Ποδόσφαιρο

Λιγκ2: Το δεύτερο.. δείγμα

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022 - 02:24

Φουλ δράση στην 4η κατηγορία της Αγγλίας με την 2η αγωνιστική, τα καλύτερα πονταρίσματα στα γκολ.

Λιγκ2: Το δεύτερο.. δείγμα

του Μάκη Κασσαλιά

ΜΠΑΡΟΟΥ-ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ

Πολύτιμο διπλό επί της Στόκπορτ (2-3) πανηγύρισε η Μπάροου στην έναρξη της τρίτης της σεζόν στην Λιγκ2. Ηταν καταιγιστική στο πρώτο μέρος σκοράροντας τρεις φορές, άντεξε στην αντεπίθεση της επανάληψης, στο ιδανικό ντεμπούτο και του νέου τεχνικού Πιτ Γουάιλντ. Πέρυσι γλίτωσε με την 22η θέση (2η χειρότερη επίθεση). Απέκτησε τους μέσους Φόλεϊ -Γουίφιλντ, τους επιθετικούς Γουότερς-Μπρέιθγουεϊτ και τον στόπερ Ρέι, χρειάζεται και πιο ποιοτικές λύσεις καθώς έχασε αρκετούς βασικούς (επιθετικός Γουίλιαμς, αρ. μπακ Ντλε, αμυντικός χαφ Μπέντλινγκ). Αμφίβολος ο βασικός φορ Μπένετ.

Η Μπράντφορντ ήταν άτυχη που δεν κατάφερε να επικρατήσει της Ντονκάστερ, κολλώντας στην “λευκή” ισοπαλία σε πρεμιέρα τέταρτης διαδοχικής σεζόν! Η ομάδα του Ουαλού Μαρκ Χιουζ (θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) είχε τον απόλυτο έλεγχο και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες ειδικά με το αριθμητικό αβαντάζ σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, όμως έλειψε το καθαρό μυαλό. Απίστευτη ατυχία του μέσου Οσαντέμπε, έσπασε το πόδι του μόλις στο 7’ στο ντεμπούτο του (!), ενώ με τρεις αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο επιθετικός Χάρατ που αποβλήθηκε μετά την λήξη! Επίσης εκτός οι αμυντικοί Οντουσίνα-Χέντρι και οι επιθετικοί Εϊσα-Τζίλχεντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανέλπιστα καλό ξεκίνημα για την Μπάροου, κακοί οιωνοί στην Μπράντφορντ με το σοκ Οσαντέμπε βεβαίως είναι πιο ποιοτική. Στο 1.90 το γκολ-γκολ.

ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ-ΚΑΡΛΑΪΛ

Η Κόλτσεστερ έφτασε κοντά σε θετικό αποτέλεσμα στο Νορθάμπτον αλλά δεν το πήρε (3-2), λυγίζοντας στα τελευταία λεπτά. Πέρυσι είχε μία σεζόν μακριά από κακοτοπιές, χωρίς να εντυπωσιάσει (15η θέση). Πάντως το ρόστερ δεν στερείται ποιότητας. Ξεχωρίζουν οι Σμιθ (Αυστραλός στόπερ), Σκούσε (χαφ) και Τζατζ (επιτελικός), καλές προσθήκες οι Χόρνμπι (γκολκίπερ)-Νιούμπαι (εξτρέμ). Εκτός οι Σμιθ (αμυντικός)-Χους (μέσος).

Η Καρλάιλ ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της, επικρατώντας της Κρόουλι. Μπήκε πολύ δυνατά ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 5’, προβάδισμα που διαχειρίστηκε με άνεση καθώς ουδόλως απειλήθηκε αντιθέτως έχασε πολλές σημαντικές ευκαιρίες για λιγότερο αγχωτική επικράτηση. Πραγματοποίησε χαμηλές πτήσεις για ακόμη μία χρονιά, περιοριζόμενη στην 20η θέση με εμφανείς αδυναμίες σε όλες τις γραμμές. Τελευταίο απόκτημα ο μέσος Χάρις, κυριότερες νέες προσθήκες οι Χόλι (γκολκίπερ), Μόξον (μέσος), Μπάρκλεϊ (στόπερ), βασικός στόχος η άνετη παραμονή. Αμφίβολος ο μέσος Ντίκενσον, εκτός οι χαφ Τσάρτερς-Ντίξον και ο αμυντικός Σίνιορ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εχει δυνατότητες η Κόλτσεστερ, με πειστική νίκη ξεκίνησε η Καρλάιλ. Θα αποφύγουμε σημείο, πηγαίνοντας και εδώ με το γκολ-γκολ (1.87).

ΚΡΟΟΥΛΙ-ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ

Η Κρόουλι δεν απέφυγε την δίκαιη ήττα στην έδρα της Καρλάιλ (1-0). Δέχτηκε γκολ πολύ νωρίς, παρότι είχε άφθονο χρόνο για να αντιδράσει δεν πέτυχε κάτι, αντιθέτως γλίτωσε από επιπλέον τέρματα με τον γκολκίπερ Μπάλκομπ να πραγματοποιεί εντυπωσιακό ντεμπούτο ωστόσο οι συμπαίκτες του δεν.. ακολούθησαν. Πέρυσι πήρε την 12η θέση, σκόραρε αρκετά αλλά είχε μεγάλα προβλήματα στην άμυνα. Εχει νέο τεχνικό τον Κέβιν Μπέτσι (πέρυσι στην U-23 της Αρσεναλ), πιο ηχηρή προσθήκη αυτή του επιθετικού Τέλφορντ, μεσοβδόμαδα πήρε δανεικούς τους Ογκούνγκμπο (αμυντικός, Αρσεναλ), Τζενκς (μέσος, Μπράιτον) και Μπάλκομπ (γκολκίπερ, Μπρέντφορντ).

Εύκολη νίκη επί της Γκρίμσμπι (2-0) πήρε η Λέιτον Οριεντ στα φετινά αποκαλυπτήρια. Μετά το “φτωχό” σε φάσεις πρώτο μέρος, οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν νωρίς στην επανάληψη με πέναλτι και λίγα λεπτά αργότερα εξασφαλίστηκαν με.. οβίδα του Τζέιμς. Πέρυσι είχε καλή παρουσία στο πρώτο μισό, όμως.. ξεφούσκωσε εντελώς μετά την αλλαγή του έτους πέφτοντας στην 13η θέση. Νέα πρόσωπα οι χαφ Μονκούρ, Αρτσιμπαλντ, Αντονι Γεωργίου (είχε μείνει ελεύθερος τον Γενάρη από ΑΕ Λεμεσού), έφυγαν τέσσερις μέσοι (Καν, Κυπριανού, Ράιλι, Παπαδόπουλος). Εκτός οι αμυντικοί Μπράουν-Ογκιε και ο φορ Ντρίναν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εμεινε στα ρηχά η Κρόουλι, άνετη νίκη πήρε η Λέιτον Οριεντ που πάντως δεν είναι αξιόπιστη εκτός έδρας. Ισως τα βρουν στην ισοπαλία (3.30).

ΚΡΟΥ-ΧΑΡΟΓΚΕΪΤ

Η Κρου, που υποβιβάστηκε τερματίζοντας στον.. πάτο της Λιγκ1 με κάκιστες επιδόσεις, ξεκίνησε δυνατά με διπλό επί της Ροτσντέιλ (1-2). Είχε την πλήρη υπεροχή στο πρώτο μέρος και την εξαργύρωσε σκοράροντας δις, στην επανάληψη πιέστηκε αλλά άντεξε μετά και το 1-2 στο τελευταίο 20λεπτο. Πήρε δανεικό από την Αρσεναλ τον γκολκίπερ Οκόνκβο, μετά τους μέσους Κόλκετ-Τόμας και τους Μέλορ (δεξιός μπακ), ΜακΝτόναλντ (στόπερ) και Μπέικερ-Ρίτσαρντσον (επιθετικός), υπήρξαν εννιά αποχωρήσεις (με κυριότερες των εξτρέμ Κάσκετ, επιθετικός Πόρτερ και δεξιός μπακ Τζόνσον). Αστέρι της ο επιθετικός Λονγκ (αμφίβολος), εκτός ο αμυντικός Αντεμπίσι, αμφίβολος και ο αμυντικός Γουίλιαμς.

Εντυπωσίασε στην πρεμιέρα η Χάρογκειτ, με ευρεία νίκη επί της Σουίντον (3-0) η οποία θεωρείται από τα φαβορί για άνοδο. Μπορεί να μην έπιασε.. διαστημική απόδοση όμως είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας καθώς με τις πέντε τελικές εντός στόχου πέτυχε τρία γκολ ενώ ο αντίπαλος έχασε πέναλτι (67’). Ανέβηκε στην Νάσιοναλ το 2018 και αγωνίζεται 3η σερί χρονιά στην Λιγκ2. Πέρυσι τα περισσότερα παιχνίδια της ήταν.. όσα πάνε κι όσα έρθουν, ηγέτης της ο στόπερ ΜακΑρντλ. Νοκ άουτ οι αμυντικοί ΜακΑρντλ και Σμιθ, ο μέσος Φάλκινχαμ και ο επιθετικός Ράιτ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θετική αρχή για την Κρου που έχει κάνει πολλές αλλαγές, κυνική εμφανίστηκε η Χάρογκειτ με την επιθετική φιλοσοφία. Εχει τύχη το over, πιθανότατα με γκολ-γκολ (2.35).

ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ-ΣΑΤΟΝ

Θετικό ήταν το ξεκίνημα της Ντονκάστερ, που απέσπασε “λευκή” ισοπαλία στο Μπράντφορντ αγωνιζόμενη με παίκτη λιγότερο σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Κάπως έτσι υποχρεώθηκε σε παθητικό ρόλο, αλλά είδε τον αντίπαλο να χάνει μεγάλες ευκαιρίες έχοντας και δοκάρι. Υποβιβάστηκε μετά από τέσσερα χρόνια στην Λιγκ1, έχοντας προβληματική παρουσία. Δυνατό ρόστερ για τα νέα δεδομένα, ξεχωρίζουν οι Γκρίφιθς (επιθετικός)-Κλέιτον (μέσος), τελευταίο απόκτημα ο μέσος Ντεγκρουτσί. Τιμωρημένος ο φορ Τόμλιν, τραυματίας ο δεξιός χαφ Τέιλορ.

Ισόπαλη εντός έδρας με την Νιούπορτ (1-1) αναδείχθηκε η Σάτον στα φετινά της αποκαλυπτήρια. Η λονδρέζικη ομάδα μπήκε δυνατά και αφού έχασε ευκαιρία με απευθείας εκτέλεση φάουλ, πήρε προβάδισμα όμως το κράτησε μόνο 15 λεπτά, στην επανάληψη περισσότερο απειλήθηκε παρά απείλησε. Η περσινή παρθενική συμμετοχή σε επαγγελματική κατηγορία στα 123 χρόνια ιστορίας ήταν εξαιρετική, έχασε για ένα βαθμό τα πλέι οφ ενώ έφτασε και στον τελικό του Λιγκ Τρόφι!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θέλει άμεση επιστροφή η Ντονκάστερ και έχει το ρόστερ να το πετύχει, μέτριο το ξεκίνημα της Σάτον και θα επιδιώξει κάτι καλύτερο σε αυτή τη δύσκολη έδρα. Παίζουν όλα τα αποτελέσματα όπως δείχνει και το σετ, με αυτές τις τιμές βρίσκουμε αξία στον άσο (3.10).

ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ-ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ

Αρνητικό ξεκίνημα για την Τζίλιγχαμ, ήττα 2-0 στην έδρα της Γουίμπλεντον στη μάχη δύο εκ των ομάδων που υποβιβάστηκαν. Από νωρίς δέχτηκε πίεση, μένοντας γρήγορα πίσω στο σκορ, ανέβασε στροφές στην επανάληψη αλλά δέχτηκε την χαριστική βολή. Ακόμη δύο μεταγραφές, ο 38χρονος γκολκίπερ Μόρις (από Κρόουλι) και ο επιθετικός Γουόλκερ με στόχο να επιστρέψει άμεσα στην Λιγκ1 όπου αγωνιζόταν τα εννιά προηγούμενα χρόνια. Ξεχωρίζουν οι ΜακΚένζι (δεξιός μπακ)-Ο’ Κιφ (Ιρλανδός μέσος). Χωρίς τον γκολκίπερ Μέιναρντ-Μπριούερ και τον μέσο Ο’ Κιφ, αμφίβολος ο Γουόλκερ.

Η Ροτσντέιλ δεν απέφυγε την εντός έδρας από την Κρου στην πρεμιέρα (1-2). Δέχτηκε δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο και παρά την προσπάθεια στην επανάληψη όπου και μείωσε, δεν μπόρεσε να επιστρέψει. Μη ικανοποιητική η περσινή σεζόν (18η θέση), που ήταν η πρώτη μετά τον υποβιβασμό από την Λιγκ1. Πήρε και δανεικό από την Μάντσεστερ Σίτι τον Σκωτσέζο γκολκίπερ Σλίκερ (διεθνής με την U21), μετά τον Γάλλο αμυντικό χαφ Ντιαγκουράγκα και τους Ο’ Ντόνελ (γκολκίπερ), Εμπανκς-Λάντελ (στόπερ), Τζον (αμυντικός), Σινκλέρ (επιτελικός) και Χέντερσον (φορ). Σημαντική η απουσία του μέσου Κιοχέιν, εκτός και ο στόπερ Τζον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφίρροπο ματς με δύο ομάδες που δεν ξεκίνησαν καλά, μικρό προβάδισμα στους γηπεδούχους.

ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ-ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝ

Η Γκρίμσμπι υπέκυψε στην έδρα της Λέιτον Οριεντ (2-0), χωρίς να αντισταθεί ιδιαίτερα. Επέστρεψε άμεσα από την Νάσιοναλ, παρότι τερμάτισε 6η στην κανονική διάρκεια. Ακολούθως στα πλέι οφ απέκλεισε 2-1 στην παράταση την Νοτς Κάουντι, με 5-4 (!) ξανά στην παράταση την Ρέξαμ και στον τελικό πάλι στην παράταση νίκησε 2-1 την Σόλιχουλ Μορς! Βασικός στόχος η παραμονή. Ξεχωρίζει ο γκολκίπερ Κρόκομπ, καλές προσθήκες οι στόπερ Ντρίσκολ-Γκλένον-χαφ Μόρις, έφερε και τον στόπερ Σμιθ. Σημαντικές οι απουσίες των Μάχερ (αμυντικός)-Καν (μέσος).

Η Νορθάμπτον επικράτησε 3-2 της Κόλτσεστερ μπαίνοντας δυνατά στη σεζόν. Είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα, ο Χόσκινς την έβαλε δύο φορές μπροστά στο σκορ, για να λυτρωθεί τελικά στο 89’ με τον Χέις να σκοράρει στο ντεμπούτο του. Πέρυσι έχασε την απευθείας άνοδο με αυτοκτονία (όχι μόνο επειδή υστέρησε σε ισοβαθμία) και στα ημιτελικά των πλέι οφ γνώρισε δύο ήττες από την Μάνσφιλντ. Είχε την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας. Θα στηριχτεί στην επίθεση με τους Απερέ-Πίνοκ-Χίλτον, αξιόλογος και ο στόπερ Γκάθρι. Φρέσκο απόκτημα ο αμυντικός Μαγκλόιρ (Μπλάκμπερν), νοκ άουτ οι αμυντικοί ΜακΓκόουαν-Οντιμάγιο, αμφίβολοι οι Φοξ (μέσος)-Μπάουι (φορ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αρνητικό το πρώτο δείγμα της Γκρίμσμπι, στα φαβορί για άνοδο η Νορθάμπτον δεν βλέπουμε να χάνει εδώ αλλά το σκέτο διπλό (2.40) έχει μεγάλο ρίσκο.

ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ-ΓΟΥΪΜΠΛΕΝΤΟΝ

Η χειρότερη δυνατή εκκίνηση για την Χάρτλπουλ και τον Σκωτσέζο νέο τεχνικό Πολ Χάρτλεϊ, με βαριά ήττα 4-0 στο Γουόλσολ. Κακή εμφάνιση, με τον αντίπαλο να κυριαρχεί ολοκληρωτικά και σε όλο το διάστημα. Εξάλλου έρχεται από μία μέτρια σεζόν, όπου σώθηκε μεν άνετα όμως δεν είχε ικανοποιητική εικόνα. Πάντως ενισχύθηκε αρκετά, κυριότερες προσθήκες οι Λέθερεν (γκολκίπερ, ελεύθερος), Μάρεϊ (στόπερ), Χάστι (εξτρέμ, Ρέιντζερς), Κουκ (μέσος, Μπράντφορντ), έφερε και δανεικό από Σάντερλαντ τον εξτρέμ Τέιλορ. Αμφίβολοι οι Ογκλ (αμυντικός)-Κάρβερ (φορ).

Πολύ καλά άρχισε η νέα σεζόν για την Γουίμπλεντον, 2-0 την Τζίλιγχαμ. Στο ντεμπούτο του νέου τεχνικού Τζόνι Τζάκσον μπήκε πολύ δυνατά παίρνοντας γρήγορο προβάδισμα, στην επανάληψη δέχτηκε πίεση αλλά κατάφερε να δώσει και την χαριστική βολή στον αντίπαλο. Είχε ξεχάσει τι θα πει νίκη, καθώς ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν με 28 αγωνιστικές δίχως τρίποντο (0-13-15)! Υποβιβάστηκε μετά από έξι χρόνια στην Λιγκ1, στόχος η άμεση επιστροφή όμως ο ανταγωνισμός αναμένεται πολύ έντονος. Ηγέτης της ο στόπερ Πιρς, εκτός οι Γούντγιαρντ (μέσος)-Φίσερ (φορ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εμφανώς χρειάζεται χρόνο η Χάρτλπουλ, στην επάνοδο στην Λιγκ1 στοχεύει η Γουίμπλεντον. Δύσκολο ματς αλλά θα έχει γκολ, το εύρος 2-3 καλύπτει αρκετά ενδεχόμενα.

ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ-ΤΡΑΝΜΙΡ

Η Μάνσφιλντ ηττήθηκε χωρίς μάχη στο Σάλφορντ (2-0) στην πρεμιέρα. Βρέθηκε σε εντελώς παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο (έχοντας απλώς μία ευκαιρία να μειώσει), ενώ στην επανάληψη χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν. Πέρυσι άγγιξε το θαύμα με την 7η θέση (καλύτερο πλασάρισμα της τελευταίας οκταετίας) μπαίνοντας στα πλέι οφ, στα ημιτελικά απέκλεισε με δύο νίκες την Νορθάμπτον όμως στον τελικό ηττήθηκε 3-0 από την Πορτ Βέιλ. Ηγέτες της οι μέσοι Περτς και Κουίν, ηχηρή η μεταγραφή του μέσου Μπόατενγκ (από ΜΚ Ντονς). Ο Νάιτζελ Κλαφ δεν υπολογίζει τον αμυντικό Γουάλας και τον αν. επιθετικό Χόκινς.

Σε εντός έδρας ήττα από την Στιβενέιτζ υποχρεώθηκε η Τρανμίρ (1-2), το ακόμη χειρότερο είναι πως και η εμφάνιση ήταν.. θλιβερή. Εξαρχής βρέθηκε σε θέση άμυνας με τον γκολκίπερ Ντούχαν να την σώζει επανειλημμένα πριν μείνει πίσω στο σκορ, βρήκε απάντηση όμως δεν άξιζε ούτε βαθμό και δεν πήρε. Στην περσινή δεύτερη σεζόν μετά τον υποβιβασμό της στην Λιγκ2 βρέθηκε και στις θέσεις απευθείας ανόδου, αλλά υποχώρησε αρκετά μένοντας 9η. Τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα ο επιθετικός Μουμπόνγκο (άλλοτε στην Μπέρνλι, πέρυσι στην Ακρινγκτον). Αμφίβολος ο νεοφερμένος αμυντικός Τέρνμπουλ, δεν υπολογίζονται οι Ντέιβις (αμυντικός), Μόρις (μέσος) και Τζολεϊ (επιθετικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στις καλές ομάδες η Μάνσφιλντ και αρκετά αποτελεσματική εντός, εντελώς απογοητευτική ήταν στην πρεμιέρα η Τρανμίρ όμως δεν παύει να είναι επικίνδυνη. Μικρό προβάδισμα στον άσο (1.78), ο συνδυασμός με γκολ-γκολ πληρώνει 4.10.

ΝΙΟΥΠΟΡΤ-ΓΟΥΟΛΣΟΛ

Ισόπαλη εκτός έδρας με την Σάτον (1-1) αναδείχθηκε η Νιούπορτ στην πρεμιέρα. Δέχτηκε γκολ στα μέσα του πρώτου μέρους απαντώντας με πολύ δυνατή κεφαλιά του νεοφερμένου επιθετικού Μπόγκλ, ο οποίος μαζί με τον Βίλμοτ έχασαν ευκαιρίες στην επανάληψη. 9η σεζόν των Ουαλών στην 4η κατηγορία, απογοητευτική παρουσία πέρυσι (11η θέση), πρόπερσι ηττήθηκαν στον τελικό ανόδου. Σημαντικές απώλειες ο 1ου σκόρερ Τέλφορντ και ο φορ Μπέικερ-Ρίτσαρντσον, πήρε τους ποιοτικούς Μπόουεν (χαφ)-Ζανζάλα (φορ). Χωρίς τον στόπερ Φαρκουάρσον.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για την Γουόλσολ, συντρίβοντας την Χάρτλπουλ (4-0). Μεγάλος πρωταγωνιστής ο δανεικός από την Μάνσφιλντ επιθετικός Ντάνι Τζόνσον που στο ντεμπούτο του πέτυχε χατ τρικ! Πέρυσι είχε αδιάφορη παρουσία (16η), με προβλήματα σε όλες τις γραμμές, πλέον όμως με νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς από τις αρχές Ιουνίου (νέος βασικός μέτοχος αμερικάνικη εταιρεία αθλητικών επενδύσεων) ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Και έτσι ενισχύθηκε αρκετά, με τουλάχιστον πέντε ποιοτικές προσθήκες. Αμφίβολος ο Ράιλι, εκτός οι αμυντικοί ΜακΕντι-Γκόρντον, ο μέσος Λάμπαντι και ο φορ Γουίλκινσον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Επιστροφή του Μάικλ Φλιν στην έδρα της Νιούπορτ, με τον Ουαλό να γνωρίζει.. απέξω τα μυστικά των Ουαλών. Η Γουόλσολ έτσι κι αλλιώς ξεκίνησε πολύ καλά για να κοντραριστεί, δεν μας αρέσει κάτι σε αυτές τις τιμές.

ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ-ΣΤΟΚΠΟΡΤ

Εξαιρετική ήταν η αρχή της Στιβενέιτζ, που άλωσε την δύσκολη έδρα της Τρανμίρ (1-2). Και το άξιζε, είχε πλήρη υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες πριν προηγηθεί, ισοφαρίστηκε κόντρα στη ροή όμως.. γέλασε τελευταία με τον νεοφερμένο Ρόμπερτς. Στην περσινή (10η) σεζόν της στην κατηγορία έφτασε σε άνετη παραμονή, που είναι και ο πρωταρχικός στόχος για φέτος. Εκανε αρκετά καλές μεταγραφές (μέσοι Ρόμπερτς-Κάμπελ, στόπερ Μπόστγουϊκ-Πιερτζάνι, αρ. μπακ Κλαρκ), έχασε και τρεις βασικούς (στόπερ Κάθμπερτ, μέσος Λάινς, δεξιός μπακ Ο’ Νιλ). Αμφίβολος ο φορ Λιστ.

Στην επιστροφή της στην Λιγκ2 μετά από έντεκα χρόνια, η Στόκπορτ ηττήθηκε εντός από την Μπάροου (2-3). Αιφνιδιάστηκε απόλυτα με τον αντίπαλο να μπαίνει φουλ επιθετικά σκοράροντας τρεις φορές μέχρι το 33’, δεν έριξε λευκή πετσέτα και λίγο έλειψε να.. κλέψει βαθμό στο φινάλε όπου αρχικά κατακυρώθηκε υπέρ της πέναλτι όμως ο ρέφερι άλλαξε απόφαση. Η περσινή πρωταθλήτρια της Νάσιοναλ Λιγκ έφερε και δανεικό από την Μπλάκμπερν τον μπακ Μπράουν, κυριότερες μεταγραφές οι Χόρσφαλ (στόπερ), Καμπς (μέσος), Γούτον (φορ). Χωρίς προβλήματα για τον Ντέιβ Τσάλινορ, στον οποίο πιστώνεται μεγάλο κομμάτι της περσινής επιτυχίας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Απρόσμενα καλό ξεκίνημα για την Στιβενέιτζ, ενώ η Στόκπορτ θεωρείται από τους μπουκ στα πρώτα φαβορί για άνοδο όμως δεν το έδειξε στην πρεμιέρα. Δύσκολη η πρόβλεψη, το αφήνουμε.

ΣΟΥΪΝΤΟΝ-ΣΑΛΦΟΡΝΤ

Αν και στα χαρτιά ήταν φαβορί στο Χάρογκειτ, η Σουίντον όχι μόνο δεν το επιβεβαίωσε αλλά γνώρισε βαριά ήττα χαλώντας σερί οκτώ διαδοχικών νικών σε πρεμιέρες από το 2013. Η εμφάνιση δεν ήταν όσο κακή υποδηλώνει το 3-0, απλώς ο αντίπαλος είχε.. εκνευριστική αστοχία. Η ομάδα του Σκοτ Λίντσεϊ -που πέρυσι έχοντας την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας μπήκε στα πλέι οφ όμως αποκλείστηκε στα ημιτελικά- έχασε πέναλτι στο 67’ (δοκάρι ο Γκλάντγουϊν). Καλείται να καλύψει το μεγάλο κενό που άφησε ο επιτελικός Πέιν, έκανε επιλεκτικές κινήσεις (στόπερ Χάρις, ΜακΝτόναλντ, φορ Αντελόγιε), ηγέτης της ο μεσοεπιθετικός Γουίλιαμς.

Εύκολο έργο είχε η Σάλφορντ στην πρεμιέρα, επικρατώντας στο ρελαντί της Μάνσφιλντ (2-0). Στην πρώτη και του νέου τεχνικού Νιλ Γουντ μπήκε πολύ δυνατά και στο πέμπτο λεπτό ο Χέντρι σκόραρε στο ντεμπούτο του, συνέχισε να κυριαρχεί φτάνοντας και σε δεύτερο γκολ, ενώ στην επανάληψη και οι δύο ομάδες είχαν σημαντικές ευκαιρίες με τον γκολκίπερ Κινγκ να κρατάει ανέπαφη εστία με εντυπωσιακές επεμβάσεις. Εχει μακράν την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία παικτών στην κατηγορία (6,5 εκ. λίρες, 2η είναι η Ντονκάστερ με 4,4 εκ.), κυρίως λόγω της παρουσίας του δεξιού χαφ Μπόλτον (ανήκει στην Μάντσεστερ Σίτι).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Απογοητευτική ήταν η πρεμιέρα της Σουίντον, έχει πάντως την δυναμική για την πρώτη επιτυχία εδώ παρότι η Σάλφορντ ξεκίνησε δυνατά. Με.. μπόλικο ρίσκο στον άσο (2.18).

Βαθμολογία -

06/08/2022League Two: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Γουόλσολ Γουόλσολ 3 1 1 0 0 4 0 4
2 Χάρογκεϊτ Χάρογκεϊτ 3 1 1 0 0 3 0 3
3 Γουίμπλεντον Γουίμπλεντον 3 1 1 0 0 2 0 2
4 Λέιτον Όριεντ Λέιτον Όριεντ 3 1 1 0 0 2 0 2
5 Σάλφορντ Σίτι Σάλφορντ Σίτι 3 1 1 0 0 2 0 2
6 Μπάροου Μπάροου 3 1 1 0 0 3 2 1
7 Νορθάμπτον Νορθάμπτον 3 1 1 0 0 3 2 1
8 Κρου Κρου 3 1 1 0 0 2 1 1
9 Στίβενεϊτζ Στίβενεϊτζ 3 1 1 0 0 2 1 1
10 Καρλάιλ Καρλάιλ 3 1 1 0 0 1 0 1
11 Νιούπορτ Κάουντι Νιούπορτ Κάουντι 1 1 0 1 0 1 1 0
12 Σάτον Γιουνάιτεντ Σάτον Γιουνάιτεντ 1 1 0 1 0 1 1 0
13 Μπράντφορντ Μπράντφορντ 1 1 0 1 0 0 0 0
14 Ντονκάστερ Ντονκάστερ 1 1 0 1 0 0 0 0
15 Κόλτσεστερ Κόλτσεστερ 0 1 0 0 1 2 3 -1
16 Στόκπορτ Στόκπορτ 0 1 0 0 1 2 3 -1
17 Ρότσντεϊλ Ρότσντεϊλ 0 1 0 0 1 1 2 -1
18 Τρανμίρ Ρόβερς Τρανμίρ Ρόβερς 0 1 0 0 1 1 2 -1
19 Κρόουλι Κρόουλι 0 1 0 0 1 0 1 -1
20 Τζίλιγχαμ Τζίλιγχαμ 0 1 0 0 1 0 2 -2
21 Γκρίμσμπι Γκρίμσμπι 0 1 0 0 1 0 2 -2
22 Μάνσφιλντ Μάνσφιλντ 0 1 0 0 1 0 2 -2
23 Σουίντον Σουίντον 0 1 0 0 1 0 3 -3
24 Χάρτλπουλ Χάρτλπουλ 0 1 0 0 1 0 4 -4
Promotion
Promotion Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr