Ποδόσφαιρο

Α' Γαλλίας: Σκοράρουν και οι δύο στο Στρασβούργο

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022 - 10:48

Δύσκολη αποστολή της Μονακό στην έδρα του ανταγωνιστικού Στρασβούργου, πιθανό το G/G. Πρεμιέρα της Παρί στην έδρα της Κλερμόν, στοχεύοντας σε μία άνετη επικράτηση.

Α' Γαλλίας: Σκοράρουν και οι δύο στο Στρασβούργο

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΜΟΝΑΚΟ

Το Στρασβούργο στο περσινό πρωτάθλημα ήταν από τις ομάδες οι οποίες έκλεψαν τις εντυπώσεις, καθώς τερμάτισε στην 6η θέση, πραγματοποιώντας την καλύτερη πορεία στην ιστορία του! Μεταγραφικά, προχώρησε σε στοχευμένες κινήσεις και αναμένεται να είναι και πάλι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Για 2η διαδοχική σεζόν έχει στον πάγκο της τον προπονητή Ζιλιάν Στεφάν, πρωτεργάτης της περσινής ομάδας! Εκτός ο αμυντικός Νταγκμπά (3/0 πέρυσι με Παρί Σεν Ζερμέν).

Η περσινή σεζόν για τη Μονακό ξεκίνησε με τον αποκλεισμό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κατόπιν ο τεχνικός Νίκο Κόβατς αποτέλεσε παρελθόν και ανέλαβε ο Φιλίπ Κλεμάν με τον οποίο ανέκαμψε και τερμάτισε στην 3η θέση. Μεταγραφικά, δεν έχει ενισχυεθεί ιδιαίτερα, δεν είχε όμως και απώλειες. Προφανώς ο στόχος της είναι και πάλι να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έφερε 1-1 εντός με την Αϊντχόφεν, η ρεβάνς την ερχόμενη εβδομάδα. Τιμωρημένοι ο μεσοεπιθετικός Γκολοβίν (27/3 πέρυσι) και ο επιθετικός Φόλαντ (34/9). Εκτός ακόμη ο νεοαποκτηθείς επιθετικός Μιναμίνο (11/3, 10 αλλ. με Λίβερπουλ) και ο επιθετικός Μποαντού. (31/4, 24 αλλ.). Δύσκολα οι αμυντικοί Ενρίκε (34/2) και Μπαντιασίλ (24/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολο αναμένεται το ξεκίνημα της Μονακό κόντρα στο δυνατό Στρασβούργο. Σχεδόν απόλυτα μοιρασμένες οι αποδόσεις, θα στηριχθούμε στις επιθετικές δυνατότητες των δύο ομάδων και θα πάμε στο G/G (1,82).

ΚΛΕΡΜΟΝ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Η περσινή ήταν η πρώτη χρονιά στην ιστορία της Κλερμόν στο Σαμπιονά! Ο στόχος δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από την παραμονή και τα κατάφερε, έστω και οριακά, τερματίζοντας ακριβώς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη με τέσσερις βαθμούς διαφορά. Δεν αλλάζει η κατάσταση της και τη νέα σεζόν και η μοναδική της επιδίωξη είναι η σωτηρία. Θεωρείται όμως από τα φαβορί για υποβιβασμού, από τη στιγμή που παρουσιάζεται αποδυναμωμένη. Για 6η διαδοχική σεζόν στον πάγκο της ο Πασκάλ Γκαστιάν. Εκτός ο νεοαποκτηθείς αμυντικός Ζεφάν, ο μέσος Μπερομιέ (29/1 πέρυσι) και ο φορ Κιέι (14/0, 10 αλλ.).

Μετά από διάλειμμα ενός έτους η Παρί κατέκτησε και πάλι το πρωτάθλημα με άνεση, τερματίζοντας με 15 βαθμούς διαφορά πάνω από τη 2η Μαρσέιγ. Φυσικά και τη νέα χρονιά αναμένεται να παίξει χωρίς... αντίπαλο και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο, αποτελεί τον διακακή πόθο καθώς και πέρσι δεν μπόρεσε να πετύχει τον στόχο της. Ο Ποτσετίνο αποτελεί παρελθόν, με τον Κριστόφ Γκαλτιέ να αναλαμβάνει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας. Τελευταία μεταγραφή ο Ρενάνο Σάντσες, συνεχίζεται η προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης. Νίκησε στο Σούπερ Καπ 4-0 τη Μονακό. Εκτός ο Εμπαπέ (35/28 πέρυσι).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αδιαφιλονίκητο φαβορί η Παρί, το «διπλό» είναι φυσιολογικά χαμηλά (1,26). Θα το συνδυάσουμε με τo Ο 2,5 ανεβάζοντας την απόδοση στο 1,60.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr