Ποδόσφαιρο

Α’ Ολλανδίας: Με το… δεξί η Φέγενορντ

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2022 - 00:40

Η φιλόδοξη Φέγενορντ έχει τον πρώτο λόγο στην έδρα της αποδυναμωμένης Φιτέσε.

Α’ Ολλανδίας: Με το… δεξί η Φέγενορντ

Τα διπλά των Φέγενορντ, Τβέντε και ο άσος της Γκρόνινγκεν ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα.

ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ-ΦΟΛΕΝΤΑΜ

Αρνητική κρίθηκε και με το παραπάνω η περυσινή χρονιά για τη Γκρόνινγκεν καθώς με την 12η θέση ισοφάρισε την χειρότερη επίδοση της τελευταίας δεκαετίας. Ο Ντάνι Μπάους αντικαταστάθηκε από τον έμπειρο Βόρμουτ .Παραχώρησε τον ταλαντούχο μπακ Μέιερ στην Μπριζ για 6 εκατ. ευρώ ενώ ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από την παραμονή του Στραντ Λάρσεν που βρίσκεται στο στόχαστρο της Μίντλεσμπρο.

Η Φόλενταμ παρέδωσε μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου πέρυσι, σημείωσε 81 γκολ σε 38 αγωνιστικές και εξασφάλισε την επιστροφή στην Α΄Κατηγορία μετά από απουσία 13 ετών! Ο Βιμ Γιονκ κέρδισε πέρυσι τις εντυπώσεις με την επιθετική προσέγγιση των «άλλων οράνιε» αλλά οι απαιτήσεις αυτή την φορά είναι υψηλότερες.

EKTIMHΣΗ: Με αρκετές αλλαγές η Γκρόνινγκεν που διαθέτει πάντως την εμπειρία να κάμψει την αντίσταση της άπειρης Φόλένταμ. Ο άσος «άνοιξε» στο 1.75 και βρίσκεται σε πτώση.


ΦΙΤΕΣΕ-ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ


Η Φιτέσε εντυπωσίασε πέρυσι εκτός συνόρων, αλλά δεν είχε το «βάθος» να αντέξει στο γεμάτο πρόγραμμα, στο πρωτάθλημα δεν τα κατάφερε στα πλέι οφ. Ο καλός τεχνικός Τόμας Λετς παρέμεινε στον πάγκο αλλά φέτος θα έχει πιο δύσκολή αποστολή όπως συμφωνεί και ο Τύπος. Βγήκε ζημιωμένη στο μεταγραφικό παζάρι σχεδόν σε κάθε γραμμή δεν έπεισε και στα φιλικά, ηττήθηκε και τον Ατρόμητο και τον ΟΦΗ.

Η Φέγενορντ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά πέρυσι και παρότι δεν κατάφερε να αποτελέσει τον τρίτο πόλο στην μάχη του τίτλου, το ζύγι κρίνεται επιτυχημένο καθώς αγωνίστηκε και στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ. Ανεβάζει τον πήχη για φέτος, παρότι θα χρειαστεί χρόνο μετά τις αρκετές προσθαφαιρέσεις. Έχασε 49 από τα 76 γκολ της περυσινής σεζόν (Τιλ, Ντέσερς, Σινιστέρα), Ανοίχτηκε» μεταγραφικά με 20 εκατ. ευρώ, ενώ ψάχνει περαιτέρω ενίσχυση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Φιτέσε ξεκινά με δυσοίωνες προβλέψεις καθώς αποδυναμώθηκε. Ακόμα και με νέο λουκ, η Φέγενορντ έχει τον πρώτο λόγο. Το διπλό στο 1.91.


ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ-ΤΒΕΝΤΕ


Η Ναϊμέγκεν ξεκίνησε την περυσινή σεζόν με την στάμπα του φαβορί για τον υποβιβασμό να την συνοδεύει, αλλά κόντρα στα προγνωστικά εξασφάλισε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία την παραμονή. Ξεκινά και φέτος από την ίδια αφετηρία, ποντάροντας ουσιαστικά στον καλό τεχνικό Ρογιερ Μειερ.
Θα χρειαστεί χρόνο πάντως καθώς προχώρησε σε αρκετές αλλαγές.

Εξαιρετική κύλησε η περυσινή σεζόν για την Τβέντε που εξασφάλισε άνετα την 4η θέση και ένα απευθείας ευρωπαϊκό εισιτήριο. Την Πέμπτη ξεκίνησε την ευρωπαϊκή περιπέτεια, καθώς κοντραρίστηκε με την Τσουκαρίτσκι για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ. Εντυπωσίασε στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σε κάθε γραμμή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ενισχυμένη Τβέντε ξεκινά και φέτος με υψηλούς στόχους. Η Ναϊμέγκεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και το διπλό έχει τύχη (2.22).


ΑΛΚΜΑΑΡ-ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ


Η Αλκμααρ άργησε να βρει ρυθμό πέρυσι και εν τέλει χρειάστηκε τα πλέι οφ για να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Έχει ξεκινήσει ήδη την σεζόν στην Ευρώπη, αρχικά απέκλεισε εύκολα την Τούζλα και την Πέμπτη αγωνίστηκε ηττήθηκε εκτός έδρας απο τη Νταντί Γιουνάιτεντ. Εκτός οι Μπαζούρ, Καρλσον.

Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς είχε μια εξαιρετική πορεία πέρυσι τηρουμένων των αναλογιών. Φέτος, θα χρειαστεί πάντως να προσπαθήσει περισσότερο καθώς ο καλός τεχνικός φαν Βόντερεν ανέλαβε την Χέρενφεν και αντικαταστάθηκε από τον έμπειρο αλλά χωρίς ιδιαίτερες διακρίσεις, Ρενέ Χάκε. Από το… κάτω ράφι οι περισσότερες προσθήκες, ενώ περαιτέρω προβληματισμό προκάλεσαν οι μέτριες εμφανίσεις στα φιλικά προετοιμασίας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε διπλό ταμπλό και με απουσίες η Αλκμααρ. Η Γκοου Αχέντ Ιγκλς αποδυναμώθηκε πάντως και αναμένεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες για την παραμονή. Αδιάφορος πάντως ο άσος, θα περιμένουμε το live.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr