Ποδόσφαιρο

Championship: Για την πρώτη νίκη η Γουέστ Μπρομ!

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 - 11:19

Του Άγγελου Γεώργα

Συνέχεια έχουμε σήμερα στην άκρως ενδιαφέρουσα Championship, με τέσσερα παιχνίδια. 

Championship: Για την πρώτη νίκη η Γουέστ Μπρομ!

ΣΤΟΟΥΚ - ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ

Η Στόουκ έδειχνε πως μπορεί να πάρει την ισοπαλία στο Χάντερσφιλντ αλλά δέχτηκε δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και υπέστη τη δεύτερη ήττα σε τρία ματς Chmpionship, αμφότερες με δύο γκολ διαφορά. To τελικό σκορ έγραψε 3-1. Συνεχίζει να δημιουργεί προβληματισμό με την παρουσία της, αλλά ο Μάικλ Ο’ Νιλ παραμένει ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις. Κυρίως από την ικανότητα που διαθέτουν οι «πότερς» στο κομμάτι της παραγωγής ευκαιριών. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει βρεθεί ο «εκτελεστής» που θα δώσει τις απαιτούμενες λύσεις. Eκτός οι μπακ Σούταρ, Κλαρκ και ο επιθετικός Πάουελ.

Η Μίντλεσμπρο αγνοεί ακόμα τη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα καθώς στο τελευταίο παιχνίδι της με Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ο Άκπομ έσωσε την ισοπαλία στα τελευταία λεπτά. Αν και βρέθηκε δύο φορές να χάνει, κατάφερε να δείξει αντίδραση. Αλλά, η συγκομιδή των δύο βαθμών μόνο ικανοποιητική δεν είναι για μια ομάδα που έχει πολύ υψηλές βλέψεις φέτος. Ανησυχητικό είναι το δείγμα γραφής που έχει δώσει η ομάδα στο αμυντικό κομμάτι, καθώς δεν μπορεί να βρεθεί η σωστή χημεία. Πήρε τον μέσο Μόουατ δανεικό από τη Γουέστ Μπρομ, αμφίβολος ο μέσος Κρουκς.

Εκτίμηση: Δύσκολα μοιάζουν τα πράγματα και για τις δύο ομάδες. Η μία δυσκολεύεται στο σκοράρισμα, η άλλη έχει αμυντικά θέματα. Δεν γέρνει για μένα κάπου η ζυγαριά, οπότε θα πάω με ένα σύνολο τερμάτων.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ - ΚΑΡΝΤΙΦ

Με άδεια χέρια έμεινε η Γουέστ Μπρομ για ακόμη μια φορά τη φετινή χρονιά,αυτή τη φορά στην έδρα της Μπλάκμπερν. Το 2-1 ήταν το τελικό σκορ και έτσι θα αναζητήσει σήμερα τη πρώτη της νίκη. Δημιούργησαν και πάλι πλήθος κλασικών ευκαιριών, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί, και στο τέλος τη πλήρωσαν. Ο προπονητής της τα έριξε στην κακή της τύχη, αλλά σίγουρα δεν ευθύνεται μόνο αυτό. Θέλει να στηριχθεί στην έδρα της που είναι το δυνατό της σημείο. . Εκτός οι επιθετικοί Ζοχορέ και Ντάικ.

Η Κάρντιφ νίκησε δύσκολα την Μπέρμιγχαμ και πήρε τη δεύτερη νίκη της σε τρεις αγωνιστικές, αμφότερες με ακριβές σκορ 1-0. Μπορεί να χρειάστηκε μια μικρή χείρα βοηθείας από τη διαιτησία, αφού δεν δόθηκε πέναλτι εις βάρος της στο δεύτερο μέρος, αλλά η εξαιρετική παρουσία της στο πρώτο ημίχρονο αρκούσε για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Πάντως είναι μια ομάδα που έδειξε συνοχή και αρκετούς τρόπους που μπορεί να σκοράρει, ακόμα και στα δύσκολα. Αμφίβολος είναι ο μέσος Άνταμς και ο επιθετικός Ντέιβις, επιστρέφει από τιμωρία ο μπακ Ντέιλι – Κάμπελ.

Εκτίμηση: H Γουέστ Μπρομ οφείλει κάποια στιγμή να κερδίσει, και ελπίζει αυτή η στιγμή να είναι απόψε. Θα την στηρίξω.

ΡΕΝΤΙΝΓΚ - ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Η Ρέντινγκ υπέστη πανωλεθρία από το πρώτο ημίχρονο στο παιχνίδι με την Ρόδεραμ, αφού με τα παιδικά λάθη της άμυνας, δέχτηκε τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος και δεν κατάφερε να σηκώσει κεφάλι. Ο προπονητής της ομάδας έριξε την ευθύνη στους παίκτες του καθώς επέδειξαν κακό πρόσωπο και απάθεια. Πλέον, ζητείται αντίδραση, αλλά το έργο των γηπεδούχων μόνο εύκολο δεν φαντάζει, λόγω και των πολλών τραυματισμών. Eκτός οι μπακ Νταν, Μουρ, Χάτσινσον, οι μέσοι Τέτεκ, Ετζάρια, Μεϊτέ, Αζίζ και ο επιθετικός Ζοάο.

Η Μπλάκμπερν συνεχίζει τις τρομερές εμφανίσεις καθώς νίκησε και τη Γουέστ Μπρομ. και είναι στην κορυφή χωρίς να έχει πετάξει πόντο μέχρι τώρα και με μόνο ένα γκολ στο παθητικό της. Αυτό είναι και το καλύτερό της ξεκίνημα σε πρωτάθλημα εδώ και 34 χρόνια. Η ομάδα του Γιόν Νταλ Τόμασον συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την αποτελεσματικότητά της, έχοντας βέβαια και τον παράγοντα τύχη με το μέρος της. Σε πολύ καλή κατάσταση ο Μπρέρετον, που σκόραρε και στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές. Εκτός οι μπακ Κάρτερ, Γουόρτον και Μπρίτεν.

Εκτίμηση: Πολλά τα θέματα για την ομάδα της Ρέντινγκ, σίγουρα θα ψάξει την αντίδραση αν έχουν αφυπνιστεί οι παίκτες. Πιο καλή και αποτελεσματική ομάδα η Μπλάκμπερν, σε αυτές τις τιμές αξίζει ένα ποντάρισμα το διπλό.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έφτασε πολύ κοντά στο διπλό στο Μίντλεσμπρο αλλά ισοφαρίστηκε δύο φορές, μένοντας πάντως αήττητη για δεύτερη σερί αγωνιστική. Ωστόσο, στο στρατόπεδο των «λεπίδων» υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από την εμφάνιση απέναντι σε ακόμα μια ανταγωνίστρια για την άνοδο. Η ομάδα πάντως έβγαλε καλά στοιχεία και ο προπονητής είναι ικανοποιημένος. Πάνω σε αυτά θα δουλέψει εξάλλου για να κυνηγήσει την πολυπόθητη άνοδο. Εκτός o τερματοφύλακας Ντέιβις και οι μπακ Κλαρκ, Μπάσαμ, Ο’ Κόνελ, Μπογκλ, αμφίβολοι οι Στίβενς, Ρόμπινσον (μπακ) και ο μέσος Ντόιλ.

Η Σάντερλαντ προηγήθηκε 2-0 με ΚΠΡ αλλά δέχτηκε δύο γκολ στο τέλος, το δεύτερο από τον τερματοφύλακα, παραμένοντας πάντως αήττητη στο πρωτάθλημα. Φυσικά και είναι ένα αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε την ομάδα καθώς πέταξαν δύο βαθμούς στα σκουπίδια. Μπορεί η ψυχολογία της ομάδας να μην είναι στο απόγειό της, ωστόσο είναι προφανές ότι διαθέτει πλούσιες επιθετικές αρετές. Aμφίβολος ο επιθετικός Νταγιάκου και ο μπακ Μπάλαρντ.

Εκτίμηση: Δύσκολο παιχνίδι, με δύο ομάδες που διαθέτουν ποιότητα, έχουν ίδιο όραμα και βρίσκονται σε μια παρόμοια κατάσταση. To goal/goal ίσως λύση τον γρίφο αυτού του παιχνιδιού.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Στόουκ - Μίντλεσμπρο: 2-3 σύνολο τερμάτων (1.95)

Γουέστ Μπρομ - Κάρντιφ: 1 (1.62)

Ρέντινγκ - Μπλάκμπερν: 2 (2.22)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Σάντερλαντ: Goal/goal (1.90)

Βαθμολογία -

17/08/2022Championship
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπλάκμπερν Μπλάκμπερν 9 3 3 0 0 6 1 5
2 Χαλ Χαλ 8 4 2 2 0 5 3 2
3 Γουότφορντ Γουότφορντ 8 4 2 2 0 4 2 2
4 Μίλγουολ Μίλγουολ 7 4 2 1 1 7 6 1
5 Κάρντιφ Κάρντιφ 6 3 2 0 1 3 2 1
6 Πρέστον Πρέστον 6 4 1 3 0 1 0 1
7 Μπλάκπουλ Μπλάκπουλ 6 4 2 0 2 2 3 -1
8 Ρόδεραμ Ρόδεραμ 5 3 1 2 0 5 1 4
9 Σάντερλαντ Σάντερλαντ 5 3 1 2 0 6 5 1
10 Μπέρμιγχαμ Σίτι Μπέρμιγχαμ Σίτι 5 4 1 2 1 3 3 0
11 Μπέρνλι Μπέρνλι 5 4 1 2 1 3 3 0
12 Σουόνσι Σουόνσι 5 4 1 2 1 4 6 -2
13 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 4 3 1 1 1 4 3 1
14 Μπρίστολ Σίτι Μπρίστολ Σίτι 4 4 1 1 2 6 6 0
15 ΚΠΡ ΚΠΡ 4 4 1 1 2 5 6 -1
16 Νόριτς Νόριτς 4 4 1 1 2 4 5 -1
17 Γουίγκαν Γουίγκαν 3 3 0 3 0 2 2 0
18 Χάντερσφιλντ Χάντερσφιλντ 3 4 1 0 3 5 6 -1
19 Στόουκ Σίτι Στόουκ Σίτι 3 3 1 0 2 3 5 -2
20 Ρέντινγκ Ρέντινγκ 3 3 1 0 2 2 6 -4
21 Μίντλεσμπρο Μίντλεσμπρο 2 3 0 2 1 5 6 -1
22 Γουέστ Μπρομ Γουέστ Μπρομ 2 3 0 2 1 3 4 -1
23 Λούτον Λούτον 2 4 0 2 2 1 4 -3
24 Κόβεντρι Κόβεντρι 1 2 0 1 1 3 4 -1
Promotion - Premier League
Promotion - Championship (Play Offs)
Relegation - League One

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr