Ποδόσφαιρο

Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ: Ρεάλ Μαδρίτης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Ρεάλ για μια ακόμη κούπα!

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 - 10:30

Ο πρώτος τελικός και το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της χρονιάς διακυβεύεται απόψε, με Ρεάλ Μαδρίτης και Άιντραχτ Φρανκφούρτης να το διεκδικούν. 

Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ: Ρεάλ Μαδρίτης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Ρεάλ για μια ακόμη κούπα!

Του Άγγελου Γεώργα

Η Ρεάλ συμμετέχει ως κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ και η Άιντραχτ ως τροπαιούχος του Γιουρόπα.

Το παιχνίδι διεξάγεται σε ουδέτερο γήπεδο, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Με VAR, θα εγκαινιαστεί και για πρώτη φορά η χρήση της ημι-αυτόματης τεχνολογίας οφσάιντ.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Άγγλος Μάικλ Όλιβερ.

Ρεάλ Μαδρίτης

Να δώσει συνέχεια από εκεί που σταμάτησε θέλει απόψε η Ρεάλ Μαδρίτης, δηλαδή στη κατάκτηση μιας ακόμη κούπας. Βρίσκεται απόψε εδώ εξαργυρώνοντας μια από τις καλύτερες χρονιές της ιστορίας της. Κατέκτησε το Champions League όντας σαν αουτσάιντερ, κυρίως λόγω των αντιπάλων που είχε να αντιμετωπίσει, αλλά τα κατάφερε και μίλησε η μεγάλη ιστορία που έχει. Στον τελικό υπέταξε για ακόμη μια φορά τη Λίβερπουλ με σκορ 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Βινίσιους. Εξαιρετική χρονιά για τον εξωγήινο Μπενζεμά, επίσης ουσιαστική και μεστή χρονιά από τον βελτιωμένο Βίνι, και φυσικά ολοκληρωτική επίδειξη κλάσης από Μόντριτς και Κρόος. Όλα αυτά συνέβαλαν για να φτάσει η Ρεάλ Μαδρίτης στη κατάκτηση τριών στόχων τη περασμένη χρονιά. Champions League, πρωτάθλημα και Σούπερ Καπ Ισπανίας ήταν τα τρία βαρύτιμα τρόπαια που σάρωσε η ομάδα του εμβληματικού Κάρλος Αντσελότι.

Μεταγραφές

Δεν έκανε περιττές και απερίσκεπτες κινήσεις τη φετινή χρονιά στο μεταγραφικό παζάρι η ομάδα του Πέρεθ. Ο μεγάλος της στόχος ήταν ο Εμπαμπέ, όμως δεν τα κατάφερε και κατέληξε σε φιάσκο το όλο θέμα. Τελικά κατάφερε και απέκτησε τους Ρούντιγκερ από τη Τσέλσι και τον Τσουαμενί από τη Μονακό. Το αντίθετο δρομολόγιο έκαναν οι Μαρσέλο, Μπέιλ και Ίσκο. Τρεις ποδοσφαιριστές που ήταν πλέον αναπληρωματικοί, αλλά έχουν γράψει ιστορία στους Μαδριλένους.

Πιθανή ενδεκάδα

Ο Αντσελότι φέρεται πως θα χρησιμοποιήσει τους ίδιους ποδοσφαιριστές με αυτούς που αγωνίστηκαν στο τελικό του Champions League. Άρα δύσκολη η αρχική χρησιμοποίηση των νεοφερμένων ποδοσφαιριστών. Γενικά πάντως δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, οπότε η ομάδα μοιάζει πλήρης.

(4-3-3):T. Courtois, F. Mendy, Militão, D. Alaba, Carvajal, T. Kroos, Casemiro, L. Modrić, Vinícius Júnior, F. Valverde, K. Benzema.

Ιστορικά

Η αποψινή θα είναι η 8η συμμετοχή της Ρεάλ Μαδρίτης σε τελικό Σούπερ Καπ. Μετράει 4 κατακτήσεις και μόνο η Μίλαν και η Μπαρτσελόνα έχουν παραπάνω με 5. Ο Ιταλός προπονητής έχει επίσης σηκώσει τη κούπα ακόμα τρεις φορές, 2 με τη Μίλαν και 1 με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τελικός Champions League

Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Με τη σειρά της η Άιντραχτ, έρχεται να διεκδικήσει τη δεύτερη συνεχόμενη κούπα σε ευρωπαϊκό φόντο. Η κάτοχος του Europa League θέλει να αποδείξει ότι επάξια βρίσκεται εδώ απόψε, και να διεκδικήσει επάξια το τρόπαιο. Εξάλλου σήκωσε ευρωπαϊκή κούπα ύστερα το μακρινό 1980. Η δεύτερη ευρωπαϊκή κούπα συνεπώς, απέναντι στη μαχητική και αξιόλογη Ρέιντζερς. Φυσικά δεν είναι ομάδα για τα μέτρα της Ρεάλ, μπορεί να είναι καλή ομάδα, με επιθετικές βλέψεις και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές αλλά το ταβάνι το άγγιξε θεωρητικά τη περσινή χρονιά. Εννοείται όμως πως η ομάδα δεν ξεγράφει το παιχνίδι και θα κινηθεί ρεαλιστικά για τη κατάκτηση του σημερινού τροπαίου.

Τελευταίο παιχνίδι

Δυνατή σφαλιάρα δέχθηκε στην έναρξη της φετινής Bundesliga, αφού ατύχησε να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα με τη Μπάγερν Μονάχου. Το 1-6 μοιάζει κανονική ισοπέδωση αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα. Πάλι καλά που οι πρωταθλητές κατέβασαν ρυθμό και σταμάτησαν στα 6 γκολ. Σε ένα ημίχρονο δέχθηκε τα 5 τέρματα. Δεν μοιάζει να είναι στα περσινά στάνταρ πάντως η ομάδα και δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελε. Μοιάζει να έχει κενά και χρειάζεται δουλειά ακόμα, αλλά έχει χρόνο μπροστά της να βελτιωθεί.

Μεταγραφές

Κινήθηκε δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι αφού απέκτησε τους Αλάριο, Γιάκιτς, Γκέτσε, Σμόλτσιτς και Χάουγκε. Επίσης υπέγραψε ως ελεύθερους τους Μουανί, Ονγκουένε, Μπούντα και Αλιντού.

Πιθανή ενδεκάδα

Δεν θα αγωνιστεί απόψε ο Κόστιτς που έμεινε εκτός αποστολής λόγω επικείμενης μεταγραφής. Δύο απόντες ακόμα θα είναι σίγουρα οι μεταγραφές Ονγκουένε και Μπουτά. Ο Σμόλτσιτς λογικά θα είναι διαθέσιμος.

(3-4-3)K. Trapp, A. Touré, Tuta, O. N'Dicka, A. Knauff, D. Sow, S. Rode, C. Lenz, D. Kamada, R. Muani, M. Götze.

Tελικός Europa League

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.35 4.5 6.5 2.52 1.4 1.6 2.05 1.57 2.1 1.07 1.13 2.67
Ρεάλ Μαδρίτης - Άιντραχτ Φρανκφούρτης / Εκτίμηση

Η Ρεάλ δίνει απόψε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς. Ρεαλιστικά, η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας είναι χαώδης. Η Άιντραχτ δύσκολα μπορεί να κάνει την έκπληξη απόψε. Εξάλλου τα πρώτα δείγματα γραφής δεν ήταν και ενθαρρυντικά. Απέναντι σε ισπανικές ομάδες πάντως κάτι παθαίνει και τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά.

Πιστεύω πως θα μπει δυνατά η Ρεάλ στο παιχνίδι και θα σκοράρει από νωρίς. Ο άσος δικαιολογημένος και δεν έχει αξία στα χαμηλά.

1/1 & over 1,5 στο 2.32!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr