Ποδόσφαιρο

Championship: Με προβλήματα η Νόριτς, ντέρμπι Μπέρνλι-Χαλ!

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 - 11:34

Του Άγγελου Γεώργα

Μεσοβδόμαδη αγωνιστική δράση έχουμε στην Αγγλία, με φουλ της Championship.

Championship: Με προβλήματα η Νόριτς, ντέρμπι Μπέρνλι-Χαλ!

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ - ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Η Μπέρμιγχαμ πάλεψε στο Κάρντιφ αλλά δεν απέφυγε την πρώτη ήττα της σεζόν στο πρωτάθλημα με σκορ 1-0. Μετά και από αυτό το παιχνίδι, πλέον έχει γευτεί όλα τα αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές. Η ομάδα του Τζον Γιούστας έχει κακή προϊστορία με Γουότφορντ, έχοντας 7 ήττες στα 8 τελευταία μεταξύ τους, με τελευταίο τρίποντο εντός το 2014. Συνολικά στο πρωτάθλημα έχει κερδίσει μόνο πέντε από τα τελευταία 29 παιχνίδια, έχοντας πάρει μόλις έξι πόντους στα προηγούμενα εννέα. Eκτός ο μπακ Ντιν και οι μέσοι Γκόρντον και Γκάρντνερ, φεύγει για Χαλ ο μέσος Γουντς.

Η Γουότφορντ έχει κάνει ικανοποιητικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, καθώς έκαμψε την αντίσταση της Μπέρνλι και είναι αήττητη με δύο νίκες σε τρεις αγωνιστικές. Αυτό που έχει να επιδείξει η ομάδα μέχρι στιγμής είναι ένα καλό πρόσωπο το οποίο περιλαμβάνει αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Eκτός οι μέσοι Ντέλε – Μπασιρού και Λουζά, τιμωρημένος ο μπακ Καμαρά. Έφυγε για Νότιγχαμ ο περσινός πρώτος σκόρερ Ντένις.

Εκτίμηση: Είναι δύο ομάδες που δεν εντυπωσιάζουν μέχρι στιγμής. Η Γουότφορντ είναι καλύτερη στα σημεία, δείχνοντας πιο έτοιμη. Σήμερα ίσως γίνει ένα κλειστό ματς.

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ - ΛΟΥΤΟΝ

Η Μπρίστολ Σίτι παραμένει χωρίς νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές και τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 2013-14. Σίγουρα όμως και το 1-1 με αντίπαλο τη Γουίγκαν αποτελεί ένα καλό σημάδι για την ομάδα. Το κακό είναι πως βρίσκει τρόπο να σκοράρει στο ματς, αλλά δεν καταφέρνει να κρατήσει τα ηνία των παιχνιδιών της. Έχει μόνο μία νίκη στα τελευταία 12 παιχνίδια πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Λούτον. Εκτός ο μπακ Μπέικερ, οι μέσοι Μασένγκο, Μπεναρούς και ο μεσοεπιθετικός Σεμένιο, αμφίβολοι οι μπακ Κάλας, Κάλας και ο καλός μέσος Τζέιμς. Πάντως δεν αναμένονται αλλαγές στην ενδεκάδα από τον Πίρσον.

Ούτε απέναντι στην Πρέστον κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη της επιτυχία στη σεζόν η Λούτον, αφού έχασε εντός έδρας με 0-1. Επιθετικά η ομάδα βγάζει μια σχετικά καλή αύρα, που αν θα σκόραρε θα ήταν και καλύτερη. Πάντως στην άμυνά της θα στηριχθεί φέτος λογικά, που μοιάζει να είναι το βασικό της όπλο. Εκτός ο τερματοφύλακας Σέι και οι μέσοι Mπέρι, Κόρνικ, Ονιεντίμα, Μπάνζου. Αμφίβολος ο μέσος Ντάουτι και ο εξτρέμ Γκόμες.

Εκτίμηση: Θέλουν και οι δύο τη νίκη. Η Μπρίστολ είναι ικανή στην επίθεση και βγάζει σπιρτάδα. Όμως το αμυντικό της σκέλος δεν είναι και το δυνατό της σημείο. Ίσως καταφέρει και τη χτυπήσει εκεί η Λούτον. Με το αμφίτερμα θα πάμε εδώ.

ΜΠΕΡΝΛΙ - ΧΑΛ

Η Μπέρνλι ηττήθηκε στην έδρα της Γουότφορντ για πρώτη φορά στη σεζόν με σκορ 1-0. Ουτοπία έμοιαζε το παιχνίδι για την Γουότφορντ, αφού στάθηκε τυχερή. Όσο και να πίεζε η Μπέρνλι, όσο και να έκανε φάσεις και ευκαιρίες γκολ δεν έβαζε. Έτσι έφυγε με άδεια χέρια η ομάδα του Κομπανί. Μπορεί να γίνει επικίνδυνη και απειλητική ομάδα η Μπέρνλι, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο πάντως. Είναι από τις ποιοτικές ομάδες της κατηγορίας, αρκεί να ξεκινήσει να μετουσιώνει σε γκολ τις φάσεις που κάνει. Εκτός οι μέσοι Γκούντμουντσον, Γουέστγουντ, αμφίβολος ο μέσος Τουάιν, πήρε τον εξτρέμ Τέλα δανεικό από Σαουθάμπτον.

Από μεγάλη νίκη προέρχεται η Χαλ, αφού κέρδισε την Νόριτς με 2-1. Ήταν σοβαρή και έτοιμη να αποκρούσει όλα τα σχέδια των αντιπάλων. Εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά λάθη της αντίπαλης άμυνας και έτσι έβαλε στο σακούλι της 3 πολύτιμους βαθμούς. Οι έμπειρες και ποιοτικές μονάδες που διαθέτουν, προσφέρουν ηρεμία, σιγουριά και σταθερή επιθετική παρουσία. Εκτός ο μπακ Φλέμινγκ, οι μέσοι Σερί, Σινίκ και ο επιθετικός Σκοτ, μπορεί να επιστρέψει ο Λόνγκμαν . Παίρνει τον Πέλκα από Φενέρμπαχτσε και τον μέσο Γουντς από την Μπέρμιγχαμ.

Εκτίμηση: Σήμερα θα τεθούν αντιμέτωπες δύο ποιοτικές ομάδες. Είναι έμπειρες ομάδες και προσπαθούν να παίξουν σωστό και καλό ποδόσφαιρο. Επίσης ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα λάθη του αντιπάλου. Με το αμφίτερμα και εδώ.

ΝΟΡΙΤΣ - ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ

Από φαβορί έχει γίνει ουραγός η Νόριτς. Ένα εκ των φαβορί για άνοδο είναι τα "καναρίνια", κάτι που όμως δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμα. Μετά και την ήττα από τη Χαλ με 1-2, έχει μόλις έναν βαθμό σε τρεις αγωνιστικές. Βέβαια ο προπονητής της παραμένει ψύχραιμος και αισιόδοξος. Πάντως είναι μια ομάδα που δημιουργεί πολλές φάσεις, παίζει επιθετικά αλλά υστερεί αμυντικά. Εκτός οι μπακ Χέιντεν, Γιαννούλης και ο μέσος Σπρίνγκετ, αμφίβολος ο μέσος Σάρα και οι μπακ Μπάιραμ, ΜακΚάλουμ.

Η Χάντερσφιλντ έκανε την καλύτερη εμφάνιση στη σεζόν απέναντι στη Στόουκ και πήρε το πρώτο τρίποντο στην Τσάμπιονσιπ. Υπέταξε τη Στόουκ με σκορ 3-1 και η χαρά ήρθε και πάλι στις τάξεις της ομάδας. Απ' ότι φαίνεται η αλχημείες και οι αλλαγές που έκανε ο προπονητής της στην ομάδα έπιασαν και έφεραν τρεις πολύτιμους βαθμούς. Η άμυνά της είναι αγκάθι, αφού δέχεται πολλές φάσεις και γκολ. Αν καταφέρει και σφίξει λίγο την άμυνά του ο Ντάνι Σκόφιλντ , ίσως βελτιωθούν τα πράγματα. Εκτός ο μπακ Πίρσον, αμφίβολος ο νέος μέσος Κασούμου και ο μπακ Έντμοντς – Γκριν.

Εκτίμηση: Σαφώς και πιο ποιοτική ομάδα η Νόριτς, κάτι που όμως δεν έχει αποδείξει μέχρι στιγμής. Ταλανίζεται και από πολλούς τραυματισμούς η ομάδα. Θέματα έχουν και οι δύο στην άμυνα. Δεν ξέρω αν θα έρθει σήμερα η βελτίωση, πάντως για εμάς ελπίζω πως όχι. Με το over εδώ.

ΠΡΕΣΤΟΝ - ΡΟΔΕΡΑΜ

Η Πρέστον κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα και να πάρει την παρθενική νίκη μετά από δύο ισοπαλίες. Αυτό ήταν το πρώτο τους τέρμα στο πρωτάθλημα, δίχως να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες, κάτι που συνέβη στα δύο πρώτα ματς, αλλά δίχως ανάλογο αποτέλεσμα. Είναι μια ομάδα που στηρίζεται εξ ολοκλήρου στο αμυντικό κομμάτι. Τελευταία φορά που κέρδισε εντός τη Ρόδεραμ ήταν το 2016. Eπιστρέφει από τιμωρία ο επιθετικός Έβανς, εκτός ο επιθετικός Μαγκουάιρ, αμφίβολος ο ακραίος μπακ Φερνάντες.

Η Ρόδεραμ έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στη Ρέντινγκ με τεσσάρα από το ημίχρονο και πήρε το παρθενικό τρίποντο με τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της στην Τσάμπιονσιπ από το 2016, παραμένοντας ακόμα αήττητη στη σεζόν, πριν από το πρώτο φετινό ταξίδι πρωταθλήματος. Είναι σοβαρή ομάδα και αν επιδείξει σοβαρότητα και συνέπεια δεν θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα μέσα στη χρονιά. Aμφίβολος ο μπακ Κιόσο και ο επιθετικός Ιβς.

Εκτίμηση: Είναι και οι δύο αρκετά καλές ομάδες. Είναι επίσης ένα ζευγάρι που προσφέρει γκολ και ωραία παιχνίδια. Βάση προϊστορίας και μόνο αξίζει το goal/goal. Mετράνε 7 σερί συναντήσεις με goal/goal ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης.

ΣΟΥΟΝΣΙ - ΜΙΛΓΟΥΟΛ

Η Σουόνσι πήρε την πρώτη νίκη της σεζόν στην έδρα της Μπλάκπουλ πετυχαίνοντας γκολ στο τέλος και αφού προηγουμένως ο τερματοφύλακας Φίσερ έπιασε πέναλτι, για να εξασφαλίσει το πρώτο παιχνίδι που δεν δέχθηκε γκολ. Αυτό το τρίποντο μάλιστα ήρθε ανέγγιχτα. Δίχως να απειλήσουν τόσο, ούτε να θορυβήσουν το παιχνίδι, χτύπησαν στη κατάλληλη στιγμή και πήραν αυτό που ήθελαν. Δεν είναι και το αγαπημένο της να παίζει εντός έδρας, αφού έχει να κερδίσει στο σπίτι της από τον Απρίλη. Aμφίβολος ο μεσοεπιθετικός Πάτερσον.

Η Μίλγουολ βρέθηκε 2-0 πίσω στο σκορ από την Κόβεντρι αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή για να πάρει τη δεύτερη νίκη της σε τρεις αγωνιστικές. Παλικαρίσια νίκη πραγματικά αν και έπαιζαν για κάποιο διάστημα με παίκτη περισσότερο. Πάντως το πρόβλημα στον αμυντικό τομέα είναι εμφανές. Επίσης εκτός έδρας παρουσιάζει ένα άλλο πρόσωπο και δείχνει πως χάνεται. Είναι και μια ομάδα που ταλανίζεται από προβλήματα. Αμφίβολοι οι επιθετικοί Μπένετ, Φλέμινγκ και Μπράντσο. Πήρε όμως τον Γερμανό επιθετικό Φολγκζάμερ από την Ουνιόν Βερολίνου.

Εκτίμηση: Είναι δύο ομάδες που φαίνεται πως δεν θα ήθελαν το σημερινό συναπάντημα. Η μία χάνεται εντός, και η άλλη χάνεται εκτός. Μυστήριο παιχνίδια πραγματικά, που όσο και ήθελα να στηρίξω τους γηπεδούχους δεν μου βγαίνει. Με το under θα πορευτώ εδώ.

ΚΠΡ - ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ

Η ΚΠΡ βρέθηκε 2-0 πίσω στο σκορ στο Σάντερλαντ αλλά κατάφερε να πάρει την ισοπαλία στις καθυστερήσεις με γκολ του γκολκίπερ Ντιένγκ, του πρώτου τερματοφύλακα στην ιστορία της που σκοράρει και πρώτου σε όλη την Τσάμπιονσιπ με γκολ από το 2008. Η ομάδα του Μάικλ Μπιλ είναι αήττητη σε εννέα σερί αγώνες με την Μπλάκπουλ από το 2007. Η ομάδα του Μάικλ Μπιλ έβγλαε σθένος και πείσμα, κάτι που της χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό. Βέβαια το ότι ισοφάρισαν δεν σημαίνει πως το άξιζαν αλλά αυτό δεν έχει σημασία τώρα. Λείπουν αρκετοί βασικοί, εκτός οι μπακ Μπαρμπέ, Κλαρκ-Σόλτερ, Πάαλ, οι μέσοι Τόμας, Έιμος και ο επιθετικός Γουίλοκ.

Η Μπλάκπουλ μετά τη νίκη της πρεμιέρας έχει δύο σερί ήττες στην Τσάμπιονσιπ χωρίς μάλιστα να σκοράρει, καθώς στο ματς με τη Σουόνσι έχασε και πέναλτι. Ηττήθηκε με σκορ 0-1 και είναι άξιο απορίας πως δεν κατάφερε να σκοράρει. Είναι ομάδα που δημιουργεί αρκετές φάσεις όμως δεν μπορεί να τις τελειώσει, και προς το παρών την πληρώνει. Είναι ομάδα που έχει επίσης θέματα εκτός έδρας, και δυσκολεύεται τόσο να σκοράρει όσο και να νικήσει. Εκτός οι Γκάρμπατ, Θαρμ, Στιούαρτ, Άντερσον , Μπίσλι, αμφίβολος ο επιθετικός Μαντάιν.

Εκτίμηση: Η ΚΠΡ έχει πάρει ψυχολογία ύστερα τα τελευταία της παιχνίδια. Είναι και πιο ποιοτική ομάδα από την σημερινή της αντίπαλο, που ψυχορραγεί για να σκοράρει. Το 2-3 γκολ μοιάζει μια safe επιλογή για το παιχνίδι. Ίσως και ο άσος να τιμηθεί.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Μπέρμιγχαμ - Γουότφορντ: Under 2,5 (1.72)

Μπρίστολ Σίτι - Λούτον: Goal/goal (1.72)

Μπέρνλι - Χαλ: Goal/goal (2.07)

Νόριτς - Χάντερσφιλντ: Over 2,5 (1.95)

Πρέστον - Ρόδεραμ: Goal/goal (1.90)

Σουόνσι - Μίλγουολ: Under 2,5 (1.65)

ΚΠΡ - Μπλάκπουλ: 2-3 σύνολο τερμάτων (1.95)

Βαθμολογία -

16/08/2022Championship
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπλάκμπερν Μπλάκμπερν 9 3 3 0 0 6 1 5
2 Χαλ Χαλ 7 3 2 1 0 4 2 2
3 Γουότφορντ Γουότφορντ 7 3 2 1 0 3 1 2
4 Μίλγουολ Μίλγουολ 6 3 2 0 1 5 4 1
5 Κάρντιφ Κάρντιφ 6 3 2 0 1 3 2 1
6 Σάντερλαντ Σάντερλαντ 5 3 1 2 0 6 5 1
7 Πρέστον Πρέστον 5 3 1 2 0 1 0 1
8 Ρόδεραμ Ρόδεραμ 4 2 1 1 0 5 1 4
9 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 4 3 1 1 1 4 3 1
10 ΚΠΡ ΚΠΡ 4 3 1 1 1 5 5 0
11 Μπέρμιγχαμ Σίτι Μπέρμιγχαμ Σίτι 4 3 1 1 1 2 2 0
12 Μπέρνλι Μπέρνλι 4 3 1 1 1 2 2 0
13 Σουόνσι Σουόνσι 4 3 1 1 1 2 4 -2
14 Χάντερσφιλντ Χάντερσφιλντ 3 3 1 0 2 4 4 0
15 Γουίγκαν Γουίγκαν 3 3 0 3 0 2 2 0
16 Στόουκ Σίτι Στόουκ Σίτι 3 3 1 0 2 3 5 -2
17 Μπλάκπουλ Μπλάκπουλ 3 3 1 0 2 1 3 -2
18 Ρέντινγκ Ρέντινγκ 3 3 1 0 2 2 6 -4
19 Μίντλεσμπρο Μίντλεσμπρο 2 3 0 2 1 5 6 -1
20 Γουέστ Μπρομ Γουέστ Μπρομ 2 3 0 2 1 3 4 -1
21 Λούτον Λούτον 2 3 0 2 1 1 2 -1
22 Κόβεντρι Κόβεντρι 1 2 0 1 1 3 4 -1
23 Μπρίστολ Σίτι Μπρίστολ Σίτι 1 3 0 1 2 4 6 -2
24 Νόριτς Νόριτς 1 3 0 1 2 2 4 -2
Promotion - Premier League
Promotion - Championship (Play Offs)
Relegation - League One

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr