το πλήρωσε στο τελευταίο τέταρτο. Η εμφάνιση χτύπησε… καμπανάκια, καθώς πέραν των σημαντικών αποχωρήσεων, ενισχύθηκε με ποδοσφαιριστές από το… κάτω ράφι και ο Τύπος της χώρας, την χρίζει ως ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Έχασε σχεδόν ότι καλύτερο διέθετε και ουσιαστικά περιμένει ενισχύσεις από την… Μετς (ίδιος ιδιοκτήτης).

Η Κορτράικ ξεκίνησε καλύτερα κόντρα στην Λέουβεν, αλλά στην επανάληψη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και οι φιλοξενούμενοι κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς προσθέτοντας πίεση στον τεχνικό Καρίμ Μπελοσίν. Οι φίλαθλοι απαίτησαν όπως και στα φιλικά ματς προετοιμασίας την αποχώρηση του, ενώ συνάμα τα έβαλαν και για την διοίκηση για την περιορισμένη μεταγραφική ενίσχυση. Εκτός οι μέσοι Βαντετρίς και Καντρί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σεραίνγκ προβλημάτισε και με το παραπάνω ενώ η πίεση είναι δεδομένη στην Κορτράικ παρότι έχει δώσει μόλις ένα ματς. Θα ποντάρουμε στην εμπειρία και θα ρισκάρουμε στο διπλό (2.40).

ΑΝΤΒΕΡΠ-Ζ. ΒΑΡΕΓΚΕΜ

Έδωσε απαντήσεις η Αντβέρπ καθώς μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τη Ντρίτα (0-0), στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επέστρεψε με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Μαλίν. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη με τον Μάρκο φαν Μπόμελ στον πάγκο που έχει θέσει υψηλούς στόχους, με την διοίκηση να προχωρά άλλωστε σε αρκετά οικονομικά «ανοίγματα» στις μεταγραφές.
Οι χρήσιμοι Ενχελς (στόπερ), Φίσερ (εξτρέμ) «κουβαλούν» από πέρυσι σοβαρούς τραυματισμούς και θα αργήσουν να επιστρέψουν.

Ο επιμένων νικά και η Ζούλτε Βάρεγκεμ δικαιώθηκε για την εικόνα και την διάθεση της, βρίσκοντας δις λύσεις από στατικές φάσεις στο τελευταίο τέταρτο κόντρα στην φοβισμένη Σεραίνγκ. Πρώτο δείγμα θετικό για την ομάδα του Μπαγιέ Λεγιέ (πέρυσι στην Σταντάρ) που με το καλημέρα… κέρδισε τους φιλάθλους για την μαχητικότητα των ποδοσφαιριστών του.Εκτός ο χρήσιμος επιθετικός Γκανό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανεβάζει ταχύτητα η Αντβέρπ που διαθέτει την ποιότητα για να πρωταγωνιστήσει φέτος. Ο άσος προσφέρεται πάντως σε αδιάφορη τιμή και θα ρισκάρουμε με το αμφίτερμα (1.85).

Βαθμολογία -

30/07/2022First Division A: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 4 2 1 1 0 2 1 1
2 Αντβέρπ Αντβέρπ 3 1 1 0 0 2 0 2
3 Λέουβεν Λέουβεν 3 1 1 0 0 2 0 2
4 Άντερλεχτ Άντερλεχτ 3 1 1 0 0 2 0 2
5 Βέστερλο Βέστερλο 3 1 1 0 0 2 0 2
6 Ζούλτε Βάρεγκεμ Ζούλτε Βάρεγκεμ 3 1 1 0 0 2 0 2
7 Κλαμπ Μπριζ Κλαμπ Μπριζ 3 1 1 0 0 3 2 1
8 Σαρλερουά Σαρλερουά 3 2 1 0 1 3 2 1
9 Γάνδη Γάνδη 1 1 0 1 0 2 2 0
10 Σταντάρ Λιέγης Σταντάρ Λιέγης 1 1 0 1 0 2 2 0
11 Σεντ Τρούιντεν Σεντ Τρούιντεν 1 1 0 1 0 1 1 0
12 Γκενκ Γκενκ 0 1 0 0 1 2 3 -1
13 Έουπεν Έουπεν 0 1 0 0 1 1 3 -2
14 Κόρτραϊκ Κόρτραϊκ 0 1 0 0 1 0 2 -2
15 Μαλίν Μαλίν 0 1 0 0 1 0 2 -2
16 Σερκλ Μπριζ Σερκλ Μπριζ 0 1 0 0 1 0 2 -2
17 Οστάνδη Οστάνδη 0 1 0 0 1 0 2 -2
18 Σερένγκ Σερένγκ 0 1 0 0 1 0 2 -2
Playoff
UEFA Europa League Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr