Ποδόσφαιρο

Europa League: Μάριμπορ-Ελσίνκι, παιχνίδι για δυνατούς λύτες!

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2022 - 11:06

Του Άγγελου Γεώργα

Μάριμπορ και Ελσίνκι κοντράρονται με όνειρο και στόχο μια θέση στους ομίλους του Europa League. 

Europa League: Μάριμπορ-Ελσίνκι, παιχνίδι για δυνατούς λύτες!

Πρώτο ματς για τον 3ο προκριματικό γύρο, ακολουθεί ρεβάνς (11/8).

Η ομάδα που θα προκριθεί θα συνεχίσει στα πλέι οφ, ενώ η ομάδα που θα αποκλειστεί παίζει στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Χωρίς VAR.

Μάριμπορ

H Μάριμπορ μοιραία βρίσκεται σήμερα εδώ, αφού γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από τη Σέριφ στα προκριματικά του Champions League. Ένα γκολ στο 88' που δέχθηκε της στέρησε την πρόκριση. Ενώ όλα έδειχναν πως υπήρχε απόλυτη ισορροπία μεταξύ των δύο ομάδων και στα δύο παιχνίδια, ήρθε ένα γκολ στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού για να ταράξει τα νερά. Έτσι βρίσκεται σήμερα εδώ για να διεκδικήσει άλλη μια είσοδο σε διαφορετικούς ομίλους όμως. Στο πρωτάθλημα συνέχισε και εκεί με ήττα αφού το ολικό ροτέισον που δοκίμασε ο προπονητής δεν απέδωσε καρπούς, παρά μόνο ξεκούραση στους βασικούς. Ήρθε έτσι η ήττα με 2-1 στην έδρα της Κόπερ.

Αγωνιστικά νέα

Εξαιρετικά αμφίβολοι εμφανίζονται τρεις ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Μπόζιτς, Μίλετς και Πίλερ.

Ελσίνκι

Η Ελσίνκι γνώρισε τον αποκλεισμό από την πιο έμπειρη Βικτόρια Πλζεν και έτσι έμεινε εκτός διοργάνωσης για το Champions League. H ήττα της μάλιστα ήρθε με διαστάσεις θριάμβου αφού δέχτηκε 5 γκολ. Έτσι δεν είχε κανένα δικαίωμα για ελπίδα στο όνειρο. Πάντως και το Europa League αποτελεί ταβάνι για την ομάδα του Τόνι Κόσκελα, που δεν έχει ευρωπαϊκές παραστάσεις γενικότερα. Η νίκη επί της Μαριέχαμν με 1-0 ήρθε αρκετά δύσκολα για το πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποίησε βασικούς ποδοσφαιριστές. Παραμένει στο κυνήγι της Κουόπιο που είναι σταθερά πρώτη.

Αγωνιστικά νέα

Αμφίβολοι είναι οι Βόνανεν και Αραγκιούουρι. Εκτός σίγουρα θα βρίσκονται με πιο σοβαρούς τραυματισμούς οι Μάρτιτς, Ρούπε Ρίσκι και Μόρεν.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
2.2 2.9 3.2 1.45 2.37 1.13 4.35 1.97 1.65 1.28 1.31 1.55
Μάριμπορ - Ελσίνκι / Εκτίμηση

Η Μάριμπορ είναι μια ομάδα που πειραματίζεται συνεχώς, με νέους παίκτες και σχηματισμούς. Γενικότερα διαθέτει όμως ποιότητα και εμπειρία σε σχέση με τη σημερινή της αντίπαλο. Η Ελσίνκι παλεύει να βρει τα πατήματά της και θέλει να εκπληρώσει το ευρωπαϊκό της όνειρο. Αρκετά δύσκολο ματς για προβλέψεις.

Θα πάω με μια έξυπνη επιλογή θεωρώ καθώς και ο άσος με δελεάζει, οπότε θα επιλέξω το Ημίχρονο ή Τελικό να είναι Μάριμπορ σε απόδοση 2.00.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr