Ποδόσφαιρο

League 1 Αγγλίας: Όλη η δράση της 3ης αγωνιστικής!

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022 - 10:27

Του Άγγελου Γεώργα

Η άκρως ενδιαφέρουσα και ανταγωνιστική Λιγκ 1 της Αγγλίας δίνει 12 παραστάσεις σήμερα. 

League 1 Αγγλίας: Όλη η δράση της 3ης αγωνιστικής!

(14:30) ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ-ΟΞΦΟΡΝΤ

H Μπρίστολ Ρόβερς κέρδισε με εμφατικό τρόπο τη Μπέρτον με σκορ 4-0. Πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα του Μπάρτον. Δεν τα κατάφερε στο Λιγκ Καπ, την Τρίτη έχασε 1-0 στην έδρα της Κρόουλι. Η γενικότερη εικόνα της δείχνει πως της λείπει η ομοιογένεια και η σταθερότητα. Λείπει εκ νέου ο Ρόσιτερ (μ. 1/0), εκτός και ο Γκραντ (α.), αμφίβολος ο λόγω ίωσης ο Άντερτον (α.).

Η μία επιτυχία διαδέχθηκε την άλλη για την ομάδα της Όξφορντ. Πρώτα κέρδισε 1-0 την Κέιμπριτζ, και ύστερα απέκλεισε από το Λιγκ Καπ τη Σουόνσι. Μπορεί να έγινε λίγο περιπετειωδώς , όμως άξιζε στο κόπο που έφτασε μέχρι τα πέναλτι. Μη ξεχνάμε η Σουόνσι είναι ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Λείπουν για ακόμη ένα ματς οι Μπάλτοκ και Ουάιλντσατ ,σημαντικός ο πρώτος.

(17:00) ΙΠΣΟΥΙΤΣ-ΜΙΛΤΟΝ ΚΕΙΝΣ ΝΤΟΝΣ

Ήρθε η νίκη που έψαχνε η Ίπσουιτς και αυτό έγινε μέσα στην έδρα της Φόρεστ Γκριν. Δεύτερη διαδοχική καλή εμφάνιση, μπορεί στην πρεμιέρα να μην πήρε τη νίκη, ωστόσο δημιούργησε και πάλι πολλές και καλές ευκαιρίες, είναι αρκετά καλή η βάση της για τη συνέχεια. «Αποχαιρέτησε» το Λιγκ Καπ, έχασε 1-0 εντός από την Κόλτσεστερ . Εκτός παραμένουν οι Μιζουνί ,Μπολ και Ενταμπά.

Η Μίλτον Κέινς Ντονς μπορεί να μην τα πηγαίνει τόσο καλά στο πρωτάθλημα, αφού μετά την ήττα από τη Κέιμπριτζ ήρθε και η δεύτερη από τη Σέφιλντ. Δείχνει πως έχει ένα πρόβλημα στη δημιουργία και αυτό ίσως της κοστίσει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια. Γιατρικό στις μέχρι τώρα πληγές της είναι η πρόκριση που πέτυχε για το Λιγκ Καπ με αντίπαλο τη Σατόν και σκορ 1-0. Εκτός οι Ουότσον , Έιζα , Χάρβι , αμφίβολος ο Γκριγκ.

(17:00) ΛΙΝΚΟΛΝ-ΦΟΡΕΣΤ ΓΚΡΙΝ

Δύο βαθμοί σε ισάριθμα ματς για την ομάδα του Μαρκ Κένεντι. Iσοπαλία με τη Έξετερ ισοπαλία και τώρα με τη Πόρτσμουθ. Φαίνεται πως στην αρχή δίνει βάση στον αμυντικό της τομέα. Σίγουρα είναι θετικό το ότι έχει καλή αμυντική λειτουργία γιατί είναι απαραίτητο στοιχείο σε μια τέτοια απαιτητική κατηγορία. Οι νίκες όμως είναι σημαντικές και αυτές θα τις δώσουν την απαραίτητη ώθηση. Νίκη πάντως ήρθε αλλά σε άλλο θεσμό. Εξαιρετική στο Λιγκ Καπ, πέρασε με το ευρύ 3-0 από το Ντονκάστερ. Χτύπησε και λογικά λείπει ο εφεδρικός Τζάκσον, εκτός για ακόμη ένα ματς οι Μόντσμα και Ουόλς.

Η Φόρεστ Γκριν έχει έρθει με όρεξη και επιθετικότητα στη νέα κατηγορία, και όπως δείχνει άμα συνεχίσει έτσι θα βάζει δύσκολα σε κάθε αντίπαλό της φέτος. Μπορεί να σκόραρε, αλλά δεν κατάφερε να περιορίσει την ισχυρή Ίπσουιτς, Δύσκολη επικράτηση απέναντι στη Λέιτον Όριεντ για το Λιγκ Καπ, όμως τα κατάφερε και με το 2-0 πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο. Εκτός ο Γκόντγουιν-Μαλάιφ, σταθερά απόντες οι Στίβενς και Μπόις.

(17:00) ΑΚΡΙΝΓΚΤΟΝ-ΜΠΕΡΤΟΝ

H Άκρινγκτον εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της με το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Σριούσμπερι, και με το ισχνό 1-0 κατάφερε να πανηγυρίσει το τρίποντο. Δεν συνεχίστηκε για πολύ η χαρά, αφού στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκε από τη Τρανμίρ στα πέναλτι. Είναι έμπειρη ομάδα στη κατηγορία και συνήθως ξέρει να διαχειρίζεται σωστά τις καταστάσεις. Εκτός ο Ριτς-Μπόγκελου ο οποίος θα χάσει τη σεζόν, το αμφίβολος ο Νότιγχαμ , επιστρέφει ο Άστλι.

Από ήττα σε ήττα η Μπέρτον, η οποία κάνει κάκιστη εκκίνηση στη χρονιά, και δεν λέει να σηκώσει κεφάλι. Δύο βαριές ήττες στο πρωτάθλημα, δίχως να σκοράρει μάλιστα. Τρίτωσε το κακό αφού αποκλείστηκε στο Λιγκ Καπ από τη Ρόντσειλ με 2-0. Ο προπονητής της ομάδας δήλωσε πως πρέπει να δουλέψει ακόμα περισσότερο η ομάδα του για να αλλάξει τη κατάσταση, όμως υπάρχει μια αισιοδοξία από τους παίκτες και το τιμ πως μπορεί να γυρίσει όλο αυτό. Χτύπησε και λείπει ο Γιαχιάι, σταθερά εκτός ο Μάνσιεν.

(17:00) ΜΟΡΚΑΜ-ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ

H Mόρκαμ σε δύο αγώνες στην εκκίνηση έχει έναν βαθμό και μηδέν γκολ. Το τελευταίο της παιχνίδι για το πρωτάθλημα το έδωσε με την Πιτέρμπορο και ηττήθηκε με 3-0. Δεν απείλησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, οπότε άκρως δίκαιο το αποτέλεσμα. Πάντως στο Λιγκ Καπ πήρε μεγάλη πρόκριση επί της Στόουκ στα πέναλτι, και θα συνεχίσει στον 2ο γύρο του θεσμού, χτίζοντας μια μίνι παράδοση. Τιμωρημένος ο Ουάιρ, σταθερή απουσία ο Ντάφας.

Η Φλίτγουντ τα κατάφερε απέναντι στη Πλίμουθ. Τι και αν έχανε ευκαιρίες και βρέθηκε και πίσω στο σκορ! Αυτό δεν την εμπόδισε, καθώς έδειξε θάρρος και αποφασιστικότητα και πέτυχε την νίκη-ανατροπή που της έδωσε τους πρώτους της τρεις βαθμούς. Οι χαρές συνεχίστηκαν αφού υπέταξε και τη Γουίγκαν για το Λιγκ Καπ, κερδίζοντάς της με 1-0. Στα ύψη η ψυχολογία της ομάδας μετά από τα δύο σερί θετικά αποτελέσματα. Θα λείψει εκ νέου ο Ομοτσέρε.

(17:00) ΚΕΜΠΡΙΤΖ-ΕΞΕΤΕΡ

H Κέμπριτζ μέχρι και το 93' κρατούσε έναν πολύτιμο βαθμό στα χέρια της Αλλά κάπου εκεί ήρθε η καταστροφή, αφού δέχθηκε το γκολ γνωρίζοντας τη πρώτη ήττα της σεζόν. Είχε τις ευκαιρίες της αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, και το πλήρωσε στο τέλος. Είχε προηγηθεί και η πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Λιγκ Καπ, κερδίζοντας 1-0 τη Μίλγουολ. Δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα σήμερα.

Κάτι έχει πάθει η επίθεση της Έξετερ και πυροβολεί κατά ριπάς. Μετά τη 4άρα επί της Πόρτ Βέιλ για το πρωτάθλημα, ήρθε η 7άρα απέναντι στη Τσέλτεναμ για τον πρώτο γύρο του Λιγκ Καπ. Μέχρι στιγμής η Έξετερ δείχνει άκρως επιθετική και διαθέτει πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Δείχνει ικανή για μια πολύ καλή σεζόν, και πως θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Ούτε αυτή έχει αγωνιστικά θέματα.

(17:00) ΠΛΙΜΟΥΘ-ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ

Ευτύχησε να σκοράρει πρώτη παρά τη πίεση που δεχόταν. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Δεν κατάφερε να αντέξει στη πίεση της Φλίτγουντ και αφού γλίτωσε σε πολλές περιπτώσεις το γκολ της ανατροπής, τελικά το δέχθηκε στο 88'. Στο Λιγκ Καπ ηττήθηκε 2-0 εντός κι αποχαιρέτισε νωρίς από τη διοργάνωση. Η Πιτέρμπορο ήταν ξανά, όπως και πέρσυσι, ο κακός δαίμονάς της. Λογικά χάνει το ματς ο Λιούις, εκτός σταθερά οι Καμαρά , Γκραντ , Μίλερ και Μπόλτον.

Στο πρωτάθλημα ξεκίνησε ιδανικά, με 2/2 νίκες και επιδεικνύοντας ευχέρεια στο σκοράρισμα. Η Πιτέρμπορο δείχνει αποφασισμένη στο φετινό πρωτάθλημα και θέλει να επιστρέψει εκεί που ήταν. Τελευταίο της θύμα στο πρωτάθλημα ήταν η Μόρκαμ την οποία κέρδισε 3-0,και στη συνέχεια επιβλήθηκε 2-0 της Πλίμουθ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Λιγκ Καπ. Για ακόμη ένα ματς θα λείψουν οι τραυματίες Κάρτραϊτ, Ποκού , Νόρμπερν και Μπάτλερ.

(17:00) ΤΣΕΛΤΕΝΑΜ-ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ

Η Τσέλτεναμ έχει εφιαλτικό ξεκίνημα στην αρχή της χρονιάς, αφού η μία σφαλιάρα διαδέχεται την άλλη. Στο πρωτάθλημα έχασε και από τη Μπράσνλεϊ, ενώ στο Λιγκ Καπ την φιλοδώρησε με 7 γκολ η Έξετερ. Πολύ κακά δείγματα γραφής έχει επιδείξει μέχρι στιγμής, με την αμυντική της λειτουργία να είναι το τεράστιο αγκάθι της. Επικρατεί για σύγχυση στην ομάδα και τα αποδυτήρια δεν είναι στη καλύτερή του κατάσταση. Ίσως με μια άμεση αντίδραση να αλλάξει λίγο του ρου της ιστορίας της. Η συνέχεια πάντως προμηνύεται δύσκολη. Εκτός δράσης ο Ουίλιαμς.

Η Πόρτσμουθ προέρχεται από τη λευκή ισοπαλία στο πρωτάθλημα απέναντι στη Λίνκολν, σε ένα παιχνίδι που ήταν καλύτερη είχε το πάνω χέρι μα δεν κατάφερε να σκοράρει. Πάντως σκόραρε στο Λιγκ Καπ, παίρνοντας έτσι την πρόκριση στην επόμενη φάση με το 3-0 επί της Κάρντιφ. Έπαιξε και με μερικές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, κάτι που όμως δεν επηρέασε την ομάδα. Δεν αναμένεται να προλάβει ο Τάνικλιφ, σταθερά εκτός οι Μόρελ, Ριντ και Χιουμ.

(17:00) ΠΟΡΤ ΒΕΙΛ-ΜΠΟΛΤΟΝ

Παρόλο που προήλθαν από την ίδια κατηγορία, δεν φάνηκε στο παιχνίδι με την Έξετερ η δυναμικότητά τους να είναι στα ίδια επίπεδα. Η Έξετερ την φιλοφώρησε με 4 γκολ στο ντέρμπι των νεοφώτιστων και έτσι πήγε χαμένη η νίκη της πρεμιέρας επί της Φλίτγουντ. Για το Λιγκ Καπ ηττήθηκε 2-1 εντός από Ρόδεραμ και αποκλείστηκε. Έβγαλε πάντως μαχητικότητα και πείσμα. Πάλεψε πολύ για την ισοφάριση αλλά δεν ήρθε ποτέ. Δεν έχει καινούργια προβλήματα, παρά μόνο τα γνωστά.

Το 3-0 επί της Γουίκομ, ήρθε σχετικά εύκολα και ανώδυνα. Η ομάδα του Ίαν Έβατ εμφάνισε αποτελεσματικότητα, ενθουσιασμό και ταχύτητα. Πολύ καλά στοιχεία για τη Μπόλτον στην αρχή της χρονιάς που παραμένει αήττητη. Για το Λιγκ Καπ συνέτριψε 5-1 τη Σάλφορντ και πήρε την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του Λιγκ Καπ. Τιμωρημένος είναι ο Τόμασον, εκτός οι Ισγκρόουβ και Σίαν.

(17:00) ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝΣΝΤΕΙ-ΤΣΑΡΛΤΟΝ

Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ μπήκε αποφασισμένη με τη ΜΚ Ντονς, και πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ κατάφερε να πάρει το τρίποντο στο παιχνίδι. Είναι από τις ομάδες που θα ψάξουν την υπέρβαση τη φετινή χρονιά, για αυτό θα πρέπει να αποκτήσει σταθερότητα και αποτελεσματικότητα. Για το Λιγκ Καπ, επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Σάντερλαντ και πανηγύρισε την πρόκριση. Εκτός δράσης παραμένει ο Φαμέουο, λογικά θα λείψει και ο Αντένιραν, πρόβλημα προέκυψε και με τον Γκρέγκορι.

Η Τσάρλτον δείχνει αποφασιστική και πως διαθέτει τσαγανό τη φετινή χρονιά. Κέρδισε 1-0 τη σκληροτράχηλη Ντέρμπι και παρέμεινε αήττητη στο πρωτάθλημα. Μεσοβδόμαδα απέκλεισε στα πέναλτι την ΚΠΡ για το πρώτο γύρο του Λιγκ Καπ, με γκολ στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας. Εκτός δράσης ο ΜακΓκράντλς, σταθεροί απόντες οι Ανέκε, Εγκμπό και Φόρστερ-Κάσκι.

(17:00) ΝΤΕΡΜΠΙ-ΜΠΑΡΝΣΛΕΙ

Hττήθηκε στο ματς με τη Τσάρλον και κατέγραψε τη πρώτη φετινή της ήττα. Ουσιαστικά δεν της άξιζε η ήττα αλλά δεν κατάφερε να την αποφύγει. Για το Λιγκ Καπ κέρδισε 2-1 τη Μάνσφιλντ και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο. Γενικά υπάρχει αισιοδοξία στις τάξεις της ομάδας, παρά τη φυγή πολλών παικτών. Έχει και οικονομικά προβλήματα, γενικά έχει θεματάκια σαν ομάδα αλλά αντιστέκεται σθεναρά. Εκτός δράσης ο Τσέστερ, το παλεύει ο σημαντικός ΜακΓκόλντρικ, αν και μεσοβδόμαδα δεν ήταν διαθέσιμος.

Η Μπάρνσλεϊ προσπαθεί και αυτή από τη μεριά της να βρει τα πατήματά της. Πέρασε νικηφόρα στο πρωτάθλημα με 1-0 επί της Τσέλτεναμ, ενώ στο Λιγκ Καπ πέταξε εκτός συνέχειας τη Μίντλεσμπρο. Σπουδαία διάκριση για την ομάδα. Ευχαριστημένος ο έμπειρος τεχνικός της Μάικλ Νταφ, ο οποίος χαίρεται να βγάζει η ομάδα του διάθεση και πάθος. Εκτός οι Κέιν, Χελίκ, Βόλφι και Κάντεν.

(17:00) ΓΟΥΙΚΟΜ-ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ

Προηγήθηκε η βαριά ήττα με 3-0 από την Μπόλτον στο πρωτάθλημα για την Γουίκομ, και έπειτα ήρθε η πρόκριση στο Λιγκ Καπ. Η νίκη με 2-1 της της Νορθάμπτον πέρα από τη πρόκριση έδωσε και σημάδια ζωής στην ομάδα του Γκάρεθ Γκέινσγουορθ, ο οποίος επιστρέφει στον πάγκο της ομάδας ύστερα την απουσία του στο προηγούμενο παιχνίδι. Και κάπως έτσι ήρθε να ισορροπήσει η κατάσταση τη τελευταία εβδομάδα για την ομάδα. Έχει δείγματα γραφής αρκεί να βρει σταθερότητα. Λείπουν για ακόμη ένα ματς οι Φορίνο-Τζόζεφ και Τόμπσον.

Στο πρωτάθλημα, η Σριούσμπερι δεν έχει «τρίποντο» και γκολ, παρά τις υψηλές προσδοκίες, με τελευταίο ματς την απρόσμενη εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Άκρινγκτον. Μεσοβδόμαδα πάντως ήρθε η νίκη που ήθελε με 3-2 επί της Καρλάιλ. Παραμένει εκτός δράσης ο σημαντικός Μπένετ, αμφίβολος δίνεται ο επίσης βασικός Ο' Μπράιεν.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Μπρίστολ Ρόβερς - Όξφορντ: 1X & over 1,5 (2.12)

Ίπσουιτς - Μίλτον Κέινς Ντονς: 1 (1.75)

Λίνκολν - Φόρεστ Γκριν: Goal/goal (1.78)

Άκρινγκτον - Μπέρτον: 1X & under 3,5 (1.78)

Μόρκαμ - Φλίτγουντ Τάουν: Under 2,5 (1.78)

Κέιμπριτζ - Έξετερ: Over 2,5 (1.93)

Πλίμουθ - Πιτέρμπορο: 2X & over 1,5 (2.05)

Τσέλτεναμ - Πόρτσμουθ: 2 (2.05)

Πορτ Βέιλ - Μπόλτον: Over 2,5 (2.05)

Σέφιλντ Γουένσντεϊ - Τσάρλτον: 1 & under 4,5 (1.85)

Ντέρμπι - Μπάρνσλεϊ: Under 2,5 (1.65)

Γουίκομ - Σριούσμπερι: Goal/goal (1.82)

Βαθμολογία -

13/08/2022League One: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Πιτέρμπορο Πιτέρμπορο 6 2 2 0 0 6 2 4
2 Έξετερ Σίτι Έξετερ Σίτι 4 2 1 1 0 5 1 4
3 Μπόλτον Μπόλτον 4 2 1 1 0 4 1 3
4 Σέφιλντ Γουένσντεϊ Σέφιλντ Γουένσντεϊ 4 2 1 1 0 4 3 1
5 Τσάρλτον Τσάρλτον 4 2 1 1 0 3 2 1
6 Άκρινγκτον Άκρινγκτον 4 2 1 1 0 3 2 1
7 Ίπσουιτς Ίπσουιτς 4 2 1 1 0 3 2 1
8 Μπρίστολ Ρόβερς Μπρίστολ Ρόβερς 3 2 1 0 1 5 2 3
9 Φόρεστ Γκριν Φόρεστ Γκριν 3 2 1 0 1 3 3 0
10 Φλίτγουντ Φλίτγουντ 3 2 1 0 1 3 3 0
11 Γουίκομ Γουίκομ 3 2 1 0 1 3 3 0
12 Πλίμουθ Πλίμουθ 3 2 1 0 1 2 2 0
13 Ντέρμπι Ντέρμπι 3 2 1 0 1 1 1 0
14 Όξφορντ Όξφορντ 3 2 1 0 1 1 1 0
15 Μπάρνσλεϊ Μπάρνσλεϊ 3 2 1 0 1 1 1 0
16 Κέμπριτζ Κέμπριτζ 3 2 1 0 1 1 1 0
17 Πορτ Βέιλ Πορτ Βέιλ 3 2 1 0 1 2 5 -3
18 Πόρτσμουθ Πόρτσμουθ 2 2 0 2 0 3 3 0
19 Λίνκολν Σίτι Λίνκολν Σίτι 2 2 0 2 0 1 1 0
20 Σριούσμπερι Σριούσμπερι 1 2 0 1 1 0 1 -1
21 Μόρκαμ Μόρκαμ 1 2 0 1 1 0 3 -3
22 Τσέλτεναμ Τσέλτεναμ 0 2 0 0 2 2 4 -2
23 Μ. Κ. Ντονς Μ. Κ. Ντονς 0 2 0 0 2 0 2 -2
24 Μπέρτον Μπέρτον 0 2 0 0 2 0 7 -7
Promotion
Promotion Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr