Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Λιγκ: Γυρίζει σελίδα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2022 - 03:36

Αποκαλυπτήρια για τους “κόκκινους διάβολους” κόντρα στην Μπράιτον, ενώ η Λέστερ υποδέχεται την Μπρέντφορντ.

Πρέμιερ Λιγκ: Γυρίζει σελίδα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σέντρα στις 16:00

ΛΕΣΤΕΡ-ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ

Η Λέστερ έκανε τη χειρότερη σεζόν με τον Μπρένταν Ρότζερς στον πάγκο πέρσι τερματίζοντας όγδοη, καθώς χτυπήθηκε από σοβαρούς τραυματισμούς. Η έλλειψη βάθους στο ρόστερ παραμένει, μια και δεν έχει κάνει ακόμα ούτε μία μεταγραφή. Το μόνο αστέρι που έχασε πάντως ήταν ο επί δεκαετία τερματοφύλακας Σμάιχελ. Μεσοεπιθετικά θα στηριχθεί πάλι στους Μάντισον (τρία γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές με Μπρέντφορντ) και Βάρντι (επτά γκολ σε πρεμιέρες). Εκτός οι μπακ Μπέρτραντ και Ρικάρντο, αμφίβολοι οι Γουόρντ (βασικός τερμ., μπορεί να παίξει ο Ίβερσεν), Φοφανά, Τσουντουρί (μπακ), Μπαρνς (μέσος) και Πέρεθ (επιθετικός).

Πιθανή ενδεκάδα: Γουόρντ – Καστάνιε, Φοφανά, Έβανς, Τζάστιν – Εντιντί, Τίλεμανς – Ολμπράιτον, Μάντισον, Ντιούσμπερι-Χολ, Βάρντι

Η Μπρέντφορντ έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα πέρσι και όταν ήρθε η «κοιλιά» την έσωσε ο Έρικσεν, που έφυγε για τη Μάντσεστερ Γ. Έκανε καλές μεταγραφές, με κυριότερες τον τερματοφύλακα Στρακόσια, τους αμυντικούς Χίκι, Μι και τον εξτρέμ Λιούις-Πότερ. Αν κρατήσει τον επιθετικό Τόνι, η επανάληψη της περσινής 13ης θέσης δεν είναι ανέφικτη με έναν έξυπνο προπονητή όπως ο Τόμας Φρανκ. Δεν έχει κερδίσει τη Λέστερ σε έξι σερί παιχνίδια με μία ισοπαλία, τελευταία νίκη στη συγκεκριμένη έδρα ήταν το 1953. Εκτός οι μπακ Πίνοκ, Αγιερ και ο μέσος Κανός.

Πιθανή ενδεκάδα: Ράγια – Χίκι, Γιάνσον, Μι, Χένρι – Νόργκααρντ, Γιάνελτ, Γιένσεν – Βισά, Εμπεουμό, Τόνι

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με την γνωστή συνταγή η χωρίς αλλαγές Λέστερ, μία ανάλογη πορεία με την περσινή θέλει η Μπρέντφορντ. Η έδρα παίζει τον ρόλο της, δύσκολα θα χάσουν οι “αλεπούδες” όμως δεν είμαστε και βέβαιοι για τον άσο του 2.05.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ-ΜΠΡΑΙΤΟΝ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την περσινή τραγική έκτη θέση άλλαξε.. κεφάλαιο με τον Ερικ Τεν Χαχ στον πάγκο και πολλούς παίκτες να αποχωρούν (Πογκμπά, Μάτα, Λίνγκαρντ, Μάτιτς, Καβάνι), ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας και δεν δείχνει να έχει καλή σχέση με τον προπονητή. Εγιναν καλές κινήσεις (Μαρτίνες, Μαλάσια, Έρικσεν), αλλά η πίεση μετά από 9 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι μεγάλη. Ο Μπρούνο Φερνάντες έχει 4 γκολ και 2 ασίστ σε πέντε εμφανίσεις απέναντι στην Μπράιτον. Αμφίβολοι οι Σο, Γουίλιαμς (μπακ) και ο επιθετικός Σάντσο.

Πιθανή ενδεκάδα: Ντε Χέα – Νταλότ, Μαγκουάιρ, Μαρτίνες, Μαλάσια – ΜακΤόμινι, Φρεντ, Μπρ. Φερνάντες – Σάντσο, Ράσφορντ, Ρονάλντο

Η Μπράιτον έκανε την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της στα «σαλόνια» πέρσι τερματίζοντας ένατη με ρεκόρ πόντων (51) και τον Γκρέιαμ Πότερ να έχει καθολική αποδοχή. Ωστόσο έχασε τον καλό μέσο Μπισουμά και μπορεί να γίνει το ίδιο με τον αριστερό μπακ Κουκουρέγια. Οι λύσεις θα βρεθούν κυρίως εκ των έσω, οι μεταγραφές είναι στοιχήματα σε νέα ταλέντα. Δεν έχει κερδίσει ποτέ στην έδρα της Γιουνάιτεντ, με οκτώ σερί ήττες εκεί. Ο Γκρος όμως έχει σκοράρει 4 φορές απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο. Εκτός ο μέσος Μόντερ, αμφίβολος ο μέσος ΜακΑλιστερ.

Πιθανή ενδεκάδα: Σάντσεθ – Φέλτμαν, Ντανκ, Γουέμπστερ – Μαρτς, ΜακΆλιστερ, Καϊσέδο, Μουέπου, Γκρος – Τροσάρντ, Γουέλμπεκ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπράιτον εντυπωσίασε πέρυσι, άλλωστε στην πιο πρόσφατη συνάντηση με την Γιουνάιτεντ της έριξε τέσσερα γκολ! Ομως τα δεδομένα είναι διαφορετικά και η λογική λέει πως η Μάντσεστερ Γιουν. θα μπει με το δεξί (1.70).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr