Ποδόσφαιρο

Σούπερ Καπ Γαλλίας: Παρί Σεν Ζερμέν-Ναντ, να βάλουν δύσκολα στους Παριζιάνους τα "καναρίνια"!

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 - 11:01

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στη Γαλλία λαμβάνει χώρα απόψε, με τις Παρί Σεν Ζερμέν και Ναντ να κονταροχτυπιούνται. 

Σούπερ Καπ Γαλλίας: Παρί Σεν Ζερμέν-Ναντ, να βάλουν δύσκολα στους Παριζιάνους τα

Του Άγγελου Γεώργα

Τελικός του Σούπερ Καπ Γαλλίας στο Ισραήλ (Τελ Αβίβ). Σε περίπτωση ισοπαλίας στα 90 λεπτά, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι, χωρίς παράταση. Διαιτητής θα είναι ο Ισραηλινός Όρελ Γκρίνφελντ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν ξανά φιναλίστ στον τελικό του Σούπερ Καπ Γαλλίας το 2021, αλλά ηττήθηκε με από τη Λιλ. Στο ίδιο γήπεδο είχε διεξαχθεί και την περασμένη χρονιά.

Παρί Σεν Ζερμέν

Η Παρί Σεν Ζερμέν καλείται απόψε να κερδίσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, σε αυτή τη νέα εποχή που μεταβαίνει. Ο Γκαλτιέ καλείται να καταφέρει ότι δεν μπόρεσαν οι προκάτοχοί του, να φτιάξει μια ομάδα με όλα τα αστέρια που έχει και να κερδίσει όσους περισσότερους τίτλους μπορεί. Το νέο μεγάλο αστέρι της ομάδας, Εμπαμπέ τελικά μετά κόπων και βασάνων έμεινε στην ομάδα, και οι νέες κινήσεις που έγιναν ήταν ολιγαρκής και συγκεκριμένες. Αποκτήθηκε ο 22χρονος χαφ της Πόρτο, Βιτίνια, ήρθαν ο μπακ Μουκιέλε από τη Λειψία και ο νεαρός στράικερ Εκιτικέ από τη Ρεμς. Επίσης η ομάδα θέλει να αποδεσμεύσει ορισμένους ποδοσφαιριστές και κρατάει μια κάπως σκληρή στάση απέναντί τους. Ο Ντι Μαρία ήταν ο πρώτος που έφυγε για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, τη Γιουβέντους.

Αγωνιστικά νέα

Δεν υπολογίζονται για την αποψινή αναμέτρηση οι Εμπαμπέ και Εκιτικέ. Εκτός αποστολής έμειναν οι Ραφίνια, Κουρζαβά, Άντερ Ερέρα, Κέρερ και Βαϊνάλντουμ. Κανονικά υπολογίζονται οι Μέσσι και Νειμάρ.

Πιθανή ενδεκάδα

Ντοναρούμα, Ράμος, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες, Χακίμι, Βεράτι, Βιτίνιο, Νειμάρ, Μέσσι, Παρέδες.

Ναντ

Ο προπονητής της Παρί γεύτηκε την απογοήτευση και την ήττα στον τελικό του κυπέλλου από τη Ναντ. Η Ναντ επικράτησε με 1-0 επί της Νις και έτσι έφτασε να βρίσκεται σήμερα εδώ. Στα φιλικά που έδωσε, έπαιξε κυρίως με ομάδες της Γαλλίας που ήταν στα μέτρα της. Ο απολογισμός είναι δύο νίκες και δύο ήττες. Γενικά υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις τάξεις της ομάδας αφού υπήρξε μεγάλο αλισβερίσι παικτών. Ήρθαν οι Σισόκο, Μοχάμεντ και Γκουεσάντ, ενώ έφυγαν οι Μουανί, Περέιρα, Αουγκουστίν, Ζεμπέλς, Μπουκαρί και Σιπριέν.

Ο κόουτς Κομπουαρέ δήλωσε: «Η κατάκτηση του Σούπερ Καπ είναι στο μυαλό όλων μας, διότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μία φορά στην αθλητική μας ζωή. Θέλουμε να το κατακτήσουμε»

Aγωνιστικά νέα

Λογικά εκτός βρίσκεται ο Σαρλς Τραορέ. Αντίθετα στην αποστολή θα βρεθεί κανονικά ο Κορκιά και ο Σάιμον.

Πιθανή ενδεκάδα

Λαφόντ, Άπια, Τζιρόττο, Παλό, Κορκιά, Σισοκό, Μπλας, Τσιριβέλα, Φάμπιο, Σάιμον, Γκουεσάντ.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.35 4.5 6.5 2.52 1.4 1.52 2.18 1.64 2 1.06 1.11 2.82
Παρί Σεν Ζερμέν - Ναντ / Εκτίμηση

Σίγουρα το απόλυτο φαβορί είναι η Παρί αδιαμφισβήτητα. Όμως η Ναντ έχει βρει τον τρόπο να της βάζει δύσκολα στις τελευταίες τους αναμετρήσεις. Ο απλός άσος δεν έχει κάποιο νόημα φυσικά. Ελπίζω η Ναντ θα μπορέσει να βάλει δύσκολα ξανά στους Παριζιάνους έστω με ένα γκολ.

Με το 1 & goal/goal εδώ λοιπόν με απόδοση 2.55!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr