Ποδόσφαιρο

Β' Γαλλίας: Αξίζει η Γκινγκάμπ!

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022 - 11:31

Το κυρίως «πιάτο» της 2ης αγωνιστικής της Β' Γαλλίας θα διεξαχθεί σήμερα. Με... φόρα από την πρεμιέρα η Γκινγκάμπ, η οποία προσφέρεται σε ανταγωνιστική τιμή κόντρα στη Λαβάλ. Υπερέχει η Παρί.

Β' Γαλλίας: Αξίζει η Γκινγκάμπ!

Χωρίς θεατές το Σεντ Ετιέν - Νιμ, χωρίς τους περυσινούς πρώτους σκόρερς τους, Ντιζόν και Μπορντό, με εκατέρωθεν απουσίες Γκρενόμπλ και Σοσό.

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ – ΝΙΜ


*Ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας της Σεντ Ετιέν για τα επεισόδια στο ματς με την Οσέρ στα πλέι οφ της περασμένης σεζόν.

Η Σεντ Ετιέν ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Ντιζόν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2. Μείωσε στο 69', αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι άλλο στη συνέχεια και έχασε 1-2, στο επίσημο ντεμπούτο του τεχνικού Λοράν Μπατλές. Θεωρητικά, είναι από τα φαβορί για την άνοδο, αλλά στην πρεμιέρα μόνο αυτό δεν έδειξε! Τιμωρημένος ο βασικός επιθετικός Μπουανγκα (1/0, 34/9 πέρυσι). Εκτός ακόμη οι αμυντικοί Μπριανσόν (1/0, 4/1 πέρυσι με Νιμ), Μουκουντί (24/0 πέρυσι) και ο μέσος Σαμπόστ (19/0, 10 αλλ. με Τρουά).

Σοκ για την Νιμ στην πρεμιέρα όπου έχασε από την Καέν 0-1, με γκολ που δέχθηκε στο 93'! Δεν πείθει ότι μπορεί να πετύχει και πολλά πράγματα, αν καταφέρει να έχει μία άνετη χρονιά θα είναι ευχαριστημένη. Εγιναν αρκετές αποχωρήσεις παικτών, αν και οι περισσότεροι από αυτούς δεν ήταν σημαντικοί. Εκτός ο αμυντικός Ουέντα (28/0 πέρυσι) και οι μέσοι Μπενραού (1/0, 34/10 πέρυσι) και Μπενεζέ (1/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι αποδόσεις γέρνουν την... πλάστιγγα προς την Σεντ Ετιέν, αλλά είμαστε επιφυλακτικοί. Θα προτιμήσουμε το Under 2,5 (1,90), καθώς δεν νομίζουμε πως θα «ανοίξει» το ματς.

ΛΑΒΑΛ – ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ

Η Λαβάλ πραγματοποίησε καλή εμφάνιση κόντρα στην Μπαστιά και επικράτησε 2-0, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ενώ έχασε και πέναλτι στο 73'. Στο 71' απέκτησε αριθμητικό πλεονκτημα, στο 79' έμεινε και εκείνη με δέκα παίκτες. Πέρυσι, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη Γ’ Γαλλίας και ανέβηκε έτσι απευθείας! Αγωνιζόμενη τη νέα σεζόν σε υψηλότερο επίπεδο, πρωταρχικός της στόχος είναι η παραμονή.

Τιμωρημένος ο μέσος Ταποκό (1 αλλ/0). Εκτός ακόμη ο γκολκίπερ Σοβάζ (31 συμμ. Πέρυσι) και ο αμυντικός Περό (22/1).

Η Γκινγκάμπ ήταν εντυπωσιακή κόντρα στην Πο, φτάνοντας στην ευρεία νίκη με 4-0! Εβαλε τις βάσεις για τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο όπου προηγήθηκε 3-0, κινδύνεψε ελάχιστα. Το ξεκίνημα της ήταν ελπιδοφόρο, ωστόσο η δυναμική της θα φανεί σε παιχνίδια κόντρα ισχυρότερες ομάδες από την Πο. Εκτός οι αμυντικοί Λεμονιέ (29/0 πέρυσι), Σιβίς (25/3) και Ριου (1/0, 29/3 πέρυσι) και ο μέσος Ντιαρά (25/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εντυπωσιακή η Γκινγκάμπ στην πρεμιέρα, το «διπλό» σε απόδοση 2,65 δεν μας αφήνει αδιάφορους και θα το επιλέξουμε.

ΠΑΡΙ – ΚΕΒΙΓΙ

Η Παρί έφερε ισοπαλία 0-0 κόντρα στη Σοσό, αποτέλεσμα που την άφησε ικανοποιημένη με δεδομένο ότι από το 37' έπαιζε με δέκα παίκτες, στο τέλος έμεινε και με εννέα! Αναμένεται να είναι από τις ομάδες οι οποίες θα διεκδικήσουν την άνοδο. Εγιναν κινήσεις προκειμένου το ρόστερ να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Τιμωρημένοι ο μέσος Μαντουκί (1/0, 20/1 πέρυσι) και ο επιθετικός Λόπες (1αλλ/0, 34/5 πέρυσι). Εκτός ακόμη ο μέσος Φίρι (1/0, 16/0 πέρυσι με Ρίζεσπορ) και ο επιθετικός Μπουταΐμπ (15/4).

Η Κεβιγί έφερε ισοπαλία 0-0 κόντρα στη Ροντέζ, έπειτα από ένα ματς λίγες ευκαιρίες, με το αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο, στο επίσημο ντεμπούτο του τεχνικού Ολιβιέ Εσουαφνί. Πρόκειται για μία από τις πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος και θεωρείται από τα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό. Με πολλές αλλαγές στο ρόστερ της. Εκτός ο μέσος Ζμπελέ (1/0, 35/6 πέρυσι).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Παρί υπερέχει της Κεβιγί και μπορεί να φτάσει στη νίκη (ο «άσος» στο 1,72).

ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ – ΧΑΒΡΗ

Η Βαλενσιέν έμεινε στο ισόπαλο 0-0 κόντρα στη Μπορντό, έπειτα από ένα ματς το οποίο δεν είχε πολλές ευκαιρίες, στο επίσημο ντεμπούτο του τεχνικού Νικολά Ραμπουέλ. Εγιναν αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, έχει όμως περιορισμένες λύσεις στην επιθετική γραμμή και δύσκολα θα καταφέρει να βρεθεί σε υψηλότερο επίπεδο. Εκτός ο επιθετικός Νουμπίσι (25/4 πέρσυι με Μπίρσοτ).

Η Χάβρη, έπειτα από ένα ισορροπημένο ματς, έφερε ισοπαλία 0-0 κόντρα στην Γκρενόμπλ, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο, στο επίσημο ντεμπούτο του τεχνικού Ελσνερ. Πέρυσι, για μία ακόμη φορά παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και δεν μπόρεσε να ανέβει στο Σαμπιονά. Φέτος, θα είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα, από τη στιγμή που ανεβαίνουν μόνο οι δύο πρώτες ομάδες και δεν υπάρχουν πλέι οφ. Εκτός ο αμυντικός Μπεμπά (1/0, 21/0, 8 αλλ. πέρυσι) και ο μέσος Κορνέτ (1/0, 36/6 πέρυσι).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λίγα πράγματα από τις δύο ομάδες στην πρεμιέρα. Παιχνίδι που «φλερτάρει» με το Under 2,5 (1,60).

ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ – ΣΟΣΟ

Η Γκρενόμπλ, έπειτα από ένα παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες, έφερες ισοπαλία 0-0 κόντρα στη Χάβρη, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο. Αναμένεται να κινηθεί στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας, έχοντας ως πρωταρχικό σκοπό την παραμονή, αλλά αν δεν προσέξει, μπορεί να μπλέξει σε περιπέτειες. Τιμωρημένοι ο αμυντικός Μονφρέ (24/1 πέρυσι) και ο μέσος Περέζ (1/0, 18/0 πέρυσι). Εκτός ακόμη οι αμυντικοί Νεστόρ 1/0, 37/4 πέρυσι), Νερί (28/1) και ο μέσος Ενκαντό (1/0, 4/0 πέρυσι).

Η Σοσό μπορεί να έπαιζε από το 37' με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί και έμεινε στο ισόπαλο 0-0, στο επίσημο ντεμπούτο του τεχνικού Ολιβιέ Γκεγκάν. Τη νέα σεζόν αναμένεται να είναι από τις ομάδες της… πρώτης γραμμής και θεωρείται από τα φαβορί για την άνοδο, η εικόνα της στην πρεμιέρα ωστόσο δεν δικαιολόγησε τις εκτιμήσεις. Εκτός οι αμυντικοί Αανεμπά (33/0 πέρυσι) και Ν' Ντουρ (34/1) και οι μέσοι Λοπί (18/1) και Γιαταμπαρέ (26/3 με Βαλενσιέν).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περιμένουμε βελτιωμένη τη Σοσό, η υπεροχή της έναντι της Γκρενόμπλ είναι δεδομένη και θα πάμε έτσι στο «διπλό» (2,07).

ΑΜΙΑΝ – ΑΝΕΣΙ

Η Αμιάν στο παιχνίδι με την Μετς παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και έχασε 0-3. Τη νέα περίοδο ευελπιστεί να βρεθεί στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Βέβαια, με την εικόνα που έδειξε στην πρεμιέρα σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να φτάσει σε αυτό το επίπεδο και η βελτίωση της είναι επιβεβλημένη! Εκτός ο αμυντικός Μεντί (31/1 πέρυσι).

Η Ανεσί στο ημίχρονο του αγώνα με την Νιόρ ήταν πίσω στο σκορ με 0-2, μείωσε στο 63', αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι περισσότερο στη συνέχεια και έτσι έχασε 1-2. Ως ομάδα η οποία προέρχεται από κατώτερη κατηγορία έχει ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή. Στο ρόστερ δεν έχουν προκύψει σημαντικές αλλαγές, ουσιαστικά έχει κρατήσει τον βασικό της κορμό, στην πρεμιέρα όμως έδειξε ότι χρειάζεται βελτίωση. Εκτός ο μέσος Παζό (30/1 πέρυσι με Μετς) και ο επιθετικός Σπανό (25/11).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας, με την εικόνα που έδειξαν στην πρεμιέρα. Ρίσκο με ισοπαλία (3,20).

ΝΙΟΡ – ΜΠΑΣΤΙΑ

Η Νιόρ στο ημίχρονο του αγώνα με την Ανεσί ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, δέχθηκε γκολ στο 63' και αγχώθηκε στη συνέχεια, αλλά τελικά έφτασε στη νίκη με 2-1. Πέρυσι τερμάτισε στην 13η θέση, πετυχαίνοντας τη βασική της επιδίωξη η οποία ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Φέτος, αποχώρησαν αρκετοί βασικοί παίκτες. Το πρώτο δείγμα, ωστόσο, ήταν θετικό, αλλά επικράτησε κόντρα σε μία ομάδα μα περιορισμένες δυνατότητες. Εκτός ο αμυντικός Πασί (28/1 πέρυσι) και ο μέσος Καμπορέ (1/0).

Η Μπαστιά πραγματοποίησε κακή εμφάνιση κόντρα στη Λαβάλ και έχασε 0-2, δεχόμενη από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ενώ στο 73' η αντίπαλος της έχασε και πέναλτι. Στο 71' έμεινε με δέκα παίκτες και στο 79' και η Λαβάλ είχε αποβολή. Ο βασικός στόχος είναι η παραμονή, βέβαια για να έχει αυξημένες πιθανότητες να τα καταφέρει, πρέπει να βελτιώσει την εικόνα της. Τιμωρημένος ο αμυντικός Γκουιντί (1/0, 25/2 πέρυσι).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με περιορισμένες δυνατότητες οι δύο ομάδες, πιθανό Under (1,50).

ΠΟ – ΝΤΙΖΟΝ

Η Πο ήταν τραγική στο παιχνίδι με την Γκινγκάμπ από την οποία έχασε με το «βαρύ» 0-4. Από το ημίχρονο είχε βρεθεί κιόλας με την πλάτη στον τοίχο, καθώς έχανε με 0-3. Εχει στόχο την παραμονή, καθώς η δυναμικότητα του ρόστερ τη δεν αφήνει περιθώρια για κάτι περισσότερο. Με την εικόνα της όμως στην πρεμιέρα προβλημάτισε και καλείται να βελτιωθεί άμεσα. Εκτός ο μέσος Νίσιτς (19/2 πέρυσι).

Η Ντιζόν προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Σεντ Ετιέν, στο 69' δέχθηκε γκολ και στη συνέχεια αγχώθηκε, αλλά έφτασε τελικά στην επικράτηση 2-1, στο επίσημο ντεμπούτο του τεχνικού Ομάρ Νταφ. Εγιναν καλές προσθήκες στο ρόστερ, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για καλή παρουσία και γενικά η σεζόν ξεκίνησε με αισιοδοξία ότι η ομάδα θα πετύχει τον στόχο της. Εκτός ο περυσινός πρώτος σκόρερ Σεϊντλέρ (38/12) και οι μέσοι Ντο (19/0) και Ζακόμπ (32/2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Ντιζόν στην πρεμιέρα έδειξε καλά στοχεία σε αντίθεση με την Πο, η οποία ήταν πολύ κακή. Αξίζει το «διπλό» σε απόδοση 2,67.

ΡΟΝΤΕΖ – ΜΠΟΡΝΤΟ


Η Ροντέζ, έπειτα από κακό παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες, έφερε ισοπαλία 0-0 κόντρα στην Κεβιγί, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο. Αναμένεται να είναι από τις ομάδες οι οποίες θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία. Το ρόστερ της είναι μικρό και χωρίς πολλές λύσεις. Εκτός ο μέσος Μπουντές (33/4 πέρυσι).

Η Μπορντό, έπειτα από ένα παιχνίδι το ήταν ισορροπημένο, έμεινε στο ισόπαλο 0-0 με τη Βαλενσιέν. Την περυσινή σεζόν στο Σαμπιονά τερμάτισε τελευταία και υποβιβάστηκε. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα και η γαλλική ομοσπονδία αποφάσισε τον υποβιβασμό της στην 3η κατηγορία, λόγω χρεών! Τελικά, αφού κινήθηκε... γη και ουρανός την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε η συμμετοχή της στη 2η κατηγορία. Εκτός ο περυσινός πρώτος σκόρερ Χουάνγκ (1/0, 32/11 πέρυσι) και οι επιθετικοί Ελίς (20/9) και Κλιτζέ (5/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αδύναμη η Ροντέζ, η Μπορντό αποτελεί ερωτηματικό πως θα παρουσιαστεί μετά τις περιπέτειες που προηγήθηκαν. Πιθανή ισοπαλία (3,20).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr