Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Europa Conference League: Φουλ του goal/goal απόψε!

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2022 - 11:41

Του Άγγελου Γεώργα

Με μια τριάδα επιλογών θα ασχοληθούμε εδώ από τα προκριματικά του Conference League. 

Προκριματικά Europa Conference League: Φουλ του goal/goal απόψε!

(19:00) ΚΟΥΟΠΙΟ - ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ

Η Μιλσάμι έβαλε δύσκολα στη Κουόπιο στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στη Φινλανδία, όμως η ρεβάνς άνηκε εξ ολοκλήρου στη φινλανδική ομάδα. Καθάρισε το ματς και τη πρόκριση με το εμφατικό 4-1. Έτσι βρίσκεται εδώ σήμερα και συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι, αντιμετωπίζοντας μια αρκετά δυνατή ομάδα. Για το πρωτάθλημα συνέχισε τις υποχρεώσεις της με ήττα, όμως διατηρείται ακόμα στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Είναι μια ομάδα που στηρίζεται εξαιρετικά στην έδρα της και έχει 13 συνεχόμενους αγώνες εντός δίχως ήττα. Σήμερα έχει τρεις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών που ίσως δημιουργήσει θέμα στην ομάδα.

Η Γιουνγκ Μπόις έδειξε ικανότητες διαχείρισης ενός παιχνιδιού, αφού απέναντι στη λετονική Λιεπάγια έπαιξε εκτός από καλά και έξυπνα. Μετά από το πρώτο παιχνίδι δίχως να ζοριστεί ιδιαίτερα, κλείδωσε τη πρόκριση με το άνετο 4-0. Έτσι με ευκολία έφτασε σήμερα εδώ. Για το πρωτάθλημα, κόλλησε στο 1-1 με τη Γκρασχόπερς, αφού αστόχησε και σε πέναλτι που της δόθηκε. Έτσι δεν κατάφερε να κάνει 3/3 νίκες στην εκκίνηση. Αρκετές οι απουσίες σήμερα αφού δεν ταξίδεψαν αρκετοί σήμερα στην αποστολή της ομάδας.

Εκτίμηση: Η Κουόπιο πλέον αρχίζει και αισθάνεται τη πίεση σε όλους τους τομείς. Πολλά παιχνίδια, απαιτητικά, με πολλά ταξίδια και πίεση. Πέρα αυτού έχει να αντιμετωπίσει και τους τραυματισμούς. Σήμερα επίσης ανεβαίνει το επίπεδο δυσκολίας σε θέμα αντιπάλου. Η Γιουνγκ Μπόις είναι πιο ξεκούραστη και πιο καλή ομάδα, όμως οι τραυματισμοί που την ταλανίζουν δεν της επιτρέπουν να είναι ορθοποδήσει. Με το αμφίτερμα θα πάω αφού η Κούπιο οφείλει να διεκδικήσει πράγματα στην έδρα της, και ίσως υποπέσει σε λάθη.

(20:00) ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ - ΑΝΤΒΕΡΠ

Πανηγυρικά ήρθε η πρόκριση για τη Λίλεστρομ αφού σε κανένα σημείο δεν πιέστηκε από τη Σεϊναγιόεν. Και στα δύο παιχνίδι νίκησε και έτσι σήμερα βρήκε στο δρόμο της την Άντβερπ. Στο πρωτάθλημα νίκησε εκτός τη Σάρπσμποργκ με 2-0, χρησιμοποιώντας ξανά κατά κύριο λόγο βασικούς ποδοσφαιριστές. Είναι στο κυνήγι της πρωτιάς αφού είναι μόλις 3 βαθμούς πίσω και με παιχνίδι λιγότερο.

Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Ντρίτα η Άντβερπ, κάτι που έγινε μάλιστα στο δεύτερο παιχνίδι με σκορ 2-0. Έτσι πήρε τη πρόκριση χωρίς ιδιαίτερο κόπο, κάνοντας σπουδαία αρχή ο νέος προπονητής της ομάδας Μαρκ Φαν Μπόμελ. Στο πρωτάθλημα επίσης συνεχίζει θετικά, αφού πραγματοποίησε το 2/2 με τελευταίο θύμα της τη Ζούλτε . Έχει μια σοβαρή απώλεια σήμερα και αυτή είναι του έμπειρου Αλντερβάιρελντ.

Εκτίμηση: Και οι δύο ομάδες είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Έχουν ψυχολογία και φυσικά μπορούν να γίνουν απειλητικές. Δεν ξέρω αν θελήσουν να παίξουν πιο συντηρητικά σήμερα, πάντως έχω την αίσθηση πως μπορούν να βρουν γκολ και οι δύο. Γκολ εκατέρωθεν λοιπόν.

(21:30) ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ

H Μπρόντμπι είχε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς στο πρώτο παιχνίδι με τη Πόγκον στη Πολωνία, όμως στον επαναληπτικό φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Καθάρισε το παιχνίδι με σκορ 4-0 και έτσι πήρε τη πολυπόθητη πρόκριση. Στο πρωτάθλημα δεν είχε ανάλογη επιτυχία και ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Σίλκεμποργκ με 2-0. Χρησιμοποιήθηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές από το βασικό σχήμα αλλά μάλλον είχαν το μυαλό τους στην Ευρώπη. Αντιμετωπίζει κάποια θέματα τραυματισμών, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρά.

Η Βασιλεία δεν είχε πρόβλημα και αυτή να φτάσει ως εδώ, αφού διαχειρίστηκε καλά την χαμηλότερη ποιοτικά αντίπαλό της, Κρουσέιντερς, και την απέκλεισε με συνολικό σκορ 3-1. Στο δεύτερο παιχνίδι δέχθηκε την ισοφάριση αλλά τελικά έμεινε το 1-1 που της διασφάλισε και το εισιτήριο για απόψε. Στο πρωτάθλημα βέβαια δεν τα πηγαίνει εξίσου καλά, αφού βλέπει την αντίπαλο Γιουνκ Μπόις να ξεφεύγει στη πρώτη θέση.

Εκτίμηση: Η Μπρόντμπι έχει δώσει αρκετή βαρύτητα στις φετινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της, όπως φαίνεται εξάλλου και στην εικόνα της στο πρωτάθλημα. Η Βασιλεία είναι μια ομάδα με ευρωπαϊκό background και πάντα υπολογίσιμη ομάδα. Μοιρασμένο το σετ αποδόσεων όπως είναι λογικό, με το goal/goal να μου τραβάει τη προσοχή.

Κουόπιο - Γιουνγκ Μπόις: Goal/goal (1.75)

Λίλεστρομ - Αντβέρπ: Goal/goal (1.80)

Μπρόντμπι - Βασιλεία : Goal/goal (1.75)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr