Ποδόσφαιρο

Β’ Ισπανίας: Στηρίζουμε Εϊμπάρ

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022 - 00:26

Συνέχεια στην πρεμιέρα της Σεγούντα Ντιβιζιόν με τρία παιχνίδια. Ξεχωρίζουν τα ντέρμπι ανάμεσα σε ομάδες που διεκδικούν την άνοδο.

Β’ Ισπανίας: Στηρίζουμε Εϊμπάρ

ΕΪΜΠΑΡ-ΤΕΝΕΡΙΦΗ

Μέχρι την τελευταία αγωνιστική διεκδικούσε την απευθείας άνοδο στην Πριμέρα, δεν την πήρε και τελικά δεν τα κατάφερε ούτε στη δεύτερη ευκαιρία που είχε στα πλέι οφ, αφού αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Χιρόνα. Η άνοδος είναι και φέτος ο στόχος των Βάσκων, οι οποίοι συνεχίζουν με τον Γκαΐθκα Γκαριτάνο στον πάγκο. Η αίσθηση που υπάρχει από τα φιλικά είναι πολύ καλή, αφού ολοκλήρωσε την προετοιμασία της αήττητη. Παραμονές της πρεμιέρας έχασε τον Εσπόσιτο (Εσπανιόλ), η κυριότερη απώλεια μαζί με τον Σιέλβα-αμφότεροι μέσοι.

Εφτασε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε πέρυσι η Τενερίφη, η οποία έχασε στους τελικούς των πλέι οφ από τη Χιρόνα και δεν κατάφερε να επιστρέψει στην Πριμέρα. Η άνοδος είναι και φέτος ο στόχος των «νησιωτών», οι οποίοι συνεχίζουν με τον Λουίς Μιγκέλ Ράμις στον πάγκο. Ο βασικός στόχος της Τενερίφης αυτό το καλοκαίρι ήταν το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ, στο οποίο έγιναν λίγες και καλές προσθήκες (Ντάουντα, Μαρτίνεθ, Χάβι Ντίαθ, Χουράδο), ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος δεν αναμένονται πολλές ακόμη (2-3). Πρεμιέρα στη χώρα των Βάσκων για τρίτη φορά για την Τενερίφη, η οποία στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις κέρδισε στο τέλος της σεζόν την άνοδο!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προβλέπουμε ντέρμπι με γκολ και από τις δύο ομάδες (GG), αλλά βλέπουμε πιο δυνατή την Εϊμπάρ.

ΜΙΡΑΝΤΕΣ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΧΙΧΟΝ

Χωρίς προβλήματα σώθηκε πέρυσι η Μιραντές, η οποία τερμάτισε στην 14η θέση. Ο Χοσέμπα Ετσεμπερία που την ανέλαβε τον Φεβρουάριο και την μεταμόρφωσε παραμένει στον πάγκο, αλλά περιμένει περισσότερες μεταγραφές. Μεταξύ των μεταγραφών της και ο Έλληνας αμυντικός Νίκος Μιχελής. Ότι δεν έχει γίνει πολλή δουλειά στα μεταγραφικά φάνηκε και στα φιλικά της προετοιμασίας. Η Μιραντές τα ολοκλήρωσε χωρίς νίκη, δείχνοντας αδυναμίες κυρίως στο σκοράρισμα.

Ούτε που θέλει να τη θυμάται την περσινή σεζόν η Σπόρτινγκ Χιχόν. Από εκεί που ξεκίνησε με στόχο την άνοδο, έφτασε προτελευταία αγωνιστική για να σφραγίσει την παραμονή. Ο λαϊκός ήρωας στο «Μολινόν» Αμπελάρδο επέστρεψε στα τελευταία παιχνίδια, την έσωσε και τώρα συνεχίζει με στόχο να επαναφέρει το όραμα στους Αστουριάνους που τα τελευταία χρόνια έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ. Η Χιχόν βγαίνει ενισχυμένη από τις μεταγραφές. Έκανε 9 ως τώρα και εκκρεμούν άλλες δύο (στόπερ, φορ), ενώ δεν είχε πολλές απώλειες πέραν του Μανού Γαρθία (πήγε στον Άρη) και του Πάμπλο Γαρθία. Πολύ σημαντική και η ανανέωση του αρχισκόρερ Τζούρτζεβιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν θα μας εκπλήξει μία ισοπαλία ακόμη και χωρίς γκολ! Το under 2.5 γκολ, δε, το θεωρούμε πολύ εφικτό.

ΛΕΓΚΑΝΕΣ-ΑΛΑΒΕΣ

Χειρότερη χρονιά από την περσινή δύσκολα θα επαναλάβει η Λεγκανές, η οποία ξεκίνησε ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο, για μεγάλο διάστημα ήταν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, ώσπου την ανέλαβε ο Ναφτί και την έσωσε άνετα. Οι Μαδριλένοι τερμάτισαν στην 12η θέση, αλλά δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο, έτσι ο Ναφτί δεν έμεινε. Στη θέση του ανέλαβε ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ Λάρνακας Ιμανόλ Ιντιάκεθ. Στα φιλικά, πάντως, προβλημάτισε, ειδικά στην πρόβα τζενεράλε με τη Βιγιαρεάλ Β’ όπου έχασε. Έδειξε προβλήματα στην άμυνα και δυστοκία μπροστά.

Η περσινή απογοητευτική σεζόν ολοκληρώθηκε με τον υποβιβασμό της Αλαβές αρκετές αγωνιστικές πριν το φινάλε. Έτσι μετά από έξι διαδοχικές σεζόν στην Πριμέρα οι Βάσκοι επιστρέφουν στη Σεγούντα με στόχο την άμεση επάνοδο στα σαλόνια. Ο Λουίς Γαρθία ανέλαβε αυτό το έργο, αλλά στην πρεμιέρα με τη Λεγκανές δεν πάει με όλα τα εργαλεία που θα ήθελε, αφού εκκρεμούν ακόμη σημαντικές μεταγραφές. Παρά ταύτα η εικόνα της Αλαβές στα φιλικά ήταν ικανοποιητική, κυρίως ανασταλτικά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προβλέπεται δύσκολη σεζόν για τη Λεγκανές. Θα ποντάρουμε στην πιο αξιόπιστη Αλαβές στην πρεμιέρα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr