Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Λιγκ: Δοκιμασία για Γιουνάιτεντ!

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022 - 10:30

Ο Κρίστιαν Έρικσεν μπορεί να πληγώσει την παλιά του ομάδα στο Μπρέντφορντ-Μάντσεστερ Γ.

Πρέμιερ Λιγκ: Δοκιμασία για Γιουνάιτεντ!

Πολύ ενδιαφέρουσες οι αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ-ΕΒΕΡΤΟΝ

Η Άστον Βίλα μπορεί να είχε 15 τελικές απέναντι στην Μπόρνμουθ αλλά ξεκίνησε με ήττα τη νέα σεζόν. Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ έχει κερδίσει μόλις δύο εντός έδρας ματς πρωταθλήματος μέσα στο 2022 (4 ήττες, 4 ισοπαλίες). Ωστόσο δεν έχει χάσει μέσα στο Βίλα Παρκ από την Έβερτον από το 2016. Ο Κουτίνιο έχει 2 γκολ και 2 ασίστ στα τρία προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια του απέναντι στην Έβερτον. Εκτός ο μπακ Χάουζ, αμφίβολος ο μπακ Μινγκς.

Η Εβερτον ξεκίνησε με ήττα από την Τσέλσι. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ κέρδισε μόλις δύο εκτός έδρας παιχνίδια πέρσι και καλείται να πάρει τρίποντο σε ένα γήπεδο όπου δεν έχει σκοράρει σε τρεις σερί επισκέψεις. Επιστρέφει από τιμωρία ο επιθετικός Ρονδόν, εκτός ο μπακ Γκόντφρι, οι μέσοι Γκόμες, Τάουνσεντ και ο βασικός επιθετικός Κάλβερτ - Λιούιν, αμφίβολος ο μέσος Ντέιβις. Απέκτησε δανεικό από τη Γουλβς τον διεθνή Άγγλο σέντερ μπακ Κόουντι και τον μέσο Ονανά από τη Λιλ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δύο ομάδες δεν έχουν βρει ακόμα τα πατήματά τους και το under 2.5 έχει πολλές πιθανότητες.

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΛΕΣΤΕΡ

Η Άρσεναλ ξεκίνησε με τρίποντο αφήνοντας υποσχέσεις. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα όμως εντός έχει χάσει έξι από τα τελευταία δώδεκα παιχνίδια της ως γηπεδούχος μήνα Αύγουστο. Δεν έχει ισοπαλία στα τελευταία 18 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο Μαρτινέλι έχει 2 γκολ και 3 ασίστ στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος που ξεκίνησε βασικός, ενώ ο Ζεσούς έχει πέντε γκολ σε επτά ματς Πρέμιερ Λιγκ με Λέστερ. Αμφίβολοι οι Σμιθ - Ρόου, Βιέιρα (μέσοι).

Η Λέστερ προηγήθηκε 2-0 εντός με Μπρέντφορντ αλλά έμεινε στην ισοπαλία. Έχει χάσει 23 βαθμούς σε ματς που προηγήθηκε από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν. Εκτός έδρας έχει μόνο μία ανέπαφη εστία στα τελευταία 26 ταξίδια Πρέμιερ Λιγκ, ενώ στην έδρα της Άρσεναλ έχει κερδίσει μόνο ένα από τα προηγούμενα 25.

Ο Βάρντι έχει πετύχει 11 γκολ κόντρα στην Άρσεναλ, μόνο Κέιν και Ρούνι έχουν σκοράρει περισσότερο απέναντι στους «κανονιέρηδες». Εκτός οι μπακ Μπέρτραντ, Ρικάρντο και ο μέσος Μπαρνς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νίκη της Αρσεναλ με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να ανοίγει λογαριασμό.

ΜΠΡΑΪΤΟΝ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

Η Μπράιτον έκανε τρομερή πρεμιέρα καθώς κέρδισε στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ θέλει να συνεχίσει την προϊστορία που την θέλει να μην έχει χάσει ποτέ εντός στην Πρέμιερ Λιγκ από τη Νιούκαστλ. Ο Γκρος είναι σε πολύ καλή κατάσταση με δύο γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνολικά τέσσερα στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Εκτός ο μέσος Μόντερ.

Η Νιούκαστλ είχε περισσότερες τελικές και σουτ στην εστία από οποιαδήποτε ομάδα στην πρεμιέρα και θέλει να κάνει δύο στα δύο στις πρώτες αγωνιστικές Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά από το 1997-98. Ο Έντι Χάου έχει κερδίσει πέντε φορές την Μπράιτον, αγαπημένη του αντίπαλο. Ο Κάλουμ Γουίλσον σκόραρε στην πρεμιέρα, από τους εν ενεργεία παίκτες μόνο οι Στέρλινγκ και Βάρντι έχουν πετύχει περισσότερα γκολ Πρέμιερ Λιγκ τον Αύγουστο. Εκτός ο μέσος Σέλβι και οι μπακ Μανκίγιο, Φερνάντες, Λιούις, Κραφτ, αμφίβολος ο μπακ Λάσελς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύο δυνατές ομάδες που έχουν αυτοπεποίθηση, η ισοπαλία τον πρώτο λόγο.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ-ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ

Η Σίτι ξεκίνησε με νίκη, με τον Χάαλαντ να ανοίγει λογαριασμό με δύο γκολ, πριν το επίσημο εντός έδρας ντεμπούτο του. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές σε 10 σερί ματς πρωταθλήματος, ενώ έχει χάσει το πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν μία φορά τα τελευταία 22 χρόνια. Απέναντι στην Μπόρνμουθ έχει κερδίσει και τα 10 μεταξύ τους σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, ενώ συνολικά δεν έχει χάσει ποτέ από τη συγκεκριμένη αντίπαλο στην ιστορία του πρωταθλήματος. Εκτός ο μπακ Λαπόρτ.

Η Μπόρνμουθ έκανε ιδανικό ξεκίνημα στην επιστροφή της, όμως έχει κάκιστη προϊστορία απέναντι στη Σίτι και μάλιστα ήταν μπροστά στο σκορ εναντίον της μόλις 8 λεπτά σε 16 μεταξύ τους παιχνίδια. Μόνο δύο φορές τα τελευταία 20 χρόνια νεοφώτιστη κέρδισε στην έδρα πρωταθλήτριας, μια ήταν η Μπόρνμουθ (2015-16) και η άλλη είχε προπονητή τον Σκοτ Πάρκερ (Φούλαμ 2020-21). Εκτός ο Ρόθγουελ (μέσος), καθώς και ο μεσοεπιθετικός Μπρουκς, αμφίβολος ο Φρέντερικς (μπακ). Πήρε τον καλό σέντερ μπακ Σενέσι από τη Φέγενορντ και τον τερματοφύλακα Νέτο από την Μπαρτσελόνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Χάαλαντ σίγουρα έχει τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά ίσως ο Ντε Μπράινε είναι μία καλύτερη επιλογή για γκολ από τη Σίτι.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΛΙΝΤΣ

Η Σαουθάμπτον έχει πέντε σερί ήττες πρωταθλήματος και απειλεί το χειρότερο ρεκόρ της ιστορικά με έξι. Έχει κερδίσει το πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν τρεις φορές σε 31 χρόνια και καμία σε 10. Ο Γουόρντ – Πράουζ έχει 5 γκολ και 1 ασίστ στα οκτώ τελευταία τέρματα της ομάδας του, που κέρδισε μόνο ένα από τα προηγούμενα 12 ματς στα οποία ο ίδιος πέτυχε γκολ. Εκτός Λιβραμέντο (μπακ) και Γουόλκοτ (εξτρέμ).

Η Λιντς βρέθηκε πίσω στην έδρα της Γουλβς αλλά κατάφερε να το γυρίσει και να ξεκινήσει τη σεζόν ιδανικά. Ο Τζέσι Μαρς μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα στον πάγκο αυξάνει το ποσοστό νικών του και στα τελευταία 11 παιχνίδια Πρέμιερ Λιγκ έχει χάσει μόνο από Σίτι, Άρσεναλ και Τσέλσι. Ο επιθετικός Μπάμφορντ έχει σκοράρει και στα τρία προηγούμενα παιχνίδια του με τη Σαουθάμπτον. Επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Τζέιμς, εκτός οι Ντάλας, Έιλινγκ (μπακ), αμφίβολοι Φίρπο, Κούπερ (μπακ) Φόρσο (μέσος) και Σινιστέρα (εξτρέμ). Πήρε τον γκολκίπερ Ρόμπλες από την Μπέτις.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λιντς δείχνει σε καλύτερη κατάσταστη στο ξεκίνημα και μπορεί να πάρει το διπλό.

ΓΟΥΛΒΣ-ΦΟΥΛΑΜ

Η Γουλβς έπεσε θύμα ανατροπής και έχει χάσει τα τρία από τα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος στα οποία προηγήθηκε. Η ομάδα του Μπρούνο Λάγκε θέλει να αποφύγει τρίτη συνεχόμενη ήττα στο πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν. Δεν έχει νίκη σε 11 ματς σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ τον Αύγουστο από το 2011! Εκτός ο μέσος Τσικίνιο και ο καλός επιθετικός Χιμένες. Αμφίβολος ο μπακ Σεμέδο, ο μέσος Μουτίνιο και ο εξτρέμ Τραορέ. Σημαντικό απόκτημα ο επιθετικός Γκέντες από Βαλένθια, έφυγε για Έβερτον ο μπακ Κόουντι.

Η Φούλαμ έκανε τρομερή εμφάνιση με Λίβερπουλ και με πρωταγωνιστή τον αρχισκόρερ Μίτροβιτς πήρε την ισοπαλία. Ο Μάρκο Σίλβα θέλει να την οδηγήσει στην πρώτη της νίκη σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ από τον Μάρτιο του 2011. Ωστόσο έχει κερδίσει το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι στα «σαλόνια» μόλις δύο φορές σε 27 σεζόν. Στην έδρα της Γουλβς δεν έχει κερδίσει σε δέκα σερί αγώνες πρώτης κατηγορίας, με τελευταία επικράτηση το μακρινό 1962. Eκτός ο μπακ Μπράιαν και ο εξτρέμ Σόλομον, μεγάλη απουσία ο μέσος Γουίλσον, αμφίβολος ο μέσος Τσαλόμπα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Μίτροβιτς έδειξε έτοιμος να πληγώσει πολλές άμυνες φέτος και θα ποντάρουμε στο γκολ του.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.

Η Μπρέντφορντ βρέθηκε πίσω 2-0 στην έδρα της Λέστερ αλλά κατάφερε να σώσει πόντο και από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν μόνο Λίβερπουλ και Τότεναμ έχουν πάρει περισσότερους βαθμούς από τους 16 που η ομάδα του Τόμας Φρανκ κέρδισε σε ματς που βρέθηκε να χάνει. Στις έξι προηγούμενες χρονιές που ήταν στα «σαλόνια» ποτέ δεν έχασε το πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν. Δεν έχει κερδίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε έξι σερί παιχνίδια της πρώτης κατηγορίας, με τελευταία νίκη το 1936-37. Εκτός οι μπακ Πίνοκ, Άγιερ και ο μέσος Κανός.

Η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε με ήττα την εποχή Έρικ Τεν Χαχ. Μοναδικό θετικό η απόδοση του Έρικσεν. Δεν έχει ηττηθεί στα δύο πρώτα παιχνίδια μίας σεζόν από το 1992-93. Προέρχεται από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα αλλά δεν έχει τέσσερις συνεχόμενες από το 1979. Εκτός έδρας τελείωσε πέρσι με έξι σερί ήττες, τελευταία φορά που υπέστη επτά στη σειρά σε ταξίδια ήταν το 1936. Εκτός Γουίλιαμς (μπακ), αμφίβολος ο επιθετικός Μαρσιάλ και ο εξτρέμ Πελίστρι. Φήμες για την απόκτηση του μέσου Ραμπιό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Έρικσεν έσωσε πέρσι την Μπρέντφορντ, ήταν ο καλύτερος παίκτης της Γιουνάιτεντ στην πρώτη αγωνιστική και μπορεί να σκοράρει απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Βαθμολογία -

13/08/2022Premier League
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Τότεναμ Τότεναμ 3 1 1 0 0 4 1 3
3 Μάντσεστερ Σίτι Μάντσεστερ Σίτι 3 1 1 0 0 2 0 2
4 Νιούκαστλ Νιούκαστλ 3 1 1 0 0 2 0 2
5 Μπόρνμουθ Μπόρνμουθ 3 1 1 0 0 2 0 2
6 Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον 3 1 1 0 0 2 1 1
7 Λιντς Λιντς 3 1 1 0 0 2 1 1
8 Τσέλσι Τσέλσι 3 1 1 0 0 1 0 1
9 Φούλαμ Φούλαμ 1 1 0 1 0 2 2 0
10 Λίβερπουλ Λίβερπουλ 1 1 0 1 0 2 2 0
11 Λέστερ Λέστερ 1 1 0 1 0 2 2 0
12 Μπρέντφορντ Μπρέντφορντ 1 1 0 1 0 2 2 0
13 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0 1 0 0 1 1 2 -1
14 Γουλβς Γουλβς 0 1 0 0 1 1 2 -1
15 Έβερτον Έβερτον 0 1 0 0 1 0 1 -1
16 Άστον Βίλα Άστον Βίλα 0 1 0 0 1 0 2 -2
17 Γουέστ Χαμ Γουέστ Χαμ 0 1 0 0 1 0 2 -2
18 Κρίσταλ Πάλας Κρίσταλ Πάλας 0 1 0 0 1 0 2 -2
19 Νότιγχαμ Φόρεστ Νότιγχαμ Φόρεστ 0 1 0 0 1 0 2 -2
20 Σαουθάμπτον Σαουθάμπτον 0 1 0 0 1 1 4 -3
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Relegation - Championship

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr