Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Λιγκ: Στη μάχη Λίβερπουλ και Νότιγχαμ Φόρεστ!

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022 - 01:06

Το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου άρχισε, Φούλαμ-Λίβερπουλ, Νιούκαστλ-Νότιγχαμ και Τότεναμ-Σαουθάμπτον μεταξύ άλλων στο σημερινό μενού.

Πρέμιερ Λιγκ: Στη μάχη Λίβερπουλ και Νότιγχαμ Φόρεστ!

Στις 14:30 το Φούλαμ-Λίβερπουλ, στις 17:00 οι λοιπές αναμετρήσεις.

ΦΟΥΛΑΜ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η Φούλαμ ανέβηκε κατακτώντας πέρσι την Τσάμπιονσιπ και θέλει να μην επαναλάβει τις δύο προηγούμενες παρουσίες της στα «σαλόνια», όπου υποβιβάστηκε. Ο Μάρκο Σίλβα παρέμεινε στον πάγκο και θα στηριχθεί ξανά στον αρχισκόρερ Μίτροβιτς, στο τέρμα αποκτήθηκε ο Λένο από την Άρσεναλ και στη μεσαία γραμμή σημαντικός θα είναι ο Παλίνια που ήρθε από την Σπόρτινγκ. Απώλεια όμως ο Καρβάλιο που πήγε Λίβερπουλ. Έχει χάσει και τις πέντε φορές που έπαιξε πρεμιέρα ως νεοφώτιστη της πρώτης κατηγορίας. Eκτός ο μπακ Μπράιαν, μεγάλη απουσία ο μέσος Γουίλσον, αμφίβολος ο μέσος Τσαλόμπα.

Η Λίβερπουλ κατέκτησε πέρσι δύο τρόπαια, έχασε το πρωτάθλημα στον πόντο και έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αναμένεται είναι η κυριότερη αντίζηλος της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Γιούργκεν Κλοπ έχασε τον Μανέ αλλά πήρε τον Νούνιες από την Μπενφίκα, ενώ περιμένει πολλά από τον Καρβάλιο που ήρθε από Φούλαμ. Τελευταία ήττα σε αυτή την έδρα το 2011. Ο Σαλάχ πέτυχε γκολ στο πρώτο ματς της σεζόν και τα πέντε προηγούμενα χρόνια. Εκτός ο αναπλ. γκολκίπερ Κέλεχερ, ο μέσος Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν και ο επιθετικός Ζότα. Αμφίβολοι Κονατέ, Τσιμίκας (μπακ) και Τζόουνς (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ασανσέρ Πρέμιερ-Τσάμπιονσιπ από το 2016 η Φούλαμ, θέλει να βάλει ένα τέλος σε αυτό. Πολύ δύσκολη όμως η πρεμιέρα της, λογικά δεν γκελάρουν οι “ρεντς” όπως υποδεικνύει το.. κωμικό 1.28. Γιατί όχι γκολ-γκολ (1.78).

ΛΙΝΤΣ-ΓΟΥΛΒΣ

Η Λιντς επιβίωσε πέρσι την τελευταία αγωνιστική μετά από μία σεζόν με πολλούς τραυματισμούς και αλλαγή προπονητή. Ο Τζέσι Μαρς πρέπει να αντεπεξέλθει μετά από την απώλεια των δύο καλύτερων παικτών του, Φίλιπς και Ραφίνια. Τα χρήματα ξοδεύτηκαν προκειμένου το ρόστερ να αποκτήσει βάθος σε περίπτωση νέας κρίσης τραυματισμών. Έχασε στην πρεμιέρα και τις δύο προηγούμενες σεζόν. Πέρσι είχε πετύχει γκολ στο 90ό λεπτό και στους δύο γύρους απέναντι στη Γουλβς. Τιμωρημένος ο μέσος Τζέιμς, εκτός οι Ντάλας, Φίρπο, Έιλινγκ (μπακ), Φόρσο (μέσος) και Σινιστέρα (εξτρέμ), αμφίβολος ο μπακ Κούπερ.

Η Γουλβς έδειχνε ικανή ακόμα για τετράδα πέρσι, αλλά η απόδοσή της έπεσε στο τελευταίο τρίμηνο και κατέληξε δέκατη. Η ομάδα του Μπρούνο Λάγκε είχε την καλύτερη άμυνα εκτός πρώτης τετράδας όμως της στοίχισε η έλλειψη γκολ. Ξεχώρισε η απόκτηση του μπακ Κόλινς από την Μπέρνλι, ενώ δεν έχασε κάποιο από τα μεγάλα αστέρια. Δεν έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας ματς με τη Λιντς, τελευταία ήττα της εκεί το 2016. Εκτός ο μέσος Τσικίνιο και ο καλός επιθετικός Χιμένες. Αμφίβολοι οι μπακ Σεμέδο, Τότι και ο εξτρέμ Τραορέ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εχει κάποια προβλήματα απουσιών η Λιντς, πιο “δεμένη” αναμένεται φέτος η Γουλβς. Αρκετά πιθανή ισοπαλία (3.45).

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

Η Μπόρνμουθ επιστρέφει στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από δύο χρόνια μετά την περσινή δεύτερη θέση στην Τσάμπιονσιπ και πρώτος στόχος είναι η παραμονή. Ο Σκοτ Πάρκερ θα στηριχθεί στο περσινό ρόστερ, το οποίο είχε ενισχυθεί σημαντικά τον Ιανουάριο. Πολλά θα εξαρτηθούν από τον αρχισκόρερ Σολάνκε, ο οποίος στην Τσάμπιονσιπ είχε 17 γκολ και 3 ασίστ στα 22 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια. Πέρσι τελείωσε τη σεζόν με αήττητο δέκα αγωνιστικών εντός έδρας, με τελευταία ήττα τον Ιανουάριο. Εκτός τα νέα αποκτήματα Φρέντερικς (μπακ) και Ρόθγουελ (μέσος), καθώς και ο μεσοεπιθετικός Μπρουκς.

Η Αστον Βίλα είχε σκαμπανεβάσματα πέρσι και τερμάτισε στη 14η θέση, με τον Στίβεν Τζέραρντ να αναλαμβάνει στο μέσο της σεζόν. Μεταγραφικά δεν έχασε κάποιο από τα μεγάλα της αστέρια, μονιμοποίησε τον μέσο-κλειδί Κουτίνιο, ενώ απέκτησε τον μπακ Κάρλος από τη Σεβίλλη και τον μέσο Καμαρά από τη Μαρσέιγ. Πέρσι τελείωσε τη σεζόν με μόλις δύο νίκες σε 11 αγωνιστικές και θέλει να πατήσει γκάζι από την αρχή. Ο Κουτίνιο έχει 2 γκολ και 1 ασίστ στα δύο προηγούμενα παιχνίδια απέναντι στην Μπόρνμουθ. Εκτός μόνο ο μπακ Χάουζ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σκληρό καρύδι εντός η Μπόρνμουθ, διαφωνούμε με τον καθαρό φαβοριτισμό της Αστον Βίλα (2.00) τουλάχιστον για αυτές τις τιμές. Το under (1.80) θα κρατήσουμε.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ

Η Νιούκαστλ ξεκίνησε άσχημα πέρσι, αλλά η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Έντι Χάου και η μεταγραφική ενίσχυση από τους νέους Σαουδάραβες ιδιοκτήτες την έφεραν 11η. Φέτος ξεκινά με φιλοδοξίες, έχοντας κάνει πολύ καλές μεταγραφές. Συγκεκριμένα αποκτήθηκε ο διεθνής Άγγλος γκολκίπερ Πόουπ και ο πολύ καλός σέντερ μπακ Μπότμαν, ενώ μονιμοποιήθηκε ο αρ. μπακ Τάργκετ από τη Βίλα. Έχει μία νίκη στις οκτώ τελευταίες πρεμιέρες στα «σαλόνια». Ο Κάλουμ Γουίλσον έχει σκοράρει στην πρεμιέρα σε τρεις από τις προηγούμενες τέσσερις σεζόν. Εκτός ο μέσος Σέλβι, αμφίβολος ο μπακ Μανκίγιο.

Η Νότιγχαμ επιστρέφει στα «σαλόνια» μετά από 23 χρόνια μέσω πλέι-οφ της Τσάμπιονσιπ και ο ενθουσιασμός εύλογα είναι στα ύψη. Στόχος της ομάδας του Στιβ Κούπερ είναι η επιβίωση, αλλά έγιναν μεταγραφές για παραπάνω, με τους τερματοφύλακες Χέντερσον και Χένεσι και τους επιθετικούς Λίνγκαρντ και Αβονίγι (6ος σκόρερ πέρσι στην Μπουντεσλίγκα). Στο 2022, μόνο η Λίβερπουλ δέχτηκε λιγότερα γκολ στις πρώτες τέσσερις αγγλικές κατηγορίες. Εχει έξι σερί ήττες στο Νιούκαστλ, τελευταία νίκη εκεί το 1988. Εκτός ο νέος μπακ Ρίτσαρντς, αμφίβολος ο μέσος Γέιτς και ο επιθετικός Σάριτζ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φιλόδοξη η Νούκαστλ, μεγάλος ενθουσιασμός φυσικά και στην Νότιγχαμ Φόρεστ που πάντως έχει κακή παράδοση στο “Σεντ Τζέιμς Παρκ”. Ο άσος θα έπρεπε να πληρώνει περισσότερο (1.66), υπάρχει και το ρίσκο του live.

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Η Τότεναμ κατέκτησε πέρσι την τέταρτη θέση και με τον παγκόσμιας κλάσης Αντόνιο Κόντε για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν, στοχεύει στη διεκδίκηση τίτλων. Μετά τις μεταγραφές του Ιανουαρίου και την ενίσχυση με Κουλουσέφσκι-Μπετανκούρ, έγιναν μεγάλες κινήσεις το καλοκαίρι, με Λανγκλέ στην άμυνα, Μπισουμά στο κέντρο και Πέρισιτς-Ρισάρλισον στην επίθεση, αποκτώντας απαραίτητο βάθος στο ρόστερ. Φυσικά παρέμειναν τα επιθετικά όπλα Κέιν και Σον, που έχουν πετύχει 11 και 10 γκολ αντίστοιχα απέναντι στη Σαουθάμπτον. Tιμωρημένος ο μεσοεπιθετικός Ρισάρλισον, αμφίβολος ο μέσος Μπισουμά και ο μέσος Σκιπ.

Η Σαουθάμπτον πέρσι τερμάτισε 15η. Η ομάδα του Ραλφ Χάζενχουτλ έκανε 10 αγωνιστικές για την πρώτη νίκη, αλλά σώθηκε με ένα καλό ντεμαράζ από τον Φεβρουάριο. Στις μεταγραφές δεν εντυπωσίασε, αλλά ο νεαρός αμυντικός χαφ Λάβια από τη Σίτι μπορεί να αποδειχτεί διαμαντάκι. Πρέπει να βρει αντικαταστάτη του σκόρερ Μπρόγια. Είναι η χειρότερη από οποιαδήποτε ομάδα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ στις πρεμιέρες, καθώς δεν έχει κερδίσει στις τελευταίες οκτώ, ενώ έχει χάσει σε όλες με τον σημερινό προπονητή. Εκτός είναι ο μπακ Λιβραμέντο, ο μέσος Τέλα και ο εξτρέμ Γουόλκοτ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολλές καλές προσθήκες στην Τότεναμ που κράτησε Κέιν-Σον και θέλει επιτέλους τίτλους. Απρόβλεπτη κατά κανόνα η Σαουθάμπτον, αλλά δεν βλέπουμε να κάνει ζημιά εδώ. Πολύ χαμηλά ο άσος (1.35), ρίσκο και οι συνδυασμοί του οπότε το αφήνουμε.

Βαθμολογία -

06/08/2022Premier League
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
2 Άστον Βίλα Άστον Βίλα 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Μπόρνμουθ Μπόρνμουθ 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Μπρέντφορντ Μπρέντφορντ 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Τσέλσι Τσέλσι 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Κρίσταλ Πάλας Κρίσταλ Πάλας 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Έβερτον Έβερτον 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Φούλαμ Φούλαμ 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Λιντς Λιντς 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Λέστερ Λέστερ 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Λίβερπουλ Λίβερπουλ 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Μάντσεστερ Σίτι Μάντσεστερ Σίτι 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Νιούκαστλ Νιούκαστλ 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Νότιγχαμ Φόρεστ Νότιγχαμ Φόρεστ 0 0 0 0 0 0 0 0
17 Σαουθάμπτον Σαουθάμπτον 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Τότεναμ Τότεναμ 0 0 0 0 0 0 0 0
19 Γουέστ Χαμ Γουέστ Χαμ 0 0 0 0 0 0 0 0
20 Γουλβς Γουλβς 0 0 0 0 0 0 0 0
Promotion - Champions League (Group Stage)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr