Ποδόσφαιρο

A’ Ολλανδίας: Πιο έμπειρη η Καμπούρ

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022 - 00:54

Οι «μεγάλοι» (Αγιαξ, Αϊντχόφεν) έχουν εύκολο έργο κόντρα σε Φορτούνα και Εμεν αντίστοιχα αλλά οι νίκες τους… πληρώνουν ψίχουλα, σε πιο ανταγωνιστική τιμή προσφέρεται η επικράτηση της Καμπούρ.

A’ Ολλανδίας: Πιο έμπειρη η Καμπούρ

Το σύστημα διεξαγωγής παραμένει το ίδιο, με απευθείας ευρωπαϊκά εισιτήρια (1-3), πλέι οφ (4-7), απευθείας υποβιβασμό (17-18) και μπαράζ (16).


ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤ.-ΑΓΙΑΞ

Η Φορτούνα εντυπωσίασε το 2020, αλλά πέρυσι… ίδρωσε για να αποφύγει τα πλέι οφ παραμονής. Η (πλούσια) διοίκηση εμπιστεύεται πάντως τον Σγιορς Ουλτέι και φέτος «ανοίχτηκε» μάλιστα στα μεταγραφικά. Ενισχύθηκε σε κάθε γραμμή, απέκτησε δανεικούς που θα την βοηθήσουνενώ έκανε το… μπαμ με την προσθήκη του βετεράνου Τούρκου επιθετικού Μπουράκ Γιλμάζ.

Ο Αγιαξ είχε πέρυσι μια εντυπωσιακή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά εν τέλει… περιορίστηκε στην κατάκτηση του τίτλου(τρίτου στην τελευταία τετραετία). Ξεκινά και φέτος με παραδοσιακά υψηλούς στόχους αν και θα χρειαστεί χρόνο… προσαρμογής έχοντας αποτύχει και στο Σούπερ Καπ από την Αϊντχόφεν (5-3). Τιμωρημένος ο νεοφερμένος μπακ Μπάσεϊ που αποβλήθηκε στην πρεμιέρα, ποινή εκτίει και ο βασικός μέσος Αλβάρεζ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Φορτούνα είναι ενισχυμένη και μπορεί να βάλει δύσκολα στον Αγιαξ που θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Το διπλό προσφέρεται σε αδιάφορη τιμή και θα το συνδυάσουμε με under 3,5 (2.37).

ΚΑΜΠΟΥΡ-ΕΞΕΛΣΙΟΡ


Η Καμπούρ είχε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα πέρυσι αλλά στον δεύτερο γύρο πραγματοποίησε μια κάκιστη πορεία, χωρίς πάντως να κινδυνεύσει. Στον πάγκο συνεχίζει ως υπηρεσιακός ο Ντένις Χααρ. Αποτελεί μια από τις ομάδες με τις λιγότερες προσθαφαιρέσεις, καθώς αποχώρησαν έξι ποδοσφαιριστές και απέκτησε έξι!

Η Εξέλσιορ πραγματοποίησε μια από τις εκπλήξεις της Β΄ Κατηγορίας καθώς επέστρεψε στα «μεγάλα» σαλόνια μετά από τρία χρόνια. Οι Κράλινχερς ξεκινούν πάντως την χρονιά με την στάμπα του φαβορί για τον υποβιβασμό να τους συνοδεύει.Δεν έπεισε άλλωστε στο μεταγραφικό παζάρι, έχασε τέσσερις βασικούς ανάμεσα τους και τον αρχισκόρερ της Β΄Κατηγορίας, Νταλινχα (2,5 εκατ. ευρώ – Τουλούζ).Προβληματική και στα φιλικά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με αλλαγές η Καμπούρ αλλά η αποδυναμωμένη Εξέλσιορ δεν πείθει πως μπορεί να αντέξει στην κατηγορία. Ο άσος προσφέρεται στο αποδεκτό 1.91.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ-ΕΜΕΝ


Η Αϊντχόφεν είχε πέρυσι μια ανταγωνιστική πορεία αλλά στο φινάλε έμεινε από δυνάμεις και περιορίστηκε στην δεύτερη θέση. Η διετία του Ρότζερ Σμιντ κρίθηκε αρνητική και αντικαταστάτης του ανακοινώθηκε ο Ρουντ φαν Νιστελρόι που με το… καλημέρα κερδίζει τις εντυπώσεις. Η PSV αρχικά κατέκτησε το Σούπερ Καπ κόντρα στον Αγιαξ (5-3) ενώ την Τρίτη απέσπασε ισοπαλία στο Μονακό (1-1) για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Η Εμεν έστησε πάρτι πέρυσι στην Β΄ Κατηγορία και εξασφάλισε άνετα τον τίτλο και την άμεση επιστροφή μετά από απουσία μόλις ενός έτους. Ο Ντιρκ Λουκίν παραμένει το απόλυτο αφεντικό και το ζητούμενο αποτελεί βέβαια η παραμονή. Προβλημάτισε πάντως στα περισσότερα φιλικά, όπου ηττήθηκε σε όλα σχεδόν τα «δυνατά» ματς. Σε αντιδιαστολή με τις προηγούμενες χρονιές προχώρησε σε… μόλις οκτώ προσθήκες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Αϊντχόφεν αφήνει υποσχέσεις στα πρώτα ματς της σεζόν και έχει υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας. Περιμένουμε μια άνετη νίκη και θα συνδυάσουμε τον άσο με over 2,5 στο 1.64.

ΒΑΑΛΒΑΪΚ-ΟΥΤΡΕΧΤΗ


Η Βααλβάικ πορεύτηκε πέρυσι με αρκετές δυσοίωνες προβλέψεις, αλλά κόντρα στα προγνωστικά εξασφάλισε την παραμονή. Ξεκινά και φέτος με ανάλογους χαμηλούς στόχους, διαθέτοντας άλλωστε παραδοσιακά ένα από τα μικρότερα μπάτζετ. Έχασε τους δύο βασικούς στόπερ αλλά και τον εξαιρετικό δανεικό Οντγκααρντ. Προβλημάτισε στα φιλικά, όπου επικράτησε μόλις μια φορά σε έξι ματς!

Η Ουτρέχτη είχε έναν εντυπωσιακό πρώτο γύρο αλλά σταδιακά έχασε τον… προσανατολισμό της και δεν τα κατάφερε ούτε στα πλέι οφ. Η διοίκηση έδωσε τα κλειδιά στον έμπειρο Χενκ Φρέιζερ που ουσιαστικά… χτίζει απο την αρχή. Λογικός στόχος το πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα. Αποτελεί μια από τις ομάδες με τις περισσότερες προσθαφαιρέσεις καθώς αποχώρησαν 15 ποδοσφαιριστές.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με νέο λουκ και αρκετές αλλαγές η Βααλβάικ. Φιλόδοξη η ανανεωμένη Ουτρέχτη που θα χρειαστεί όμως χρόνο προσαρμογής λόγω των πολλών προσθαφαιρέσεων. Θα περιμένουμε το live.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr