Ποδόσφαιρο

League 1: Ώρα αντίδρασης για ΜΚ Ντονς!

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 - 11:48

«Γεμάτο» πρόγραμμα στην τρίτη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας όπου θα εμπιστευθούμε τους Ντονς για την πρώτη νίκη της σεζόν, ενώ δοκιμάζουμε την τύχη μας και σε πονταρίσματα τερμάτων.

League 1: Ώρα αντίδρασης για ΜΚ Ντονς!

Οι αναμετρήσεις ξεκινούν 21:45

ΕΞΕΤΕΡ - ΓΟΥΙΚΟΜ

Η Εξετερ είχε καλά διαστήματα στην έδρα της Κέμπριτζ, κυρίως στην κόντρα επίθεση, το γκολ που πέτυχε ήρθε σε κομβικό σημείο, αλλά δεν είχε απαντήσεις στις αλλαγές που έκανε ο αντίπαλος και το ματς γύρισε στο… παρά δύο, δίχως να είναι χειρότερη. Πρόλαβε να φέρει όλα τα αποτελέσματα σε τρία ματς, το σίγουρο είναι ότι έχει μάθει να μάχεται. Μαζί με το Λιγκ Καπ έχει 13 γκολ!

Η Γουίκομ ήταν εντυπωσιακή κατά διαστήματα απέναντι στη Σριούσμπερι, ιδιαίτερα στο πρώτο εικοσάλεπτο μπορούσε να βάλει… άπειρα γκολ, βρήκε το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ισοφαρίστηκε άμεσα και ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι την άφησε με άδεια χέρια. Αν με την Μπόλτον άξιζε την ήττα, αυτή τη φορά πλήρωσε την αστοχία της, αν και το σίγουρο είναι ότι τα αποτελέσματα δεν συνάδουν μέχρι στιγμής με αυτά ομάδας που ψάχνει την επιστροφή στην Τσάμπιονσιπ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και το σετ μαρτυρά τις στοιχηματικές δυσκολίες. Δεν θα… μπλέξουμε με σημειο, κρατάμε το αμφίτερμα στο 1.75.

ΜΚ ΝΤΟΝΣ – ΠΟΡΤ ΒΕΙΛ

Η ΜΚ Ντονς ήταν το αουτσάιντερ στην έδρα της Ιπσουιτς και το γκολ που δέχθηκε στο πρώτο πεντάλεπτο δημιούργησε τη συνολική εικόνα του ματς. Μηδέν βαθμοί και μηδέν γκολ στο ξεκίνημα, η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να έχουν πάει πολύ χειρότερα για μία ομάδα που έχει σοβαρούς στόχους φέτος. Μαζεύονται απουσίες.

Η Πορτ Βέιλ έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 37’ απέναντι στην Μπόλτον, ο ρέφερι την ευνόησε γενικότερα, ωστόσο σπατάλησε τρεις καλές ευκαιρίες και αρκέστηκε στο 0-0. Έφερε όλα τα αποτελέσματα έπειτα από τις πρώτες τρεις αγωνιστικές, καλείται να βρει ισορροπία μεταξύ των γραμμών για να ξεχωρίσει από την τελευταία τετράδα και να γλιτώσει την υπέρμετρη πίεση όσο κυλάει η σεζόν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Διαχυτος ο προβληματισμός στους γηπεδούχους που έχουν ξεκινήσει με υψηλούς στόχους την σεζόν. Η Πορτ Βέιλ δεν αποτελεί πάντως κάποιο φόβητρο και έτσι η πρώτη νίκη των Ντονς αξίζει στο 2.22.

ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ – ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡOΒΕΡΣ

Η Μπάρνσλεϊ άργησε να μπει στο πνεύμα του ματς στην έδρα της Ντέρμπι, όταν το έκανε είχε ήδη δεχθεί δύο γκολ και παρά το ότι μείωσε και πάλεψε μέχρι το φινάλε για το 2-2, έμεινε με άδεια χέρια. Δεύτερη ήττα στα πρώτα τρία ματς, το ξεκίνημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αισιοδοξία για μία ομάδα που προέρχεται από την Τσάμπιονσιπ.

Η Μπρίστολ Ρόβερς γλίτωσε στο 5’ και πολύ περισσότερο στο 15’ (δοκάρι) και παρά το ότι δεν ήταν καλύτερη από την Όξφορντ, κάθε άλλο, πήρε την εν μέρει τυχερή νίκη. Δεύτερη διαδοχική νίκη για την ομάδα από το Γουέστ Κάντρι, τα χαμόγελα δεν λείπουν. Εκτός δράσης οι Γκίμπονς (α. 2/0), Ρόζιτερ (μ. 1/0) και Γκραντ (α.), το παλεύει ο ηγετικός Άντερτον (α.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ωρα αντίδρασης για τους πιο ποιοτικούς γηπεδούχους κόντρα σε μια μαχητική αλλά πρωτίστως τυχερή ομάδα. «Παίζεται» ο άσος στα όρια του 2.00.

ΜΠΕΡΤΟΝ - ΙΠΣΟΥΙΤΣ

Η Μπέρτον διέλυσε την Άκρινγκτον κατά διαστήματα, προηγήθηκε 3-0 στο 50’, ενώ το σκορ ήταν 4-2 στο 89’, αλλά… κατάφερε να μείνει με τον έναν βαθμό, δεχόμενη δύο γκολ στο φινάλε! Πρώτος βαθμός για τους «μπρούερς», οι οποίοι, έχουν δεχθεί 11 γκολ σε τρία ματς και αυτό είναι έως και ανεπίτρεπτο για ομάδα με στόχο. Χτύπησε και αναμένεται να λείψει ο Μπούτσερ (μ. 2/0), εκτός ο Μάνσιεν (α.), λογικά απουσιάζει και ο Κόκολο (α.).

Η Ιπσουιτς μπήκε «με το μαχαίρι στα δόντια» στο ματς με τη ΜΚ Ντονς, από τη στιγμή που σημείωσε δύο τέρματα στο πρώτο ημίωρο, δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα για να πάρει τη νίκη. Έπιασε κορυφή και το ζητούμενο είναι να αποδείξει συνέπεια και σταθερότητα ώστε να φτάσει στην άνοδο που είναι και ο δηλωμένος στόχος. Βέβαια, όσο σκοράρει με άνεση, δεν θα έχει θέμα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που θέλουν να φθάσουν στο τέλος της διαδρομής. Κρατάμε το 1.93 στο γκολ/γκολ.

ΜΠOΛΤΟΝ - ΜΟΡΚΑΜ

Η Μπόλτον έπαιζε με 10 παίκτες από το 37’, ωστόσο γλίτωσε το γκολ σε τρεις φάσεις και πήρε το 0-0, με την ίδια να χάνει τετ α τετ. Πέραν του ότι οι «τρότερς» θεωρούν άδικη την αποβολή, εκτιμούν ότι στο 12’ ο ρέφερι (είχε αποβάλει τον ίδιο παίκτη και πέρυσι!) δεν μέτρησε κανονικό γκολ! Αποβλήθηκε και ο τεχνικός Ίαν Έβατ, το καλό για τους παίκτες του είναι ότι πορεύονται αήττητοι (1-2-0). Τιμωρημένος ο ηγετικός Ρικάρντο Σάντος (α. 3/0).

Η Μόρκαμ προηγήθηκε της Φλίτγουντ στο ημίωρο και ισοφαρίστηκε στην τελική ευθεία του ματς. Δεύτερη ισοπαλία σε τρία ματς για τις «γαρίδες», όχι κι άσχημα για μία ομάδα που δεν πρόκειται να παλέψει για κάτι διαφορετικό από τη σωτηρία. Βέβαια, έχει θέμα στο γκολ. Εξέτισε ο Ουάιρ (μ. 1/0), εκτός ο Ντάφους (ε.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ακόμα… φωνάζει η Μπόλτον που μπορεί να… ξεσπάσει κόντρα σε μια ομάδα με συγκεκριμένο «ταβάνι». «Χαμηλός» ο άσος, θα τον ενισχυσουμε με under 3,5 (2.30).

ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ – ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ.

Η Πιτέρμπορο πέρασε με 2-0 από το Πλίμουθ μεσοβδόμαδα για το Λιγκ Καπ, ωστόσο στο ματς του πρωταθλήματος ήταν αγνώριστη και ηττήθηκε ουσιαστικά με κάτω τα χέρια, δεχόμενη γκολ και στα δύο ημίχρονα. Πρώτοι χαμένοι βαθμοί για την «Πος», αν και ένα ματς δεν είναι αρκετό για να την καταστήσει ομάδα της σειράς.

Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ αμύνθηκε στο… περίπου απέναντι στην Τσάρλτον, επέτρεψε ουκ ολίγες ευκαιρίες στην αντίπαλό της και την ανάγκασε να πληρώσει τον άγραφο Νόμο του ποδοσφαίρου, βρίσκοντας το γκολ της τυχερής νίκης στο τελευταίο δεκάλεπτο. «Δύο στα δύο» μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας, προσπαθεί να παγιωθεί στις θέσεις ανόδου και ενώ η απόδοσή της σηκώνει δεδομένα σημαντική βελτίωση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από τα δύσκολα ματς της ημέρας. Περιμένουμε μάχη… υπομονής, έχει τύχη η ισοπαλία στο πρώτο ημίχρονο (1.95).

ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ – ΝΤΕΡΜΠΙ

Η Σριούσμπερι δέχθηκε κατά διαστήματα αφόρητη πίεση από τη Γουίκομ, ιδιαίτερα στο πρώτο εικοσάλεπτο κινδύνευε σε κάθε επίθεση του αντιπάλου. Ο τερματοφύλακας Μάρκο Μάροσι, όμως, έκανε σπουδαία δουλειά, οι συμπαίκτες του δεν το έβαλαν κάτω μετά το 1-0 και όχι μόνο ισοφάρισαν, αλλά βρήκαν και την ανατροπή με ένα… τραβηγμένο πέναλτι. Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα ήρθε με μνηστήρα ανόδου!

Η Ντέρμπι μπήκε δυνατά στο ματς με την Μπάρνσλεϊ, έφτασε στο 2-0 και όσο οι παίκτες της είχαν δυνάμεις, δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Μετά το 2-1 πιέστηκε, κόπηκαν οι ανάσες και κινδύνευσε, ωστόσο πανηγύρισε την οριακά δίκαιη νίκη. «Δύο στα τρία» για τα «κριάρια», τα οποία τσέκαραν και μία εκτός έδρας πρόκριση στο Λιγκ Καπ. Καθόλου άσχημα για μία ομάδα που έφτασε στο φάσμα της διάλυσης και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδιαφέρουσα και αμφίρροπη αναμέτρηση και το σετ θα μπορούσε να είναι πιο ισορροπημένο. Κρατάμε το αμφίτερμα (1.93).

ΦΟΡΕΣΤ ΓΚΡΙΝ - ΑΚΡΙΝΓΚΤΟΝ

Η Φόρεστ Γκριν δεν φοβήθηκε στιγμή το ματς στην έδρα της Λίνκολν, δεν το έβαλε κάτω ακόμη και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με αυτογκόλ, για να βρει την ισοφάριση με τον Κόνορ Ουίκαμ ώστε να πάρει ό,τι άξιζε από το ματς. Έφερε όλα τα αποτελέσματα έπειτα από μόλις τρεις αγωνιστικές, ωστόσο αυτό που κρατάει ως ατού στα χέρια της είναι ότι προς το παρόν σκοράρει με συνέπεια. Σταθερά εκτός οι Στίβενς (ε.), Μπόις (α.), Γκόντγουιν-Μάλιφ (α. 2/0).

Η Ακρινγκτον «έχασε την μπάλα» κατά διαστήματα απέναντι στην Μπέρτον, δέχθηκε το 3-0 στο 50’, αλλά δεν τα παράτησε και παρά το ότι έως το 89’ έχανε 4-2, βρήκε τον τρόπο να πάρει έστω την ισοπαλία. Αήττητη στα πρώτα τρία ματς (1-2-0), το μπάτζετ που έχει δεν είναι για την κατηγορία, αλλά βρίσκει τον τρόπο να μπαίνει δυνατά και στην ουσία να εξασφαλίζει την επιβίωσή της από νωρίς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο ομάδες δεν… κρύβονται και παλεύουν όλα τα ματς όπως μαρτυρούν και τα αποτελέσματα. Δεν… βγαίνει άκρη με σημείο, κρατάμε το αμφίτερμα που προσφέρεται πάντως σε «διαβασμένη» τιμή.

Βαθμολογία -

16/08/2022League One: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ίπσουιτς Ίπσουιτς 7 3 2 1 0 6 2 4
2 Σέφιλντ Γουένσντεϊ Σέφιλντ Γουένσντεϊ 7 3 2 1 0 5 3 2
3 Μπρίστολ Ρόβερς Μπρίστολ Ρόβερς 6 3 2 0 1 6 2 4
4 Πιτέρμπορο Πιτέρμπορο 6 3 2 0 1 6 4 2
5 Πλίμουθ Πλίμουθ 6 3 2 0 1 4 2 2
6 Κέμπριτζ Κέμπριτζ 6 3 2 0 1 3 2 1
7 Ντέρμπι Ντέρμπι 6 3 2 0 1 3 2 1
8 Μπόλτον Μπόλτον 5 3 1 2 0 4 1 3
9 Πόρτσμουθ Πόρτσμουθ 5 3 1 2 0 5 3 2
10 Άκρινγκτον Άκρινγκτον 5 3 1 2 0 7 6 1
11 Έξετερ Σίτι Έξετερ Σίτι 4 3 1 1 1 6 3 3
12 Φόρεστ Γκριν Φόρεστ Γκριν 4 3 1 1 1 4 4 0
13 Φλίτγουντ Φλίτγουντ 4 3 1 1 1 4 4 0
14 Τσάρλτον Τσάρλτον 4 3 1 1 1 3 3 0
15 Σριούσμπερι Σριούσμπερι 4 3 1 1 1 2 2 0
16 Πορτ Βέιλ Πορτ Βέιλ 4 3 1 1 1 2 5 -3
17 Λίνκολν Σίτι Λίνκολν Σίτι 3 3 0 3 0 2 2 0
18 Γουίκομ Γουίκομ 3 3 1 0 2 4 5 -1
19 Μπάρνσλεϊ Μπάρνσλεϊ 3 3 1 0 2 2 3 -1
20 Όξφορντ Όξφορντ 3 3 1 0 2 1 2 -1
21 Μόρκαμ Μόρκαμ 2 3 0 2 1 1 4 -3
22 Μπέρτον Μπέρτον 1 3 0 1 2 4 11 -7
23 Τσέλτεναμ Τσέλτεναμ 0 3 0 0 3 2 6 -4
24 Μ. Κ. Ντονς Μ. Κ. Ντονς 0 3 0 0 3 0 5 -5
Promotion
Promotion Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr