Ποδόσφαιρο

Bundesliga: Φουλ αγωνιστική δράση με 6 αγώνες, ντέρμπι Ντόρτμουντ- Λεβερκούζεν !

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022 - 10:20

Του Άγγελου Γεώργα

Άνοιξε η αυλαία εχθές για την χορταστική Μπουντεσλίγκα, με την Μπάγερν να δείχνει τις διαθέσεις της, και με την σημερινή μέρα να έχει φουλ αγωνιστική δράση. 

Bundesliga: Φουλ αγωνιστική δράση με 6 αγώνες, ντέρμπι Ντόρτμουντ- Λεβερκούζεν !

(16:30) ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ - ΧΕΡΤΑ

Εκπληκτική συνέπεια παρουσίασε τη περσινή χρονιά η Ούνιον, με ένα αρκετά αξιόλογο σύνολο που κοιτούσε στα μάτια κάθε αντίπαλο. Αυτή η εικόνα της την έφερε στη 5η θέση που την οδήγησε και στις ευρωπαϊκές εξορμήσεις, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της. Επίσης κινήθηκε αρκετά στο μεταγραφικό παζάρι αφού μετά την απώλεια αρκετών βασικών παικτών, έπρεπε να αναπληρώσει τα κενά. Η αλήθεια είναι πως απέκτησε αρκετούς παίκτες, και έχει ένα γεμάτο ρόστερ. Μένει να φανεί αν είναι αντάξιο των προσδοκιών και αν έχει προλάβει να το διαμορφώσει ο προπονητής της. Πάντως έδεσε ένα παιχνίδι για το κύπελλο τις προάλλες με αντίπαλο τη Κέμνιτσερ, Κέρδισε με 2-1 αλλά η εικόνα της ήταν κακή και δεν έδειξε καλά δείγματα γραφής.

Η Χέρτα από τη μεριά της θέλει να αποφύγει τη περσινή κακή χρονιά, που παραλίγο να βρεθεί στη 2η κατηγορία, και να δείξει μια αξιόλογη και πιο ανταγωνιστική εικόνα. Και όλα αυτά έπρεπε να επέλθουν μέσα από αλλαγές. Όπως ήταν φυσικό άλλαξε ο προπονητής, άλλαξε εν τέλει και ο πρόεδρος της ομάδας και φυσικά άλλαξε αρκετά το ρόστερ της. Και αυτή αγωνίστηκε για το κύπελλο, αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν εντελώς αρνητικά, αφού αποκλείστηκε από τη Μπράουνσβαϊγκ στα πέναλτι. Κακές εντυπώσεις άφησε στα πρώτα της φετινά βήματα, μένει να αποδείξει απόψε στο ντέρμπι ότι μπορεί και καλύτερα.

Εκτίμηση: Και οι δύο δεν έπεισαν στο κύπελλο με τις εμφανίσεις τους. Σίγουρα η Ούνιον είναι πιο ομάδα αφού έχει ως γνώμονα τη περσινή σεζόν και ξέρει που πατάει. Η Χέρτα ακόμα ψάχνεται και θα ψάχνεται για καιρό. Η Ούνιον στα μεταξύ τους ντέρμπι έχει το πάνω χέρι, οπότε ένα μικρό προβάδισμα απόψε το έχει. Προσωπικά προτιμώ πάντως το να βρει δυο γκολ η Ούνιον παρά τον άσο.

(16:30) ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ

Ο κόουτς Φλόριαν Κόφελντ αποτελεί παρελθόν και ο Νίκο Κόβατς είναι αυτός που ανέλαβε το δύσκολο έργο, να επαναφέρει την ομάδα στις δόξες. Γνωστός και μη εξαιρετέος στα γερμανικά δρόμενα. Στόχος είναι η έξοδο στην Ευρώπη για τους "λύκους". Έκανε κάποιες μεταγραφές φέτος, άλλες είναι καλές και άλλες είναι φιλόδοξες. Είναι σίγουρα σημαντικό στοίχημα το τι εικόνα θα παρουσιάσει η ομάδα φέτος και με ιδιαίτερα τέτοιους ψηλούς στόχους. Βέβαια αγωνίζεται μόνο στα εγχώρια οπότε έχει μόνο μια κατεύθυνση να κοιτάει. Αγωνίστηκε και στο κύπελλο, όπου χρειάστηκε ένα γκολ στο 92' για να πάρει τη πρόκριση επί της Καρλ-Τσάις Ιένα.

Η Βέρντερ Βρέμης έμεινε μακριά από τη μεγάλη κατηγορία μόλις μια χρονιά, αφού η επιστροφή της ήρθε άμεσα φέτος ύστερα από την άνετη κατάκτηση της δεύτερης θέσης στη 2η κατηγορία. Το ντεμπούτο του θα κάνει στην Bundesliga ο κόουτς Όλε Βέρνερ, που είναι 34 ετών κι αυτή τη στιγμή ο νεότερος κόουτς της κατηγορίας. Θα πρέπει να παλέψει πολύ όμως για να καταφέρει να μείνει στη κατηγορία, που ουσιαστικά είναι και ο ρεαλιστικός της στόχος φέτος. Στο κύπελλο δυσκολεύτηκε λίγο αλλά τα κατάφερε με αντίπαλο τη Κότμπους . Επικράτησε με 2-1 και τελικά πήρε τη πρόκριση. Καλή εικόνα γενικά, αλλά περισσότερο φλύαρη.

Εκτίμηση: Θεωρητικά η Βόλφσμπουργκ είναι πιο ποιοτική ομάδα. Η Βέρντερ θα παίζει κάθε αγωνιστική έναν τελικό. Ειδικά στα εκτός έδρας είχε θέματα από πάντα. Βέβαια οι τελευταίες 5 συναντήσεις τους έχουν αποφέρει 5 συνεχόμενα goal/goal. To 1X & over 1,5 στο 1.62 το θεωρώ αρκετά τίμιο.

(16:30) ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ - ΧΟΦΕΝΧΑΙΜ

Δεν εντυπωσίασε τη περασμένη χρονιά η Γκλάντμπαχ, αφού κινήθηκε στη μετριότητα και ίσως τελικά θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη με τη 10η θέση. Ο κόουτς Ντάνιελ Φάρκε καλείται να δείξει καλύτερο έργο τη φετινή χρονιά από τον προκάτοχό του και να επαναφέρει την ομάδα στα υψηλά της στάνταρ. Δεν έγιναν και πολλές αλλαγές στο ρόστερ, αφού δεν κινήθηκε έντονα μεταγραφικά. Με τους ίδιους παίκτες θα πορευτεί και φέτος, που αν μη τι άλλο είναι άκρως ποιοτικοί. Στο κύπελλο που αγωνίστηκε δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες αφού κέρδισε με το εμφατικό 9-1 την Ομπεράχερν.

Η Χόφενχαϊμ άλλαξε προπονητή με σκοπό να της προσφέρει αυτό που της λείπει. Σταθερότητα και διάρκεια. Ο νέος κόουτς Αντρέ Μπράιτενραϊτερ, θα δουλέψει με το ίδιο σχεδόν ρόστερ με τη περσινή ομάδα. Δεν έγιναν αλλαγές και ούτε μεγάλες μεταγραφές. Υπήρξαν δύο κινήσεις της τελευταίας στιγμής για να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση στην άμυνα, αλλά η αλήθεια είναι πως χρειάζεται ενίσχυση παντού. Η παράταση της έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου, αφού η Ρέντιγκχαουζεν της έβαλε δύσκολα. Τελικά κέρδισε με 2-0.

Εκτίμηση: Aρκετά ποιοτική η Γκλάντμπαχ, που αν βρεθεί τη μέρα της μπορεί να κάνει ζημιά στον οποιοδήποτε. Η Χόφενχαιμ προσπάθησε να μαζευτεί κάπως φέτος αλλά και πάλι μοιάζει ερωτηματικό η εικόνα της. Και οι δύο άλλαξαν προπονητή οπότε θα έχουν να μας παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό σήμερα σε σχέση με πέρυσι. Δύσκολο παιχνίδι, αλλά με τον άσο άνω του διπλασιασμού θα τον τιμήσω.

(16:30) ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ

Mε τον ίδιο στόχο θα κινηθεί και τη φετινή χρονιά η Άουγκσμπουργκ, δηλαδή μια σχετικά εύκολη παραμονή στη κατηγορία. Και αυτό θέλει να το πετύχει με έναν νέο άνθρωπο στο τιμόνι της ομάδας. Ο λόγος για τον Ενρίκο Μάασεν. Δείχνει, όμως, αποδυναμωμένη σε σχέση με τις άλλες σεζόν. Αν δεν ενισχυθεί ενδεχομένως να έχει πρόβλημα στη συνέχεια. Προβληματική η προετοιμασία ελέω απουσιών. Πέρσι στηρίχθηκε αρκετά στην έδρα της. Στο κύπελλο χρειάστηκε μόλις ένα ημίχρονο για να καθαρίσει τη πρόκριση με 4-0 επί της Λόνε.

Αρκετά καλή η χρονιά η περασμένη για τη Φράιμπουργκ, αφού εξασφάλισε τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκό όμιλο και βρέθηκε στον τελικό κυπέλλου με αντίπαλο τη Λειψία. Ο Κρίστιαν Στράιχ συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά στον πάγκο της ομάδας, που θέλει και φέτος να οδηγήσει την ομάδα σε ανάλογα μονοπάτια. Η Καϊζερσλάουτερν της έβαλε πολύ δύσκολα στο κύπελλο, και χρειάστηκε ένα γκολ στη παράταση για να πάρει τη πρόκριση με 1-2. Φυσικά φέτος θα είναι πιο δύσκολη η χρονιά αφού θα πρέπει να χωρέσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, οπότε θα πρέπει να βρει τις ισορροπίες της.

Εκτίμηση: Δυνατή η Άουγκσμπουργκ εντός, αλλά και η Φράιμπουργκ είναι αρκετά καλή ομάδα με καλό προπονητή. Το διπλό στο 2.15 μοιάζει λουκούμι, αλλά θα πάω με μια κάλυψη για να είμαι πιο ήσυχος.

(16:30) ΜΠΟΧΟΥΜ - ΜΑΙΝΤΖ

H Mπόχουμ με δυνατό της όπλο την έδρα πέτυχε κάτι πέρυσι που πολλοί δεν πίστευαν. Σώθηκε άνετα και έτσι θα αγωνιστεί και τη φετινή χρονιά στα μεγάλα σαλόνια. Φυσικά ο στόχος της είναι ο ίδιος. Πάντως κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα μεταγραφών και κινήσεων, αφού χρήμα δεν πέφτει στην ομάδα και υπάρχει μια γενικότερη δυσκολία. Οπότε το ρόστερ της δεν ενδυναμώθηκε ιδιαίτερα, αντιθέτως έφυγαν και ορισμένοι παίκτες. Για το κύπελλο έπαιξε με τη Βικτόρια Βερολίνου και πέρασε πανηγυρικά με 0-3 στην επόμενη φάση. Φυσικά και φέτος είναι ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό.

Η Μάιντζ επέδειξε σταθερότητα και σοβαρότητα τη περσινή χρονιά, κάτι που την οδήγησε άνετα στην 8η του βαθμολογικού πίνακα. Το ίδιο θέλει να πραγματοποιήσει και φέτος, με την ήρεμη και αποτελεσματική εικόνα που βγάζει προς τα έξω. Φέτος ίσως έχει μεγαλύτερα προβλήματα, αφού έχασε κάποιους παίκτες και ίσως οι αντίπαλοί της έχουν δυναμώσει σημαντικά από πέρυσι. Το μεγάλο της όπλο φυσικά η έδρα της, και η μεγαλύτερή της αδυναμία οι εκτός έδρας αναμετρήσεις. Χωρίς πρόβλημα κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Άουε και να περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Υπέταξε την αντίπαλό της με 0-3 και συνεχίζει τη πορεία της.

Εκτίμηση: Με κριτήριο τη περσινή χρονιά, σήμερα η Μπόχουν ίσως είχε το προβάδισμα. Με τα φετινά κριτήρια ίσως έχουν αλλάξει οι ισορροπίες. Βέβαια είναι δυο ομάδες που έχουν μεγάλες διαφορές. Θα προτιμήσω το αμφίτερμα αφού δεν μου γέρνει κάπου η ζυγαριά.

(19:30) ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Η Ντόρτμουντ κάθε χρόνο ξεκινάει τη χρονιά με τη ταμπέλα του φαβορί-αουτσάιντερ για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Έτσι και φέτος, δεν έχει αλλάξει κάτι, αφού και πάλι θα κυνηγάνε τη Μπάγερν. Άλλαξε προπονητή, της έφυγε ο Χάαλαντ και της προέκυψε θέμα υγείας με τον Αλέ. Γενικά είναι μια ομάδα που ζει μέσα σε γρήγορους ρυθμούς. Φυσικά πήρε άνετη πρόκριση στο κύπελλο επί της Μόναχο 1860 με 3-0. Τώρα μένει να δει πως είναι η ζωή χωρίς ένα κορυφαίο σέντερ φορ. Διαθέτει από ανέκαθεν επιθετικό στυλ παιχνιδιού, κάτι που θεωρητικά δεν αλλάξει ούτε φέτος.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι από τις ομάδες που δεν πραγματοποίησαν μεγάλες αλλαγές στις τάξεις της. Με την ίδια συνταγή με πέρυσι θα πορευτεί και φέτος. Άκρως πετυχημένη η χρονιά που μας πέρασε αφού τερμάτισε στη 3η θέση, κάτι που της έδωσε και το δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League. Ο προπονητής κάνει εξαιρετική δουλειά και φυσικά παρέμεινε για να συνεχίσει το έργο του. Βέβαια η χρονιά δεν ξεκίνησε ιδανικά αφού αποκλείστηκε από την Έλβερσμπεργκ στο κύπελλο με σκορ 4-3. Επιθετικά είναι σούπερ σαν ομάδα, έχει θέματα όμως στα μετόπισθεν.

Εκτίμηση: Είναι ένα ζευγάρι που κάθε φορά όταν παίζουν αντίπαλοι προσφέρουν γκολ και θέαμα. Το ίδιο περιμένω να συμβεί και σήμερα. Goal/goal & over 3,5 λοιπόν.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ουνιόν Βερολίνου - Χέρτα: Over 1,5 γκολ Ούνιον (1.83)

Βόλφσμπουργκ - Βέρντερ Βρέμης: 1Χ & Over 1,5 (1.62)

Γκλάντμπαχ - Χόφενχαϊμ: 1 (2.20)

Άουγκσμπουργκ - Φράιμπουργκ: 2X & Over 1,5 (1.75)

Μπόχουμ - Μάιντζ: Goal/goal (1.70)

Ντόρτμουντ - Μπάγερ Λεβερκούζεν: Goal/goal & Over 3,5 (2.07)

Βαθμολογία -

06/08/2022Bundesliga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπάγερν Μονάχου Μπάγερν Μονάχου 3 1 1 0 0 6 1 5
2 Ουνιόν Βερολίνου Ουνιόν Βερολίνου 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Λεβερκούζεν Λεβερκούζεν 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Βέρντερ Βρέμης Βέρντερ Βρέμης 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Σάλκε Σάλκε 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Βόλφσμπουργκ Βόλφσμπουργκ 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Χέρτα Βερολίνου Χέρτα Βερολίνου 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Μπόχουμ Μπόχουμ 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Ντόρτμουντ Ντόρτμουντ 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Γκλάντμπαχ Γκλάντμπαχ 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Χόφενχαϊμ Χόφενχαϊμ 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Κολωνία Κολωνία 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Μάιντζ Μάιντζ 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Φράιμπουργκ Φράιμπουργκ 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Άουγκσμπουργκ Άουγκσμπουργκ 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Στουτγκάρδη Στουτγκάρδη 0 0 0 0 0 0 0 0
17 Λειψία Λειψία 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Άιντραχτ Φρανκφούρτης Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0 1 0 0 1 1 6 -5
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Bundesliga (Relegation)
Relegation - 2. Bundesliga

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr